18 Ağustos 2017, Cuma 12:43:20

Türkiye Rusya'dan helikopter alacak

Devlete bağlı Rusya Helikopterleri, Ka-32 tipi çok amaçlı helikopterlerinin Türkiye'ye ilk kez ihraç edileceğini açıkladı.
  • Bambiler (su sepetleri) Kanada'dan geliyor ve hepsi standart 2,5 ton su kapasitesine sahip. Bu helikopterlerin Mil Mi-8 lerden farkı manevra kabiliyetinin mükemmel olması. Çift rotor sayesinde kuyruk pervanesi olmadığından dar alanlarda korkusuzca operasyon yapabilir. Yangın söndürme faaliyetleri için çok mantıklı bir seçim olur. Ülkemize hayırlı olur inşallah. Yangınsız günler, kırımsız uçuşlarımız olsun...
  • nato bu işe ne diyecek acaba?
  • Biri bana mı seslendi hahahahah
  • bu helikopterleri çok seviyorum.
  • YANLIŞDAN DÖNMEK ERDEMLİK, YANLIŞTA ISRARCI OLMANIN KAŞILIĞINI BULAMADIM. RUS UÇAĞINI KİMLER HANGİ AMAÇLA DÜŞÜRDÜ TÜM DÜNYA ÖĞRENDİ. DUYMAYAN BİR SAĞIR SULTAN KALDI ODA TÜRKİYE DEKİ MAALESEF DEVE ALTINDA BUZAK ARIYANLAR. RUSYA KANALARI BİLE UÇAĞI ABD EMRİYLE FETÖ DÜŞÜRDÜ DEDİ DAHA VARMI DUYMAYAN
  • Geç bile kalındı.
  • geçmiştede almıştık uçmadan kal olmuştu:)
  • Sınırımızı ihlal eden bir uçak düşürdük önce eyy dedik sonra rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik diye çark ettik yetmedi kaç kere Putin'in ayağına gittik,liderler zirvelerinde hep onun yanında poz vermeye çalıştık yine de turizm,sebze,meyve ambargosunu engelleyemedik sonra ambargo kalksın diye ruslara ihale verdik yetmedi şimdi de helikopter alıyoruz. Tıpkı vatandaşları ülkemize kimlikle gelen Almanya'ya hasbelkader zengin olmuş,nazi kalıntısı vs deyip aklımızca posta koyduğumuz ama gerçekleri görünce de daha geçenlerde enerji ihalesini almanlara verdiğimiz gibi. İktidarın muhteşem ülke yönetme ve dış siyaset başarılarından örnekler !
  • ben olsam yerine b847 alirdim
  • hani tr kendi helikopter yapacak di niye ruslardan aliyoruz

Devlete bağlı Rusya Helikopterleri, Ka-32 tipi çok amaçlı helikopterlerinin Türkiye'ye ilk kez ihraç edileceğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Sekiz Ka-32 tipi helikopterin yurtdışına sevkiyatı konusunda yeni sözleşmeler imzalandı. Bu sözleşmeler çerçevesinde Türkiye ve Tayland'a ilk kez Ka-32 helikopterleri sevk edilecek" dendi.

Şirketin açıklamasında sözleşmelerle ilgili daha fazla detay verilmedi.

İSTİHBARAT OPERASYONLARINDA KULLANILIYOR

Ka-32'ler arama-kurtarma, yüksek irtifalı montaj işleri, yangın söndürme, yük taşıma, hasta taşıma, devriye ve istihbarat operasyonlarına destek amacıyla kullanılıyor.

YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNDE YOĞUN OLARAK KULLANILIYOR

Rus Kamov şirketinin tasarımı olan Ka-32'leri iki pilot, bir uçuş mühendisi olmak üzere üç mürettebat uçuruyor. Toplam 4 ton su kapasitesine sahip Ka-32, taşıdığı ‘bambi’ adı verilen sepetle suyu alarak yangın söndürüyor. Maksimum kalkış ağırlığı 12 ton olan helikopter, saatte 270 kilometre hıza çıkabiliyor. Menzili ise 980 kilometre.

5 bin metre irtifaya kadar çıkabilen Ka-32’ler, aralarında Türkiye’nin olduğu birçok ülkede yangın söndürme operasyonlarında kullanılıyor. Ka-32 helikopterleri ayrıca dağlık ve ormanlık alanlarda da faaliyet gösterebiliyor. (sputnik)

Türkiye Rusya'dan helikopter alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Bizdeki ~ 7 yıl önce
Bambiler (su sepetleri) Kanada'dan geliyor ve hepsi standart 2,5 ton su kapasitesine sahip. Bu helikopterlerin Mil Mi-8 lerden farkı manevra kabiliyetinin mükemmel olması. Çift rotor sayesinde kuyruk pervanesi olmadığından dar alanlarda korkusuzca operasyon yapabilir. Yangın söndürme faaliyetleri için çok mantıklı bir seçim olur. Ülkemize hayırlı olur inşallah. Yangınsız günler, kırımsız uçuşlarımız olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten ~ 7 yıl önce
Yangın konusu yakında kökten çözülecek. Reis bütün ormanları yok edip, beton yığını haline getirecek. Orman olmayınca orman yangını da çıkmaz. Reis her tarafı rezidanslarla dolduracak. Çünkü o reis. Herşeyi o bilir.
Acaba ~ 7 yıl önce
Uçakları, tüm parçalarını, yakıtını, simülatör sistemlerini, destek ekipmanlarını kısaca havacılığa dair hemen herşeyi ithal eden bir ülkenin ekonomisi açısından ne derece iyi bir haber bu?
nato ~ 7 yıl önce
nato bu işe ne diyecek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 7 yıl önce
NATO hiç bir şey diyemez. Alınan helikopterler askeri değil çünkü.
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Biri bana mı seslendi hahahahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 7 yıl önce
bu helikopterleri çok seviyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sev ama ~ 7 yıl önce
Tüp takılmaz buna haberin olsun
EFSUN ~ 7 yıl önce
YANLIŞDAN DÖNMEK ERDEMLİK, YANLIŞTA ISRARCI OLMANIN KAŞILIĞINI BULAMADIM. RUS UÇAĞINI KİMLER HANGİ AMAÇLA DÜŞÜRDÜ TÜM DÜNYA ÖĞRENDİ. DUYMAYAN BİR SAĞIR SULTAN KALDI ODA TÜRKİYE DEKİ MAALESEF DEVE ALTINDA BUZAK ARIYANLAR. RUSYA KANALARI BİLE UÇAĞI ABD EMRİYLE FETÖ DÜŞÜRDÜ DEDİ DAHA VARMI DUYMAYAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ww3 ~ 7 yıl önce
Geç bile kalındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
geçmiştede almıştık uçmadan kal olmuştu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ! ~ 7 yıl önce
Sınırımızı ihlal eden bir uçak düşürdük önce eyy dedik sonra rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik diye çark ettik yetmedi kaç kere Putin'in ayağına gittik,liderler zirvelerinde hep onun yanında poz vermeye çalıştık yine de turizm,sebze,meyve ambargosunu engelleyemedik sonra ambargo kalksın diye ruslara ihale verdik yetmedi şimdi de helikopter alıyoruz. Tıpkı vatandaşları ülkemize kimlikle gelen Almanya'ya hasbelkader zengin olmuş,nazi kalıntısı vs deyip aklımızca posta koyduğumuz ama gerçekleri görünce de daha geçenlerde enerji ihalesini almanlara verdiğimiz gibi. İktidarın muhteşem ülke yönetme ve dış siyaset başarılarından örnekler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
Hemen seni cumhurbaskani yapalim sayin akil fukarasi sen telefonun akilli diye kendini akilli saniyorsun degilmi zavalli
Reis ~ 7 yıl önce
Asıl Reis Putin
Adaletterazisi'ne ~ 7 yıl önce
Asıl akıl fukarası,zavallı senin gibi sahibinin sesi yalakalardır.
zx ~ 7 yıl önce
ben olsam yerine b847 alirdim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsiz ~ 7 yıl önce
hani tr kendi helikopter yapacak di niye ruslardan aliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türko ~ 7 yıl önce
Aynen yaa
alooo ~ 7 yıl önce
biz yaptık ama 2071 de ucacak o zmana kadar bunları kullnacaz!
Kdv ~ 7 yıl önce
Kdvsi az ondan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000