08 Ekim 2020, Perşembe 09:00:46

TUSAŞ'tan bir milli hamle daha

TUSAŞ tarafından yeni geliştirilen yazılım ile artık uçak kokpit sistemlerinin görsel ve mantıksal tasarımlarının gerçekleştirilmesinin yerli ve milli kaynak kodları ile oluşturulması sağlandı.
  • Dolar ve euro'nun boyuna arttığı,alım gücünün gün geçtikçe düştüğü,her şeyin hergün zamlandığı yerde bir günde 300 fabrika açıyoruz,yazılım,kodlamalar falan gibi milli hamleler yapıyoruz hamdolsun !
  • Bizde yerli ve milliyiz!!!
  • Tusaş yönetimini torpille atayan iktidar sayesinde dış borç,ithalat,döviz,işsizlik rekorları kırılıyorken her tarafınız hamle olsa ne yazar? Siz gidin betona,yandaşlara, saraylara,uçaklara,araplara,ona buna para saçmaya ve yalanlara devam edin !
  • bunlara gerek yok, heykel yapmamız gerek...
  • Koltuk sallanınca bir anda güya yerli ve milli olup onu bunu yaptık,yapıyoruz diyenlerin yalanlarına ortak olmayın artık. Güya yerli ve milli dedikleri şeylerin en önemli ve kritik parçalarının Almanya,Kanada vs den alındığı haber olunca hemen gündem değiştirmek için şunu yaptık bilmem ne. O yetenekli mühendisler yazılımları kimin bilgisayar ve sistemleri ile yapıyorlar? 18 yıldır ülkeyi yönetenlerin savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak daha önce niye akıllarına gelmedi de son yıllarda geldi? Bunlar koltuk,para,çıkar için yalan söylemeyi hak ve helal görüyorlar millet de inanıyor ne yazık ki.
  • Yazılım yapmaya karar verdiler demek. Eh tebrik ederim eski bir yazılımcı olarak. Müthiş bir adım.

TUSAŞ  tarafından yeni geliştirilen yazılım ile artık uçak kokpit sistemlerinin görsel ve mantıksal tasarımlarının gerçekleştirilmesinin yerli ve milli kaynak kodları ile oluşturulması sağlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), savunma ve havacılık ekosisteminde öncü vizyonu ile yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. TUSAŞ mühendisleri tarafından yeni geliştirilen yazılım ile artık uçak kokpit sistemlerinin görsel ve mantıksal tasarımlarının gerçekleştirilmesinin yerli ve milli kaynak kodları ile oluşturulması sağlandı. IMODE adı verilen yazılım sayesinde kokpit gösterge sistemleri ve algoritmalarının, görsel öğeler aracılığı ile aynı çatı altında grafiksel ve mantıksal modellerini oluşturmaya, bu modellerin simülasyonlarını gerçekleştirmeye ve kodlarının üretim imkanı sağlayacak.

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığı azaltmak için havacılık alanında sayısız projeye imza atan TUSAŞ, bu proje sayesinde ithal olarak kullanılan yazılım tasarım ve geliştirme araçlarını kendi imkânları ile geliştirerek, projelere özgü isterlerin eklenebilmesini ve maliyetlerin düşürülebilmesini amaçlıyor. Savunma sanayii ekosisteminin önemli bir parçası olan TUSAŞ, Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde Türkiye’ye katma değer sağlayacak ve daha önce ithal edilen ürün ve yazılımları ülke sınırları içerisinde yerli ve milli imkânlarla geliştirmek için azimle çalışmalarına devam ediyor.

TUSAŞ’ın yetenekli mühendislerinin 2 yılı aşkın emekleri sonunda geliştirdiği “IMODE” adı verilen yazılım sayesinde savunma sanayiinde başta havacılık ve uzay alanlarında yaygın olarak kullanılan model tabanlı yazılım geliştirme araçlarının yerini alması hedefleniyor.

İlk denemeleri Türkiye’nin jet eğitim ve hafif taarruz uçağı olacak HÜRJET’in tasarlanması aşamasında kavramsal olarak belirlenmiş olan ekranlarda da kullanılan yazılımın yakın zamanda TUSAŞ’ın geliştirdiği Milli Muharip Uçak başta olmak üzere, helikopter ve diğer hava araçları projelerinde de kullanılması hedefleniyor.

TUSAŞ'tan bir milli hamle daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hamle'ye gel ~ 4 yıl önce
Dolar ve euro'nun boyuna arttığı,alım gücünün gün geçtikçe düştüğü,her şeyin hergün zamlandığı yerde bir günde 300 fabrika açıyoruz,yazılım,kodlamalar falan gibi milli hamleler yapıyoruz hamdolsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 4 yıl önce
Bizde yerli ve milliyiz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamle ! ~ 4 yıl önce
Tusaş yönetimini torpille atayan iktidar sayesinde dış borç,ithalat,döviz,işsizlik rekorları kırılıyorken her tarafınız hamle olsa ne yazar? Siz gidin betona,yandaşlara, saraylara,uçaklara,araplara,ona buna para saçmaya ve yalanlara devam edin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UmuTR ~ 4 yıl önce
bunlara gerek yok, heykel yapmamız gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeyleri yalan ~ 4 yıl önce
Koltuk sallanınca bir anda güya yerli ve milli olup onu bunu yaptık,yapıyoruz diyenlerin yalanlarına ortak olmayın artık. Güya yerli ve milli dedikleri şeylerin en önemli ve kritik parçalarının Almanya,Kanada vs den alındığı haber olunca hemen gündem değiştirmek için şunu yaptık bilmem ne. O yetenekli mühendisler yazılımları kimin bilgisayar ve sistemleri ile yapıyorlar? 18 yıldır ülkeyi yönetenlerin savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmak daha önce niye akıllarına gelmedi de son yıllarda geldi? Bunlar koltuk,para,çıkar için yalan söylemeyi hak ve helal görüyorlar millet de inanıyor ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fortran 77, Cobol ~ 4 yıl önce
Yazılım yapmaya karar verdiler demek. Eh tebrik ederim eski bir yazılımcı olarak. Müthiş bir adım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000