19 Ekim 2017, Perşembe 16:16:27

Uçak kazası tanıklarına sığınma hakkı verilecek

Hollanda, 2014'te Ukrayna hava sahasında vurulan Malezya'ya ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düşürülmesiyle ilgili tanıklık edecek insanlara sığınma hakkı teklif ediyor.
  • Hollanda devleti kacan fetoculara oturma izni verdi. Calistigim multecikampina oturuyorlar. Yani o devlete guvenmeyin.
  • DÜnyanın neresine gitseler Ruslar aleyhinde tanıklık yapacak adamı bulur suikastle öldürür.
  • Tanıklık edecek ne var olan olmuş suçlular zaten belli daha neyin muhbirliğini istiyorlar, ayrıca bunlar içten pazarlıklı itiraf ettirip belli süre sonra infaz da kaçınılmaz nasıl bilecek adam oyuna gelmediğini. Aslında bu işi takip eden Malezya olması lazım ne okyanusa düşen uçağını bulabildirdi nede bu olayın peşine düştü Malezya demekki razı oldu her olaya o zaman yapacak birşey yok olay olduğu ile kalacak daha fazla irdelenmemesi lazım.

Hollanda, Ukrayna’nın doğusunda, 17 Temmuz 2014 tarihinde, Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgede düşürülen MH17 sefer sayılı uçak faciasıyla ilgili tanıklık yapacak olanlara sığınma hakkı vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan MH17 uçağı faciasının soruşturulması konusunda çalışan uluslararası soruşturma grubunun Başkanı Fred Westerbeke, Hollanda’nın Rus tanıklar için sığınma hakkı vermeye hazır olduğunu ifade ederken, “Sadece “Hmurıy” lakabındaki kişiye değil, bizimle işbirliği yapmaya hazır olan diğer Rusya vatandaşlarına da biz farklı tekliflerde bulunabiliriz. Eğer tanık olarak davaya katılmak isteyen varsa, biz dünyanın herhangi bir yerinde korumasını, güvenlik garantilerini ve herhangi bir yerde ona sığınma sağlamaya  hazırız.” diye kaydetti.

Hollanda’nın daha önce bu tür tanıklara sığınma vermediğini belirten Westerbeke, MH17 ile ilişkin davada bir insanın soruşturmaya yardımcı olacak bilgileri sağlaması durumunda ülkesinin bu hakkı vermeye hazır olduğunu ifade etti.
Bilindiği gibi Avustralya, Belçika, Malezya, Hollanda ve Ukrayna, düşürülen MH17 uçağı yargılamasının Hollanda yasalarına uygun olarak yürütüleceği konusunda anlaşmaya varmışlardı.

Ukrayna’nın doğusunda, 17 Temmuz 2014 tarihinde, Rusya yanlısı ayrılıkçıların denetimindeki bölgede düşürülen MH17 sefer sayılı uçakta bulunan 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. Ukrayna'da 2014’te Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaparken düşen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın, Rus yapımı BUK füzesiyle vurulduğu bildirilmişti.

İngiliz Bellingcat araştırma platformunun kurucusu gazeteci Eliot Higgins, 3 Ocak 2016 tarihinde Hollanda televizyonunda yaptığı açıklamada Ukrayna hava sahasında vurulan Malezya MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düşürülmesinde rolü olan 20 Rus askerini tespit ettiklerini açıklamıştı.

Hmurıy lakabı taşıyan eski Rus ordusu subayı Sergey Dubinskiy’in,  MH17 sefer sayılı uçağını vuran BUK füzesinin nakliyesinden sorumlu olduğu tahmin ediliyor.

Uçak kazası tanıklarına sığınma hakkı verilecek

Yorumlar

01 ~ 6 yıl önce
Hollanda devleti kacan fetoculara oturma izni verdi. Calistigim multecikampina oturuyorlar. Yani o devlete guvenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet DC ~ 6 yıl önce
DÜnyanın neresine gitseler Ruslar aleyhinde tanıklık yapacak adamı bulur suikastle öldürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Tanıklık edecek ne var olan olmuş suçlular zaten belli daha neyin muhbirliğini istiyorlar, ayrıca bunlar içten pazarlıklı itiraf ettirip belli süre sonra infaz da kaçınılmaz nasıl bilecek adam oyuna gelmediğini. Aslında bu işi takip eden Malezya olması lazım ne okyanusa düşen uçağını bulabildirdi nede bu olayın peşine düştü Malezya demekki razı oldu her olaya o zaman yapacak birşey yok olay olduğu ile kalacak daha fazla irdelenmemesi lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000