05 Temmuz 2012, Perşembe 14:05:16

YOK BÖYLE ARTIŞ...

Alanya Gazipaşa Havalimanı'nı kullanan yolcu sayısı, bu yılın ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 284 arttı...
  • YAKINDA FELAKET HABERİ GELİNCE NE YAPACAKLAR(BU İZİNLERİ VERENLER) ÇOK MERAK EDİYORUM.YİNE "HIZLANDIRDIKLARI TREN DE"OLDUĞU GİBİ BAHANELERİ DE HAZIRDIR HERHALDE:"PİLOT HATASI".YAZIK O YOLCULARA.
  • yeni takilan ILS CIHAZIDA HIZMETE GIRMEK UZERE TURKIYE TURISTIK BIR HAVA ALANINA KAVUSUYOR SANIRIM
  • THY Gazipasa ya ucmazsa ciddi manada yolcu kaptirir baska firmalara.
  • Süper bir gelişme.Uçuş izinleri verildikten sonra 10 kat daha artıcak.Hatta yoğunluktan yer bile olmayacak.Daha önce Antalya havalimanında çalışan biri olarak gördüm biliyorum.Gelen yolcuların %60 'ı Alanya ve çevresindeki hotellerde tatili tercih ediyor.Tebrikler...
  • kiskananlar catlasin kiskananlar catlasin.hani oyle bir sarki vardi.
  • yorum yapan arkadaşlar sizin dünyadan haberiniz yok galiba. bu yorumu yaptığına göre internetin var. googleden dünyanın en tehlikeli havalimanları diye gir tehlike gör. burada onların % 1 bile yok insanlar hizmet veriyor gelişmesi için elinden geleni yapıyor. burası için yapılanlar bir başarıdr. elindeki imkanla insanlar en iyilerini yapmaya çalşyor. senin elindeki imkan ney sen ne yapıyorsun.
  • salladığı palavralara bakar mısınız halkı kandırmak adına, SHGM nin verdiği similator eğitimlerinin dışarda alınmasın sağlamışmış, bu şekilde iznin önü açılmışmış...sanırsın bi dahaki sefere ben gideyim indireyim uçağı diyecek... başımıza ne geldiyse bu siyaset zihniyetinden geldi zaten... yinede helal olsun buda bi sanat..
  • Habere bakınca düşündüm ki Atatürk hl veya SAW'a inen kalkan uçak sayısı 2 katına çıkmış. Bir de baktım. Alanya'ya inen uçak sayısı 5'ten 10'A çıkmış...

Alanya Gazipaşa Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yılda 500 bin yolcu kapasitesi olan Alanya Gazipaşa Havalimanı'na, geçen yılın ilk 5 ayında iç ve dış hatlarda toplam 44 uçuş gerçekleştirilmişti. Bu yılın aynı döneminde ise iç hat uçuşları yapılmamasına rağmen sadece dış hatlarda 54 uçuş yapıldı.
        
Geçen yılın ilk 5 ayında toplam 2 bin 62 yolcunun indiği Alanya Gazipaşa Havalimanı'na bu yılın aynı döneminde ise 7 bin 916 yolcu geldi. Böylece bu yılın ilk 5 ayında, geçen yıla göre gelen yolcu sayısı bakımından yüzde 284 artış yaşandı.
        
Uçuş izni alan firma sayısı 4'e çıktı
        
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), büyük gövdeli uçakların havalimanına inmesine yönelik prosedürleri tamamlayan Corendon, Tailwind ve Transavia havayollarının ardından son olarak İskandinav Havayolları'na (SAS) da Gazipaşa'ya uçuş izni vermişti.
        
AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Alanya Gazipaşa Havaalanı'na uçuş izni alan 4 firmanın dışında yurt içi ve yurt dışından 8 firmanın daha izin başvurusunun olduğunu söyledi.
        
Eksikliklerini tamamlayan tüm firmaların Gazipaşa'ya uçuş yapabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, ''Gazipaşa için belirlenen kriterlerden en önemlisi simülasyon eğitimi. Uçakların teknik izin sürecini hızlandırmak adına SHGM tarafından verilen simülasyon eğitimlerini, firmaların kendi ülkelerinde alabilmelerine olanak sağladık. Bu firmalar simülasyonda başarılı olup ülkelerindeki sivil havacılık teşkilatından onay alırlar ve diğer teknik şartları yerine getirirlerse SHGM de Gazipaşa için uçuş izni verebiliyor'' dedi.
        
Alanya Gazipaşa Havaalanı
        
Temeli 1991 yılında atılan ve 1999 yılında tamamlanan Alanya Gazipaşa Havalimanı, pistin kısa olması, bu nedenle uçuş güvenliğinin yeterli olmaması gerekçesiyle hizmete açılamamıştı. 4 Ocak 2008 tarihinde TAV Havalimanları Holding'in havalimanının kullanım hakkını almasının ardından pist uzatılıp uluslararası statüye kavuşturulmuş, daha sonra havalimanına uçuş yapılmaya başlanmıştı.

YOK BÖYLE ARTIŞ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

yolcu ~ 12 yıl önce
YAKINDA FELAKET HABERİ GELİNCE NE YAPACAKLAR(BU İZİNLERİ VERENLER) ÇOK MERAK EDİYORUM.YİNE "HIZLANDIRDIKLARI TREN DE"OLDUĞU GİBİ BAHANELERİ DE HAZIRDIR HERHALDE:"PİLOT HATASI".YAZIK O YOLCULARA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyjet ~ 12 yıl önce
yeni takilan ILS CIHAZIDA HIZMETE GIRMEK UZERE TURKIYE TURISTIK BIR HAVA ALANINA KAVUSUYOR SANIRIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY de ucmali ~ 12 yıl önce
THY Gazipasa ya ucmazsa ciddi manada yolcu kaptirir baska firmalara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞTE BU:) ~ 12 yıl önce
Süper bir gelişme.Uçuş izinleri verildikten sonra 10 kat daha artıcak.Hatta yoğunluktan yer bile olmayacak.Daha önce Antalya havalimanında çalışan biri olarak gördüm biliyorum.Gelen yolcuların %60 'ı Alanya ve çevresindeki hotellerde tatili tercih ediyor.Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaya ~ 12 yıl önce
kiskananlar catlasin kiskananlar catlasin.hani oyle bir sarki vardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hüseyin ~ 12 yıl önce
yorum yapan arkadaşlar sizin dünyadan haberiniz yok galiba. bu yorumu yaptığına göre internetin var. googleden dünyanın en tehlikeli havalimanları diye gir tehlike gör. burada onların % 1 bile yok insanlar hizmet veriyor gelişmesi için elinden geleni yapıyor. burası için yapılanlar bir başarıdr. elindeki imkanla insanlar en iyilerini yapmaya çalşyor. senin elindeki imkan ney sen ne yapıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevgili milletvekilinin ~ 12 yıl önce
salladığı palavralara bakar mısınız halkı kandırmak adına, SHGM nin verdiği similator eğitimlerinin dışarda alınmasın sağlamışmış, bu şekilde iznin önü açılmışmış...sanırsın bi dahaki sefere ben gideyim indireyim uçağı diyecek... başımıza ne geldiyse bu siyaset zihniyetinden geldi zaten... yinede helal olsun buda bi sanat..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 12 yıl önce
Habere bakınca düşündüm ki Atatürk hl veya SAW'a inen kalkan uçak sayısı 2 katına çıkmış. Bir de baktım. Alanya'ya inen uçak sayısı 5'ten 10'A çıkmış...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000