13 Şubat 2016, Cumartesi 08:41:55

Zafer Havalimanı için çare aranıyor

Yeterli yolcu sayısına ulaşamadığı için zarar eden Bölgesel Zafer Havalimanı’nın (Afyon, Uşak, Kütahya) verimli kullanılması için arayışlar sürüyor.
  • Istek cok ama sefer yok isvicireden zafere ulasmak toplam bir yön 25saat sürüyor bu normalmı? Günlük ucucus yok!!!!!!
  • Ordu Giresun açılalı daha 6 ay olmuşken, ve sadece 6 ayda günde 7 sefer 14 trafikle 25 havaalanını geride bırakmışken, AHL den yüksek talebe karşı slot yok denirken bazı artniyetliler hala orgi morgi boş yatırım vs, tantanasında... Ordulular ve Giresunlular da artık anlasın ne kadar sevmeyeni olduğunu...
  • Rahmetli Ekrem Pakdemirli de böyle saçma sapan hesapsız kitapsız havalimanı yapmaya pek meraklıydı. Sözde finanstan anlardı. Şimdi de AKP pek meraklı. Çalışmayan Yüksekova, Şırnak, ekonomik olarak anlamsız olan Orgi, parasını çıkarmadığından devletin yükleniciye tazminat ödediği Bodrum ve Esenboğa terminalleri, vs vs. Daha akılcı çözümler üretmeliyiz. Yüklenicilere anlamsız para dağıtıp, havuza komisyon vermeleri işinden de vazgeçmeliyiz.
  • Öncelikle işletici firma IC nasılsa paramı alıyorum havasından kurtulup alanı adam gibi işletmelidir.Alanda doğru dürüst bilgi verecek danışmaları yok telefona bakan yok.Ocak ayında sefer iptali olup olmdığını öğrenmek için kaç kere aradım kimse açmadı havayolunu kullanacaktım vazgeçtim.İkinci husus Afyon'dan alana servis ile ulaşım çok meşagatli bir iş kendi aracımızla gidip orada park etsen bomboş kırda günlük 25 tl otopark ücreti isteniyor.Dediğim gibi işletmeci firma mümkünse hiçbir uçağın uçmasını istemiyor.Nasılsa yolcu garantisi var.Bu anlayışı bir an önce bırakıp uçuş sayısının artması için gayret göstermelidir.
  • + Bursa ise sehir icindeki Yunuseli havaalaninin önündeki gecekondularin kaldırılıp yolun da pistin altina alinmasi seklindeki basit çözümlerle pist uzatilarak 45-80 kişilik ucaklarla yarim saatte bir, hadi bilemedin saat basi Bur-Ist-Bur seklinde havataksi olarak cok iyi calisir. Ulkemizde bu yönde ihtiyaci tespit edip cevap verebilecek yönetimsel eksiklik var malesef. Biz de buralarda yazip duruyoruz kendi kendimize, ne duyan var ne okuyan, ne de gören.
  • + Rakamlari da cok guzel büyüyor. Sorun ise, ulkemizde bolgesel havaciligin desteklenmemesi, baslangic sartlarinin agirlastirilmis olmasi ( 3'u öz mal 5 ucak sarti, SGHM izni ve hangi havaalanina ucacaginizi secememek, iplerin baskalari elinde olmasi), sartlarin bolgesel havaciligin sartlarina göre esnetilmemesi, bu ve benzeri sebeplerle bolgesel havacilik isini yapacak olanlarin veya isteklilerin sektore girememesi, THY'nin de yapacak cok daha onemli! işleri olmasi nedeni ile bu konulara hic egilmemesidir. Oysa ki Edo - Ist, Edo-Ank, Edo-Izm bolgesel ucus icin 2 ucak, 1 de yedek ucak planlasaniz 3 uçak yeter. İstanbulun her iki yakasina bile ayri ayri uçsanız 4. uçağa ancak ileriki yillarda ihtiyaç duyulur. Diğer havaalanlarinin bu kadar fazla ucaga bile ihtiyaci olmayabilir ilk yillarda ( baslangicta ihtiyac duyabilecekleri destinasyon sayisi daha az olabilecegi icin). 1 veya 2 ucakla is görülür, ama yonetmelikler bu kadar az ucaga izin vermiyor.
  • Evet bazi havaalanlari ölü yatirim gibi duruyor ama isin asli oyle degil. Daha once yapilmis havaalanlarinin uzun sureler atil kalmasi, sonra da hukumetin biz şu kadar havaalani yaptik diye propaganda yapmasi, zaten eskiden beri mevcut olan havaalanlariyla hava atması, hep bu isletmecilik mantigina uymayan davranislar yuzunden elde etmis oldugu bir firsatin sonucu. Kizmiyorum da, adamlar pragmatik, milli serveti ayaga kaldirdilar, yenilerini de yaptilar, tesekkur ediyoruz bunun için. Ama bu kadari da yetmez. Edremit Kocaseyit havaalani, konumu, hinterlandi, buyuksehirlere uzakligi, Istanbul ile arasinda marmara denizi gibi buyuk bir engelin olmasi (Ist-Bodrum ile Ist-Ayvalik arasi karadan yolculuk hemen hemen ayni süre tutar, Canakkale bogaz trafigi, gemi musaitligi vs. durumlarina göre daha uzun bile sürebilir), ic turizm icin yazlik konut bolgesi olmasi ve dış turizm icin de onemli potansiyeli barındırması, organik tarim ve yasam bolgesi olmasiyla gelecek vaat eden bir havaalani. +
  • Kütahya Zafere var diye Atatürk'ten Uşak'a sefer yapmayan THY, 5 km yerine 100 km gitmek zorunda kalan Uşaklının çektiği çilenin sorumlusudur...Zafer acilen Almanya ve Belçika çıkışlı yurtdışı uçuşlarına açılmalıdır
  • Sözleşmeyi bozup DHMİ ye devredilip, 30 memurla işletilmesi.. Tek çare bu....
  • Amasya Merzifon havalimanı ile de bir haber yapılmalıdır.Çünkü türk hava yolları tek seferi var ve o da geceleyin yani boşu boşuna yapılmış bir havalimanı görünümünde Merzifon havalimanı

Yeterli yolcu sayısına ulaşamadığı için zarar eden Bölgesel Zafer Havalimanı’nın (Afyon, Uşak, Kütahya) verimli kullanılması için arayışlar sürüyor. Sayıştay raporlarında firmaya ödenen rakamlarla 5 milyon Euro'luk kamu zararı oluştuğu açıklanmıştı.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, şehrin ciddi bir kültür ve turizm potansiyeli olduğunu bunun harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'deki termal turizm yatak kapasitesi olarak 20 bin civarında nitelikli yatağa sahip olduğunu, ortalama geceleme oranının 1,5 gün civarında olduğunu vurgulayan Vali Güner, bu sayıyı arttırmaya çalıştıklarını ayrıca ildeki spor tesislerinin kamp turizmine çevrilebileceğini kaydetti. Hakan Yusuf Güner, “Bunun dışında İstanbul'a turlar çeşitlenerek arttırılabilir. İlimizde asker sayısı çok fazla, öğrenci sayısı çok fazladır. Üniversitemizde 40 bin öğrenci var, askerlerle topladığımızda 60-70 bin kişi, il dışından sürekli seyahat edebilecek insan kapasitesi var. Bu çerçevede acaba İstanbul'a bir ilave tur konabilir mi?” dedi.

Afyonkarahisar Valisi, havalimanından yurtdışı uçuşları artırarak sağlık turizmi alanından daha çok pay elde elde edilmesi gerektiğini ifade ederek, bu konuda turizmciler, sanayicilere ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

29 YILLIĞINA İŞLETECEK

Yap-işlet devret modeli ile yapımı gerçekleştirilen Zafer Havalimanı'nda işletmeci şirketle yapılan anlaşmaya göre vaat edilen yolcu sayısına ulaşılmazsa, eksik kalan kısmı devlet tarafından ödeniyor. 28 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen ihalede, tek teklif veren IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ihaleyi 29 yıl 11 ay işletme süresi karşılığında kazandı. Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı 24 Kasım 2012'de hizmete girdi. Ancak, vatandaş havalimanına rağbet etmedi. Bu yüzden işletmeci firmaya verilen garanti hazineden karşılanıyor. Sayıştaş raporlarına göre iç hatlarda 570 bin garanti edilen yolcuya karşılık 28 bin 439, dış hatlar için garanti edilen 398 bin 843 yolcuya karşılık 13 bin 437 olarak gerçekleştiği ve bu farktan dolayı firmaya yaklaşık 5 milyon Euro'luk ödeme yapıldığı Sayıştay raporlarına yansımıştı. (Zaman)

Zafer Havalimanı için çare aranıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

~ 6 yıl önce
Istek cok ama sefer yok isvicireden zafere ulasmak toplam bir yön 25saat sürüyor bu normalmı? Günlük ucucus yok!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordu Giresun ~ 8 yıl önce
Ordu Giresun açılalı daha 6 ay olmuşken, ve sadece 6 ayda günde 7 sefer 14 trafikle 25 havaalanını geride bırakmışken, AHL den yüksek talebe karşı slot yok denirken bazı artniyetliler hala orgi morgi boş yatırım vs, tantanasında... Ordulular ve Giresunlular da artık anlasın ne kadar sevmeyeni olduğunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orgi ~ 8 yıl önce
Orgi tamamen bir seçim yatırımıdır nokta.
Saçma sapan projeler ~ 8 yıl önce
Rahmetli Ekrem Pakdemirli de böyle saçma sapan hesapsız kitapsız havalimanı yapmaya pek meraklıydı. Sözde finanstan anlardı. Şimdi de AKP pek meraklı. Çalışmayan Yüksekova, Şırnak, ekonomik olarak anlamsız olan Orgi, parasını çıkarmadığından devletin yükleniciye tazminat ödediği Bodrum ve Esenboğa terminalleri, vs vs. Daha akılcı çözümler üretmeliyiz. Yüklenicilere anlamsız para dağıtıp, havuza komisyon vermeleri işinden de vazgeçmeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dersaadet ~ 8 yıl önce
Öncelikle işletici firma IC nasılsa paramı alıyorum havasından kurtulup alanı adam gibi işletmelidir.Alanda doğru dürüst bilgi verecek danışmaları yok telefona bakan yok.Ocak ayında sefer iptali olup olmdığını öğrenmek için kaç kere aradım kimse açmadı havayolunu kullanacaktım vazgeçtim.İkinci husus Afyon'dan alana servis ile ulaşım çok meşagatli bir iş kendi aracımızla gidip orada park etsen bomboş kırda günlük 25 tl otopark ücreti isteniyor.Dediğim gibi işletmeci firma mümkünse hiçbir uçağın uçmasını istemiyor.Nasılsa yolcu garantisi var.Bu anlayışı bir an önce bırakıp uçuş sayısının artması için gayret göstermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ve ötesi - 3 ~ 8 yıl önce
+ Bursa ise sehir icindeki Yunuseli havaalaninin önündeki gecekondularin kaldırılıp yolun da pistin altina alinmasi seklindeki basit çözümlerle pist uzatilarak 45-80 kişilik ucaklarla yarim saatte bir, hadi bilemedin saat basi Bur-Ist-Bur seklinde havataksi olarak cok iyi calisir. Ulkemizde bu yönde ihtiyaci tespit edip cevap verebilecek yönetimsel eksiklik var malesef. Biz de buralarda yazip duruyoruz kendi kendimize, ne duyan var ne okuyan, ne de gören.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ve ötesi - 2 ~ 8 yıl önce
+ Rakamlari da cok guzel büyüyor. Sorun ise, ulkemizde bolgesel havaciligin desteklenmemesi, baslangic sartlarinin agirlastirilmis olmasi ( 3'u öz mal 5 ucak sarti, SGHM izni ve hangi havaalanina ucacaginizi secememek, iplerin baskalari elinde olmasi), sartlarin bolgesel havaciligin sartlarina göre esnetilmemesi, bu ve benzeri sebeplerle bolgesel havacilik isini yapacak olanlarin veya isteklilerin sektore girememesi, THY'nin de yapacak cok daha onemli! işleri olmasi nedeni ile bu konulara hic egilmemesidir. Oysa ki Edo - Ist, Edo-Ank, Edo-Izm bolgesel ucus icin 2 ucak, 1 de yedek ucak planlasaniz 3 uçak yeter. İstanbulun her iki yakasina bile ayri ayri uçsanız 4. uçağa ancak ileriki yillarda ihtiyaç duyulur. Diğer havaalanlarinin bu kadar fazla ucaga bile ihtiyaci olmayabilir ilk yillarda ( baslangicta ihtiyac duyabilecekleri destinasyon sayisi daha az olabilecegi icin). 1 veya 2 ucakla is görülür, ama yonetmelikler bu kadar az ucaga izin vermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer ve ötesi ~ 8 yıl önce
Evet bazi havaalanlari ölü yatirim gibi duruyor ama isin asli oyle degil. Daha once yapilmis havaalanlarinin uzun sureler atil kalmasi, sonra da hukumetin biz şu kadar havaalani yaptik diye propaganda yapmasi, zaten eskiden beri mevcut olan havaalanlariyla hava atması, hep bu isletmecilik mantigina uymayan davranislar yuzunden elde etmis oldugu bir firsatin sonucu. Kizmiyorum da, adamlar pragmatik, milli serveti ayaga kaldirdilar, yenilerini de yaptilar, tesekkur ediyoruz bunun için. Ama bu kadari da yetmez. Edremit Kocaseyit havaalani, konumu, hinterlandi, buyuksehirlere uzakligi, Istanbul ile arasinda marmara denizi gibi buyuk bir engelin olmasi (Ist-Bodrum ile Ist-Ayvalik arasi karadan yolculuk hemen hemen ayni süre tutar, Canakkale bogaz trafigi, gemi musaitligi vs. durumlarina göre daha uzun bile sürebilir), ic turizm icin yazlik konut bolgesi olmasi ve dış turizm icin de onemli potansiyeli barındırması, organik tarim ve yasam bolgesi olmasiyla gelecek vaat eden bir havaalani. +

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Kütahya Zafere var diye Atatürk'ten Uşak'a sefer yapmayan THY, 5 km yerine 100 km gitmek zorunda kalan Uşaklının çektiği çilenin sorumlusudur...Zafer acilen Almanya ve Belçika çıkışlı yurtdışı uçuşlarına açılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aaa ~ 8 yıl önce
Sözleşmeyi bozup DHMİ ye devredilip, 30 memurla işletilmesi.. Tek çare bu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
Amasya Merzifon havalimanı ile de bir haber yapılmalıdır.Çünkü türk hava yolları tek seferi var ve o da geceleyin yani boşu boşuna yapılmış bir havalimanı görünümünde Merzifon havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmeden sallama ~ 8 yıl önce
Merzifon MZH havalimanı merzifonlu-amasyalıya hizmet eden bir havalimanı. Oradan sabah 05:55de kalkıp, dönüşü 23:50. Ancak malesef ISTden gidenler için çok kötü bu saatler
bilmeden sallama ~ 8 yıl önce
Merzifon MZH havalimanı merzifonlu-amasyalıya hizmet eden bir havalimanı. Oradan sabah 05:55de kalkıp, dönüşü 23:50. Ancak malesef ISTden gidenler için çok kötü bu saatler
Lutfen ya ~ 8 yıl önce
Ben birsey demek istemiyorumda. Merzifon havalimani ne icin yapilmis arkadas kendisi arastirsin.
Hakikaten herşeye misafirsin ~ 8 yıl önce
Merzifon zaten vardı mevcudu kullanıyorlar ama zaferde durum farklı
Hakikaten herşeye misafirsin ~ 8 yıl önce
Merzifon zaten vardı mevcudu kullanıyorlar ama zaferde durum farklı
Rant ~ 8 yıl önce
Afyon merkezde mevcut (askeri) havalimanının bi kısmını kullanmak yerine yenisi yapıldı neden mi ? Mevcut kullanılsa bu kadar rant olmazdı çünkü! Milletin parasını firmalara peşkeş çekenleri Allah'a havale ediyorum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000