06 Nisan 2015, Pazartesi 19:36:44

ANTALYA HAVALİMANI'NDA TATBİKAT

Antalya Havalimanında yapılan düşen uçak tatbikatı gerçeği aratmadı. Havalimanındaki tüm birimlerin eksiksiz katıldığı tatbikatta senaryo gereği içinde 106 yolcusu bulunan ve havalimanı pist başında düşen uçakta çıkan yangına müdahale edildi.
  • Başarılar Arkadaslar. Size laf söyleyen dingillere bakmayın. Agzi olan konuşuyor. En basitinden bi kkt tüpü kullanmıştım itfaiyede ufacık ateşi sondururken bile ateşin sıcağından dumanindan ne kadar zor olduğunu gördüm ve anladım. Daha büyük yangını düşünürseniz Allah kolaylik versin diyorum.. 3 defa emergenci durumuyla inis yaptım. Hepsinde de cok basariliydilar... Araclari ve kendilerine guveniyoruz.
  • Bir ATC çalışanı olarak gayet başarılı bir ekip diyebilirim, haklarınızı alırsınız umarım.
  • Antalya arff,bir kaç stand by emergency uygulamasında şahit oldum ayrıca pistte kalan uçağın çıkarılmasını ve pistin hemen temizlenip trafiğe açılışını izlemiştim.Gayet başarılılar.Allah kaza bela vermesin.
  • yahu corendon uçağının kokpitine su sıkıp uçağı pert eden bunlar değil mi.sky binasında çıkan yangında ve pistten çıkan sky uçağında çuvallayan yine bunlar değil mi.neyin tatbikatı bu anlamadım.uygulamalar ortadayken.hayırlı olsun tatbikatınız ne diyeylim
  • Tebrikler Arff.. Kadroları gittikçe Gençleşti. Kendilerini baya geliştirdiler.. Daha da iyiye gidersiniz Ins.
  • Gercekten Antalya Arff kendini geliştirdi. Bunu goruyoruz.. Tebrikler
  • Corendon un yanan uçağına neden zamanında müdahele edemediler acaba ?
  • Sky bina corendon uçak desem...
  • Arff yata yata bir hal oldu bi tatbikat yapalım da reklamımız olsun demişler. Güzel olmuş güzel. Allah kaza bela vermesin
  • Ya siz bi gecin bunlari sky in ucagi pistten ciktiginda gorduk nekadar basarisiz oldugunuzu

Havalimanındaki tüm birimlerin eksiksiz katıldığı tatbikatta senaryo gereği içinde 106 yolcusu bulunan ve havalimanı pist başında düşen uçakta çıkan yangına müdahale edildi.

Yaklaşık 5 bin litre yakıtla piste 100 metre kala düşen uçağa müdahale etmek için önceden hazırlanan ekipler harekete geçti. Polislerin güvenlik önleminin aldığı yangın bölgesinde sağlık görevlileri, yaralanan yolculara ilk müdahaleyi yapıp ambulanslarla hastanelere sevk etti.

Yaklaşık bir saat süren tatbikat sonunda açıklama yapan Devlet Havalimanları İşletmeleri Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar, söz konusu tatbikatın yılda iki kez tekrar edildiğini söyledi.

Olası bir kaza sonrası itfaiye ekiplerinin 120 saniye içinde enkaza ulaşmaları gerektiğini hatırlatan Serdar, "Antalya Havalimanı dünyanın önemli destinasyonlarından birine hizmet ediyor. Bu tür tatbikatlar hem kendimizi geliştirmemizi hem de olası kazalarda nasıl hareket etmemiz gerektiğini, yeterliliğimizi ve kendimizi test etmemizi sağlıyor. Bu tür olayların olmasını kesinlikle istemeyiz ancak her ihtimali göz önünde bulundurmamız gerekir. Havalimanımızda 60 personel ve 14 araçtan oluşan bir itfaiye teşkilatımız günün 24 saati nöbettedir" diye konuştu.









ANTALYA HAVALİMANI'NDA TATBİKAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Pilot - Ceo ~ 9 yıl önce
Başarılar Arkadaslar. Size laf söyleyen dingillere bakmayın. Agzi olan konuşuyor. En basitinden bi kkt tüpü kullanmıştım itfaiyede ufacık ateşi sondururken bile ateşin sıcağından dumanindan ne kadar zor olduğunu gördüm ve anladım. Daha büyük yangını düşünürseniz Allah kolaylik versin diyorum.. 3 defa emergenci durumuyla inis yaptım. Hepsinde de cok basariliydilar... Araclari ve kendilerine guveniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir ATC çalışanı olarak gayet başarılı bir ekip diyebilirim, haklarınızı alırsınız umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
radar uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir ATC çalışanı olarak sen hakkını alabiliyor musun? Senin hakkını savunan var mı peki? Yada almanı uman?
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Antalya arff,bir kaç stand by emergency uygulamasında şahit oldum ayrıca pistte kalan uçağın çıkarılmasını ve pistin hemen temizlenip trafiğe açılışını izlemiştim.Gayet başarılılar.Allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allah allah ~ 9 yıl önce
yahu corendon uçağının kokpitine su sıkıp uçağı pert eden bunlar değil mi.sky binasında çıkan yangında ve pistten çıkan sky uçağında çuvallayan yine bunlar değil mi.neyin tatbikatı bu anlamadım.uygulamalar ortadayken.hayırlı olsun tatbikatınız ne diyeylim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF@LTBJ ~ 9 yıl önce
Madem beğenmedin, biz de bir dahakine dua edelim, belki bu sefer kokpit yangını öyle söner!
Mektepli ~ 9 yıl önce
Evet, kapısı mürettebat tarafından kapatılıp terk edilen kokpite su sıkan ve ağzına kadar yakıt dolu uçağı patlamadan söndüren ve yolcuları zayiatsız tahliye edenler biziz. Okulda "söndürme büyüsü"nü göstermeden mezun ettiler bizi! Bu tip yangınları söndürmek için su+köpükten başka tavsiyelerin varsa anlat da, hepimiz o "kaynak"tan nasiplenelim!
büyülendim ~ 9 yıl önce
size mektepte cockpite su mu sıkın dediler :) sakın bu işlerin farklı yöntemleri olmasın..neyse daha fazla ayrıntıya girmiyim siz anladınız onu
ARFF@LTBJ ~ 9 yıl önce
Envanterimizdeki söndürme melzemesi olan 4 temel element belli Selena kardeş: KKT, su, köpük ve idrar. Mürettebatın kapısını kilitleyip kaçtığı kokpite, elimizden olmayan hallon/hallo karbon/CO2'yi mi kullanmamızı bekliyorsun? F/O camını hatırlatma, onu açmak başka bir F/O'ya (FlashOver) sebep olurdu. Hayatında 4. elementle mangal söndürmek dışında hiç bir söndürme eylemini icra edememiş tiplerin aklına ihtiyacımız yok, o tipler gitsin Winx seyretsin, ya da toplarını alıp sektirsin gitsinler...
Kule T Antalya ~ 9 yıl önce
Tebrikler Arff.. Kadroları gittikçe Gençleşti. Kendilerini baya geliştirdiler.. Daha da iyiye gidersiniz Ins.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYT ATC ~ 9 yıl önce
Gercekten Antalya Arff kendini geliştirdi. Bunu goruyoruz.. Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Corendon un yanan uçağına neden zamanında müdahele edemediler acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 9 yıl önce
Sky bina corendon uçak desem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayt ~ 9 yıl önce
Arff yata yata bir hal oldu bi tatbikat yapalım da reklamımız olsun demişler. Güzel olmuş güzel. Allah kaza bela vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sky ~ 9 yıl önce
Ya siz bi gecin bunlari sky in ucagi pistten ciktiginda gorduk nekadar basarisiz oldugunuzu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000