12 Aralık 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Cetin bey lutfen Artik tgs deki olumsuzluklarida ele alın. Onca başarının ustunde yer hizmetlerinde hakki yokmu hakkimiz var ise neden bu kadar düşük maaşa insanlar calistiriliyor ve neden insanlar bel fitigi olunca verimsiz diye kapinin önüne koyuluyor Ne zaman hak yerini adalet yerini bulacak
  • Onur air maaşlara zam yapmayı planlıyormuş.
  • Varsa yoksa THY. Ya Allah askina tamam bayrak taşıyıcı,global ama madem sektördeki çalışanların yanindasiniz TGS neden hic mevzu bahis olmuyor.İşçinin hakkını kim savunacak.Neden bir kere bile THY ye TGS deki sorunları sormuyorsunuz.Ayni anda 3 uçağı tonlarca kargosunu postasını boşaltan, her yerde biz bir aileyiz biz biriz diyenlerin prim zamanı 5.000 tl alırken neden TGS işçisine 1000 tl bile prim verilmedi.THY bin büyümesinde TGS bin hicmi emeği hakki yok.Allah askina söyleyin.Neden bir yöneticiye dahi bizim adimiza bunları sormuyorsunuz veya sordunuzda paylasmiyorsunuz. Vesselam
  • Çetin Bey, thy kadrosunda kaç tane müdürlük var. Bunların kaçı gerekli. Dünyanın çoğu havayolunda kokpit kabin ekip planlama tek başkanlık altında olur. Thy de her biri bir başkanlık altlarında şeflik olması gereken yerler müdürlük, ee uzmanlar da şef artık. Tasarruf tasarruf, şirket biraz da kendi çiftliğine baksın. Ara katman müdürü nedir bilen var mı?
  • Sektörümüzün bir şirketi çalışanları elde tutabilmek için yöneticilerini eğitime tabi tutması tepe yönetiminin acizliğidir.Sektördeki bu şirketin hangi şirket olduğunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek.Bir şirkette çalışanların nitelikleri ve şirkete bağlılıkları şirketin geleceğinin garantisidir.Bir şirkette nitelikli geleceği parlak personeller tazminatımızı verin ,yollarımızı ayıralım diye yönetime müracat ediyorlarsa o şirketin yöneticileri değil,o yöneticileri seçen İnsan Kaynakları yöneticileri sorumludur.Tüm sorumluluğu orta kademe yöneticine yükle,sen İnsan Kaynakları Direktörü olarak pastayı yemeye devam et.Böyle bir yönetim şekli olan bir şirkette hiç bir zaman gelişme olamaz.Saygılarımla,
  • 737 ile de o yol çekilmez, balık istifi misali! Geniş gövde yakışır bu hatta! Hem kaptanlarıda daha tecrübeli!
  • % 10 ZAM VERECEKSE 2017 YILI İÇİN ÇOK İYİ MEMURA % 3 ZAM VEREN HÜKÜMET,BU DÖNEMDE 6.000 TL GİBİ MAAŞ ALAN THY ÇALIŞANI BUNA BİRDE 600 TL ZAM EKLENİRSE SİZ DÜŞÜNÜN GERİSİNİ...
  • Kalitesiz,tecrübesiz,bilgisiz ve insani duygulardan yoksunların sırf birilerinin yakını diye yönetici,karar verici,alıcı pozisyonlarına getirilmeleri başlı başına yanlış ancak maalesef ülkemizde geçer akçe bu. Bir şirkete,kuruma parayı,prestiji,başarıyı çalışanlar sağlar,yönetici veya patronlar değil.Nasılsa işsizlik çok,istediğim şartlara uyacak bir sürü insan bulurum mantığıyla hiçbir yere varılamaz ancak kimin umurunda? Dünyada kıdem yılı 6,5 olup da başarılı olmuş bir şirket var mıdır? Tecrübe niye vardır ve aklı başında ülkelerde,kurumlarda niye talep edilen bir şeydir o zaman? Bir insan,işe severek gitmeli,işini isteyerek yapmalı bizler gibi zorla,şevksiz,tehdit edilerek,acaba bugün atacaklar mı diye düşünenlerden fayda gelir mi? İşi sevdirmeyenler patronlar ve yöneticilerdir.Amerika'da Deloitte,Whole foods gibi büyük şirketler yöneticilerini çalışanlarına seçtirmektedirler o yüzden de büyümektedirler.Ayrıca torpil,hemşehricilik,insan kayırma bitmedikçe de işimiz zor.Saygılar.
  • Çetin Bey sıkıntınin kaynaklandığı nokta şu ki sektör çalışanlarımız bu yazinizi bile uzun görüp okumuyor.E okumayan öğrenmeyen kazanmak için bilgi edinmeyen bir sektoruz.Doğru, bir yer hizmetleri personeli birkaç haftada sözde eğitiliyor herkes sertifikalı ama nasıl eğitimler nasıl sınavlar. Tarafsız ve gizli bir denetleme yapılsa hal ortada zaten. Denetim yapılacak ise o gün tedbirler alınır ,vardiyaya gelen personel artar ve olumlu sonuç alınır :) Yer hizmetleri işsizlik bu derecede olursa her zaman personel bulur.Yönetici için anlamı yoktur bu kisilerin. Kalite mi ? O da ne ? Mühim olan ne kadar maliyet.Sayın Sakip Sabanci nin kemikleri sızlıyordur ve VAH VAH VAH benim memleketim diyordur.Örneğin minimum yaşam maliyeti ortadadir İstanbul da 1500 1800 2100 gibi rakamlara insan çalıştırarak o insanlardan güzel is bekleyemezsin,müşteri(misafir :)) ) memnuniyeti sağlayamazsınız.Bunlar sadece reklam sloganlarıdır. Gerçek hayat aprondadir.Yemek saati yok,iş beklenen süreyi istirahat sayılır, herşeye imza atılır niye bunlar çünkü AÇIZ.
  • Bir gun okuduk yaprak dokumu ikinci gun genc beyinlere ihtiyac var. Oyleyse 2017 personel alimi bol bir thy mi olacak? Bir de hr departmani tam bagimsiz olup referans etkisinden kurtulsa, o zamanda benim hayalim gercek olacak.

2017 Senesi Maaş Zammını Kahvaltıda Öğrendik



HAYAL
:
Duydum ki, bir şirketimiz dört gündür personelini iş yerine yakın bir otelde birlikte kahvaltı etmeye çağırıyormuş. Bu Kahvaltıda, tüm çalışanlara şirketin durumunu anlatıp 2017 yılı sene başında maaşlarına ancak % 10 gibi artım uygulayabildiklerinden ötürü özür dilemişler.

GERÇEK:  Hiç bir şirketin hiç bir yöneticisi bu konuda tek kelime söylemiyor. Arada bir kriz vb. nedenlerden ötürü önümüzdeki günlerin çok zor olacağını söyleyenler var. Aba altından sopa gösterme misali.

Yönetim Ve İnsan Kaynakları Danışmanlığı Şirketi Korn Ferry Hay grup araştırması ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nce yapılan araştırma ve değerlendirmelerin sonuçları aynı noktada buluştu. Yapılan bu araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre Türkiye gelindeki özel şirketler 2017’ de maaşlara ortalama yüzde 9 zam yapacaklar. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre sektörel en yüksek ücret artışı yüzde 11 ile kimya, yüzde 10,7 ile teknoloji, yüzde 10,4 ile profesyonel hizmetlerde yapılacak. Çalışan kategorilerine göre en yüksek ücret  artımını yüzde 9,84 ile Şef ve Müdür düzeyi alırken, en düşük ücret artışını ise yüzde 8,5 ile mavi yakalı çalışanlara verilecek.

Adı geçen firmalar geneli araştırmış. Vardıkları sonuçlar mutlak doğrudur. Ancak yılbaşında uygulanacak olan ücret zamlarının sektörümüzde ki uygulamalarının nasıl şekilleneceği ayrı bir konu. Evet; bu konuda sektörümüzün nabzının tutulması mümkün değil gibi. En düşük artımın mavi yakalı çalışanlara uygulanacağı ifade ediliyor.  Sektörümüzdeki üç yer hizmeti kuruluşunda mavi yakalı çalışan ağırlığı olduğu biliniyor. Onlarda bu araştırma sonuçlarını okumuş ise mutlak üzülmüşlerdir. En yüksek artımı ise % 9.84 ile Şef ve Müdür düzeyindeki orta kademe yöneticilerin alacağı ise ayrı bir konu. Malum insanlar artık kendi aldıkları maaş artımı kadar başkalarının aldıkları ile de ilgililer.

İçinde bulunduğumuz kriz ortamında belirtilen bu artım miktarı benim kişisel beklentilerimin üzerinde. Bilindiği üzere işverenlerin zam uygulaması hususunda kanuni bir zorunluluğu yok. Allah biliyor ya, kriz vb.. nedenler bahane edilerek işverenlerin bu yılı zamsız atlatma gayretinde olacakları geliyordu aklıma. Belki de bu dönemde fazla gürültüye neden olmamak için işverenlerin devletin memurlarına uyguladığı enflasyon etkili artım oranını şirketlerinde ( Tabii yalnız Ocak 2017 için geçerli olan %,3,5 gibi kısmını, bir sene için ) uygulayabileceklerini de zaman zaman düşünüyordum. Kriz yetmezmiş gibi işsizlikte bu boyutta iken insanların ona bile tepki koymayacakları / koyamayacaklarında kimsenin şüphesi yok nasıl olsa.

İnsanlar çok değişti. Hastanede yatan annemizi beklerken kafe’ye bir adamcağız geldi. Ve masada oturanlardan birine “ Sen daha bunlara oy ver” Emeklilerin maaşından 100 TL sigorta kesilecek ve de bu sene emeklilere zam yapılmıyormuş vb..” sözler söyledi. Ona da kızı bilgi vermiş.  İnsanların yüzlerine baktım. Masadaki dört kişinin ikisi inanmış gibiydi. Artık kötü düşünme alışkanlığımız bir tarafa, kötüye çabuk inanır da olduk.

Her ne ise, her iki araştırmacı kuruluşun elinde hangi şirketlerle görüştüklerine ilişkin liste vardır mutlak. Bu durumda yapmaları gereken bir kontrol olmalı. O da; çalışanlara 2017’nin ilk artımlı maaşının ödenmesini takiben daha önce görüşme yaptıkları şirketlerin uyguladıkları zam oranını şirket içi değişik kaynaktan bir kontrol etmek ve daha sonra da çalışanları bilgilendirmek. Ben inanıyorum ki, % 9 zam yapacağız diyen kuruluşların bir kısmı söyledikleri bu artımı uygulamayacaklardır. İnşallah yanılıyorumdur.

Çalışanların Güneşini Perdeleyen Yöneticiler.

HAYAL: Duydum ki, bir sektör şirketimiz çalışanlarla ilişkilerini sağlıklı ve düzgün bir dengede tutamayan geliştiremeyen tüm yöneticilerini geçtiğimiz sene ikaz etmiş. Ve de 2016 yılı süresince tutumlarında herhangi bir düzelme görülmeyen yöneticilerle yollarını ayırıyormuş. Bunun da kriz dönemine rastlaması bir tesadüften öte değil.

GERÇEK: "Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa, orada güneş batıyor demektir." Çin Atasözü.  Evet bizde bu filizleri yeşertenler tepe yöneticiler ve bazı şirketlerde ise patronlar.

 Bu günlerde sağa sola bakarken gölgesi kendinden büyük bir örnek mi gördünüz. Erkek veya kadın olsun fark etmez. Kendini horoz zannediyordur mutlak. Şimdi yetkili ve etkilidir."Eğile eğile yükselen cüce kalır" sözü onun için bir şey ifade etmez. Zira kendisine bakması için ona tutulan ayna her şeyi olduğundan büyük gösteren cinstendir Ve bu tür bir tek o aynaya ve aynayı elinde tutan insana inanır. O insanın da bu hoşuna gider tabii ki. Bu kişiler genelde patrondurlar.

O yöneticiler, günün ışığını keyifle istediği insanlara yöneltip diğerlerinin gününü güneşini karartan o insanlar bilmezler ki bu gün aynayı tutup kaldıran eller, yakında bir gün aynı aynayı yere bırakıp onun da kırılışını seyredecektir.  Günün ışığını keyifle doğursun istediği insanların üzerine.

 Bırakın şimdilik, kendi ruhsal karanlığı içerisinde yapayalnız tek başına  olsunlar..  Batan gün ışığında kendisinin büyük gölgesini seyredip, avunsun. Gün 24 saat. Ömür ise bilinmez. Ne makam ne de yaşam ebedi. Bir gün gelecek o ayna yere düşecek ve kırılacak., Aynayı tutanda onu tanımayacak.  O ise başkaları için yarattığı, karanlığın içerisinde kaybolup giderken, bazı çalışanların güneşini perdelerken, güneşle birlikte kendi gölgesini de yok ettiğini fark edecek. İçimden ne demek mi geçiyor? Beter olsunlar.

Kimlerle Yollarımızı Ayıracağımızı Nasıl Belirlesek Ki?

HAYAL: Duydum ki, bir şirketimiz kriz nedeni ile işten çıkartılacak personelin seçerken önce emeklilik hakkını kazanmış olan personelden başlayacaklarmış. Hem de öncelikle işten ayrıldıkları gün emekli maaşını almaya hak kazanmış olanlardan başlayarak çalışanlarına teşekkür edeceklermiş. Daha sonra ise performansa bakılacakmış.

GERÇEK: Buna hayal vb. derken en büyüğümüzün Türk Hava Yollarının İnsan Kaynakları ünitesin patronunun şirketin Başkanlarına hitaben kaleme aldığı bir yazıyı gördük. Bizim hayalimizin  gerçek olduğu Söz konusu yazının “Ortaklığımızın marka elçisi olan personelin ayrıldıktan sonra da Ortaklığa bağlılığının sağlanması amacıyla emekliliğini hak eden çalışanlarımızın kendi talepleri doğrultusunda ilişiklerinin aşağıda belirtilen koşullar çerçevesinde sonlandırarak hem memnuniyetlerini sağlamak hem de emekliliğe teşvik etmek istiyoruz” paragrafı ile ortaya konuyordu.

Burada en çok dikkatimi çeken  “ personelin ayrıldıktan sonra da ortaklığa bağlılığının sağlanması “ kısmıydı.

Dilerim ki THY Yönetimi konunun önemini anlamış olsun ve yalnız görevden ayrılacakların değil, halen çalışanlarında şirkete bağlılıklarının sağlanması için gerekli adımı atsın. Çoğunluk kabul edecektir ki, bu konu havayolumuzun en büyük eksikliğiydi.

Okurların bir kısmının da olsa hatırlayacakları üzere THY Yönetiminin bu konuda nasıl davranacağına ilişkin tahmin ve beklentilerimi bir önceki yazımda sizlerle paylaşmıştım. Şu anda ilan edilen uygulama karşısında         “ susma hakkımı kullanmak istiyorum” demek en doğruya yakın davranış olmasına rağmen yine de bir iki hususa değinmek istiyorum. Birincisi Türk Hava Yollarının kaç personeli ile yollarını ayırma durumunda olduğunu bilmiyoruz. Çalışan kıdem yaş ortalaması 6 veya 6,5 olan bir şirkette emekliliğini doldurmuş kaç personel mevcuttur ( Pilotlar ve yurt dışı mahalli personel uygulama dışı olduğuna göre )  ve de bu rakam Türk Hava Yollarının hesapladığı / öngördüğü sayıyı bulacak mıdır? Bunu da bilmiyoruz. Eğer THY tespitinin çok altında kalıyorsa geri kalan miktarın belirlenme şekli önemli.  Türk Hava Yolları yönetiminin bu mantıklı yaklaşımını gördükten sonra bekleyip görmek gerekir. Temenni ederim ki emekliliği dolmuş olan arkadaşlarımız adetsel açıdan Türk Hava Yollarına bu işlemden beklediği desteği sağlayacak boyutta olsun.

Ben bu hesaplamaya kabin görevlilerini katmıyorum. Parka çekilen 30 uçak için hesaplamayı yapmıştık. THY Yönetimi tarafından doğrulanmamış olmasına rağmen basında 48 uçağın park edilmiş olduğunu okuyoruz. Eğer bu uçaklar THY filosuna bir şekilde geri dönmeyeceklerse veya tüm ekibi ile Wet lease yöntemi ile kiraya verilemeyecekse, bu uçaklar için istihdam edilen adette  kabin memuru arkadaşlarımız  ile yolu ayırmak tensikat olarak kabul edilmemelidir.

Yöneticiler çalışanı elde tutmak konusunda eğitiliyorlarmış?

HAYAL:  Duydum ki sektörümüzün bir şirketi çalışanlarını elde tutabilmek için yöneticilerini bir eğitime tabi tutuyormuş. Ve de bu eğitimde başarılı olmayan yöneticileri “ Şirketin en kıymetli varlıklarını koruma kabiliyetine sahip olmadıkları” gerekçesi ile işten çıkartıyorlarmış.

GERÇEK:  Sektörümüzde görülmesi mümkün olamayan hayal ötesi bir uygulama. Rüya desem o da değil.   Bir gün gelir de çalışanlarımız bunu görürler mi, bu mutluluğu yaşarlar mı? Türkiye’de bu işsizlik yaşandığı sürece böyle bir tablonun oluşması mümkün değil. Bir çalışan arandığı gün, o iş için 200 kişinin başvurduğu bir ülkede, hangi patron, hangi Genel Müdür şirketinde çalışanı “ en kıymetli varlığı “ olarak görür? Biri gider, diğeri gelir. Buna rağmen sektördeki bazı şirketlerde hayli yüksek devir hızı var. Kriz öncesi durum böyleydi Yönetenler çalışanın yerine bir başkasının konulmasının maliyetini ya bilmiyorlardı veya aldırmıyorlardı. Bunun müşteri memnuniyetini nasıl zedelediğini de dikkate alan pek yoktu. Zira sektörde tüm şirketler yalnız maliyete odaklanmıştı. Çalışanlarda ne çalıştıkları şirketle iftihar ediyorlar nede genelde takdir ettikleri yöneticilerle çalışıyorlardı. Aldıkları ücreti tatminkâr bulmayan çalışanların işten kopmaları için her türlü alt yapı Hazırdı. İnsan Kaynakları Üniteleri Çalışanları Elde Tutmanın En Önemli Ölçütlerinden Birininin Doğru Kişileri İşe almak olduğunun farkında değillerdi. Şirketi tercih edilen bir kuruluş haline sokmak veya bu görünümü varsa onu muhafaza etmek gibi bir çalışmaları hiç bir zaman olmadı.

Şu anda bunların hiç biri önemli değil. Şu anda kimse gitmiyor bir yere. Ülkedeki işsizlik yetmezmiş gibi krizden dolayı firmalar genelde çalışan sayısında azalmaya gitti veya gidecek gibi. Başka bir deyişle çalışanlar gitmiyor ama gönderiliyorlar. hhayalde bahsettiğim çalışanın kıymetini bilmeyen yöneticiler mi? Onlar sağa sola bakıp, Çetini de kovulacaklar listesine yazsak mı diye düşünüyorlar.

2017 Senesi Maaş Zammını Kahvaltıda Öğrendik

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Mustafa tgs ~ 7 yıl önce
Cetin bey lutfen Artik tgs deki olumsuzluklarida ele alın. Onca başarının ustunde yer hizmetlerinde hakki yokmu hakkimiz var ise neden bu kadar düşük maaşa insanlar calistiriliyor ve neden insanlar bel fitigi olunca verimsiz diye kapinin önüne koyuluyor Ne zaman hak yerini adalet yerini bulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MUSTAFA TGS ~ 7 yıl önce
AİLE BÜYÜĞÜMÜZÜN VEFATI NEDENİ İLE KİMSEYİ CEVAPLAYAMADIM BU HAFTA. LÜTFEN BANA BİR MAİL ATIN. SİZE HEMEN DÖNERİM. GÖRÜŞELİM.
Onur ~ 7 yıl önce
Onur air maaşlara zam yapmayı planlıyormuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey ~ 7 yıl önce
Varsa yoksa THY. Ya Allah askina tamam bayrak taşıyıcı,global ama madem sektördeki çalışanların yanindasiniz TGS neden hic mevzu bahis olmuyor.İşçinin hakkını kim savunacak.Neden bir kere bile THY ye TGS deki sorunları sormuyorsunuz.Ayni anda 3 uçağı tonlarca kargosunu postasını boşaltan, her yerde biz bir aileyiz biz biriz diyenlerin prim zamanı 5.000 tl alırken neden TGS işçisine 1000 tl bile prim verilmedi.THY bin büyümesinde TGS bin hicmi emeği hakki yok.Allah askina söyleyin.Neden bir yöneticiye dahi bizim adimiza bunları sormuyorsunuz veya sordunuzda paylasmiyorsunuz. Vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy müdürleri ~ 7 yıl önce
Çetin Bey, thy kadrosunda kaç tane müdürlük var. Bunların kaçı gerekli. Dünyanın çoğu havayolunda kokpit kabin ekip planlama tek başkanlık altında olur. Thy de her biri bir başkanlık altlarında şeflik olması gereken yerler müdürlük, ee uzmanlar da şef artık. Tasarruf tasarruf, şirket biraz da kendi çiftliğine baksın. Ara katman müdürü nedir bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY MÜDÜR.. ~ 7 yıl önce
ÖZÜR DİLERİM. ÇÖZEBİLMEK AMACI İLE SORUYORUM. BU MÜDÜRLÜK ( ARA KATMAN ) ORGANİZASYON ŞEMASINDA KİME BAĞLI GÖRÜNÜYOR?
doğrusu orta katman ~ 7 yıl önce
Müşteri Çözümleri Başkanlığı/ Ticari Çözümler Başkan Yardımcılığına bağlı Orta Katman Servisleri Müdürlüğü
İnsan ~ 7 yıl önce
Sektörümüzün bir şirketi çalışanları elde tutabilmek için yöneticilerini eğitime tabi tutması tepe yönetiminin acizliğidir.Sektördeki bu şirketin hangi şirket olduğunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek.Bir şirkette çalışanların nitelikleri ve şirkete bağlılıkları şirketin geleceğinin garantisidir.Bir şirkette nitelikli geleceği parlak personeller tazminatımızı verin ,yollarımızı ayıralım diye yönetime müracat ediyorlarsa o şirketin yöneticileri değil,o yöneticileri seçen İnsan Kaynakları yöneticileri sorumludur.Tüm sorumluluğu orta kademe yöneticine yükle,sen İnsan Kaynakları Direktörü olarak pastayı yemeye devam et.Böyle bir yönetim şekli olan bir şirkette hiç bir zaman gelişme olamaz.Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 7 yıl önce
737 ile de o yol çekilmez, balık istifi misali! Geniş gövde yakışır bu hatta! Hem kaptanlarıda daha tecrübeli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KJB ~ 7 yıl önce
% 10 ZAM VERECEKSE 2017 YILI İÇİN ÇOK İYİ MEMURA % 3 ZAM VEREN HÜKÜMET,BU DÖNEMDE 6.000 TL GİBİ MAAŞ ALAN THY ÇALIŞANI BUNA BİRDE 600 TL ZAM EKLENİRSE SİZ DÜŞÜNÜN GERİSİNİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek boş ~ 7 yıl önce
Kalitesiz,tecrübesiz,bilgisiz ve insani duygulardan yoksunların sırf birilerinin yakını diye yönetici,karar verici,alıcı pozisyonlarına getirilmeleri başlı başına yanlış ancak maalesef ülkemizde geçer akçe bu. Bir şirkete,kuruma parayı,prestiji,başarıyı çalışanlar sağlar,yönetici veya patronlar değil.Nasılsa işsizlik çok,istediğim şartlara uyacak bir sürü insan bulurum mantığıyla hiçbir yere varılamaz ancak kimin umurunda? Dünyada kıdem yılı 6,5 olup da başarılı olmuş bir şirket var mıdır? Tecrübe niye vardır ve aklı başında ülkelerde,kurumlarda niye talep edilen bir şeydir o zaman? Bir insan,işe severek gitmeli,işini isteyerek yapmalı bizler gibi zorla,şevksiz,tehdit edilerek,acaba bugün atacaklar mı diye düşünenlerden fayda gelir mi? İşi sevdirmeyenler patronlar ve yöneticilerdir.Amerika'da Deloitte,Whole foods gibi büyük şirketler yöneticilerini çalışanlarına seçtirmektedirler o yüzden de büyümektedirler.Ayrıca torpil,hemşehricilik,insan kayırma bitmedikçe de işimiz zor.Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 7 yıl önce
Çetin Bey sıkıntınin kaynaklandığı nokta şu ki sektör çalışanlarımız bu yazinizi bile uzun görüp okumuyor.E okumayan öğrenmeyen kazanmak için bilgi edinmeyen bir sektoruz.Doğru, bir yer hizmetleri personeli birkaç haftada sözde eğitiliyor herkes sertifikalı ama nasıl eğitimler nasıl sınavlar. Tarafsız ve gizli bir denetleme yapılsa hal ortada zaten. Denetim yapılacak ise o gün tedbirler alınır ,vardiyaya gelen personel artar ve olumlu sonuç alınır :) Yer hizmetleri işsizlik bu derecede olursa her zaman personel bulur.Yönetici için anlamı yoktur bu kisilerin. Kalite mi ? O da ne ? Mühim olan ne kadar maliyet.Sayın Sakip Sabanci nin kemikleri sızlıyordur ve VAH VAH VAH benim memleketim diyordur.Örneğin minimum yaşam maliyeti ortadadir İstanbul da 1500 1800 2100 gibi rakamlara insan çalıştırarak o insanlardan güzel is bekleyemezsin,müşteri(misafir :)) ) memnuniyeti sağlayamazsınız.Bunlar sadece reklam sloganlarıdır. Gerçek hayat aprondadir.Yemek saati yok,iş beklenen süreyi istirahat sayılır, herşeye imza atılır niye bunlar çünkü AÇIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 7 yıl önce
Degerli muzdaripdaşım Kalite mi=Ustune yavsayan ve sirketinin vizyonundan misyonundan bi haber olanlar onlari cok tutuyorlar artik. Cetin beyin bir kac yazi onceki espjyonizm sanatcilatindan olusan kitle yani Sana bana gelince jeta1 solumaktan zevk alan bir kac don kisot iste isi yapip denize atanlar. Allah bizleri yavsakliktan ve yalakaliktan esirgesin Adalet topaldir gidecegi yere er gec varir.
Gsrceklesen Hayal ~ 7 yıl önce
Bir gun okuduk yaprak dokumu ikinci gun genc beyinlere ihtiyac var. Oyleyse 2017 personel alimi bol bir thy mi olacak? Bir de hr departmani tam bagimsiz olup referans etkisinden kurtulsa, o zamanda benim hayalim gercek olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cip ~ 7 yıl önce
aksine 2017 de sadece çıkan personelin yerine alım yapılacak.. o kadar...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000