25 Temmuz 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • SHGM kayseride şube açmış pastırma satacakmış:))
  • SHGM personelinin %95 inin fetocu olduğu düşünülürse bakalım shgm deki görevden almalar neticesinde kaç personel görevde kalacak. Ayrıca SHGM kayseride şube açmış ve pastırma satacakmış:)))
  • Darbe gününden itibaren sesi soluğu çıkmayan Shgm personeli nezaman airport haberde shgm de feto operasyonu diye haber yapıldı ellerinde bayrakla meydanlara kosmaya başladılar. Boşuna ugrasmayın devlet kimin feto cu oldugunu gayet iyi biliyor.
  • Erhaç ne zaman açılacak ?
  • BU KAZA PİLOT HATASIDIR NOKTA...!
  • Shgm nin çiftlik halinden kurtarilmasi gerekir.belkide bu bir firsattir.yani adamina ve şirketine gore muamele....
  • SHGM'de 2006 senesinde edinilen Kırgısiztan'da her noktaya uçuş gerçekleştirme hakkı daha sonra yitirilmiştir. Uluslarası anlaşma beceriksizlikleri ile uğranılan kayıplar bununla da sınırlı değildir. Diplomasi adabı gözetilmelidir.
  • Ali bey galiba siz çok japon kalmışsınız. O para toplayanlar, FETÖ'cüleri sektörde işe sokanlar daha sonra çok sert bir dönüş yaparak AKP saflarına katıldilar. Hatta onlar şu anda güya SHGM'yi FETÖ'den temizliyorlar. Anlayacagın kedi ciyer misali. Çok komik şeyler oluyor.
  • Ali bey galiba siz olaylara çok japon kalmışsınız. O para toplayanlar FETÖ'nün adamlarinı sektörde şuraya buraya yerlestirenler sonradan sert bir dönüş yaparak AKP'li oldular. Hatta onlar güya şu anda SHGM'yi FETÖ'cülerden temizliyorlar, yersek tabi. Tam bir komedi.
  • Pilotaj hatası? EGPWS arızalı flaplar arızalı heading arızalı ama pilotlar hatalı? Akp sana kaç para verdi bunu farklı yazman için?

Cennet vatanı cehenneme çevirdiniz!

Canını yaktınız, can damarına nişan aldınız bu milletin. Sinir uçlarına dokundunuz Türk insanının. Ne diyorduk "Türk insanının bir sabır noktası var" İşte o noktayı aştınız ve bu millet size en büyük tokadı vurdu. Vurdu vurmasına da peki sizin canını yaktıklarınızın hesabını kim ödeyecek?

Şu kalkışma hareketi var ya, düşündükçe beynim yanıyor. Ve düşündükçe geçmişe doğru götürüyor beni. Normal bir vatandaş olsam ağıza alınmayacak laflar ederim amma velakin edebimi bozmadan yazacağım.

Önce 2007 yılına gidelim. World Focus Havayolları'na ait uçak Atlasjet'te kiralık. Uçak Isparta'da düşüyor. İçindeki yolculardan kurtulan olmuyor.

Aradan geçen yaklaşık on yılın ardından mahkeme başkanının şerhine rağmen birçok kişi cezanaldırılıyor. Uçağın sahibi Yavuz Çizmeci'den genel müdürü Aydın Kızıltan'a, Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Ali Arıduru'dan Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı'ya ve Tuncay Doğaner'e kadar bir sürü insan değişik şekillerde cezalandırıldılar.

Paralelin durumunu ahtapottan daha çok kolları varmış diye tabir etmeye başladım. Yurdun dört bir tarafında gizlenmişler, kamufle olmuşlar velhasıl her yere kök salmışlar ve kanser hücresinden daha da tehlikeli hale gemişler.

Isparta 1. Ağır Ceza Hakimliği'nin verdiği karar Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nde onanıyor ve üstüne üstlük bazı kararlar de değişiyor. Cumhuriyet Savcısının leyhte verdiği mütalaaya rağmen kararlar üzerinde hakimler ısrarcı oluyor.

Bugün geldiğimiz noktada hem Isparta 1. Ağır Ceza Hakimi hem de Yargıtay 12. Ceza Dairesi üyeleri gözaltına alınıyor. Isparta'da mahkeme başkanının aksine ve ısrarla ceza almasını isteyen hakim  Burhan Binici gözaltında diğer hakim ise Yüksekova'ya tayini çıkmış ve orada görev yapıyor ve fakat durumu hakkında henüz bilgi yok.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi'nin tüm üyeleri ise gözaltında bulunuyor.

15 Temmuz'da yaşanan kalkışma hareketinin işareti imiş bunlar. Yani amaç ceza vermek değil, bakanlığın bir kuruluşunu töhmet altında bırakmak ve orada da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a aba altından sopa göstermek diye algılıyorum. Ve tabi devleti idare eden Cumhurbaşkanına kadar gidecek bir işaret.

Şimdi bu kişiler paralel yapı üyeleri olduğuna göre ki halen masumiyet karinesi bir kenarda durduğunu varsayarsak, yaptıkları yargılamaların kararlarını hangi hukuka sığdıracaklar.

En başından olduğu gibi halen Isparta kazası için pilotaj hatası diyorum. Ve verilen bu kararların yeni oluşacak yargıtay üyeleri tarafından titizlikle incelenerek karar verilmesi sadece hukuki olarak değil vicdani olarak da elzem hale gelmiştir.

Ve gelelim Muhsin Yazıcıoğlu kazasına. 2009 yılı Mart ayında gerçekleşen ve bugün açıkça kaza süsü verilmiş cinayet olduğu anlaşılan helikopter kazasından dolayı tutuklanan ve aylarca hapis yatan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım uzmanlarının kaybettikleri itibarlarını kim geri getirecek?

Feridun Seren 25 yıldır tanırım. Alengirle işi olmaz. Kerem Mumcuoğlu ve Şıhmehmet Sevdim. Bu arkadaşların özgürlükleri kısıtlandı. Bu arkadaşların paralel yapının kurbanı oldukları da artık açıklanmalıdır.

DHMİ, Sivil Havacılık ve THY...

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nden 139 kişi görevden alındı. Eminim sayı daha da fazladır. Kurunun yanında yaşı yakmamak gerekir. İşe alınma süreçleri, referanslar ve tüm geçmişler incelenerek görevden alınmalar gerçekleştirilmelidir. Bu konuda hassas davranarak gerçek paralelcilerin kendilerini kamufle etme becerileri düşünülerek yapılmalı tüm görevden alınmalar.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu konuda daha hassas. Görevden alınanlar sır gibi saklansa bile zaman içerisinde bu kişiler kamuoyu tarafından öğrenilecektir. Ancak benim burada dikkat çekmek istediğim konu, tepelere bir bakmak lazım. SHGM'de yönetim kadrolarında kendini gizlemiş ve sektörden para toplayan yönetici iyi incelenmeli.

Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne önemli bir uyarım var. Hepimiz havacılığın gelişmesini istiyoruz. Lakin tedbiri elden bırakmamak gerekir. Özellikle heliportların güvenliği iyi sağlanmalı. Sıkı denetimler getirilmeli. Buralardan kalkış yapan helikopterlerin kayıtları ve yolcuların isimleri de ilgili yerlere bildirilmelidir.

THY'deki paralel yapılanmayı önceden beri söylüyoruz. Parelel Devlet Yapılanması tespiti yapılanmadan cemaat olarak tanımladığımız örgüt elemanlarının cirit attığını biliyoruz. İşte bu örgüt elemanlarının tek tek tespit edilerek görevden uzaklaştırılmaları gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tabir ettiği tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet çetesinin, haininin, teröristinin barındırılması da ülkeye ihanettir.

Ancak; ibadet boyutunda kalanların ve hainlik ile yakından uzaktan ilgisi olmayan çalışanların hainlik kategörisinde olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı "tatbikat var, terör eylemi var polise desteğe gidiyoruz" diye kandırılan askerlerimizin kandırıldığı gibi kıblesi kabe olanları ayırmak lazım.

Ayrıca, kurunun yanında yaşı yakmak da doğru olmaz. THY yönetiminin bu gibi hususları dikkatlice inceleyeceğine inancım sonsuz.

Allah ülkemizi hainlerden korusun. Bu cennet vatanı cehenneme çevirenlerin de en ağır şekilde cezalandırılması hain emelleri olanlara ders niteliğinde olması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bir nebze de olsa rahatlatacaktır.

Cennet vatanı cehenneme çevirdiniz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

!!! ~ 8 yıl önce
SHGM kayseride şube açmış pastırma satacakmış:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 8 yıl önce
SHGM personelinin %95 inin fetocu olduğu düşünülürse bakalım shgm deki görevden almalar neticesinde kaç personel görevde kalacak. Ayrıca SHGM kayseride şube açmış ve pastırma satacakmış:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 8 yıl önce
Darbe gününden itibaren sesi soluğu çıkmayan Shgm personeli nezaman airport haberde shgm de feto operasyonu diye haber yapıldı ellerinde bayrakla meydanlara kosmaya başladılar. Boşuna ugrasmayın devlet kimin feto cu oldugunu gayet iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihat ~ 8 yıl önce
Erhaç ne zaman açılacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KISA NET ~ 8 yıl önce
BU KAZA PİLOT HATASIDIR NOKTA...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çiftlik... ~ 8 yıl önce
Shgm nin çiftlik halinden kurtarilmasi gerekir.belkide bu bir firsattir.yani adamina ve şirketine gore muamele....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 8 yıl önce
SHGM'de 2006 senesinde edinilen Kırgısiztan'da her noktaya uçuş gerçekleştirme hakkı daha sonra yitirilmiştir. Uluslarası anlaşma beceriksizlikleri ile uğranılan kayıplar bununla da sınırlı değildir. Diplomasi adabı gözetilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japon ~ 8 yıl önce
Ali bey galiba siz çok japon kalmışsınız. O para toplayanlar, FETÖ'cüleri sektörde işe sokanlar daha sonra çok sert bir dönüş yaparak AKP saflarına katıldilar. Hatta onlar şu anda güya SHGM'yi FETÖ'den temizliyorlar. Anlayacagın kedi ciyer misali. Çok komik şeyler oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japon ~ 8 yıl önce
Ali bey galiba siz olaylara çok japon kalmışsınız. O para toplayanlar FETÖ'nün adamlarinı sektörde şuraya buraya yerlestirenler sonradan sert bir dönüş yaparak AKP'li oldular. Hatta onlar güya şu anda SHGM'yi FETÖ'cülerden temizliyorlar, yersek tabi. Tam bir komedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abey ~ 8 yıl önce
Pilotaj hatası? EGPWS arızalı flaplar arızalı heading arızalı ama pilotlar hatalı? Akp sana kaç para verdi bunu farklı yazman için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETÖ'cü ~ 8 yıl önce
Ulan Feto'nun askeri madem flap arızalı o uçak nasıl kalktı? EGPWS arızalı olsa bile o ucağın türbe tepede ne işi var? EGPWS arızasindan uçak düşseydi hergün onlarca ucak kaza yapardı. Bunların tsmaminın siz FETO'cu pilotların uydurması oldugunu sen de biliyorsun. Bu uyduruk şeyleri bilirkişi raporuna yazan THK'daki FETÖ'culara sor bu raporu bırakın yazmayı imzalarken bile okumuşlar mı? TALPA'daki FETÖ tayfası THY'deki FETÖ'cülerden de destek alarak uyduruk şeylerle sözde suçlu yarstmışlar. Onlar şimdı hukuk önunde hesap verecek sende içlerinde olacaksın. Hepiniz haysiyet celladısınız. Sen bekle az kaldı.
Siz de ~ 8 yıl önce
Siz de bu davada av Şehnaz Dogana sözde yalancı danışmanlık yapıp Ali Arıduru ve Oktay Erdağına da bana sektörde iş bulmazsanız aleyhinize şahitlik yaparım diyen onursuslardanmısınız? Sadece merakimdan soruyorum. Bu yolla sunexpreste kendisine iş bulan onursuzlar da oldu da.
HIMMM ~ 8 yıl önce
Bu yorumlari yapanlar kuyruguna basilmis kedi gibi nasilda miyavliyor :) bak kardes sizin delil karartmak icin yazip RG de yayinlattiginiz kaza kirim raporu varya,iste onda o kadar acemice buyuk hatalar yapmissiniz ki ben ce susun yediginiz ceza ile oturun yoksa boyle kabadayilik ile biraz daha ukalalik yaparsaniz ve savciliga gider iseniz iste o zaman bu yediginiz cezalari cok ararsiniz demedi demeyin cunku o ucagin dusme sebebini siz daha iyi biliyorsunuz artistler sizi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000