09 Ocak 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu ülkenin gerçeğidir kuş kadar maaş. Patron ağzıyla konuşmanız güzel olmamış. Zaten sektörün maaşları absürt, üstüne bu tarz yorumlar çok boş geliyor. İşsiz kalmaktan iyidir mentalitesi ile havacılık, turizm gibi bütün hizmet sektörlerinde kalite yerlerde sürünmeye başladı. Çok beklersiniz bu kafa ile turist gelsin, yabancılar bizim havayollarımızla uçsun. Hayırlı işler.
  • Hocam bu yabancıları önce çıkartsak ayıp mı olur ne dersiniz
  • Artık erken bunama belirtileri başlamış Bay Çetin'de.İşçiye verdiği öğüde bakın siz.Tedavi zamanın gelmiş senin.Yalakaları da anlamadan dinlemeden tasdikliyor.Bay Çetin de mutlu oluyor.Aferin sizlere.
  • Eski toprak, kurım kültürünğn ayaklı mirası. Yine döktürmüşün. Kaleminden bal damlamış. Yaramızı. Pansumanı, duygularımızın tercümanı olmuşun. Çetin babam benim. Niyazi Ö.
  • Sizce Sıralama şöylemi olmalı? Enazından maaşın var issiz olanda var şükret.İşsiz olana:en azından sağlığın var hasta olanda var.Hasta olana: en azından senin hastalığından daha kötüleride var ses çıkarma.Ölene: bu ölüm şeklinden daha kötüleride var.Yani bunun sonu yok sevgili yazarımız değilmi?
  • uçucuya verdiğiniz kibar cevap için ve de yer personeli hakkında söyledikleriniz için size teşekkür ediyoruz.sizi seviyoruz.
  • Turkish Cargo Habom gibi Cargo A.Ş mi oluyor konu ile ilgili bilginiz var mıdır çetin bey
  • Öetin Bey Kargo A.Ş oluyor muş bilginiz varmı ?
  • Evet. Haklısınız. Yarım maaş almak da hiç almamaktan iyidir. Çeyrek maaş almak da hiç almamaktan iyidir. Bugün zam gider. Yarın ikramiye gider. Bir sonraki gün mesailer gider. Her giden için aynı şeyi söyleyebiliriz "hiç almamaktan daha iyi". Her giden için çıkıp "oturun oturduğunuz yerde aldığınız paraya bakın" diyebilirsiniz. Aç kalmaktan iyidir dersiniz ve evet haklı olursunuz. Yönetimin sorgulanacağı zaman olmadığını da belirtmişsiniz. Her üst düzey yöneticimiz sağ olsun yönetimin sorgulanacağı zaman değil diyor. Ne güzel. Birincisi bu sendikayı seçim zamanı göreceğiz. İkincisi madem zarar ettik maaş zammı yapmayacağız deniyor, o zaman hakkaniyet gereği karlılık olunca da geriye dönük zamlar ve farkları iade edilmeli. Bu konuda problemi olanın samimiyetinden şüphe ederim. Müsterih olun ve hiç merak etmeyin, yurt dışından sevdikleriniz, evladınız anne babanız ülkeye gelmeye çalışırken, uçağın ekibi aynı moral, aynı özen ve ilgi ile işini yapmaya devam eder. Değil mi?
  • Amin ve Allah adil olmayan yoneticilere patronlara Akıl fikir versin

En Düşük Maaşı Almayı Sürdürmek Bile Sıfır Gelirli Olmaktan Daha İyi

Yeni yıl geldi işte. Personelin maaşına artım uygulama zamanı. Hani nerede 2016’nın 2 ve 3 ncü dönemini de az veya çok karla kapatanlar diye soruyorsunuz? Şimdi krizi hatırlama zamanı tabii. Şirketlerde bu konuda bir kargaşa var. Bir taraftan bu denli ağır bir kriz yaşanırken maaş mı artırılır diyenler, diğer taraftan hiç olmaz ise %  3 zam yapıp zevahiri kurtaralım diyenler? Hem maaşlarda artım yapmayıp hem de çalışanları bir miktar eksiltmenin şirket açısından daha iyi olacağını düşünen şakşakçılar.  Ve de kenar süsü bile sayılamayacak bir sürü laf.

Evet; beyler, hanımlar; bildim bileli ayrılmak istersiniz bu işten. Her hangisi ise siz işe girdiğiniz şirketin bu konulardaki tutumunu verdiği maaşı, istihdam politikasını, insan kaynağına verdiği büyük önemi ( ? )  biliyordunuz. Bu konudaki anlatımlar arşı alaya çıkmıştı zaten. Duymamanız, duymamış olmanız mümkün değil. Türkçesi bile bile girdiniz bu işe. Belki torpil bile aradınız. Şimdi ise,  ülke ve şirketler bu süreci nasıl atlatacağını düşünüyor. DIE tarafından ilan edilen işsizlik oranlarında her ay artış görülüyor. Genç İşsizlerin oranı ise insanı korkutuyor.  Neticeten İş aslanın ağzında sözü doğruyu anlatmaktan uzak kalmış ve de iş aslanın midesine inmişken, maaşta artım kovalamayı anlayabilmek mümkün değil. Şirketler iyi yönetilmeyip zarar ettilerse kabahat çalışanlarda mı sözü bu aşamada bir şey ifade etmiyor maalesef. Birde sessiz kalıp işverene destek mi olalım? Evet; işverene değil, kendinize ve ailenize destek olun. Bunu görün. Hem de unutmayın ki çalışırken iş aramak daha kolay ve daha az yıpratıcıdır.  Bu süreç kabahatin kimde olduğunu tartışmak zamanı değil. İşverene sizi dışlama fırsatı vermeyin. En düşük maaş, sıfır gelirden iyidir. İşsiz kalıp O gelirden de mahrum kalınca şu an için alınan en alt seviyede maaşı bile ailece arayacağımız kuşkusuz. Evet, talep etmekte ve beklenti içinde olmakta haklısınız. Ama alacağınız yok?

Bunu okuyunca, bana kızıp yorum hanelerine incilerinizi dökmeden, yazının bu kısmını evde eşlerinize bir okuyun. Bakın ne söyleyecekler? Evet;  bu yazdıklarımı” işveren yanlısı beyanlar “ olarak yorumlayacak klavye silahşoru bir takım cahillerin bulunduğunu biliyorum. Buna rağmen aynı şeyi tekrarlıyorum.  Bu dönemi tüm kötü şartlara rağmen yine de şirkette geçirmekte ve hatta ona sarılmakta fayda var.

Peki; şirketler ne yapmalı. Herkes kendi boyutunda bazıları trilyonu aşkın zararlarla boğuşurken, çalışanlarını mutlu edecek işlemleri yapamaz ve hatta çalışanlarını işten ne şekilde çıkartacaklarına ilişkin planlama yaparken, şirketin direk katkısının boyutunu hassasiyetle gizleyerek Suriye ve Halep’e yardım kampanyaları düzenlemesine ön ayak olur görünmemeli. Uçak alım programını yeniden formatlamadan, 48 uçağı parkta yatarken, filoya 1 adet daha 330 katıldı diye böbürlenmemeli vb. vb. Sıralanan vb.lerin içinde nelerin girdiğini sizler daha iyi biliyorsunuz.

Sn. Yönetici; Tensikat Kararınız Sonrası Yüce Divanda Yargılanacaksınız.

Evet; Allah Yüce Divan üyesi bir yargıcı sizin bu konuda vereceğiniz kararları gözlem altına alması için görevlendirdi. Bu yanılmaz yargıç tutum ve tarzınızı mutlak günü geldiğinde Yüce Divana raporlayacaktır.

“ Bu Yanılmaz Yargıç ” Nerede Oturur? Evet; adresi var ama onu tarifle daha çabuk bulursunuz. Aslında iki noktada ikametgâhı var. Nohut oda, bakla sofa derler ya İşte o misal. Bir küçük lob insanın beyninde diğeri ise kalbin ön tarafında bulunan iki vantrikülden sağdakinde. Aslında yargıladığı her konuda verdiği önceliğe göre sıra ile her iki evine de uğrar ve konuyu oraların değişik atmosferinde değerlendirir. Evet; mesleğini icra ettiği o iki noktadan birinde, o yanılmaz yargıcı mutlak bulabilirsiniz. Yeter ki ona başvurmak isteyin. Ha birde şu var ki; o gerekli olan her durumda sizi mutlak bulacaktır. İsteseniz de, istemeseniz de.

Bu ara gazetelerde okuduğumuz, televizyonlarda dinlediğimiz tüm olaylar insan vicdanı ile bağdaşmayacak türden.  Terör ve şehitlerimiz, cinayetler, içkili araç kullanmaktan oluşan kazalardaki can kayıpları vb. Hepsinin bir faili var. Bu arada Yüce Divanın bu yargıcın adını mı sordunuz?  Bu seçkin kiracımızın adı " Vicdan" dır .  Sizinki de, benimki de, hepsi aynı isimle çağırılır. Verdikleri kararın bu dünyada  temyizi de yok..Öbür dünyada bir üst mahkeme var. Esas Yüce divan o işte.

Çatık kaşlı, kırmızı yakalı cübbesi olan, elindeki tokmağı " karar " deyip masaya vuran bir yargıç mı bu vicdan dediğimiz?  Bilinmez. Gören yok ki tarif etsin.

Yüce divanın bir üyesi olan bu Yargıç, duygusal oluşumları, beynin mantık fonksiyonu ile yoğurup bizi sorgular ve de gün boyu yaptıklarımızı yargılarken, gece aniden uykudan uyandırır bizi. Ona neyi, neden yaptığımızı anlatırken, arada bir rahatsızlık hissettiğimiz olur. Bakarız ki ya yastık ıslanmıştır terden, ya da atlet sırılsıklamdır.  Siz hiç gece yarısı sırılsıklam uyandınız mı uykudan?

Bizim yöneticilerin vicdanları tertemiz. Bu güne kadar onu hiç kullanmamışlarda ondan desem ayıp mı olur?

Evet Sayın Yöneticilerimiz,  önümüzdeki günlerde çalışanlar ile ilgili bir takım karalar verme durumunda kalabilirsiniz. Bu kararlar yalnız çalışan insanlarla değil, aileleri ve çocuklarını da etkileyecektir. Dikkat edin de kararınız öncesi teraziye ölçümleme ayarı yaparken iki kefesi de boş olsun. Etkili ve yetkili tanıdıklara sahip olmak, aynı dünya görüşleri paylaşmak ve hatta siyasi görüş anlamında aynı noktada bulunmak vb. görünmeyen ön kabullerle doldurmayın terazinin bir kefesin. Ve de şunu unutmayın. Kimi mağdur ederseniz, kimin ailesini ve çocuklarını üzüntü ve kedere boğarsanız, sizin aileniz ve çocuklarınızda aynılarını yaşayacaktır bu dünyada. Hayatımda hiç beddua etmedim. Kimse için kötülük dilemedim. Korkarım. Ama bu defa diliyorum ve dua ediyorum ki “ eden aynını bulsun.”

Hani basında bir takım gazeteciler, yazarlar var ya. Hem Yazılı, hem sözlü hem de sanal medyada boy gösterenler. Önce şakşakçı ve destekçidirler, daha sonra da muhalif. Veya önce muhalif sonra görülen lüzum üzerine destekçi olanlar da var. İşte o türler var ya? İşte onlar hiç bir gece yarısı sırılsıklam uyanmamışlardır, buna inanabilirsiniz. İçlerindeki o yargıcı, bir şekilde susturmuşlardır. Başka bir deyişle vicdan’larını susturmuşlardır. Örnek mi? Sağınıza solunuza iyi bakın. Düşünün ve de eskileri hatırlamaya çalışın.7

İçimizdeki bu yargıcın farkındaysak, onun mahkemesinde her gün kendimize hesap veriyorsak ve de yaptıklarımızdan ötürü kendimizi yargılıyorsak, insan olduğumuza inanabiliriz. Sahi buna inanıyor muyuz?

En Düşük Maaşı Almayı Sürdürmek Bile Sıfır Gelirli Olmaktan Daha İyi

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Kuş kadar maaş ~ 7 yıl önce
Bu ülkenin gerçeğidir kuş kadar maaş. Patron ağzıyla konuşmanız güzel olmamış. Zaten sektörün maaşları absürt, üstüne bu tarz yorumlar çok boş geliyor. İşsiz kalmaktan iyidir mentalitesi ile havacılık, turizm gibi bütün hizmet sektörlerinde kalite yerlerde sürünmeye başladı. Çok beklersiniz bu kafa ile turist gelsin, yabancılar bizim havayollarımızla uçsun. Hayırlı işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KUŞ.... ~ 7 yıl önce
YAZININ BİR BÖLÜMÜNDE "Evet; bu yazdıklarımı” işveren yanlısı beyanlar “ olarak yorumlayacak KİMSELER " VARDIR NOTUNU KOYMUŞTUM. PEKİ BEN PATRON AĞZI İLE KONUŞUYORUM DA SŞZ NE YAPIYORSUNUZ? 40 SENEDEN FAZLA SEKTÖRDE ÇALIŞIM. VE DE HİÇ PATRON AĞZI İLE KONUŞMADIM. SİZ İŞSİZ KALMAYI TERCİH EDEBİLİRSİNİZ. SÖZ HAKKIM OLMAZ BU KONUDA. KENDİ BİLECEĞİNİZ İŞ. SİZE DE HAYIRLI İŞLER DİLİYORUM.
Alien ~ 7 yıl önce
Hocam bu yabancıları önce çıkartsak ayıp mı olur ne dersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tedavi zamanı ~ 7 yıl önce
Artık erken bunama belirtileri başlamış Bay Çetin'de.İşçiye verdiği öğüde bakın siz.Tedavi zamanın gelmiş senin.Yalakaları da anlamadan dinlemeden tasdikliyor.Bay Çetin de mutlu oluyor.Aferin sizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NİYAZİ ~ 7 yıl önce
OKUDUĞUNU ANLAYABİLMEK ZOR İŞ.
CVP TEDAVİ ZAMANI ~ 7 yıl önce
AYNI IP İLE, DEĞİŞİK İSİMLERLE YARIM SAAT İÇİNDE 2 YORUM GÖNDERMEK ( SİZİN GİBİ BAŞKALARI DA VAR ) SUPER BİR ZEKA İŞİ. YORUMLARI OKUYANLAR ALEYHTE ÇOK KİŞİNİN OLDUĞUNU ZANNEDER. ÇALIŞANA SÖYLENİLEN REALİTEDİR.SİZ İSE İSİMSİZ YORUM YAZMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ ZATEN.
Çetin abim, ~ 7 yıl önce
Eski toprak, kurım kültürünğn ayaklı mirası. Yine döktürmüşün. Kaleminden bal damlamış. Yaramızı. Pansumanı, duygularımızın tercümanı olmuşun. Çetin babam benim. Niyazi Ö.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NİYAZİ ~ 7 yıl önce
Baban işçi düşmanı olmuş, işverenlere yol gösteriyor Niyazi.
Beterin beteri var ~ 7 yıl önce
Sizce Sıralama şöylemi olmalı? Enazından maaşın var issiz olanda var şükret.İşsiz olana:en azından sağlığın var hasta olanda var.Hasta olana: en azından senin hastalığından daha kötüleride var ses çıkarma.Ölene: bu ölüm şeklinden daha kötüleride var.Yani bunun sonu yok sevgili yazarımız değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BETERİN ~ 7 yıl önce
BEN BİR SIRALAMADAN BAHSETMEDİM. SİZ HAKLI OLUN. VE DE SES ÇIKARTIN. ANCAK SES ÇIKARTMAK AİRPORTHABER'E YORUM YAZARAK OLMAZ. BEN SESİ HAYLİ FAZLA ÇIKAN BİR MEMURDUM.KUSURUMA BAKMAYIN AMA ŞİMDİKİ JENERASYONDA BU ATAKLIĞI GÖREMİYORUM. YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
bravo cetin bey ~ 7 yıl önce
uçucuya verdiğiniz kibar cevap için ve de yer personeli hakkında söyledikleriniz için size teşekkür ediyoruz.sizi seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo A.Ş ~ 7 yıl önce
Turkish Cargo Habom gibi Cargo A.Ş mi oluyor konu ile ilgili bilginiz var mıdır çetin bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARGO A.Ş ~ 7 yıl önce
HABOMDAN GEREKLİ DERSİN ALINDIĞINI ZANNEDİYORUM. HELE BU ARA İHTİMAL VERMEK MÜMKÜN DEĞİL.
Kargo A.Ş ~ 7 yıl önce
Öetin Bey Kargo A.Ş oluyor muş bilginiz varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçucu ~ 7 yıl önce
Evet. Haklısınız. Yarım maaş almak da hiç almamaktan iyidir. Çeyrek maaş almak da hiç almamaktan iyidir. Bugün zam gider. Yarın ikramiye gider. Bir sonraki gün mesailer gider. Her giden için aynı şeyi söyleyebiliriz "hiç almamaktan daha iyi". Her giden için çıkıp "oturun oturduğunuz yerde aldığınız paraya bakın" diyebilirsiniz. Aç kalmaktan iyidir dersiniz ve evet haklı olursunuz. Yönetimin sorgulanacağı zaman olmadığını da belirtmişsiniz. Her üst düzey yöneticimiz sağ olsun yönetimin sorgulanacağı zaman değil diyor. Ne güzel. Birincisi bu sendikayı seçim zamanı göreceğiz. İkincisi madem zarar ettik maaş zammı yapmayacağız deniyor, o zaman hakkaniyet gereği karlılık olunca da geriye dönük zamlar ve farkları iade edilmeli. Bu konuda problemi olanın samimiyetinden şüphe ederim. Müsterih olun ve hiç merak etmeyin, yurt dışından sevdikleriniz, evladınız anne babanız ülkeye gelmeye çalışırken, uçağın ekibi aynı moral, aynı özen ve ilgi ile işini yapmaya devam eder. Değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UÇUCU ~ 7 yıl önce
Sn UÇUCU BİR YAZDIKLARIM SİZDEN ZİYADE İŞÇİ VE MEMUR ARKADAŞLARIM İÇİNDİR. 1500 TL, 1800 TL MAAŞ ALANLAR KONUDUR. ONLARIN MAAŞLARININ % 10’U SİZİNKİNDEN FARKLIDIR MALUM. YAZIDA İKRAMİYE ALMAYIN, YARIM VE ÇEYREK MAAŞ ALMAMAK HİÇ ALMAMAKTAN İYİDİR GİBİ BİR SÖZ VEYA BİR YAKLAŞIM YOK. VE DE SN UÇUCU ÜST YÖNETİMİ SORGULAMAK İSTERSENİZ “ ÜSTLERİNİZE SORMANIZ VEYA DANIŞMANIZ GEREKMEZ “ BU KONULARI İYİ KÖTÜ BİLEN BİRİYİM. SENDİKA İÇİN KEŞKE HİÇ BİR ŞEY YAZMASAYDINIZ. BEN Mİ SEÇTİM ONLARI. SİZLER SEÇTİNİZ. EVET SİZLERİN AYLIK UÇUŞ SAATLERİNİ MİNİMUM'A İNDİRDİLER. 45 SAAT SABİT UÇUŞ PARASI VAR ALIYORDUNUZ GALİBA. 45-60 ARASI SABİT GİBİ BİR UYGULAMA. NİCK NAME İLE İNSANLARA GAZ VERMEYE ÇALIŞMAK DOĞRU DEĞİL. İŞVEREN SİZLERİ İŞTEN ÇIKARTMADAN ELDE TUTABİLMENİN EN MANTIKLI VE KOLAY YOLUNU HALİ İLE TERCİH EDİYOR. YERLİ ŞİRKETLERDEKİ İŞ İMKANLARINIZI SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ. QATAR, EMİRATES, ETHİAD’ A KAÇ KAPTANIMIZ GİTTİ BİLEMİYORUM. HERKESİN GİTMESİ MÜMKÜN MÜ? ONUDA SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ. EVET KOKPİT ÇALIŞANLARI BU KRİZDE DAHA BAŞKA BİR SIKINTI YAŞAMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR. TEMİNİNDE GÜÇLÜK ÇEKİLEN PERSONEL STATÜSÜNDESİNİZ YA. GELELİM Müsterih olun ve hiç merak etmeyin, yurt dışından sevdikleriniz, evladınız anne babanız ülkeye gelmeye çalışırken, uçağın ekibi aynı moral........ VE DE SONUNDAKİ Değil mi? SÖZÜNÜZE. O UÇAKTA SEVDİKLERİMLE BİRLİKTE KENDİ CANINIZI DA TAŞIYORSUNUZ. VE DE SİZ MÜSTERİH OLUN 1500-2000 TL ARASI MAAŞ ALIP YERDE ÇALIŞANLAR YİNE DE UÇAĞINIZI VERİLEN YÜKLEME PLANINA UYGUN BİR ŞEKİLDE YÜKLEYECEKTİR. BALANSINIZ HER ZAMANKİ GİBİ DOĞRU VE MİLİMETRİK BİR ŞEKİLDE GELECEKTİR SİZE. BU KONUDAN KAYNAKLANAN MORALSİZLİKLERİ GÖREVLERİNİ ETKİLEMEYECEKTİR. ÜZGÜNÜM Kİ KASTINI AŞAN VE YANLIŞ ANLAŞILMAYA MÜSAİT VE ÇİRKİN BİR İFADE KULLANMIŞSINIZ “. Değil mi?”
AMIN ~ 7 yıl önce
Amin ve Allah adil olmayan yoneticilere patronlara Akıl fikir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000