02 Nisan 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İyi mi kötü mü bilemedim
  • Her öğrenciye çift asgari ücret ödeniyor. Yatacak yer veriliyor. Oradaki uçuş hocası sıfatıyla dolaşan ya shgm den atılmış yada ordudan atılmış işsiz aylaklar yada sim.de fail olmuş line a hiç girememiş yada girmiş oradan atılmış tipleri hoca diye koymuşlar ne İngilizce var ne de line uçağı görmüşlükleri sabahtan akşama çay Kahve, başuçuş hocası eski thk da olanlar bilir..pilottan başka her şeydir. THY bu aydına paraları niye akıtır??? Her hocaya maaş, her öğrenciye maaş. Metropol otel motel!! Akademili şımarıklığı cabası.. THY biliyor mu paralarının nereye gittiğini?? Kabin kokpit maaşını düşürmekle iş bitmiyor. Kaldır öğrenciye maaş ödemeyi.(600 öğrenci var) Uçan hocaya para ver. Uçmayana verme. Aydın gibi kaç yerde gereksiz insan besliyor thy belli değil.
  • Ali Bey bu prince taş karışmasında sizin hiç etkiniz yok değil mi ? Ayıklamadada olmaz tabi değil mi? Bu vebal hepinizde
  • Sayin ali kıdık dikkatine Size zahmet birde şu taseron davasinda biz tgs yer hizmetlerini bünyelerine almamak.icin her türlü zorluğu yapanlara bir yazi yazsaniz diyorum
  • KHB BAŞKANI AYLIK 80 bin YTL ALIYORMUŞ BU NE DEMEK YA BİRAZDA ONLA İLGİLİ HABER YAPARMISINIZ
  • Keske kabinde toplu cikarma olsa. Sabirla ve arzua bekliyoruz.. kimse kabinden memnun degil
  • Once kabin memuru, amiri, purser maaslarini indirin. lise mezunu 22 yasindaki kabin memuru ilk giriste 5000 tl aliyor, amir 7-8 bin tl. Purser 11-12 bin tl aliyor. Yaziktir gunahtir dagitikan o kadar paraya. 2250 tl’ye dusurulse hem sirket cok kâr yapar hem gercekten ucmak isteyenler o isi yapmis olur.
  • Bu nasil bir rant kavgasi? Filler tepisir cimenler ezilir.
  • Kapayın gitsin bu şirketi bir sürü kan emici var.1200Tane müdür bir o kadar başkan maaşları enaz 25-80 bin tl arası.Özelleştirin komple tüm yerdeki başkanları müdürleride kovun...bal yapan arıları kabin kokpit teknik tgs yi çoğaltın.Bak nasıl şaha geçer şirket..Kan emici çok kannnn
  • Rüyamda gördüm maaşlarız düşüyor lüx arabalarınız gidiyor elden

Hadi bakalım ayıklayın pirincin taşını…

Daha ilk başından beri endişem bu idi. Ve beni yeni sendikaya “karşı” gibi gösteren yazıları da o sebeple yazdım. Yazılarımda aşağılayıcı, yıkıcı, incitici sözler olabilir ama içeriği tamamen çalışanların zarar görmemesine yönelik mesajlar içeren sözlerle dolu idi.

Bugün geldiğimiz nokta ne kadar haklı olduğumu gösterir nitelikte. Hafta içi ardı ardına yapılan açıklamalar hiç ama hiç hoş değildi. Anlaşılan o ki THY’nin en üst tepesinin hazırlayıp “alın bunu sorumlu olduğunuz kişilere yayınlayın” emri ile hem kokpite hem de kabine gönderilen metazori bir dayatmadır.

Ha bu arada anlamadığım nokta şu; bu bildirileri uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcılığı neden göndermedi de kabin ile uçuş işletme başkanlığı adı altında aynı klavyede yazılmış yazıların güç gösterisi gibi gönderilmesini anlamak mümkün değil. Nerede genel müdür yardımcılığı makamı? Emir verme, keyif sürme, toplantı-toplantı gezme zamanı en önde benim, düşman yaratma zamanı başkanlar önde. Oh ne ala mualla.

Yazılan, yazdırılan bu yazılara külliyen karşıyım. Hiçbir insan kendisine yapılan baskı nedeniyle teslim olmaz, biat etmez. Etse de “etti” görünür.

Sorunları dinlemeden, hiçbir şeyden habersizmiş gibi davranılıp ben diyeyim mobbing altına almak, siz deyin tahakküm yolunu seçmek, bırakın üçüncü dünya ülkesini dikta rejimlerinin başvuracağı palyatif çözümden öteye geçemez.

Tepe yöneticilerinin, “Benim haberim yoktu” şeklindeki söylemlerine gülüp geçiyorum. “FTL, FTL” diye diye milletin dilinde tüy bitti. “Planlama, planlama” diye diye insanlar her platformda avazı çıktığı kadar bağırdı.

Şimdi tutmuşsunuz “döverim ha” diyerek baskı yapmanız hiç yakışık almıyor.

Bir çok yanlışı barındırarak bu noktaya gelen sendikal durumdan dersler çıkarmak benim değil, THY yöneticilerinin ve Hava-İş Sendikası’nın ta kendisidir.

“Dost acı söyler”i yanlış anlayanlara ithafen söylüyorum. Hava-Sen birçok şeyin anlaşılmasına sebep olmuştur. Bu açıdan bakıldığında olumlu sonuçlar vermiştir.

Nedir o olumlu sonuçlar.

Hava-İş Sendikası’nın “ne oluyor” demesine sebep olmuş ve silkelenmelerini sağlamıştır. Kabin, kokpit personelinin dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını dinlemek üzere bir masa oluşturmasını sağlamıştır. Keza 7/24 call center uygulaması ile yine aynı manada hizmet verme noktasına getirmiştir.

THY’yi yönetenlerin kuma soktuğu kafalarının, kumdan çıkarmalarını sağlamıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını göstermiştir ve bana göre de olmayacaktır. İyi yönde adımlar atılma yoluna gidilmesi sağlanacaktır.

Hava-Sen Sendikası’nın acemiliği ise diyalog eksikliğidir. Sendika idarecilerinin eski fosillerin, özellikle THY’den atılmış işsel anlamda bimekan kişilere akıl sorarak yürütülen çalışmalar, akıldanelerin THY’den atılma duygularının hasmane düşünce ile hareket edildiği anlaşılamamıştır.

Bu fosillerin, THY çalışanlarının geleceği için değil “öc” alma duygusunun tezahürü olarak yönlendirdiği Hava-Sen Sendikası, bu yanlışla devam etmiştir. Bir örnek vermek gerekir ise Alp Evcil, Hava-Sen ile seçimlerde hareket etmiş olsa bile seçimlerden sonra Hava-İş Sendikası’na giderek “Beni genel sekreter” yapın demiş midir, dememiş midir bir araştırın. Akıldane olarak içinizde yer alan kişilerin sizleri ne kadar doğru yönlendirdiğine bir bakın.

İskender Çarkçı, kendi çevresi hariç kimse ile diyalog kurmayarak murad ettiği yolda yanlış adımlar attıran kişilerle yürümeyi tercih ederek ufkunu geniş tutamadı.

Fanatiklerle yol alarak fanatik görüntü verip, hele ki son TV konuşmasında “Her doğru her yerde söylenemez” kuralını belki de sürçü lisan ederek aşmış oldu. “Kokpitte bayılan” pilot gerçeği var ise bunun söyleneceği platform TV ekranları olmamalıydı. Basının, özellikle görsel medyanın spekülatif haberlere itibar edeceğini düşünememiş olmalı ki bu tür sözcüklerin dile döküldüğü anda geri dönüşün mümkün olmadığını sonrada anladığını düşünüyorum.

Ve benim ısrarla uyarmamın gerekçesi nihayet zuhur etmeye başladı.

Bana verilen bilgilere göre; ki özellikle kabinden çok sayıda kabin amiri veya purser’e savunma yapması için beş günlük süre verildi. Önümüzdeki hafta savunmalar verilecek ve sonucunu düşünmek dahi istememekle birlikte öyle anlıyorum ki kılıflı bir işten çıkartma planı devreye girecek.

Oldu mu şimdi? Olmadı. Allah şahit hiçbir kişinin işten çıkartılmasına gönlüm razı gelmez. Ama canlar yanacak gibi geliyor.

Bu arada teyide muhtaç olmakla birlikte İskender Çarkçı’nın da savunması istendiği bilgisi mevcut. Doğru mudur bilemiyorum. Savunma istenilen konu TV açıklamaları.

Tepe yöneticilerin “böyle sorunlar varsa neden tv ekranlarında konuşuluyor. Bizden randevu alıp görüşebilirlerdi” şeklinde söylemlerini hiç mi hiç samimi bulmuyorum. Siz kendi kurumunuzun içindeki sorunları bilmiyorsanız nasıl yöneticisiniz ki!

Umarım can yanmaz.

Benim tavsiyem bir konsensüs grubu oluşturulmalı. Bu grup diyalog kanallarını oluşturarak çalışanların zarar görmeden sorunu ya da sorunları ortadan kaldıracak çözümleri masaya koyarak ortak noktanın bulunmasını sağlamalıdır.

İşyeriniz THY ise ortak noktanız bu ülkenin zarar görmemesini sağlamak olmalıdır.

NOKTA…

Hadi bakalım ayıklayın pirincin taşını…

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

Havasen ~ 6 yıl önce
İyi mi kötü mü bilemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw şu akademi saçmalığını kaldırın ~ 6 yıl önce
Her öğrenciye çift asgari ücret ödeniyor. Yatacak yer veriliyor. Oradaki uçuş hocası sıfatıyla dolaşan ya shgm den atılmış yada ordudan atılmış işsiz aylaklar yada sim.de fail olmuş line a hiç girememiş yada girmiş oradan atılmış tipleri hoca diye koymuşlar ne İngilizce var ne de line uçağı görmüşlükleri sabahtan akşama çay Kahve, başuçuş hocası eski thk da olanlar bilir..pilottan başka her şeydir. THY bu aydına paraları niye akıtır??? Her hocaya maaş, her öğrenciye maaş. Metropol otel motel!! Akademili şımarıklığı cabası.. THY biliyor mu paralarının nereye gittiğini?? Kabin kokpit maaşını düşürmekle iş bitmiyor. Kaldır öğrenciye maaş ödemeyi.(600 öğrenci var) Uçan hocaya para ver. Uçmayana verme. Aydın gibi kaç yerde gereksiz insan besliyor thy belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıkla pirincin taşını mı ~ 6 yıl önce
Ali Bey bu prince taş karışmasında sizin hiç etkiniz yok değil mi ? Ayıklamadada olmaz tabi değil mi? Bu vebal hepinizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrucu ~ 6 yıl önce
Sayin ali kıdık dikkatine Size zahmet birde şu taseron davasinda biz tgs yer hizmetlerini bünyelerine almamak.icin her türlü zorluğu yapanlara bir yazi yazsaniz diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN HİZMETLERİ BAŞKANI ~ 6 yıl önce
KHB BAŞKANI AYLIK 80 bin YTL ALIYORMUŞ BU NE DEMEK YA BİRAZDA ONLA İLGİLİ HABER YAPARMISINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Amir ve purser’lar da 12 bin aliyor.
Of ~ 6 yıl önce
Sende biraz yavas gel ceo maasi okadar degil
Keske ~ 6 yıl önce
Keske kabinde toplu cikarma olsa. Sabirla ve arzua bekliyoruz.. kimse kabinden memnun degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin amiri ~ 6 yıl önce
1650 tl maasla nasil geçiriyorsunuz ki. Anlamiyorum
Once ~ 6 yıl önce
Once kabin memuru, amiri, purser maaslarini indirin. lise mezunu 22 yasindaki kabin memuru ilk giriste 5000 tl aliyor, amir 7-8 bin tl. Purser 11-12 bin tl aliyor. Yaziktir gunahtir dagitikan o kadar paraya. 2250 tl’ye dusurulse hem sirket cok kâr yapar hem gercekten ucmak isteyenler o isi yapmis olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Gercekçi olur musunuz bir dakikalığına lütfen. Tüm özel günlerde evinizden ailenizden uzak geçirmeye, herkes uyuyup uyanmıslen gune yeni baslarken siz bilmem kaç saatllik mesaiyi bitirmişken, can taşıma ve hesap verme stresiyle gün geçirirken ucaktan indiğnizde dısarıda sizi neyin bekledğni bilmeden hayattan uzak birsürü saat gecirmisken beliniz sırtınız agrımıs ayaklarınızı ayakkabı vurmua belki esinizle annenzle babanızla aranız bozuk o iç huzursuzluguyla uniformanızı giyip yüzünüze gulumsemenizi sürüp gorev kafasına burunmusken ve tüm bunlar olurken yediğniz ekmege saygıdan şirketinize ve isinize laf gelmesin diye layığıyla calısırken 2500 tl size yeter ve tüm bunlara goz yummanıza sebep olur mu? Lütfen artık dil uzatmayın. Yapmak istiyorsanız bu işi denemeyi bırakmayın ve ugrasın ama uzaktan artık evimize alnımızın teriyle giren ekmeğe dil uzatmayın!!!!!!! Kimsenin hakkından rahatsız olmadıgnız basarılı bi kariyer dilerim size iyi aksamlar
Kole ~ 6 yıl önce
Niye hala bu hallerde olduğunu sorguların mi evlâdım :)
xXx ~ 6 yıl önce
Sen sussana troll her kuruşu helal o paranın
Sendika Rant ~ 6 yıl önce
Bu nasil bir rant kavgasi? Filler tepisir cimenler ezilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapayın gitsin ~ 6 yıl önce
Kapayın gitsin bu şirketi bir sürü kan emici var.1200Tane müdür bir o kadar başkan maaşları enaz 25-80 bin tl arası.Özelleştirin komple tüm yerdeki başkanları müdürleride kovun...bal yapan arıları kabin kokpit teknik tgs yi çoğaltın.Bak nasıl şaha geçer şirket..Kan emici çok kannnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Bir yorum Bu kadar dogru olabilir tebrikler. Genel müdürlük ozellestirilmeli
Rüya ~ 6 yıl önce
Rüyamda gördüm maaşlarız düşüyor lüx arabalarınız gidiyor elden

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000