16 Ocak 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Devlet başkanı pilotu olarak görev yapmış cebinde ülkenin diplomatik pasaportunu dahi taşıyan pilota thy pilot alım mülakatına katılıp "thy'ye başvuru amacınız nedir?" Gibi saçma soran şahıstır hamdi topçu, bunun gibiler parayı makamı forsu sever egosunun okşanmaya ihtiyaç var, birazda borajet pofpoflasınlar ☺
  • Önüne hazırlanıp verilen metni bile okuyamayan adama bu ülkede havacılık şirketi emanet ediyorlar.
  • Bu Siteye de sağlam Yandaş trolleri dadandı. Muhalif birşey yazıldığından hemen farklı IP ler ile tuşu kullanılarak algı yönetimi uygulanarak, muhalif kesim destek verilmiyor imajı yaratılıyor. Benim nazarımda havacılık sektöründeki bireyler büyük bir kısmı muhalif olmasını rağmen son zamanlarda Yandaş troller muhalif gördükleri herşeye saldırıyor, Örnek olarak bu konuda Hamdi topçu hakkında onca muhalif düşünce BEĞENİ alırken, Yandaşlar uğramıyor, Çünkü hamdi Topçu onlar için desteklenmesi gereken bir birey olmaktan çoktan çıktı.
  • Ali Bey'in sorusunun cevabını THY deki muhatablarından bekliyorum 22 Temmuz'dan bu yana... İtiraf edecekler "puslu havadan faydalandık "diye
  • Hamdi Bey'in basinda oldugu sirket mali yonden zarar etmez. Ama islermecilik ruhu ne denli takdir edilir onu yorumlara birakiyorum.
  • Hamdi bey'in havacılıkla ne ilgisi var anlamadım, birilerinin TK nin başına getirdiği ve TK nın bu sefil duruma düşmesine sebep olan kişidir. Borajet'i de batırır herhalde yakın zamanda.
  • Hamdi danışmanlık adı altında başladı bile yönetmeye, coşkun un gelmesi ya da gelmemesi kanıt değil. Şimdi serdar ile birlikte ekip kurulacak.. Türk havacılığı ve turizmi için en kötü sezona girilirken bir kuruş bile yatırım yapılmaz sektöre .. Hiç kusura bakmayın ama bu satın alma ticari bir yatırım diyen halt etmiş.... Leş gibi koku geliyor..
  • Satın almış olabilir mi acaba gisli gisli.
  • Yerlerimize oturalım ve havayolu şirketi nasıl batırılır hep birlikte izleyelim
  • Dünyadaki büyük havayollarını yönetenlerin cv'lerine bakın bir de hamdi efendininkine bakın onlar neden ileride biz gerideyiz anlayın. Bir tane onun gibi havacılıktan gelmeyeni bulamazsınız! 4 yılda üniversite bitiyor diyor doğru dedeme de yetki verseler,sana el altından destek vereceğiz,hesap sormayacağız istediğini yap deselerdi o da birşeyler yapardı! Türkçeyi şiveyle konuşan, havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen!, fetocuları ve hemşehrilerini thy'na doldurmak için 10 binden fazla insanı haksız yere işten atan, thy'nin bugün yaşadığı ekonomik krizin baş sorumlusu, gerçeklerle değil ben ne dersem o olur kafasıyla hareket eden, thy'nı el altından devlet desteğiyle suni büyütüp ben yaptım diyen,yaptıkları ve yapmadıkları için kendisinden hesap sorulmayan hamdi'yi boşuna övmeyin lütfen!Ayrıca hüseyin,serdar ve çoskun efendiler thy'den fetocu oldukları nedeniyle atıldılar eğer doğruysa başka bir firmada nasıl iş ve makam buluyorlar eğer değillerse thy bunları neden attı?

Hamdi Topçu'nun Borajet kumarı...

Borajet'in satılış haberi de Hamdi Topçu isminin Borajet ile anılması da benim için sürpriz oldu. THY gibi bir kuruluşun yıllarca yönetiminde bulunmuş, YK başkanlığını yapmış bir kişinin özel havayolu şirketinde neler yapıp neler yapamayacağını yorumlamak istiyorum.

Hamdi Topçu, THY yönetim kurulu üyesi olduğu sıralarda en çok eleştiren kişi bendim. O vakitler icra kurulu başkan yardımcısı idi ve her işi bilirmişçesine içinde yer almaya kalkardı. Örneğin; hostes seçimlerine katılır ve tamamen kabin hizmetleri ile personelin işi olan bir duruma müdahale ederdi. Keza pilot seçimleri de buna ilave bir örnektir.

Bu ve buna benzer uygulamaları kendisini benim nezdimde hedef haline getirmesine sebep olurdu. Süreç içerisinde Hamdi Topçu'nun daha profesyonel yaklaşımları ve THY'nin gelişmesine yönelik asli görevlerini icra eder olmasıyla birlikte bizim bakış açımız da değişime uğramıştı.

Bir defasında "Siz havacılık bilmezsiniz nasıl yönetiyorsunuz" soruma "THY'ye geleli 4 yıl oldu. Dört yılda üniversite bitiriliyor" diye mantıklı bir cevap vermişti.

Elbette Hamdi Topçu'nun THY üzerinde küçümsenmeyecek emekleri vardır. Bu bir ekip işi idi ve ekip başı olduktan sonra da görevini yapmaya çalıştı. Çokça eleştiriye maruz kaldı ve özellikle Temel Kotil kaynaklı kavgaları hiç gündemden düşmedi.

Velhasıl, kimseye baki olmayan koltuktan indikten sonra HT Partners adında bir şirket kurarak danışmanlığa soyundu. Bir süre İran Air Tours'a hizmet verildi. Yanında taşıdığı adamların doğru adamlar olmadığını kendisine de ikazen söylememe rağmen İran Air Tours ile yol yürüyemedi.

Bir ara kulağıma Onur Air'i alacaklarına dair güçlü bilgiler fısıldandı. Fos çıkacak bir duyumu dillendirmedim. İngiltere'de paranın bloke edildiği, Onur Air'in İran bağlantısı kesilir kesilmez satın alma işleminin gerçekleşeceği söylentisi uzun süre tarafıma iletilmesine rağmen bu söylentiye itibar etmedim.

Borajet'in satılmasının ardından THY kökenli yöneticilerin birer birer geçiş yapması ile birlikte "Hamdi Topçu'nun ayak sesleri" diye yorumlar başlamıştı bile.

Geçen hafta Hamdi Topçu'nun Borajet'te toplantıda olduğunu duyar duymaz "Tamamdır bağlantı kuruldu" dedik ve çok geçmeden Hamdi Topçu'ya yakın olan Serdar Uygur'un da Borajet'e geçmesi ile birlikte tezimiz doğrulanmaya başladı.

Daha da ötesini söyleyeyim. Yine Hamdi Topçu'ya yakın Coşkun Kılıç'ın da Borajet Genel Müdürlüğü görevine getirileceği bana gelen bilgiler arasında.

Duyum doğru ise ve Coşkun Kılıç Borajet Genel Müdürü olur ise o halde Hamdi Topçu operasyonu olduğu kesinlik kazanacak.

Hamdi Topçu veya Hamdi Topçu yönlendirdiği yöneticiler ile Borajet ne yapabilir? Şu aşamada bir şey olacağını sanmıyorum. Kanımca üçüncü havalimanına hazırlanılacak. Tabi yatırımcının gücü var ise. Yok eğer yatırımcı mevcut sistemin üzerine birşeyler koyacak veya sistemi kökten değiştirecek mali kaynağı aktaramazsa değil Hamdi Topçu ve ekibi Emirates, Lufthansa gibi devlerin yöneticisini getirin hiçbir halt olmaz.

Temel Kotil, TAİ'ye ekibini topluyor Hamdi Topçu ise Borajet'e. Biri sırtını devlete dayamış bizim vergilerimiz ile maaş alıyor ve ekibini de nemalandırıyor diğeri özel sektörün içinde var oluş mücaledesi verecek.

Hamdi Topçu şimdi gerçeklerle yüzleşecek. THY'de iken SHGM fiili olarak emrinde idi. Her dediği emir telakki edilip gerçekleştiriliyordu. Şimdi roller değişik. THY rakip, SHGM aynı SHGM. Bakalım kimin borusu daha çok ötecek.

Eğer söylediklerimiz gerçekleşirse, Borajet uçak tipi değişimine giderse şaşmayın. Amerika'ya, Afrika'ya kadar hedef açıklamazsa şaşırın.

Bu arada bir paragraf eski yöneticilere açmak gerek. Özellikle Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Onur Akgül, Borajet için önemli bir isim idi. Kaybını telafi etmek oldukça zor. Borajet'in kabuk değiştirmesinde önemli rol oynadı. Havacılık sektörünün kaybetmemesi gerekn bir yönetici. Benim gözlemim o yönde. Aksini söyleyenlere itibar etmem.

Hadi bakalım biz takipteyiz. Neler olduğunu-olacağını hep birlkte yaşayacağız.

Hamdi Topçu'nun Borajet kumarı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

aviator ~ 7 yıl önce
Devlet başkanı pilotu olarak görev yapmış cebinde ülkenin diplomatik pasaportunu dahi taşıyan pilota thy pilot alım mülakatına katılıp "thy'ye başvuru amacınız nedir?" Gibi saçma soran şahıstır hamdi topçu, bunun gibiler parayı makamı forsu sever egosunun okşanmaya ihtiyaç var, birazda borajet pofpoflasınlar ☺

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 7 yıl önce
Önüne hazırlanıp verilen metni bile okuyamayan adama bu ülkede havacılık şirketi emanet ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkındamısınız ~ 7 yıl önce
Bu Siteye de sağlam Yandaş trolleri dadandı. Muhalif birşey yazıldığından hemen farklı IP ler ile tuşu kullanılarak algı yönetimi uygulanarak, muhalif kesim destek verilmiyor imajı yaratılıyor. Benim nazarımda havacılık sektöründeki bireyler büyük bir kısmı muhalif olmasını rağmen son zamanlarda Yandaş troller muhalif gördükleri herşeye saldırıyor, Örnek olarak bu konuda Hamdi topçu hakkında onca muhalif düşünce BEĞENİ alırken, Yandaşlar uğramıyor, Çünkü hamdi Topçu onlar için desteklenmesi gereken bir birey olmaktan çoktan çıktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazlum ~ 7 yıl önce
Ali Bey'in sorusunun cevabını THY deki muhatablarından bekliyorum 22 Temmuz'dan bu yana... İtiraf edecekler "puslu havadan faydalandık "diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirlisi. ~ 7 yıl önce
Hamdi Bey'in basinda oldugu sirket mali yonden zarar etmez. Ama islermecilik ruhu ne denli takdir edilir onu yorumlara birakiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RELATED ~ 7 yıl önce
İşletmeciliği zayıf olan, personel motivasyonu düşük olan, çalışan barışı olmayan bir şirketi mali yönden nasıl iyi yöneteceksiniz? Müşteri bulamadıktan sonra neyin mali işini sağlam tutabilirsin ki.
batırır napıcak! ~ 7 yıl önce
Hamdi bey'in havacılıkla ne ilgisi var anlamadım, birilerinin TK nin başına getirdiği ve TK nın bu sefil duruma düşmesine sebep olan kişidir. Borajet'i de batırır herhalde yakın zamanda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pala ~ 7 yıl önce
Batırırken yanındamıydın miço.
Koku ~ 7 yıl önce
Hamdi danışmanlık adı altında başladı bile yönetmeye, coşkun un gelmesi ya da gelmemesi kanıt değil. Şimdi serdar ile birlikte ekip kurulacak.. Türk havacılığı ve turizmi için en kötü sezona girilirken bir kuruş bile yatırım yapılmaz sektöre .. Hiç kusura bakmayın ama bu satın alma ticari bir yatırım diyen halt etmiş.... Leş gibi koku geliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotx ~ 7 yıl önce
Satın almış olabilir mi acaba gisli gisli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pala ~ 7 yıl önce
Satın almış olsa iş başvurusu mu yapacaksın kelle.
İnvest ~ 7 yıl önce
Yerlerimize oturalım ve havayolu şirketi nasıl batırılır hep birlikte izleyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pala ~ 7 yıl önce
Borajet havada uçuyor karada değil kelle
Ali bey ! ~ 7 yıl önce
Dünyadaki büyük havayollarını yönetenlerin cv'lerine bakın bir de hamdi efendininkine bakın onlar neden ileride biz gerideyiz anlayın. Bir tane onun gibi havacılıktan gelmeyeni bulamazsınız! 4 yılda üniversite bitiyor diyor doğru dedeme de yetki verseler,sana el altından destek vereceğiz,hesap sormayacağız istediğini yap deselerdi o da birşeyler yapardı! Türkçeyi şiveyle konuşan, havacılığı 6 ayda öğrenci gibi ders çalışarak öğrenen!, fetocuları ve hemşehrilerini thy'na doldurmak için 10 binden fazla insanı haksız yere işten atan, thy'nin bugün yaşadığı ekonomik krizin baş sorumlusu, gerçeklerle değil ben ne dersem o olur kafasıyla hareket eden, thy'nı el altından devlet desteğiyle suni büyütüp ben yaptım diyen,yaptıkları ve yapmadıkları için kendisinden hesap sorulmayan hamdi'yi boşuna övmeyin lütfen!Ayrıca hüseyin,serdar ve çoskun efendiler thy'den fetocu oldukları nedeniyle atıldılar eğer doğruysa başka bir firmada nasıl iş ve makam buluyorlar eğer değillerse thy bunları neden attı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Clint ~ 7 yıl önce
Gunlerdir kafami mesgul eden sorularin tumunu derlemissiniz. Ustelik Cumhurbaskanimiz alin demis diye okumustum gazetelerde. Bu durumda ne oluyor orada diye merak ediyorum. Bilen varsa lutfen izah etsin.
İmla ~ 7 yıl önce
Aslında daha Türkçeyi konuşamayan insanların yorum yazması çok ironik ya.Thy'na değil.THY'ye
Pala ~ 7 yıl önce
Sende cızbız olmuşsun anlaşılan.
Koçum sende bir alemsin ~ 7 yıl önce
Türkçe'yi konuşamayan dersin imlâdan dem vurursun. Eksik beyinli seni...
sergio ~ 7 yıl önce
ironikin nesi Turkce aynali sazan
imla rumuzuna ~ 7 yıl önce
adam bence doğruları yazmış bununla ilgili olumlu ya da olumsuz bir şeyler yazacağına neler yazıyorsun ! imla ve türkçe dersini git hamdi ve hemşehrilerine ver bize şu anda imla lazım değil !
isimsiz ~ 7 yıl önce
öncelikle tespitlerinize katılıyorum,ayrıca 2 sorum olacak.1. uçak alımlarımda yönetim komisyon alıyormu? 2.yönetim hatalarından doğabilecek zararlardan dolayı kendilerini güvence altına almak için bir sigorta sistemi varmı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000