18 Kasım 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey.. Başarılarınızın devamını diliyorum.. Selamet ile..
  • Şöförleri tabiki en yakın tanıdığı olacak canını teslim ediyorsun
  • Benzer bir olay benim başıma geldi. 15 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Bakırköy istikametine gelirken OGS gişesinden geçerken çıkışta bariyer açıktı ve kırmızı ışık yeşile dönmedi.İnternetten KGM geçiş ihlali sorgulamaya bakıyorum , takipteyim.
  • Reisten bu yola bir el atmasini bekliyoruz, bu haliyle IGA hepimize cektiriyor, dizenlenmesi sart
  • Ali bey bir de THY deki karadenizli sülaleleri araştırsanız, Hamdi Topçunun sülalesini ...Topçu, Karaoğlu , Şişman, Eminoğlu, Boğaz, Bayraktar, Karaman....Rize ve Trabzon sülalerinin çadır toplanma yeri oldu koskoca şirket.Hepsi de İyi üniversitelerden mezun, bir iki yabancı dil biliyor, hepsi de doğuştan yönetici, ama ne hikmetse çok uluslu şirketlerde, Koç, Sabancı da iş bulamıyorlar, THY, Türkcell, Türk Telekom gibi kamu kuruluşlarında yerleri hazır. Sınav yok, KPSS yok, YDS yok. Bakın bunlara KPSS sınavında barajı bile geçemezler. GMY Olmuştur teftiş başkanlığındaki basit bir sınavı bile geçememişti. Ama arkadaş torpili onu GMY yaptı. Yazık güzel ülkeme ...
  • Öyle bir durumla karşılaştığımda, plakaya yazın diyorum ve geçiyorum. Kaçak geçiş demek zaten olcak şey değil bence. Bir kez birinin başına geldi; hem hgs’den çekmiş, hem de gişede para ödemiş. Burda da bir tuzak var. Defalarca plakaya yazdırdım öyle bir cezayla, davayla karşılaşmadım.
  • Devlet mafya olmuş vergi,ceza dite haraç topluyor.
  • yıl 2015 1 senelik yeni mezun havacıyım Tai ozman Dispach yardımcısı arıyor. mülakatlara girmeden önce elime bir kağıt verdiler. TAİ de çalışan bir akrabamı ya da politik ekonomik olarak görev alan bir devlet büyüğünü referans torpil vb süreçlerde kullanmayacağımı, kullandığım taktirde iş sürecimin derhal iptal olacağını kabul ederim :D yalandan da olsa ne güzel bir andı. Haram olsun.
  • Deli dumrulu hatırlatıyor değilmi? Temel'e gelince.THY'deyken ısrarla işe aldıklarına veya aldırdıklarını bir inceleseler,hangi üniversiteden öğretim görevlisi getirtipte müdür üstü yöneticilere MBA yaptırmayı zorunlu kıldığını,adı geçen üniversiteye ne kadar para ödettiğini THY'ye inceleseler ki bunun yapılmasını da tavsiye ederim.Heralde Türkiye sınırları içersinde GM'lük yapması hayal olurdu.
  • bi anda 30 yaşında havacılık aşığı! olanlar dört haneli maaş bordrolerinden beş haneli maaş bordrolerine ulaşanlar neyse sonra bana kızıyorlar bu ülkede herşey para

İGA yolu tuzak dolu

Her gün İstanbul Havalimanı’na binlerce araç giriş-çıkış yapıyor. Havalimanına ulaşabilmeniz için iki seçenekli yol var. Biri paralı yol diğeri de kısıtlı ücretsiz yol. Kısıtlı diyorum, çünkü gidebileceğiniz alternatif yok.  Üçüncü köprü yolunu kullananlar gizli tuzakların kurbanı olmakla karşı karşıya geliyorlar.

Anlatalım.

Pilotlar, hostesler, teknisyenler havalimanına ulaşmak için en hızlı yolu tercih etmek zorundalar. Bu sebeple genellikle ücretli yolu tercih ediyorlar. Ama bilmiyorlar ki bu otoyol tuzaklarla dolu.

Öyle bir sistem kurulmuş ki, random usulü seçilen araçlar ister HGS’niz olsun ister OGS’niz olsun bariyere takılıyor.

Gişe görevlisi “Efendim bakiyeniz yok görünüyor, ister nakit ödeyin isterseniz kaçak geçiş yazalım” deyip sizi iki seçenekli bir durumla karşı karşıya bırakıyor.

“Nasıl olur benim HGS veya OGS dolu” diyenler kaçak geçiş yaz deyip yoluna devam ediyor.

Sonra arkanızdan ceza veya ödeme tebligatı evinize geliyor.

Gel de işin içinden çık. Bir yandan “HGS veya OGS dolu” deyip umursamayanlar diğer yanda “ne olur ne olmaz” deyip ödeyenler.

Ödemeyenlerin kapısına bu sefer icra ödeme emri geliyor.

Hadi bakalım mahkeme yollarına. Anlat derdini. Ödersin, ödemezsin derken işin sonu alacak davasına dönüşüyor. Ve kazanan otoyol işleticileri oluyor.

Aynı durum şahsen benim yaşadığım bir durumdur.

HGS’me 200 TL yükledim ve otobandan geçiş yaparken bariyer açılmadı. Gişe memuru ile ufak bir tartışma yaşadım ve “kaçak geçiş yapın” dedim.  Sanki HGS’de para yokmuş gibi mahkemelik olduk. Maalesef otoyol işletmecisi davayı kazandı. Hem de cezaları ile birlikte.

Ceza derken katlamalı cezadan bahsediyorum.

Trafik veya kaçak geçişlerde devletin kontrolünde olan otoyol veya köprülerden kaçak geçişin katlamalı cezalarını kastediyorum.

Özel sektörün katlamalı ceza kestiğine ilk kez şahit oluyorum ve şaşırıyorum. Devletin haricinde sana özel sektör de katlamalı ceza gönderebiliyor.

Havacılık sektöründe çalışan arkadaşları özellikle uyarmak istedim bu konuda. Aman dikkat edin. Devlet cezalı ödeme işini de özel sektöre devretmiş.

Sadece vatandaşlar için veya havacılık sektörü için söylemiyorum bunları. Şirketler için de can atıcı cezalar geldiğini öğreniyoruz. Bir şirkete 75 bin 741 TL ödeme emri gelmiş. Araba fiyatı vallahi. Dudak uçuklatır.

Aslında buradaki oyun şu. Otoyol işleticileri devletle mahsuplaşmasını aylık ya da yıllık yapıyor. Dolayısıyla otoyol işleticisine de nakit para lazım olduğu için, yolunacak kaz da belli. Sürücüler.

O halde tüm sürücülerimizi havacılık çalışanları açısından baktığımda uyarmak zorundayım. Vatandaş mı? Onlar zaten perişan.

O halde tuzak yolu geçişlerinizi dikkatlice yapın. Para isteyene de verin gitsin. Ceza ödemekten iyidir.

Temel Kotil aile şirketi…

TAİ Genel Müdürü Temel Kotil’in kendi soyadını taşıyan dört kişiyi TAİ’de istihdam etmesi olay oldu. Bence de olmalı. Başka gariban yok mu bu ülkede. Başka becerikli insan yok mu bu ülkede.

Ha bir de şu var. Adamın iki şoförü varmış. Biri İstanbul’da diğeri Ankara’da. İkisi de Kotil soyadlı. Ya arkadaş niye böyle yaparsınız!

Çok meraklı isen Kotil’leri çalıştırmaya onlarca dönüm üzüm bağın var Şarköy’de orada çalıştır. Devletin, milletin parasını aile efradına yedirmek de ne laçka iştir.

Hiç yakıştıramadım, hiç konduramadım. Biz THY’deki son dönemde yaşananlardan ötürü “Temel Kotil’i arar olduk” derken böyle bir tablo ile karşılaşmak, “aynı tas aynı hamam” sözünü hatırlatıyor.

Kalın sağlıcakla diyemiyorum. Çünkü toplumun ruh sağlığı iyice bozuldu.

İGA yolu tuzak dolu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Başarı ve güven ~ 4 yıl önce
Ali bey.. Başarılarınızın devamını diliyorum.. Selamet ile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fethi ~ 4 yıl önce
Şöförleri tabiki en yakın tanıdığı olacak canını teslim ediyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 4 yıl önce
Benzer bir olay benim başıma geldi. 15 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Bakırköy istikametine gelirken OGS gişesinden geçerken çıkışta bariyer açıktı ve kırmızı ışık yeşile dönmedi.İnternetten KGM geçiş ihlali sorgulamaya bakıyorum , takipteyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lutfen lutfen ~ 4 yıl önce
Reisten bu yola bir el atmasini bekliyoruz, bu haliyle IGA hepimize cektiriyor, dizenlenmesi sart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Bilen ~ 4 yıl önce
Ali bey bir de THY deki karadenizli sülaleleri araştırsanız, Hamdi Topçunun sülalesini ...Topçu, Karaoğlu , Şişman, Eminoğlu, Boğaz, Bayraktar, Karaman....Rize ve Trabzon sülalerinin çadır toplanma yeri oldu koskoca şirket.Hepsi de İyi üniversitelerden mezun, bir iki yabancı dil biliyor, hepsi de doğuştan yönetici, ama ne hikmetse çok uluslu şirketlerde, Koç, Sabancı da iş bulamıyorlar, THY, Türkcell, Türk Telekom gibi kamu kuruluşlarında yerleri hazır. Sınav yok, KPSS yok, YDS yok. Bakın bunlara KPSS sınavında barajı bile geçemezler. GMY Olmuştur teftiş başkanlığındaki basit bir sınavı bile geçememişti. Ama arkadaş torpili onu GMY yaptı. Yazık güzel ülkeme ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolu kullanan biri ~ 4 yıl önce
Öyle bir durumla karşılaştığımda, plakaya yazın diyorum ve geçiyorum. Kaçak geçiş demek zaten olcak şey değil bence. Bir kez birinin başına geldi; hem hgs’den çekmiş, hem de gişede para ödemiş. Burda da bir tuzak var. Defalarca plakaya yazdırdım öyle bir cezayla, davayla karşılaşmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tknk ~ 4 yıl önce
Devlet mafya olmuş vergi,ceza dite haraç topluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAi mülakat ~ 4 yıl önce
yıl 2015 1 senelik yeni mezun havacıyım Tai ozman Dispach yardımcısı arıyor. mülakatlara girmeden önce elime bir kağıt verdiler. TAİ de çalışan bir akrabamı ya da politik ekonomik olarak görev alan bir devlet büyüğünü referans torpil vb süreçlerde kullanmayacağımı, kullandığım taktirde iş sürecimin derhal iptal olacağını kabul ederim :D yalandan da olsa ne güzel bir andı. Haram olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yol hikayesi ~ 4 yıl önce
Deli dumrulu hatırlatıyor değilmi? Temel'e gelince.THY'deyken ısrarla işe aldıklarına veya aldırdıklarını bir inceleseler,hangi üniversiteden öğretim görevlisi getirtipte müdür üstü yöneticilere MBA yaptırmayı zorunlu kıldığını,adı geçen üniversiteye ne kadar para ödettiğini THY'ye inceleseler ki bunun yapılmasını da tavsiye ederim.Heralde Türkiye sınırları içersinde GM'lük yapması hayal olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmet ~ 4 yıl önce
bi anda 30 yaşında havacılık aşığı! olanlar dört haneli maaş bordrolerinden beş haneli maaş bordrolerine ulaşanlar neyse sonra bana kızıyorlar bu ülkede herşey para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tutan mı var ~ 4 yıl önce
kıskanma be birader
30 yaşında havacı ~ 4 yıl önce
Ben 30 yaşında pilot oldum. Şimdi yaşım 46 . Zorun nedir bizimle? Nedir sıkıntı? Anlat derdini, yardımcı olalım.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000