22 Ocak 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • MEVLANA INTERNATIONAL AIRPORT. derinden bizleri bağlayan isim
  • Yeni havaalanının isminin önüne "MARAŞAL" diye yazılmasını şiddetle öneriyorum. Nokta.
  • AkLiman olsun
  • Dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük devrimci,vatansever ve milliyetçi olan, ezilmiş,sömürülmüş ülkelere her daim örnek olan büyük önder Atatürk'ün ismini ne yapsalar da yok edemezler. Hele işine gelmeyince 'iki ayyaş' işine gelince 'Atatürk ile sorunumuz yok' deyip takiye yapanlar, cephede bulunmayıp'gazi'ünvanı verilmesi istenenler, askerliği parayla satanlar,çoluk,çocuğu,damadı vs bedelli askerlik yapıp ya da çürük raporu alıp askerlik yapmayanlar,teröristlerin ayağına hakim gönderenler,askerlerimiz, alnı secdeye değen din kardeşlerince kumpasla içeri atılıp,iftiraya maruz kalınca bıyık altından gülenler hiç edemezler. Bu ülke bu seviyeye Atatürk ve yanındakiler ile ve onların ekonomik,sosyal,eğitim projeleriyle geldi, 1923-1938 arası 15 yılda neler yapılmış,Türk lirasının değeri neymiş,enflasyon kaçmış,halkla elele neler yapılmış,köy enstitüleri ile cahil bırakılmış,savaşlardan yorgun düşmüş Anadolu insanı nasıl eğitilmiş ülkesine faydalı insanlar olmuş araştırın görün,bugün ondan nefret edenler eğitimde,bilimde neler yapmışlar,insanlar birbirlerine nasıl düşman edilmiş,yolsuzluk,haksızlık,adaletsizlik nasıl tavan yapmış onu da. Bunlar bu makamlara Cumhuriyet'in faziletleri ile geldiler tabii onlar için amaç değil araç'tı. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor,tek adam partileri her daim yok olmaya mahkumdurlar örnekleri de ülkemizde bolca mevcuttur, yeni havalimanı'na başka isim konursa yarın başkası iktidara geldiğinde ismini değiştirir bunu da kimse engelleyemez. Yeni havalimanı'nın ismi Atatürk ,üçlü kodu da AHL olacaktır başka söze gerek yoktur. Saygılar, hürmetler
  • Atatürk ismi değişsin de her isim olur.Doğu karadenizde asılan pontus imamların öcü alınıyor.gördüğünüz gibi.
  • bugün Cumhurbaşkanı devletin başı olmakla birlikte halkın yarısının kendisine şiddetle muhalif olduğu ve kendisinin de destekçisi olmayan kesimi çok umursamadığı açıktır. dolayısıyla onun adının böyle prestijli bir havalimanına verilmesi hem oldukça tartışmalı bir husustur ve halen görevdeki devlet başkanının isminin kullanılması sadece ortadoğulu ülke imajımızı pekiştirir. hem de emin olun iktidar değiştiğinde, hangi yıl olursa olsun, havalimanının da adı değiştirilecektir. bunu düşmanlık yapmak, nefret sergilemek adına söylemiyorum. ülkenin gerçeği bu maalesef
  • TEMENNİM ATATÜRK İSMİNİN VERİLMESİNDEN YANA. AMA İKTİDARI TANIYORSAM FATİH SULTAN MEHMET KOYACAKLARDIR.
  • Ulkemizde egitim sistemi duzenli olarak gerilestiriliyor, bugun bu yazinizin kiymetini anlayacak Airporthaber haber takipcisi sayisi parmakla sayilacak kadar az oldugu icin bu yazinin kiymetini anlayamazlar, elestiriler gelir gider. Bir yil once fettulah efendi diyenler bugun fetocu onlar yarin hepsi Ataturkcu olur,
  • Kimse saf olmasın adı RTE olmasaydı o havalimanı yapılmazdı bile.
  • Yazınızı okudum sonra bir daha okudum. Bir alanın adının değişmesinin ülkeyi nasıl komik duruma sokacağını bir türlü anlamadım. Derdiniz Atatürk adının verilmesi degil ki... Yapılmasın diye yırtındınız. Onu başaramayınca da şimdi bari buradan kılçık atalım derdindesiniz. AHL kapanmayacak deniyor. Onun adının değişmesi rahatsız etmiyor da, ola ki ilerde 3.alanın adının değişme ihtimali mi rahatsız ediyor. Atatürk'e saygın sonsuz ama onu kalkan edip zırvalamaya da hayır...

İster misiniz, Cumhurbaşkanımız Yine Hepimizi Şaşırtsın?

İstanbul Grand Airport’a ne isim verileceğini herkes biliyor ama kimse açıklamıyor. Ulaştırma eski Bakanlarından Lütfi Elvan yeni Havalimanına Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesinin yerinde olacağını söylemişti. Şimdiki Başbakanımız Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde  “ Biz Havalimanı yaparız. İşimizi bitirelim ismini kim ne koyarsa koysun Tayyip bey bu tür şeylerden de hoşlanmıyor zaten  vb.. diyerek sahadan çekilmişti. Daha sonra politikacılar sıradan bu konudaki görüşlerini belirttiler. Tabii ki Ak Partililerin büyük bir bölümü Dünyanın en büyük Havalimanı adayı olan IGA’ ya recep Tayyip Erdoğan isminin yakışacağını söylüyorlardı. Büyük bir bölümü diyorum zira bu konuda fikir beyan etmeyenler de var hali ile.

YAPILAN ANKETLERİ HATIRLIYORMUSUNUZ? Hatırlar mısınız bu konuda birçok anket yapıldı. Nedenini kestiremiyorum ama bu anketlerin sonuçları açıklanmadığı gibi bunları kimlerin tertiplediği açıklanmadı. İ Bazı gazetelerin yaptığı araştırmalar / anketler dışında tabii ki. İlk dönemde yapılan bir anketin iptal edildiği bir bakan tarafından duyurulmuştu, hafızam beni yanıltmıyorsa. Hatta bir anket sunumunda düzenleyicilerin  “Site yönetimi olarak anket ve anket sonuçları hakkında hiç bir sorumluluk almadığımızı ve almayacağımızı belirtiyoruz. Bu ankete katılım tamamen keyfidir. Katılıp katılmamak kişinin kendi inisiyatifindedir.” Notu dikkat çekiciydi. Halen, aklım ermiyor, anket ve sonuçları hakkında hiçbir sorumluluk alınmayacağının neden önceden duyurulma ihtiyacı hissedildiğini düşünürüm. Bu anketlerin ki hiç biri resmiyet kazanmamıştı. Ancak elde edilen bazı sonuçların görülmesini takiben “ adı geçen Havalimanının isminin anketle belirlenmeyeceğine ilişkin açıklamalar yapıldı ve Cumhurbaşkanımızın “Havalimanının ismini açılışta koyarız” sözünden sonra herkes sustu.

GOOGLE BU IŞIĞI NERDEN ALDI DERSİNİZ? Gel gelelim, inşaatı devam eden İstanbul'un 3. havalimanını için isim tartışmaları el altından sürerken, Google Haritalar uygulamasında İstanbul Grand Airport’un adı İngilizce “Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Havaalanı” olarak gösterildi. Arama motorunun bunu hiçbir üst yetkilinin mutabakatını almadan yaptığını düşünmek hafiften saflık olur gibime geliyor. Sonuçta biz Vikipedi’ yi yasaklamış bir ülkeyiz.

BU KONUDA DÜNYA NE YAPMIŞ? Tabii ki bu konuda örnekler var. Öncelikle hangi ülkenin hangi Havalimanlarına o ülkelerin devlet adamlarının isimlerinin verildiğine bir göz atmakta fayda var. Dünyadaki havalimanları kır binli rakamlarla ifade ediliyor. Bu havalimanları için de Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Pasifikteki Uluslararası havalimanlarına baktım. Tabii bir, iki eksiğim de olabilir. Yanılma ve unutma haliyle müstesnadır.       

Newyork Kennedy Uluslararası Havalimanı /  Bu Uluslar arası Havalimanına Kennedy’  nin adı Cumhurbaşkanı olmasından veya Birleşik Amerika’ya olan üstün hizmetlerinden ötürü verilmemiş olup, isimlendirmenin nedeni salt Başkanın menfur bir suikast sonucunda öldürülmesinden ve de bu nedenle ulusun Başkanın hatırasına hürmeten,  anısını yaşatma isteğinden kaynaklanmaktadır.

Delhi İndra Ganhi Uluslararası Havalimanı. /  İndra Gandi’nin şoförü ile birlikte katledilmesini takiben Havalimanına bu isim Hindistan’ın ilk, tek kadın ve en uzun süre bu görevi ifa etmiş Başbakanı olan Gandi’nin hatırasına hürmeten ve anısını yaşatmak amacı ile verilmiştir.

Lübran Rafic Hariri Uluslararası Havalimanı / Bu havalimanına ismi Ülkesinin kalkınmasında büyük rol oynamış olan iş adamı ve Başbakan Haririnin korumaları ile uğradığı suikast sonucu öldürülmesinden sonra anısını yaşatmak amacı ile verilmiştir.

George Bush İnternational Airport.  Houston / Baba Bush 20 Ocak 1989 ila 22 Ocak 1993 tarihleri arasında ABD Başkanlığı yaptı. Oğlu Bush ise 20 Ocak 2001 il3 2009 tarihleri arasında aynı görevi üstlendi. Houston Havalimanının bu ismi alması 1997 Nisan ayında Houston Şehir Konseyi oybirliği ile verdiği karar üzerine olmuştur. Başka bir deyişle Houston Eyalet Meclisi bu isim değişikliği kararını baba Bush’un Başkanlık görevini bırakmasından 4 sene sonra ve de Oğul Bush’un Cumhurbaşkanlığı adayı olmasından 4 sene önce vermiştir. Daha önce bu Havalimanı Houston şehrinin adı ile anılmaktaydı.

Paris Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı  / İsmini 1967 yılında havalimanında yapılan yenileme ve genişletme çalışması sonrası Fransa’nın Atatürk’ü olarak tanınan Charles De Gaulle’ den almıştır.  De Gaulle kurulmasına önderlik ettiği beşinci Fransa Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olup, 1968 yılında yapılan bir referandumu kaybetmesi nedeni ile görevinden istifa ederek ayrılmıştır. Charles de Gaulle’ün Fransa tarihindeki müstesna yeri dikkate alındığı takdirde bu kadirşinaslığı daha iyi anlayabilmek mümkündür.

Cidde King Abdülaziz Uluslararası Havalimanı / Abdülaziz el-Suud veya bilinen adıyla İbni Suud, Suudi Arabistan Krallığı'nın kurucusu ve ilk kralı olup hava limanına adı verilmiştir.

Dammam King Fahd Uluslararası Havalimanı / Kral Fahd, Suudi Arabistan'ı bir aşiret devleti olmaktan çıkartarak bir ekonomik güç haline getirmiş olup Fehd bin Abdülaziz el-Suud, Suudi Arabistan kralı ve başbakanıdır.

Doha Hamad Uluslararası Havalimanı / Temim bin Hamad es-Sani, mevcut Katar Emiri. Babası Hamad bin Halife es-Sani'nin emirlikten istifasının ardından 25 Haziran 2013 tarihinde Katar Emiri oldu.

Riyad King Khaled Uluslararası Havaalanı / Halid bin Abdülaziz, Suudi Arabistan Kralı. Kral Faysal'ın, 25 Mart 1975'te yeğeni tarafından öldürülmesinin ardından tahta geçmiş olup Havalimanına adı verilmiştir.

Casablanca Mohamed V Uluslararası Havalimanı. Bu Havalimanına Fas Kralı Mohammed V’in adı verilmiştir.

Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı / İsmini Iranın ruhani lideri olarak kabul edilen İmam Humeyni’ den almıştır.

Güney Afrika King Shaka Uluslararası Havalimanı / İsmini tüm Afrika tarafından kahraman ve savaş dehası olarak kabul edilen  Shaka’ dan almıştır.

Sardar Vallabhbhai Patel Uluslararası Havalimanı /: Hindistan Kurtuluş hareketinin liderlerinden olup havalimanın ismi verilmiştir.

Ngurah Rai Uluslararası Havaalanı: Denpasar Bali Endonezya  /  Bali’deki Endonezya kuvvetlerinin Kumandanı olup, milli bir kahraman olarak kabul edilmektedir. Havalimanı onun ismi verilmiştir.

Soekarno-Hatta Uluslararası Havaalanı / : Endonezya’da özgürlük savaşçısı olarak kabul edilen Başkan Soekarno 1970 yılında öldü ve havalimanına ismi verildi.

TETKİKİN SONUCU

Yukarıda belirtilen Havalimanı isimlerine bakınca, ya suikasta uğrayan ve yitirilen devlet büyüklerinin isimlerinin ( 3 Uluslararası Havalimanı )  havalimanlarına verildiğini, ya da ülkelerinin egemenlik savaşında önemli rol oynayan ( 6 Havalimanı )  bir anlamda tarihi şahsiyetlerin bu isimlendirmelerle anıldığı görülecektir. Bunun dışında görevden ayrıldıktan sonra Havalimanına adı verilen George W Bush ( Baba ) Uluslararası Havalimanı mevcuttur ki ( 1 Havalimanı ) bu tür bir anılma tabii ki çok anlamlıdır.  Bunun dışında Ortadoğu’da ülke krallarının, emirlerinin de ( 5 Havalimanı  ) isimlerinin verildiği uluslar arası havalimanları da mevcut olup bunu bahis konusu ülkelerin yönetim şeklinden kaynaklandığı il akla gelen husustur.  Eminim ki, söz konusu ülkelerde bu uluslararası havalimanları için başka bir isim önerme cesaretine sahip bir Allahın kulu da çıkmamıştır.  

2014 YILINDA ULAŞTIRMA BAKANI NE DEMİŞTİ. Her ne kadar 13 AUG 2014’ de dönemin Ulaştırma Bakanı, yapılacak olan işlemin Atatürk Havalimanının adının değiştirilmesinden ibaret olduğunu söyleyerek konuyu basite indirgemek istemişlerse de, bildiğim kadarı ile bu güne kadar az miktarda olmasına rağmen ölen devlet büyüklerinin adını taşıyan hiçbir uluslar arası havalimanının ismi uluslararası kayıtlardan silinerek değiştirilmemiştir.

Sn. Bakanın bu sözü uygulanması pek hoş olmayan bir çığır açacaktır. Birileri de bir gün bu dönemde Milletin yarısının isteği dikkate alınmadan konulacak olan ismi değiştirmeyi isteyecek ve de TBMM’ de yeterli koltuk sayısına sahipse bunu yapacaktır.  Dünyada makam ve mevkilerin geçiciliği Bu dünya Sultan Süleyman’a ( Kastedilen Osmanlı Padişahı Sultan Süleyman değildir ) da kalmadı sözünü de düşünürsek, bu anlatım uzak bir ihtimali dile getiren sözler olmayıp ülkemizdeki adedi küçümsenmeyecek bir halk topluluğu tarafından normal ve hatta yapılması gereken bir işlem olarak kabul edilecektir.

BU KONUDA ÜLKEMİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRMEYELİM. Kişisel görüşüm Türkiye’nin uluslararası statüde çalışan ve dünya çapında reklamı yapılan uluslar arası havalimanına verilen bir Cumhurbaşkanı isminin silinmesinin ülkeyi küçük düşüreceği yönünde. Peki, Bakanımızın ifade ettiği gibi eğer yapılacak olan işlem bir isim değişikliği ise, Atatürk isminin mevcut havalimanından silinmesi de aynı sonucu doğurmuyor mu? Tabii ki evet. Evet;  buna Atatürk Havalimanı kapanıyor diye cevap verilmesi mümkün. Hayır. Kapanmıyor. Türkiye’mizin en büyük Uluslararası Havalimanı olan Atatürk Havalimanı, dünyanın en büyüklerinden biri formatına dönüşerek,  Göktürk- Çatalca kavşağına taşınıyor. Eğer Atatürk Havalimanı şu veya bu şekilde işlevini sürdürecekse, dünyanın en büyüğüne, İstanbul Grand Airport’a ATATÜRK ULUSLARARASI HAVALİMANI adı verilir ve şu andaki emektar ATA Havalimanı uygun görülecek olan isimle anılır. Ve de bu işlem tüm dünya tarafından saygı ve hayranlık ve alkışlarla karşılanır. Türkiye’ nin tarihe mal olmuş devlet büyüklerine verdiği değerin ölçüsü de ortaya konmuş olur. Evet, boynumuz bükük kalmayız ve de tesislere verilen isimlerin değiştirilmesi gibi ( şu anda Kayyumların yaptığı benzeri ) hoş bir görünüm arz etmeyen duruma da yol açılmamış olur. Eminim ki Sn. Bakan isim değiştirilmesi ile ilgili açıklamayı yaparken bu durumları ve ülke gerçeklerini göz ardı etmiş olmalıdır.

SN.CUMHURBAŞKANIM. SİZ GELİN BİZİ YİNE ŞAŞIRTIN. Her ne ise, Cumhurbaşkanımız zaman zaman konuşmaları, konulara yaklaşımları ile bizi şaşırtıyor. Nitekim geçtiğimiz 10 Kasımda kendisinde bir sahiplenme gördük. “Ne Mustafa ile ne Kemal ile ne de Atatürk ile bir sorunumuz yok. Onu faşist, söylemi Marksist çevrelerin tekeline mi bırakacağız. CHP gibi amorf bir partinin Atatürk'ü milletimizden kaçırmasına rıza göstermeyeceğiz.” Doğrusunu isterseniz şimdiye kadar geçmişteki Cumhurbaşkanlarının, muhafazakâr siyasetçilerimizin bu konudaki yaptıkları hiçbir konuşma ülkemizin muhafazakâr ve İslami kesimi üzerinde Cumhurbaşkanımızın söylemi kadar ani tesir yapmamıştı. AKP Beşiktaş İlçe Başkanının biz zaten 10 Kasımlarda burada oluyoruz demesini hiç unutmam. Her ne ise konumuz bu değil ama meramımızı anlatmayı bu noktadan hareketle yapmak istedik.

Evet; Cumhurbaşkanımız o konuya açılışta bakarız demişti. Mikrofona çıkıp bu havalimanın adını “Recep Tayyip Erdoğan “ koymayı düşündük demez ya. Bunu onun yerine başka bir siyasi yapabilir tabii ki. O zaman da Cumhurbaşkanımızın “açılışta bakarız “ sözü öylesine söylenmiş olur.  Bu arada ister misiniz ki, Sn. Cumhurbaşkanımız ileri bir adım daha atsın.  Ve de İstanbul Grand Airport ‘un biz Türklerin izinde yürüdüğü, Avustralya’dan Japonya’ya kadar dünyanın birçok ülkesinde isminin verildiği meydan veya heykelleri bulunan, ulusların büyük saygı duyduğu, Ulusumuzun önderinin adı ile “Mustafa Kemal Atatürk” havalimanı olarak anılması en doğrusu desin. Bu şekilde hem siyasi taraftarları ile kendisine yakınlık duyanları şaşırtsın. Olmaz demeyin. Olmaz olmaz. Tabii ki buna itiraz da olmaz.

EVET; DÜNYANIN EN BÜYÜĞE, DÜNYANIN BÜYÜĞÜNÜN ADI YAKIŞIR DEĞİL Mİ?

İster misiniz, Cumhurbaşkanımız Yine Hepimizi Şaşırtsın?

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

MIA ~ 6 yıl önce
MEVLANA INTERNATIONAL AIRPORT. derinden bizleri bağlayan isim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kefalos ~ 6 yıl önce
Yeni havaalanının isminin önüne "MARAŞAL" diye yazılmasını şiddetle öneriyorum. Nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eten ~ 6 yıl önce
"Mareşal"
Sabri ~ 6 yıl önce
AkLiman olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn Çetin bey ~ 6 yıl önce
Dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük devrimci,vatansever ve milliyetçi olan, ezilmiş,sömürülmüş ülkelere her daim örnek olan büyük önder Atatürk'ün ismini ne yapsalar da yok edemezler. Hele işine gelmeyince 'iki ayyaş' işine gelince 'Atatürk ile sorunumuz yok' deyip takiye yapanlar, cephede bulunmayıp'gazi'ünvanı verilmesi istenenler, askerliği parayla satanlar,çoluk,çocuğu,damadı vs bedelli askerlik yapıp ya da çürük raporu alıp askerlik yapmayanlar,teröristlerin ayağına hakim gönderenler,askerlerimiz, alnı secdeye değen din kardeşlerince kumpasla içeri atılıp,iftiraya maruz kalınca bıyık altından gülenler hiç edemezler. Bu ülke bu seviyeye Atatürk ve yanındakiler ile ve onların ekonomik,sosyal,eğitim projeleriyle geldi, 1923-1938 arası 15 yılda neler yapılmış,Türk lirasının değeri neymiş,enflasyon kaçmış,halkla elele neler yapılmış,köy enstitüleri ile cahil bırakılmış,savaşlardan yorgun düşmüş Anadolu insanı nasıl eğitilmiş ülkesine faydalı insanlar olmuş araştırın görün,bugün ondan nefret edenler eğitimde,bilimde neler yapmışlar,insanlar birbirlerine nasıl düşman edilmiş,yolsuzluk,haksızlık,adaletsizlik nasıl tavan yapmış onu da. Bunlar bu makamlara Cumhuriyet'in faziletleri ile geldiler tabii onlar için amaç değil araç'tı. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor,tek adam partileri her daim yok olmaya mahkumdurlar örnekleri de ülkemizde bolca mevcuttur, yeni havalimanı'na başka isim konursa yarın başkası iktidara geldiğinde ismini değiştirir bunu da kimse engelleyemez. Yeni havalimanı'nın ismi Atatürk ,üçlü kodu da AHL olacaktır başka söze gerek yoktur. Saygılar, hürmetler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PC 7550 ~ 6 yıl önce
Atatürk ismi değişsin de her isim olur.Doğu karadenizde asılan pontus imamların öcü alınıyor.gördüğünüz gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapmayın ağalar ~ 6 yıl önce
bugün Cumhurbaşkanı devletin başı olmakla birlikte halkın yarısının kendisine şiddetle muhalif olduğu ve kendisinin de destekçisi olmayan kesimi çok umursamadığı açıktır. dolayısıyla onun adının böyle prestijli bir havalimanına verilmesi hem oldukça tartışmalı bir husustur ve halen görevdeki devlet başkanının isminin kullanılması sadece ortadoğulu ülke imajımızı pekiştirir. hem de emin olun iktidar değiştiğinde, hangi yıl olursa olsun, havalimanının da adı değiştirilecektir. bunu düşmanlık yapmak, nefret sergilemek adına söylemiyorum. ülkenin gerçeği bu maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devlet yonetimi ~ 6 yıl önce
Su an devleti yonetenler vatandasini ayirarak yonetiyor, her firsatta kendisinden olmayani ayiran, hakaret eden, adalette, egitimde ayrimcilik yapanlarin prim yaptigi bir donem yasiyoruz. Bu hukumetden once ve bu hukumet zamaninda da kim devlet imkanlarin kendi cikarlari icin kullandi, kullaniyorsa ve ayrimcilik yapti ve yapiyorsa, Allah binbir turlu dert versin
fsm ~ 6 yıl önce
TEMENNİM ATATÜRK İSMİNİN VERİLMESİNDEN YANA. AMA İKTİDARI TANIYORSAM FATİH SULTAN MEHMET KOYACAKLARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 6 yıl önce
ICAO kodu LTFM diye görmüştüm bi yerde benim de aklıma direkt Fatih Sultan Mehmet geldi açıkçası, ülkede bundan birkaç yıl sonra kurucu Atatürk ün adına bir havalimanı bile olmaması üzücü olur
Egitim ~ 6 yıl önce
Ulkemizde egitim sistemi duzenli olarak gerilestiriliyor, bugun bu yazinizin kiymetini anlayacak Airporthaber haber takipcisi sayisi parmakla sayilacak kadar az oldugu icin bu yazinin kiymetini anlayamazlar, elestiriler gelir gider. Bir yil once fettulah efendi diyenler bugun fetocu onlar yarin hepsi Ataturkcu olur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormoran ~ 6 yıl önce
Kimse saf olmasın adı RTE olmasaydı o havalimanı yapılmazdı bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormoran ~ 6 yıl önce
Ataturk Havalimani ihtiyaca cevap vermiyordu, uzun yillardir care araniyordu, hukumette kim olsaydi yapilacakti. Bu hukumetin yaptiklarina bakin kaca yapmis, birde oncekilere bakin. Maliyetinin 2/3 kat fazlasina yapildi, yarisi yapanin, yarisida kendi ceplerine, kazikda millete. Mazlumlarin sesi oldu diyorsunuz, mazlum dediginiz araplar. Arap ulkelerinde yasayanlar, Turkiye ile sikintilarda bize destek olani gordulermi.?
Okudum ~ 6 yıl önce
Yazınızı okudum sonra bir daha okudum. Bir alanın adının değişmesinin ülkeyi nasıl komik duruma sokacağını bir türlü anlamadım. Derdiniz Atatürk adının verilmesi degil ki... Yapılmasın diye yırtındınız. Onu başaramayınca da şimdi bari buradan kılçık atalım derdindesiniz. AHL kapanmayacak deniyor. Onun adının değişmesi rahatsız etmiyor da, ola ki ilerde 3.alanın adının değişme ihtimali mi rahatsız ediyor. Atatürk'e saygın sonsuz ama onu kalkan edip zırvalamaya da hayır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVO OKUDUM ~ 6 yıl önce
YAPILMASIN DİYE YIRTINMAK NEREDEN ÇIKTI ŞİMDİ ANLAMADIM. SİZİN FİKRİNİZ VE ZİKRİNİZ BELLİ. 3 HAVALİMANININ KAPANMAMASI KONUSUNA YAZIDA DEĞİNİLDİĞİNİ ZANNEDİYORUM. İKİ KEZ OKUMAK KAFİ GELMEMİŞ HERHALDE. SİZCE BU GÜN BİR YERE DEVLET BÜYÜKLERİNDEN BİRİNİN ADINI VERİP, ÜÇ BEŞ SENE SONRA ONU SİLMEK NE DEMEKTİR. NE ANLAMA GELİR. ZIRVALAMAK KELİMESİNİ SİZE İADE EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000