14 Kasım 2016, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Cetin Agabey, Ozur dilerim ama bunu yazmak zorundayim.Teftis kuruluna yakismadigi icin isten atilan birinin hayali yazilarina yer verdiginiz icin cok uzulmustum.Fakat bu yaziniz var ya,isimlerini vermediginiz kisileri de bizzat tanidigim icin cok mutlu oldum. Evet liyakata onem verilirdi.Ve THY bir aileydi.Koskoca bir aile.Ve en alttan en uste tum calisanlar kendini THY'ye ait hissederlerdi.Maalesef ve cok yazik ki ben o gunlerde de THY'de Yonetici olarak calistim,bu donemde de.Her ikisini de cok iyi biliyorum ve ozluyorum.Hemde cok ozluyorum.Cunku biliyorum ki asla bir daha geri gelmez,duzelmez. Bu arada,Sn.Yusuf Bolayirli,Sn.Cem Kozlu,Sn.Gurol Yuksel,Sn.Faik Akin,Sn.Sertac Haybat,Sn.Reha Pakkan,Sn.Vala Calli,Sn.Serdar Gurdamar,Rahmetli Guven Erte,Sn.Sevgi Sungar ve daha nice ismini unuttugum,aklima gelmeyen o donemlerde yoneticilik yapmis olan bu dost insanlari saygi ile selamliyorum.
  • Yazının sadece başını okudum yetti gerisine gerek yok. İnsan kaynakları kayıt tutuyormuş kim kimin aracılığıyla girmiş, kim kimin yakınıymış... işe alınanların Vasıf'larının yapılacak iş ile uyumlu olup olmadığı hak edip etmediği yok, gerisini okumaya da gerek yok...
  • uzunyıllardır sadece dogan medyasının gazeteleri dağitilirken KEŞKE yahu dogan medyasını takıp etmeyen %70 lik kesim var onlar için neden musbet gazeteler konulmuyor dıye bir yazı yazsaydınız .Böylece bizde sizin taraf olarak değilde vicdanlı birisi olarak yazdıgınıza inanırdık .
  • KEŞKE iki kelime de İlker e etseydin. Hamdinin yaptığı hataları niye Temel Beyin üzerine atıyorsun. Kimin için kimler için yazılar yazdığını biliyoruz.
  • Kriz süreci pat diye gelen bir süreç değil , uzun vadeli istikrarsız hesapların sonucudur. Büyük Şirketler yatırım yaptıklarında kaybederler durağan dönemlerinde değil ! Analizi böyle yorumlarsak bu sonuca sebep olan maddelerin yarısını eleyebiliriz. Esas sorun çalışanların psikolojik olarak endişe içine girmiş olmasıdır. Kim sızdırıyor yukarıdan aşağıya bilmiyorum ama ekono kriz endişesiyle işten çıkarılacağım endişesi yaşayan personel çok. Bu ara aldı başını gidiyor , Teknikten 920 isim 1 ocak tarihine kadar ayrılacak muhabbeti. İnsanlar sabah işe geldiğinde çayını keyifle içemez oldu arkadaşlar !
  • Keşke bu insanlar THY na hiç girmeselerdi. Bugün farklı yerlerde olurduk. Ortadoğu veya arap havayolu kategorisinde değil, dünyaca bilinen kategoride yer alırdık. Çok yazık oldu çok
  • Sn yazar bu sahte müslumanlara inanmayin.vicdan bunlarin ceplerinde.
  • thy en iyisi ozellestirilsin o zaman profesyonellesir, yoksa devletten nasilsa para geliyor diye kimse umursamiyor, koltukta torpille garantili olmaktan cikar
  • Ben 211 den ayrılan bir kaptanım,ayrılış nedenim mahkemeye uçtuğu tipde fazla pilot var ekonomik kırmız yüzünden çıkarıldı olarak bildirildi.Ancak yapılan araştırmada benden sonra benim uçtuğum uçağa 42 pilot alınmış.Ben sebebini anlamış KEŞKE hesap yapmayı bilselerdi.
  • Türkçemize "dada" kelimesini armağan ettiğiniz için binlerce kez teşekkürler. Türkçemiz bilgili airporthaber yazarları ve editörleriyle her geçen gün büyüyor ve gelişiyor.

Keşke 2003 Öncesi İşe Girenlerin Hepsini THY’den Dışlamasaydık

KEŞKE, AKŞAM ÇOK YEMESEYDİM. SN. KOTİL GİRMEZDİ RÜYAMA -. Dün gece Sn. Temel Kotil ile birlikteydim. Saat 02. 00.’ de halen sohbet ediyorduk Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevine devam ediyormuş. Gece boyunca Temel Bey çok üzgündü. Nedeni mi? hayli büyük bir miktarda çalışanı Türk Hava Yollarından uzaklaştırıldıktan sonra bundan kaynaklanan rahatsızlığı şimdi hisseder olmuş. Sn. Genel Müdür hayli kısık ve çok alçak bir sesle konuşuyordu. Zorlanıyordum onu duymakta. Sanki vicdanının sesi onu rahatsız ediyordu da ondan böyle kendi kendine konuşuyor gibiydi. Ama rüya bu ya. Yine de söylediklerini duydum ve not aldım.  Okuyun ve görün. Bakın bana neler mırıldanmış Sn. Kotil.

 Hiç düşünemedik bu günlerin gelebileceğini. Her günümüzün bayram olacağına inanmıştık. Hesapta bu kriz hiç yoktu. Keşke bir kenara ayırmış olsaydık onların bir kısmını. İhtiyat akçesi saklıyormuş gibi. Bunu yapmamakla büyük hata ettik? Eğer 2003 öncesi girenlerin bir bölümünü uzaklaştırmamış olsaydık bu günlerde böylesi bir sıkıntıyı yaşamazdık. Şimdi kaldırır atardık tümünü birden. Bizim çocuklara da dokunmamış olurduk böylece. Peki; şimdi nasıl seçeceğiz kimlerin işten çıkartılacağını? Hepsi bizim çocuklar. Allahtan İnsan Kaynakları oldum olası liste tutar. İşe alınan kim kimin yakını, kime kim tavassut etti işe girişte. Hele önce 2003 ve 2004 yılında işe girenlere kimler aracılık etmiş bir bakalım. O dönemlerde bizden olup, yaşlılıktan ötürü kenara çekilen, sistem tarafından unutulan, sistemin gözünden düşen ve vefat eden kimseler varsa onların aracılık ettikleri çalışanları önce alalım listeye. Malum, Sistemin eskimişlerinin bizim üzerimizde yıkıcı bir etkisi olmaz ne de olsa. Türkçesi, kuvvetliden zayıfa güncellenmiş bir tavassut listesi çıkartıp bakalım. Listenin iİk sırada tavassut edenlerin adı soyadı ve bu gün nerede ve ne iş yaptıkları olsun. Onların aracılığı ile işe alınanların isim ve soyadları ikinci sırada alabilir. Başka bilgiye ise gerek yok.  Naçar biz sıralamayı yalnız birinci sıraya bakarak yapacağız. Başka çare var mı?  Evet; insanları işe almak kolay ve güzeldi. Herkes gülüyor ve teşekkür ediyordu. Ya şimdi?  Bana haklarını helal ederler mi dersiniz? Bizden olduklarını unuturlar mı acaba? Evet; keşke 2003 öncesi girenlerden bir kısmını kara günler için yastık altına koyup saklasaydık ne de iyi olurdu. Fakülteyi bitirdikten sonra iki yüksek lisans ve bir doktora eğitimimi tamamladım Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuarının kurucusuydum ve yöneticiliğini yaptım. Tüm bu deneyime rağmen, THY için bu basit ihtimal hesabını kurgulayamadım ve zamanında, düşünemedim. Üzüntüm işte bundandır.”

Hoş benim rüyalarım doğru çıkmaz ama yine de Temel Beyin içinde bulunduğu duruma üzüldüm. Rüya bile olsa zor iş. Biz kimsenin işinden olmasını istemeyiz. Eğer bu iş yapılacaksa başka çözüm de yok gibi. Allah herkese yardım etsin. Özellikle Temel Beyin halefine.  Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek. Hani bir söz var ya. Bu gün bana ise, yarın da sana. İşte o hesap.

KEŞKE THY YÖNETİMLERİ BUNLARI YAPMASAYDI - Evet, KEŞKE  Türk Hava Yollarımız ticari yaşamın olmaz ise olmazı ihtiyat unsurunu dikkate almaksızın büyüme faaliyetine girişmeseydi., KEŞKE, büyümenin alt yapısı konu ile ilgili uygulamaya başlamadan planlansa ve de ona göre hareket edilebilseydi, KEŞKE tepeler yap boz oynarcasına şirketin kalbi olan Teknik ünite ile oynayıp küçümsenmeyecek miktarda çalışanı huzursuz kılarak yarınlarından kuşku duyacak hale sokmasa ve kendilerine duyulan güven bu denli zedelenmeseydi.  KEŞKE, en büyük olacağız düşüncesi ile bu kadar fazla miktarda uçak alınmasaydı. KEŞKE, uçulacak noktaların belirlenmesi salt ticari mantık çerçevesinde yapabilseydi ve de bu belirleme için ciddi pazar araştırmaları baz alınabilseydi KEŞKE, vasat miktarda yolcu talebi olan bir noktaya çok frekansla uçmanın büyüklüğün bir göstergesi olduğuna inanılmasaydı, KEŞKE, yönetim kadrosu olması gerekenin çok fazla üzerinde şekillendirmeseydi ve reorganizasyon adı altında Müdürlükler, Başkanlığa Başkanlıklar da, Genel Müdür Yardımcılığına dönüştürülerek istihdam gideri artırılmasaydı. KEŞKE, bizim çocukları işe koyuyoruz mantığı ile ihtiyaç fazlası personel istihdamı yapılmasaydı ve bizim çocukları işe koymanın güzel ve kolay ancak işten çıkartmanın bir o kadar zor olacağını düşünebilselerdi. KEŞKE, THY’ nin tepeleri, alkışlara kanıp başarı sarhoşu olmasaydı ve şirket için yaşanan her günün bayram olamayacağını  düşünebilseydi.. KEŞKE, ülkede kriz olmasa da ticari kuruluşların tasarruflu hareket etmesinin gerekli olduğunu bilebilselerdi, KEŞKE, THY’nin tepeleri başarıyı yönetmenin onu yakalamaktan zor olduğunun bilincinde olsalardı vb. Evet, KEŞKE,  bunlar yapılmamış olsaydı. Ya sonrası? ŞAYET bunlar yapılmamış olsaydı bu gün giderlerin istihdamla ilgili kısmından tasarruf sağlamak amacı ile personeli işten çıkartmak dışında başka bir şeyler de düşünebilirdi.

Geçmişte, ülkede bir kriz baş göstermişti. Tüm kuruluşlar kendilerince tasarruf önlemleri alıyordu. Bu arada personel istihdamında azalma da gündeme geldi haliyle. Bakanlık açık açık bunu destekliyordu. Tabii ki Türk Hava Yolları'nda da işten çıkartılacak personeli belirleme çalışmaları başlamıştı. Yanılmıyorsam 2000 – 2500 civarında personelin işten uzaklaştırılması söz konusuydu. Şirketin bir ünitesi istihdamda eksilme yapılmadan bu badireyi atlatmanın yöntemine ilişkin çalışmalar yaptı ve tüm Türk Hava Yolları çalışanlarının ( Genel Müdürden, yurt dışı hizmet noktalarında çalışanlara orta kademe yöneticilerden Apron çalışanlarına kadar ) maaşından belirli bir süre için   %  10  gibi kesinti yapılması ve yeni yıl zammı verilmemesi halinde çıkartılması öngörülen personel miktarının şirkete maliyetinin karşılanabileceğini hesapladı. Bu görüş tüm personele duyuruldu. .Sendikalı personel için Sendika ile görüşüldü ve mutabakatı alındı. Sendika bunu kapsam içi çalışanlara duyururken teklifi kabul etmeme haklarının da bulunduğunu vurguladı.  Kapsam dışı çalışanlar açısından İşverenin maaşlardan direk kesinti yapma yetkisi olmadığından kendilerinin ferden İnsan Kaynakları ünitesine ferden yazılı müracaat etmeleri istendi. Bu öneriyi kabul etmeyen olmadı mı?  Oldu tabii ki. Londra Satış Müdürlüğünde mahalli memur olarak görev yapan bir İngiliz bayan maaşından kesinti yapılmasını kabul etmedi. Londra Satış Müdürü bu bayan görevlinin işinde başarılı olduğunu belirterek şirketin birlik ve beraberliğini zedelediği açık olmasına rağmen kendisine götürülen bu öneriyi kabul etmeme hakkının olduğu noktasından hareketle hakkında bir işlem yapmadı. Ve de o dönemde yalnız emekliliği dolmuş ve işten ayrılır ayrılmaz emekli maaşı almaya hak kazanmış bir kısım arkadaşlarımıza veda ettik Tabii burada önemli olan emekli edilen çalışanın ayrıldığı gün maaşını alabilecek durumda olmasıydı. Hiç unutmam buna kamu oyu  ile birlikte Bakanlıkta şaşırmıştı. Öyle ya. Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulamaydı yanılmıyorsam.. Ve de tasarruf tedbirlerinin istihdamla ilgili kısmı bu şekilde halledilmiş oldu.

Evet; bu günkü Türk Hava Yolları o dönemdeki gibi değil. Çok büyüdü. Çalışan personel miktarı çok çok arttı. Vede bu gün Türk Hava Yolları çalışanlarının çok büyük bir kısmı 2003’ den sonra işe girenlerden oluşuyor. 2014’ de çalışanların kıdem ortalaması 6,5 idi. Şimdi daha da düşmüştür belki. Eski bir yönetimin yaptığını bu günkü yönetim yapabilir mi? Niyetlense bile çalışanlar bunun için dilekçe ile müracaat ederler ve arkadaşları için fedakârlık yaparlar mı?  Kaldı ki bu personelin birçoğu siyasi açıdan da inanç birliği içinde, buna rağmen görüşüme göre  bu mümkün değil.   Bu husus çalışanların tümünce topyekûn kabul edilse bile, fazla olan uçaklar devre dışı bırakıldığına göre ve imkân bulunursa iade edileceğinden ötürü bunu uygulamak mümkün olmaz. Zira şirkette fazla uçak olduğu gibi fazla personel de mevcut.  Bizim çocukları işe koyuyoruz diyen eski tepe yöneticinin kulakları çınlasın.

KEŞKE TÜRK HAVA YOLLARI BU HEDEFİNE ULAŞAMASAYDI. ( 2 )Geçtiğimiz ay APH’ de bir yazı yazmış ve “Keşke uçak üreticisi firmaların 2016 yılı için Türk Hava Yollarına yapacakları teslimatta aksaklık olsaydı ve de THY filosundaki uçak adedi 2015 rakamlarında 299 uçakla kalsaydı” demiştim. Ve böylesi kriz dönemlerinde bu büyük filonun ağır yükünün, çalışanların omuzlarını çökertmeden taşınabilir hale dönüştürülmesi nasıl mümkün olabileceğini sormuştum. Bunun üzerine şirket hakkında olumsuz imaj yaratmak gayretimden ötürü THY’ nin doğuştan havacı necip personelinin mail saldırısına uğramıştım. Hürriyet Ekonomide yayınlanan haberde Kasım ayı sonu itibarı ile THY filosunda yere indirilen uçaklar dışında 298 uçağın bulunduğu yazıldı. Eminim ki aynı insanlar Hürriyet Gazetesine karşı da tavır almışlardır. Şimdi de ilave ediyorum. Türk Hava Yolları keşke yere indirdiği uçaklarını bir şekilde üretici firmalara / kiralayıcı firmalara iade edebilme imkânı bulabilse. Uçakları yerde yatırmanın zararı çok büyük olur.  Gelin bana saldırmayın. Şimdi değişik bir şey yapın. Oturun ve düşünün (?)  Nasıl tasarruf sağlanabileceğine ilişkin yöneticilerinize görüş verebilmek için düşünün.

KEŞKE THY UÇUŞTA O GAZETEYİ DAĞITMASAYDI -  İsmini ilk kez duyduğum Diriliş Postası bu güne kadar Türk Hava Yolları uçaklarında yolculara sunuluyor muydu? Bilmiyorum. Uçan bir iki kişiye sordum. Görmedik dediler. Oturduğum semtteki gazete bayilerine sordum, hiç birinde yoktu. Türk Hava Yolları uçaklarda dağıttığına göre mutlak yüksel tirajlı bir gazetedir. Eğer bu güne kadar uçaklarda bu gazete mevcut ise, bir derece. Ancak Ulu Önder Atatürk’ün aleyhindeki yazıdan ötürü özel olarak konulduysa işte o zaman daha büyük ve çirkin bir sorumsuzluk var demek. Ben bu büyük hatanın Genel Müdürün talimatı üzerine yapıldığını zannetmiyorum. Bilal Ekşi Bey bildiğim kadarı ile bu tür bir yanlışlık yapmayacak kadar akıllı bir adamdır. Tabii ki Genel Müdür şirketin her konusunda sorumluluğu var. .

Eskiden traş olduğum bir berber vardı. Patron Galatasaray, ustalar ise Fenerbahçe taraftarıydı. Ve her Pazartesi günü Salonda büyük bir futbol münakaşası yapılırdı. Bir gün patron “ beyler bu salona her takımı tutan müşteri geliyor. Trabzonlusu da var, Beşiktaşlısı ve diğer takımları tutanlarda var. Biz hizmet veren firmanın çalışanları olarak bizi yendiler diye müşterilerimizin benimsediği takımların aleyhinde ileri geri konuşamayız” türü bir konuşma yapmıştı. Evet; Türk Hava Yollarının patronları, bizim berberin işletmecisi kadar düşünemiyorlar demek ki.  Bu gün bir gazete İktidar partisinin önderi olarak kabul edilen Cumhurbaşkanımıza veya Partinin Genel Başkanı olan Başbakanımıza dokunacak bir şeyler yazsa, Türk Hava Yolları o gazeteyi o gün uçaklarında dağıtır mı? Hayır. Bir iki gazete var ki, bu nedenle, iktidar partisine muhalif diye uçaklara alınmıyor. Ata’ mızı benimsemeyen bir % 50 nüfus var ülkemizde. Peki ya gerisi? Bizim berber kadar bile düşünemiyor Türk Hava Yollarının yöneticileri. Ülkenin diğer yüzde ellisi içinde onların müşterisi olan yolcu yok mu?  Türkiye’nin geneline hizmet vermiyorlar mı? Bu ülkede Atamızın izinden,  çizgisinden ayrılmak istemeyen insanlar da var. Bu yüzde elli Türk Hava Yollarına tavır alsa ve diğer havayolları ile uçsa, ne olur? Ticaret bu.  Çok şey olur ama pratikte uygulanabilirliği yok. Ve de sahnedekiler bunu bizden iyi biliyorlar. Evet, her fırsatta herkes birlik ve beraberlik, hepimiz kardeşiz vb. sözler söyleyip duruyoruz. Nasıl bir iş ise toplumu bölecek her fırsatı da değerlendiriyoruz. Yaşadığımız dönemde Türkiye’nin ihtiyacı olmayan tek şey ise bu.  Demek ki bu söylevler samimi değil. Bu ortada. Hatırlarmısınız. Fransız menşeli ürünlerin kullanılmamasına ilişkin bir tavır alınmıştı geçmişte. Hükümet destekli bir protestoydu. Hiç unutmam Gordon Rouge markalı Fransız şampanyasının ülkemizdeki satışında hiç azalma olmadığı açıklanmıştı. Başka bir şey söylemeye gerek var mı?

KEŞKE, BU GÜN THY’ DA BÖYLE BİR YÖNETİCİ OLSAYDI O GAZETELER UÇAĞA KONULMAZDI. Sonra ne mi olurdu? Uçağa o gazeteyi koymayan kovulurdu. THY’ de bir Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı vardı. Bana kendisi anlattı. İsmi ile yazmak isterdim ama kendisi uygun görmedi. Geçti, gitti boş ver dedi.  O sene genel seçimlerin yapılmasına iki gün kala iktidar partisinin en tepelerinden biri aramış bizim Başkanı. Falan gazete de yarın bir yazı çıkacak, bizim için çok önemli. Bu gazeteden 5000 adet alıp seçim öncesi Cumartesi günü uçaklarda yolculara dağıtın diye talimat buyurmuş. İşin güzeli de bizim Başkan oyunu o partiye verirmiş. Oturmuş düşünmüş. Sonunda sabah ola hayrola, hele bir gazeteyi görelim demiş kendi kendine.. Ancak kendisinden istenilen konu ile ilgili büyük bir rahatsızlık hissetmiş. Sabahın erken    ( Cumartesi ) saatlerinde gazeteler Genel Müdürlüğe getirilmiş. Manşete bakınca haberin iktidar partisinin seçimdeki en büyük rakibini kirletmek amacı ile kaleme alınmış olduğunu görmüş. Başka bir deyimle tam bir şişirme haber. Ve de muhatabı ülkeye senelerce hizmet etmiş olan biri. Türk Hava Yollarının böyle bir konuya alet edilmesini ve böyle yanlış bir haberin yayılmasına yardımcı olmasını bir türlü kabullenememiş bizim Başkan. Ve de 5000 adet gazeteyi Havalimanına hayli yakın olan evine götürerek apartman görevlisinin ellerine teslim etmiş. O gün apartman sakinleri bayağı şikâyetçi olmuş. “ Kömüre çuval ile para veriyoruz, hava zaten 16 derece, öğleye kadar tüm camlar açık oturduk. Yönetici böyle bir savurganlığa nasıl müsaade ediyor.” O akşam, bizim Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı apartmandaki 12 dairenin zilini çalıp, kazanda eski gazeteleri yaktıklarını söyleyerek kapıcıyı beraatını sağlamış.

 Evet, bir partiye oy vermek başka, o parti adına böyle bir yanlışa iştirak etmek başka. Manşetinde Atamız açısından hakaret içeren bir yayını uçaklara koymak ise bambaşka. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

Türk Hava Yollarının saygıdeğer yöneticileri bu konuda bir açıklama yaptılar mı? Bilemiyorum. Her ne ise THY’ nın yöneticilerini yadırgıyor ve sık sık tenkit ediyoruz. Öyle veya böyle biz böyle yöneticiler de tanıdık ve onlarla çalıştık. Bilmem anlatabildim mi?

Keşke 2003 Öncesi İşe Girenlerin Hepsini THY’den Dışlamasaydık

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

THY ~ 7 yıl önce
Cetin Agabey, Ozur dilerim ama bunu yazmak zorundayim.Teftis kuruluna yakismadigi icin isten atilan birinin hayali yazilarina yer verdiginiz icin cok uzulmustum.Fakat bu yaziniz var ya,isimlerini vermediginiz kisileri de bizzat tanidigim icin cok mutlu oldum. Evet liyakata onem verilirdi.Ve THY bir aileydi.Koskoca bir aile.Ve en alttan en uste tum calisanlar kendini THY'ye ait hissederlerdi.Maalesef ve cok yazik ki ben o gunlerde de THY'de Yonetici olarak calistim,bu donemde de.Her ikisini de cok iyi biliyorum ve ozluyorum.Hemde cok ozluyorum.Cunku biliyorum ki asla bir daha geri gelmez,duzelmez. Bu arada,Sn.Yusuf Bolayirli,Sn.Cem Kozlu,Sn.Gurol Yuksel,Sn.Faik Akin,Sn.Sertac Haybat,Sn.Reha Pakkan,Sn.Vala Calli,Sn.Serdar Gurdamar,Rahmetli Guven Erte,Sn.Sevgi Sungar ve daha nice ismini unuttugum,aklima gelmeyen o donemlerde yoneticilik yapmis olan bu dost insanlari saygi ile selamliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY ~ 7 yıl önce
TABİİ Kİ YAZACAKSINIZ. HER KONUDA AYNI GÖRÜŞTE OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL YAZIYI BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM. İSMİNİ VERDİĞİNİZ THY ESKİ MENSUPLARININ BAZILARI İLE HER KONUDA ANLAŞAMADIĞIMI ANIMSIYORUM. BUNA RAĞMEN HEPSİNİ SAYGI İLE ANIYOR, ARAMIZDAN AYRILMIŞ OLANLARA RAHMETLER DİLİYORUM.
Thy rumuzlu kişiye ~ 7 yıl önce
Kimsenin avukatı değilim ancak Çetin Bey'in yazılarını takip eden biri olarak merak ettim. Bahsettiğiniz kişinin teftiş kuruluna neden yakışmadığını ve yazılarının hayali olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Bunun sebeplerini de yazar mısınız? Yazamayacaksanız niye o kişi hakkında böyle bir karalayıcı yorumda bulunuyorsunuz? Hayali ve yakışıksız diye itham ettiğiniz kişinin yazılarına sizce Çetin Bey gibi bir duayen neden değer versin,köşesine alsın? Umarım cevap verirsiniz, verebilirseniz tabii...
Flytoy ~ 7 yıl önce
Yazının sadece başını okudum yetti gerisine gerek yok. İnsan kaynakları kayıt tutuyormuş kim kimin aracılığıyla girmiş, kim kimin yakınıymış... işe alınanların Vasıf'larının yapılacak iş ile uyumlu olup olmadığı hak edip etmediği yok, gerisini okumaya da gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FLYTOY ~ 7 yıl önce
BEN YİNE DE SİZİN YORUMUNUZU OKUDUM.
keşke imiş ~ 7 yıl önce
uzunyıllardır sadece dogan medyasının gazeteleri dağitilirken KEŞKE yahu dogan medyasını takıp etmeyen %70 lik kesim var onlar için neden musbet gazeteler konulmuyor dıye bir yazı yazsaydınız .Böylece bizde sizin taraf olarak değilde vicdanlı birisi olarak yazdıgınıza inanırdık .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KEŞKE ~ 7 yıl önce
KAÇ SENE ÖNCESİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ ANLAYAMADIM. SİZ BU ŞİRKETE NE ZAMAN GİRDİNİZ Kİ BUNU BİLESİNİZ. BU YÜZDE YETMİŞ ORANINI NEREDEN BULDUNUZ BİLEMİYORUM. NASIL OLSA İSPATI YOK. SÖYLEYİN. SAĞLIĞA BİR ZARARI OLMAZ. BU ŞİRKET CUMHURİYET İLE MAHKEMELİK İKEN YİNE DE O GAZETEYİ OKURLARINA SUNUYORDU.YİNE DE SAĞ OLUN. DEĞİŞİK IP İLE DE OLSA HİÇ OLMAZ İSE BU KEZ YAZIDAN BİR KONUYA TENKİT GETİRMİŞSİNİZ.
CVP KEŞKE İMİŞ. ~ 7 yıl önce
2002' DEN SONRA OLANI BİTENİ BİLEMİYORUM. SİZ HANGİ SENEDEN BAHSEDİYORSUNUZ. VE DE SİZ BU ŞİRKETE NE ZAMAN GİRDİNİZ Kİ BUNU BİLESİNİZ. TÜRKİYEDE BU KONUDA İSTATİSTİK TUTAN TEK KURULUŞ GAZETECİLER CEMİYETİ. SİZ BU % 70 ORANINI NEREDEN ÇIKARTTINIZ? NASIL OLSA İSPATI YOK. SAĞLIĞINIZA DA BİR ZARARI YOK.SÖYLEYİN GİTSİN.DİRİLİŞ POSTASI AYDIN DOĞANIN NEŞRİYATLARINDAN DAHA BÜYÜK BİR KURULUŞ DOLAYISI İLE UÇAKLARDAKİ KORKUNÇ YOLCU TALEBİ NEDENİ İLE O YAYINI BULUNDURMAYA MECBURSUNUZ. BU NASIL VİCDANLI VE TARAFSIZ BİR İFADE OLDU DEĞİL Mİ. IP DEĞİŞTİRİP DEFAATLE YORUM YAPANLARA BİR TAVSİYE. CÜMLE KURULUŞLARINA DİKKAT EDİN Kİ,KİMSE ANLAMASIN AYNI KLAVYEDEN ÇIKTIĞINI.
sn yazar ~ 7 yıl önce
KEŞKE iki kelime de İlker e etseydin. Hamdinin yaptığı hataları niye Temel Beyin üzerine atıyorsun. Kimin için kimler için yazılar yazdığını biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN YAZAR ~ 7 yıl önce
1. KİMİN/ KİMLER İÇİN YAZI YAZDIĞIMI BİLİYORSAN AÇIKLA Kİ BİR DAHA YAZAMAYAYIM. SİZ BİRİNİ MÜDAFAA EDECEĞİM DERKEN ONU İYİCE BATIRIYORSUNUZ FARKINDA DEĞİLSİNİZ 2. YK BAŞKANI VE GN.MD GÖREV TARİFLERİNİ OKUYUN.TEMEL BEY NEDEN HAMDİ BEYİN MÜDAHALELERİNE SESSİZ KALMIŞ Kİ.KOSKOCA BİR MÜHENDİS SONUNDA OLABİLECEKLERİ DÜŞÜNMEMİŞ Mİ? 3.HAMDİ BEY BUNLARI YAPABİLDİYSE TEMEL BEY DE SESSİZ KALARAK YAPILAN HERŞEYE ORTAK OLMUŞTUR.DÜZGÜN SİSTEMLERDE GENEL MÜDÜRLER YK BAŞKANLARINA KUKLA OLSUN DİYE ATANMAZLAR. 4. HABOM'U HATIRLATIN. TEMEL BEY TEKNİĞİN GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDI. HAMDİ BEYİN ORAYLA YAP BOZ OYNAMASINA BİLE SESSİZ KALDI. BU YAKIŞTI MI? 5. SON ZAMANLARDA, İLKER BEY GELDİKTEN SONRA TEMEL BEY ŞİRKETTE "VAR GİBİ YOK" BİRİYDİ BEŞ AY ÇITI ÇIKMADI. SİZE DAHA BİR ÇOK ÖRNEKLEME YAPABİLİRİM. GEREK VAR MI?
thy tec ~ 7 yıl önce
Kriz süreci pat diye gelen bir süreç değil , uzun vadeli istikrarsız hesapların sonucudur. Büyük Şirketler yatırım yaptıklarında kaybederler durağan dönemlerinde değil ! Analizi böyle yorumlarsak bu sonuca sebep olan maddelerin yarısını eleyebiliriz. Esas sorun çalışanların psikolojik olarak endişe içine girmiş olmasıdır. Kim sızdırıyor yukarıdan aşağıya bilmiyorum ama ekono kriz endişesiyle işten çıkarılacağım endişesi yaşayan personel çok. Bu ara aldı başını gidiyor , Teknikten 920 isim 1 ocak tarihine kadar ayrılacak muhabbeti. İnsanlar sabah işe geldiğinde çayını keyifle içemez oldu arkadaşlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkürler ~ 7 yıl önce
Keşke bu insanlar THY na hiç girmeselerdi. Bugün farklı yerlerde olurduk. Ortadoğu veya arap havayolu kategorisinde değil, dünyaca bilinen kategoride yer alırdık. Çok yazık oldu çok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEŞEKKÜRLER ~ 7 yıl önce
BU YORUMUNUZ TÜRK HAVA YOLLARI İÇİN HAKSIZLIK SAYILIR.
EXTHY ~ 7 yıl önce
Havacılıktan bi haber utanmadan nasıl yorum yapar insan! Bugün dünyanın en iyi havayolları Ortadoğulu / Körfezli havayollarıdır. Keşke o kadar iyi seviyeye gelebilsek ki geleceiz ama gerçekten sizin gibilerle zor olurdu ;)
321 ~ 7 yıl önce
Sn yazar bu sahte müslumanlara inanmayin.vicdan bunlarin ceplerinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 321 ~ 7 yıl önce
KİMSENİN DİNİ ANLAYIŞ ŞEKLİ İLE İLGİLİ DEĞİLİM. VİCDAN İNSAN OLMANIN GEREĞİ.BAŞKALARINA KARŞI VİCDANSIZ DAVRANANLARIN İNSANİ DUYGULARI YOK DEMEKTİR. TEŞEKKÜRLER.
.. ~ 7 yıl önce
thy en iyisi ozellestirilsin o zaman profesyonellesir, yoksa devletten nasilsa para geliyor diye kimse umursamiyor, koltukta torpille garantili olmaktan cikar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ÖZEL ~ 7 yıl önce
Thy özel havayolu şirketidir
CVP THY ÖZEL ~ 7 yıl önce
ARKADAŞIMIZ MUTLAK 100 % ÖZEL OLMALI DEMEK İSTEMİŞTİR. ANLAMAMANIZ MÜMKÜN DEĞİL (?)
Gerçek ~ 7 yıl önce
Ben 211 den ayrılan bir kaptanım,ayrılış nedenim mahkemeye uçtuğu tipde fazla pilot var ekonomik kırmız yüzünden çıkarıldı olarak bildirildi.Ancak yapılan araştırmada benden sonra benim uçtuğum uçağa 42 pilot alınmış.Ben sebebini anlamış KEŞKE hesap yapmayı bilselerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEK ~ 7 yıl önce
KOMEDİ BU. YAPANLARIN YÖNETİMSEL KABİLİYETSİZLİKLERİNİ ORTAYA KOYAN BİR İŞLEM. UMARIM ELİNİZDE BU GEREKÇENİN YAZILI OLDUĞU BİR DOKÜMAN VARDIR VE DE İŞE İADE KONUSUNDA BİR ŞEY İFADE ETMESE DE YİNE DE MAHKEMEYE VERMİŞSİNİZDİR. BU CİDDİ BİR GAZETEDE TEFRİKA KONUSU OLABİLİR.EMİNİM Kİ BENZERİ ( BU KADAR SAÇMASINI BULMAK ZOR AMA ) BİR ÇOK İŞLEM VARDIR. ANCAK YENİDEN MESLEĞİ YAPACAKSANIZ BUNLARI AFİŞE ETMENİN SONUÇTA SİZE ZİYANI OLUR.MÜRACAAT EDECEĞİNİZ ŞİRKETLER SİZE KUŞKU ( BİZİ DE AFİŞE EDEBİLİR KORKUSU ) İLE BAKARLAR.NE YAZIK Kİ BUNLARI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ.VEDE BU NEDENLE BUNLARINDA YAPTIKLARI YANLARINA KALIR.
CVP CVP GERÇEK ~ 7 yıl önce
Çetin bey ''Bunların yaptıkları yanına kalır'' ifadesi tamamen içinde mevcut THY yönetimine olan kin ve nefretini barındırıyor. Biz şimdi senin yazılarının objektif olduğunu nasıl düşünelim?
CVP / CVP CVP GER ~ 7 yıl önce
YAZDIKLARIMIN OBJEKTİFLİĞİ KONUSUNDA TABİİ Kİ KARAR SİZİN. OBJEKTİF BULMUYOR İSENİZ OKUMAZSINIZ OLUR BİTER. KAPTANA BU UYGULAMAYI YAPANLARI TANIMIYORUM. YAPTIKLARI BU ÇİRKİN İŞLEMİ NEFRETLE KARŞILAMAK KENDİLERİNDEN DE NEFRET ETMEKTİR.BUNU DA KABUL EDİYORUM. BİR GÜN SİZDE BU TÜR BİR UYGULAMAYA MUHATAP OLURSANIZ, YÜKSEK İNSANLIK VASIFLARINA SAHİP BİR KİŞİ OLARAK İŞLEMİ YAPANLARDAN NEFRET ETMEYEBİLİRSİNİZ. YAZIYA KARŞI ÇIKMAK İÇİN KAPTANIN BİR YORUM YAZMASINI VEDE BENİM ONU CEVAPLAMAMI BEKLEMENİZE GEREK YOKTU.YAZININ KAPSAMINDA NEFRET DUYULACAK BİR ÇOK KONU VAR ESASEN. HAYDİ BİRAZ DA ONLARA BAKIN VE SÖYLEYECEK BİR ŞEYLER BULUN.
CVP CVP CETIN BEY ~ 7 yıl önce
Hayırdır Çetin bey neden rahatsız oluyorsunuz ? Eleştirilmeyi kaldıramıyorsanız yazmayın, yada yorumu kapatın. Bir günde THY nin başarılarını anlatacak mısınız merak ediyorum. Sayın Herdem arada bir köşesinde anlatıyor, Ali bey'de hakeza öyle fakat sizin sürekli eleştiren tavrınızı anlamak mümkün değil...
CVP CVP CVP ~ 7 yıl önce
BAKIN YİNE YAZI KAPSAMINDA OLAN KONULARLA İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMİYORSUNUZ. ( SÖYLEYEMİYORSUNUZ) SİZ NEYİ ELEŞTİRDİNİZ Kİ? OBJEKTİF DEĞİLSİNİZ DEDİNİZ, CEVAPLADIM SİZİ. OKUMAYIN. YAZIDAKİ HANGİ KONUDA OBJEKTİF OLMADIĞIMI SÖYLEYİN. ÖRNEKLEYİN. BENİ UTANDIRIN. EVET YAZI KONUSU DIŞINDAKİ YORUMLAR İÇİN BU BÖLÜMÜ KAPATMAK GEREK. SİZİNLE HEMFİKİRİM. ÖRNEĞİN SİZİN İÇİN.SİZİ DİNLEYECEĞİM.
DADA ~ 7 yıl önce
Türkçemize "dada" kelimesini armağan ettiğiniz için binlerce kez teşekkürler. Türkçemiz bilgili airporthaber yazarları ve editörleriyle her geçen gün büyüyor ve gelişiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DADA ~ 7 yıl önce
MALUM DADA BİR KELİME DEĞİL EK'DİR. VE DE KULLANIMDA BİR TAPAJ HATASI OLDUĞU AÇIKTIR. HÜSNİNİYETLE YAPILMIŞ BİR İKAZ OLMADIĞI DA AÇIKTIR. YAZIYI KARALAYACAK BAŞKA BİR ŞEY BULAMAYAN BİR KİMSENİN YAPACAĞI BASİT BİR ŞOV'DUR YAPTIĞINIZ. SİZİ NE VE KİM OLDUĞUNUZU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKMİYORUM.
CVP 2 DADA ~ 7 yıl önce
SAYIN ÖĞRETMENİM. HATA DÜZELTİLMİŞTİR. ARZ EDERİM.
DADA ~ 7 yıl önce
Konuyla yakından uzaktan ilgim yok. Airporthaber olarak devamlı imla hataları yapıyorsunuz ve ben sizi yorumlarımla uyarıyorum. İlk defa yayımladınız, ben de şaştım kaldım, diyecek söz bulamıyorum. Kusura bakmayın ama bu tarz sitelerde alt tarafı "tapaj" hatası denilip geçilemez. Editörler bu iş için vardır.
CVP DA DA ~ 7 yıl önce
AİRPORTHABERDE HER YORUM HANGİ YAZIYA AİT İSE O YAZIYI KALEME ALANA ULAŞIR.BU GÜNE KADAR BU TÜR ( ALAYVARİ OLMAYAN ) HATA BİLDİRİMLERİ ALDIM TABİİ Kİ. VE DE YAYINLADIM. ÖNEMLİ OLAN YAYINLAMAK DEĞİL HATA OLARAK BELİRTİLEN HUSUSU DÜZELTMEK. ÜSTELİK HATAYI DÜZELTİP, BİLDİRENİN NİYETİNE BAKMAKSIZIN BİLGİ DE VERDİM.TABİİ Kİ KURAL HATASI BİLDİREN BU YORUMUNDA HATA YAPIYORSA AYRI BİR KONU. HER NE İSE BİLDİRİMİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000