17 Temmuz 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayin Ali Bey, THY yöteminin haksiz ve hiç bir delil olmaksizin FETÖ iftirasi ile lekeleyip işine son verilen personel hakkinda da yazi yazmanizi diliyorum. THY yönetimini yanlış bu yönlendirilmelere gelmiş ve kripto fetöcüler kendini korumaya almiştır. THY yönetimi yapilan bu yanlışlıktan geri dönmeli ve iftira ile yaktiklari hayatlara iadei itibarlarini vermeleri gerekiyor.
  • Alaattin bey ne olursa olsun eğer gerçek samimi müslümansa kurumda ki özellikle üst düzey fetö cüleri ihbar etmesi lazım. Dhmi de binlerce kişiyi mağdur eden ve herkesin heyecanla bekledeği üst düzey bürokratın yaptıklarının bedelini ödemesi için dua ediyoruz.
  • Kşn vatan haini ise Allah onun belasını versin. Hem bu dünyada hem öbür dünyada. Çoluğu ile çocuğu ile acıların en büyüğünü çeksin. Ama kimde vatan haini olmadığı halde vatanını bayrağını seven birine vatan haini iftirası atarak ekmeği ile oynuyorsa o kişiyede Allah Çoluğuyla çocuğıyla hem bu dünyada hem ahirette en büyük acıyı yaşatsın.. içtenlikle ve seve seve milyon kere AMİN AMİN AMİN
  • Sivil havacılık yeterlilik komisyonu yanlış teşkil edilmiş. Operasyon daire tercihi doğru olsa da akademik danışma hizmeti bulunmaksızın tez hazırlayarak yeterlilik temininin tek örneğini teşkil eden prototip tercihi derhal tadil edilmelidir. Güvenlik dairesi alternatifi gündeme alınabilir.
  • Fetocu kptlar ayrılıp katar gitmeye başladılar.Bunların kaçmasına engel olmamak hainlik değil mi?
  • Ali Bey umarım yazıdan sonra yorumlarada bakıyorsunuzdur.Kendimizi hakim savcı yerine koymayalım lütfen Alex isimli yorumcuyu okumanızı tavsiye ederim
  • Evet Orhan Birdal beyin yaptıkları yanına hep kar kaldı sırtı kuvvetli olduğunu biliyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanımızında dediği gibi kim olması önemli değil söz konusu fetö ise titizlikle araştırılmalı ve orhan birdala gereken ceza ne ise verilmeli veya bildiklerini acilen açıklamalı..
  • Herkez thy de fetöcü var diyor bir zahmet savcılıga gidip isim veriniz.
  • Lise Mezunuyum Tgs'de Müdürlük verirler mi
  • 211 kisinin icinde fetocu da vardir ama olmayan ve herkesin takdir ettigi feto meto dahil hic bir cemaatle imamla filan munasebeti olmayan, sadece muhalif oldugu icin iftira ile atilan, terorist muamelesi yapilan sirkete sokulmayan ozel esyalarini dahi alamayan, calisma arkadaslari ile helallesmesine izin verilmeyen insanlar icin tam bir sene sonra yil donumunde ali bey sizden cok net ve super bir yazi bekliyoruz. Hesap sorun yardimci olun. O zaman yaptiklari sacma basin aciklamasina simdi tekzip yayinlamalari icin ozur dilemeleri icin destek verin lutfen. Ben onlarla bu dunyada da obur tarafta da teker teker hesaplasacagim adalet yerini bulana kadar! Camur at izi kalsin olmaz. Herkes icin adalet. Turkiyedeki adaletsizligin en bas ve ilk ornegini yasadi bu 211 icindeki sucsuz insanlar. Yaziklar olsun bunu yasatan herkese. Iki elim ote tarafta hepsinin yakasinda hakkim haram olsun hepsine!

Kim sorumlu kim sorumsuz?

AirportHaber ile bir kez daha gurur duydum. Yazdığımız haberler, ısrarla karşı çıktığımız her bireyin altından mutlaka bir olmuzluk çıkıyor. Lakin anlamlandıramadığım ve sürekli eleştirdiğim yükselmelerin altından FETÖ çıkarken, yükseltenlerin yükseklere tırmanmalarına da anlam veremiyorum.

Ve şu THY'den FETÖ şüphesi ile atılan pilotların veya diğer personel için SHGM'nin de sessiz kalmasını, bu kişilerle ilgili karar verememesini de ya becerisizlik ya da halen içlerinde FETÖ hayranlığı olduğu yönünde şüphelerimle izah edebiliyorum kendime.

THY'den atılan pilotun Hürriyet Gazetesi'ne haber olmasının ardından şöyle küçük bir araştırma yaptım. Geçen hafta AirportHaber'in sayfalarında da yer alan bu haberin içeriğine baktığınızda pilotun affedilmez bir hata işlediğine dair hiçbir şüphem yok. Sen devletin en zirvesini taşıyorsan uçuş kurallarını de en zirvede tutacak ve gizliliği de o şekilde sağlayacaksın.

Ne demek transponder'in açık bırakılması? Resmen hedef göstermektir? Bu hata pilotu hem işsiz bıraktı hem de hakkında şüphe uyandırdı. Merak ediyorum 17/25 operasyonlarının FETÖ tarafından yapıldığı alenen ortada iken Cumhurbaşkanının uçağını kullanan pilot hakkında neden bir araştırma yapılmadı?

Bu soruların yanında sorulması gereken  başka sorularla birlikte; bana göre görevden kaçan sorumluları da sorgulamak gerekir.

Bunların en başında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne vekalet eden zat geliyor. Sessiz sedasız sanki birilerinin güdümünden çıkamıyormuş gibi hiçbir icraat yapmayan Bahri Kesici bulunuyor.

Ben doğrudan kişileri hedef almakla birlikte sebeplerini de sıralıyorum.

Bahri Kesici bey siz 17/25 Aralık gibi bir hukuk darbesini ve 15 Temmuz hain kalkışmanın bir çelik-çomak oyunu mu olduğunu sanıyorsunuz? Sadece iktidara değil doğrudan devlete karşı yapılmış bu saldırılar karşısında neden sektördeki lisanslı kişiler hakkında araştırma yaptırmıyorsunuz?

Size soruyorum Bahri Kesici; THY sıkıntılı pilotların işine son verirken, devlet bu pilotların pasaportlarına el koyarken siz neden soruşturmanın selameti açısından lisansları askıya almıyorsunuz?

Örnekleri var. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'a açık çağrımdır. THY'den FETÖ şüphesi ile atılan pilotlar SHGM tarafından korunmaktadır. Bunun altında bir gerekçe olmalıdır. THY FETÖ şüphesi ile atıyorsa SHGM neden bu kişilerin lisanslarını askıya almıyor?

Ben kişilerin haksız yere töhmet altında kalmasını, işsiz kalmasını istemem. Lakin ülkede bir kaos ortamı var ise daha fazla çalışmak ve daha fazla titiz olmak gerekmez mi?

Sektörde kaptan sıkıntısı var. THY'den atılan pilotlar işsiz kalmamak için mecburen iş arayışında. Özel sektör bu kişileri istihdam etmek istiyor. Soruluyor Cumhuriyet Savcılığı'na sıkıntı yok, soruyorlar SHGM'ye sıkıntı yok.  Daha doğrusu SHGM'nin hiçbir şeyden haberi yok. Pilotun pasaportu yok, devlet el koymuş yurtışına uçamıyor ama yurtiçi uçuşu SHGM'nin umursamazlığından yapılıyor.

Sen SHGM olarak görevini yapmıyorsan-yapamıyorsan bırak o koltukları layıkıyla dolduracak kişiler var.

Demem o ki SHGM Genel Müdür Vekili Bahri Kesici boşu boşuna koltukta otuyor. Kim bilir kimlere hizmet ediyor!

Ve gelelim Orhan Birdal beye...

Orhan Birdal çok iyi bilir ki onun icraatlarını hep eleştirmişimdir. O halen düşmanca baksa da biz devletin makamlarının ehil kişiler tarafından idare edilmesinin savunucusu olmuşuzdur. Bu FETÖ'cülerin hangi kılığa girdikleri maalesef anlaşılamıyor. Zaman zaman Ak Partili vekil arkadaşımın dedikleri kulağımı çınlatarak tüylerimi ürpertse de hatırlatmakta fayda görüyorum. Vekil arkadaşım "Namaz kıldığımızda sağa sola selam verdiğimizde, sağımızda kim var solumuzda kim var bilemiyoruz" derken içinde bulunduğumuz vahameti özetliyordu.

Orhan Birdal kendi gözdesi, dizinin dibinden ayırmadığı Alaattin Çınar, FETÖ'cü olmasından dolayı DHMİ'den ve memuriyetten kovuldu. Biz zamanında dedik ki bu adam nasıl tırmanıyor bu kadar!

Basın Müşaviri yaptığın adamı; sonra sırasıyla Kastamonu, Tokat ve Erzincan meydanlarına müdür yapıyorsun. Bu kişi hakkında sana yapılan uyarılara kulak tıkıyorsun. Bizim yazıp-çizmeler nazarında itibar görmüyor.

Bu yükselişe anlam verememekle birlikte beynimin yandığı atama ile ilgili aklıma binbir türlü şeyler geliyor. Alaattin Çınar denilen adamı başbakanın memleketi Erzincan'a nasıl müdür yaptın.

Sayın Orhan Birdal şimdi sıra sizde. Lütfen açıklayın bu kişi hakkında kim referans oldu, bu sırasıyla saydığım ve kritik olarak gördüğüm Erzincan Meydan Müdürü yapılırken kimler ısrarcı oldu? Başbakan Binali Yıldırım'ın ağzının dibine kadar sokulmasının arkasında hangi güçler vardı?

Bu makamları hak ederek onlarca mühendis, işletmeci, iktisatçı varken neden Alaattin Çınar'da ısrar ettin bunu bilmek hakkımız. FETÖ'cülerin baskıları ile yaptıysan bu FETÖ'cüleri açıklamak boynunun borcu. Başka bir özel hukukunuz var ise bunu da bilmekte fayda var. Devlet idaresi baskılarla mı yapılır özel hukukla mı yapılır söyleyin de bilelim.

Sayın Orhan Birdal, bu kişi hakkında hata yaptığınızı düşünüyor musunuz? Başka hatalarınız da var mı? Hata yapmaya müsteşar yardımcılığınızda da devam ediyor musunuz? Aynı hataları atandığınız THY yönetim kurulunda da devam edecek misiniz? THY'ye de bu tür insanları yerleştirmek için gayret edecek misiniz?

Sorular devam edebilir. Lakin şimdilik bu kadar yeter.

Ve Nadir Kabaş olayı.

Nadir Kabaş'ın FETÖ'den tutuklandığını yazmıştık. Bilgiler doğrudan Pegasus kaynaklı idi. Sonra avukatı aradı "tutuklanmadı, gözaltına alındı yanlış anlaşılma var ve serbest bırakıldı" dedi. Sorma sırası bize geldi. Peki Nadir Kabaş'ın rütbeleri neden alındı? Şimdi bunun cevabını ya Nadir Kabaş verecek ya da avukatı.

Biz fikri takiplerimize devam ediyoruz. Gazeteciliğin kuralı da budur. Milleti kandırmayın. Kim hainlik düşünüyorsa onun bu devletin içinde yeri olamaz. Nokta.

Sorumlular da sorumsuzlar da hesap vermek zorundadır.

Kim sorumlu kim sorumsuz?

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

211 ~ 7 yıl önce
Sayin Ali Bey, THY yöteminin haksiz ve hiç bir delil olmaksizin FETÖ iftirasi ile lekeleyip işine son verilen personel hakkinda da yazi yazmanizi diliyorum. THY yönetimini yanlış bu yönlendirilmelere gelmiş ve kripto fetöcüler kendini korumaya almiştır. THY yönetimi yapilan bu yanlışlıktan geri dönmeli ve iftira ile yaktiklari hayatlara iadei itibarlarini vermeleri gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ve havacılık tazminat mağdurları ~ 7 yıl önce
Alaattin bey ne olursa olsun eğer gerçek samimi müslümansa kurumda ki özellikle üst düzey fetö cüleri ihbar etmesi lazım. Dhmi de binlerce kişiyi mağdur eden ve herkesin heyecanla bekledeği üst düzey bürokratın yaptıklarının bedelini ödemesi için dua ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim... Kim... ~ 7 yıl önce
Kşn vatan haini ise Allah onun belasını versin. Hem bu dünyada hem öbür dünyada. Çoluğu ile çocuğu ile acıların en büyüğünü çeksin. Ama kimde vatan haini olmadığı halde vatanını bayrağını seven birine vatan haini iftirası atarak ekmeği ile oynuyorsa o kişiyede Allah Çoluğuyla çocuğıyla hem bu dünyada hem ahirette en büyük acıyı yaşatsın.. içtenlikle ve seve seve milyon kere AMİN AMİN AMİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek elbet belli olacak... ~ 7 yıl önce
Kim gizli fetöcüyse yalandan bayrak devlet görünümü altında ne işler peşindeyse kendiside destek aldığı kişi-kişilerde iftiralarıyla yalanlarıyla aynı şekilde Allah gün yüzü göstermesin. Binlerce defa amin...
Nuri ~ 7 yıl önce
Sivil havacılık yeterlilik komisyonu yanlış teşkil edilmiş. Operasyon daire tercihi doğru olsa da akademik danışma hizmeti bulunmaksızın tez hazırlayarak yeterlilik temininin tek örneğini teşkil eden prototip tercihi derhal tadil edilmelidir. Güvenlik dairesi alternatifi gündeme alınabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun ~ 7 yıl önce
Fetocu kptlar ayrılıp katar gitmeye başladılar.Bunların kaçmasına engel olmamak hainlik değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay Canına ~ 7 yıl önce
Ali Bey umarım yazıdan sonra yorumlarada bakıyorsunuzdur.Kendimizi hakim savcı yerine koymayalım lütfen Alex isimli yorumcuyu okumanızı tavsiye ederim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKÇİ ~ 7 yıl önce
Evet Orhan Birdal beyin yaptıkları yanına hep kar kaldı sırtı kuvvetli olduğunu biliyoruz ama Sayın Cumhurbaşkanımızında dediği gibi kim olması önemli değil söz konusu fetö ise titizlikle araştırılmalı ve orhan birdala gereken ceza ne ise verilmeli veya bildiklerini acilen açıklamalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asf ~ 7 yıl önce
Herkez thy de fetöcü var diyor bir zahmet savcılıga gidip isim veriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tortulu ~ 7 yıl önce
Lise Mezunuyum Tgs'de Müdürlük verirler mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 7 yıl önce
211 kisinin icinde fetocu da vardir ama olmayan ve herkesin takdir ettigi feto meto dahil hic bir cemaatle imamla filan munasebeti olmayan, sadece muhalif oldugu icin iftira ile atilan, terorist muamelesi yapilan sirkete sokulmayan ozel esyalarini dahi alamayan, calisma arkadaslari ile helallesmesine izin verilmeyen insanlar icin tam bir sene sonra yil donumunde ali bey sizden cok net ve super bir yazi bekliyoruz. Hesap sorun yardimci olun. O zaman yaptiklari sacma basin aciklamasina simdi tekzip yayinlamalari icin ozur dilemeleri icin destek verin lutfen. Ben onlarla bu dunyada da obur tarafta da teker teker hesaplasacagim adalet yerini bulana kadar! Camur at izi kalsin olmaz. Herkes icin adalet. Turkiyedeki adaletsizligin en bas ve ilk ornegini yasadi bu 211 icindeki sucsuz insanlar. Yaziklar olsun bunu yasatan herkese. Iki elim ote tarafta hepsinin yakasinda hakkim haram olsun hepsine!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 7 yıl önce
Bu 211 kişiyi kimler nasıl belirledi. Kriterler ne oldu. Bunu yapanlar KRİPTOCUDUR değilse FIRSATÇIDIR bunun başka bir alternatifi yok. Ve bu KRİPTOCULAR ve FIRSATÇILAR şu an THY'nin içerisindedir. Sn Bilal Ekşi ve Sn ilker Aycı bu kişileri sizler de iyi biliyorsunuz. Madem sizi yanlış yönlendirdiler bunun hesabını sorun. Böyle yöneticilik olmaz, böyle korkak yaşanmaz.
İşe Geri İade ~ 7 yıl önce
15 Temmuz 2016 hemen akabinde 211 kişi yaftalanarak iş akitleri fesh edildi. şimdi bu adamlar mahkemelerini kazanıyorlar. Sn Başbakan "haksız yere işten çıkartılanlar araştırılacak temasları yoksa geri iade edileceklerdir defalarca söyledi. Burada aldatmayı yapan kim? Neden Sn başbakanın talimatını yerine getirmiyorsunuz? Neden bir komisyon kurup tekrar değerlendirme yapmıyorsunuz? Şunu inanarak söylüyorum: GÜNAHSIZ İNSANLARI BU HAİN YAPI İLE İLİŞKİLENDİRENLERİN SUÇU/GÜNAHI DARBEYİ YAPAN HAİNLERLE EŞDEĞERDİR. BUNU BİLİP DE SESİNİ ÇIKARMAYANLAR DA BU SUÇA VE GÜNAHA ORTAKTIR.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000