05 Şubat 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bilal Yıldızi airport haberde yazar olarak görmek isteriz
  • THYde çalışan personelin ortalama kıdeminin 3 yıla kadar düştüğü söyleniyor. Bu doğru mudur acaba? internet sitesindeki Personel Profili bölümünde yer alan bu bilgi neden kaldırılmıştır. Bir havayolu şirketinde olması gereken ortalama kıdem nedir?
  • Çetin bey sen Thy de yönetim kurulu başkanı olsa idin ne yapardın ?
  • ÇETİN BEY, İKRAM BAŞKANI OLDUĞUNUZ DÖNEM İÇİNDE,ŞİRKET TECRÜBESİ HENÜZ 15 AYI DOLDURMAYAN, MEMURLUĞU BİLE YETERSİZ OLAN ŞAHISLARA, MÜDÜR VE MÜDÜR YARDİMCİLIĞİ VERMİŞTİNİZ. İKRAM KONUSUNDA BİLGİ VE BİRİKİMİ OLMAYAN, DİĞER UNITELERDE ÇALIŞAN, BAZI ŞAHISLARA DA YİNE MÜDÜR OLARAK, İKRAM BAŞKANLIGINDA GÖREV VERİLMİŞTİ ,SİZ BU UNİTEDE BAŞKAN OLARAK GÖREVDEYKEN.. BAŞARILARINIZA ASLA LAFIMIZ OLAMAZ. .ANCAK SİZİNDE SESİZ VE TARAF OLDUĞUNUZ ZAMANLAR OLDU...SAYGILARIMLA
  • ÇETİN BEY, İKRAM BAŞKANI OLDUĞUNUZ DÖNEM İÇİNDE,ŞİRKET TECRÜBESİ HENÜZ 15 AYI DOLDURMAYAN, MEMURLUĞU BİLE YETERSİZ OLAN ŞAHISLARA, MÜDÜR VE MÜDÜR YARDİMCİLIĞİ VERMİŞTİNİZ. İKRAM KONUSUNDA BİLGİ VE BİRİKİMİ OLMAYAN, DİĞER UNITELERDE ÇALIŞAN, BAZI ŞAHISLARA DA YİNE MÜDÜR OLARAK, İKRAM BAŞKANLIGINDA GÖREV VERİLMİŞTİ ,SİZ BU UNİTEDE BAŞKAN OLARAK GÖREVDEYKEN.. BAŞARILARINIZA ASLA LAFIMIZ OLAMAZ. .ANCAK SİZİNDE SESİZ VE TARAF OLDUĞUNUZ ZAMANLAR OLDU...SAYGILARIMLA
  • Çetin bey ,THY'da yıllarca üst düzey yöneticilik yapmıştir.Kendisi zeki ve başarılı biridir. Bu yazısında eksik olan öz eleştiri yapmamamis olmasi...Kendiside torpile dayalı atamalar yapmış ve yapılanlara sesiz kalmıştır. Sonradan yazmak eleştirmek gibi bir hastalığımizda var malesef. .
  • Çetin bey ,THY'da yıllarca üst düzey yöneticilik yapmıştir.Kendisi zeki ve başarılı biridir. Bu yazısında eksik olan öz eleştiri yapmamamis olmasi...Kendiside torpile dayalı atamalar yapmış ve yapılanlara sesiz kalmıştır. Sonradan yazmak eleştirmek gibi bir hastalığımizda var malesef. .
  • Torpil başlıklı yorumumu yine yayınlamamışsınız. Siz daha işinize gelmeyen bir yorumu bile yayınlamıyorsunuz nasıl adam kayırmaktan ve torpilden bahsediyorsunuz.
  • Türkiyenin en köklü tekstil firmalarından birinin sahibinin kızı yeni mezun olur ve babasının şirketinde çalışmaya başlar. 23 yaşındaki kızımız işe başlar başlamaz şirketin genel müdürü ile papaz olur ve babasına şikayet eder. Babası dakika içinde kendi kızını işten çıkarır. 25 yıldır senin okuduğun okulların, bindiğin arabaların parasını o adam sayesinde kazanıyoruz. Sen daha ne biliyorsun ki. Git biraz tecrübe kazan öyle gel der. Kız kendisine iş arar, baba tabi gizlice yardımcı olur. O kız yıllar sonra, hayatın tokadını yiye yiye, şimdi tekrardan babasının şirketinde ve çok başarılı bir yönetici. Sevilir sayılır ve başarılı. Var böyle şirketler Türkiye'de keşke daha fazla olsa.
  • Yetersiz adayların tekrar dyned sınavına almalarına ne diyorsunuz ? Bu nasıl bir adam kayırmadır ?

Sn.Topçu & Kotil, Ekşi & Aycı: Hiç Deveyi Hendekten Atlatmaya Çalıştınız mı?

Evet, konumuz Torpil. İmam & cemaat konusunun cemaat ile ilgili kısmına değineceğiz. Konu direk bizlerle ilgili olacağı için ele alınmasından mutlu olmayacak bir kitle olacaktır haliyle. Konuyu doğru bulanların büyük bir kısmı her zamanki gibi sessiz kalacaklar ve ben mutsuz kitleyi cevaplamak için didineceğim. Nedenini pek anlamıyorum ama hemen hemen her görüştüğümüzde bir vesile ile bana “ senin yazılarını okumuyorum” diyen uzun seneler birlikte yakın pozisyonda çalıştığım arkadaşım bile var benim. Her neyse.  Bu düzene alıştım desem yalan olmaz.

AYETLER AKRABALARINI KORU VE KOLA DİYOR. meğer TOPÇU BEYİN YAPTIKLARI KURANIN EMRİNİ DİNLEMEKTEN ÖTE DEĞİLMİŞ. Bir gazeteci THY’nin en tepelerinden birine şirkete kendi soyadını taşıyan 13 kişiyi, TGS’ ye ise evlilik bağından ötürü soyadı değişen 6 akrabasını işe alıp almadığını sormuş. Şimdi görevden ayrılmış olan o beyefendi tabii ki gazeteciyi cevaplamamış.

Ancak Mehmet Metiner isimli milletvekili kendisine bir akrabasının işe alınması ile ilgili olarak yöneltilen suali cevaplarken  “ Biz inançlı insanlarız. Cuma namazında hutbe okunur. Ne der.  Akrabalarını koru kolla der.  Evet, Ayetler akrabanı koru, kolla der. Buna hayır diyerek Allahın emrine karşı geliyorsanız söyleyecek bir şeyim olmaz şeklindeki sözü ile THY’ nin tepesinin yerine suali muhteşem ve kimsenin aklına gelmesi mümkün olmayan bir şekilde cevaplamış olmuştu. ( https://www.youtube.com/watch?v=UHfhHMelJV8 ) Demek ki bazı noktalarda torpil caiz oluyormuş.Her ne kadar daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ( https://www.youtube.com/watch?v=5USJqcDmqig&t=23s) Metiner’in bu cevabına “ olmaz öyle şey” diyerek bir ayar yaptı ise de, tabii ki konu kapandı. Mehmet Metiner’ in bu sözüne inananlar olmuş mudur derseniz mutlak olmuştur. Hem de az değildir.

EMİR YÜKSEK YERDEN:  Her şeyi yukarılara, her uygunsuzluğu tepedekilere fatura etmek çok kolay.  Ve de iyi bir sığınak arkasına saklanmak için. Önceki dönemde tepedekilerin hatırı sayılır kişilerle yaptıkları ikili görüşme ve sohbetlerde çok kullanıldığı söyleniyordu bu sözün.  Sizce Cumhurbaşkanımız neden ismimi kullananlara rağbet etmeyin dedi? Durduğu yerde mi? Size emir geldiyse bile yakınlarınızı, akrabalarınızı toparlayın ve hepsini işe mi alın dediler. Bilmez misiniz ki, onlar mensubu olduğunuz   ( şirkette ) daha fazla dikkat çeker?  Bilirsiniz ama yine de yaparsınız? Ya biz yaparız olur dersiniz ya da kimseyi dikkate almazsınız. Emir ne kadar tepeden gelirse gelsin, faturayı kim öder sonuçta? Siz ona bakın.Bakın, sizi anıyoruz.

Geçtiğimiz haftaki yazıma yorum yazan bir okur “Güzel bir yazı olmuş, keşke sektör içi atamalara biraz değinseydiniz. Size yardımcı olayım. Google’ a “ thy torpil hava yolları “yazın ve gelen linkleri okuyun diyordu. O linki sizinle paylaşıyorum. İçinde hayli dosya var. Ve de bunları sizinle paylaşmanın sayfa doldurmak olduğunun bilincindeyim. Bu nedenle onlara değinmiyorum. Vaktiniz olursa bir göz atın. Hayli ilginç şeyler bulabilirsiniz Tabii bir çoğunu da biliyor.(https://www.google.com.tr/search?q=thy+torpil+havayollar%C4%B1&ei=MbtwWt7IGYiXsAH_gYTQAQ&start=20&sa=N&biw=1366&bih=662) olmanız mümkün.. İnternette ararsanız daha neler bulabilirsiniz?

HİÇ TARAF TUTMADIK” SEN ÇOK YAŞA TEMEL BEY.  GÜLDÜRDÜN BİZİ:. THY eski Genel Müdürü Sn. Temel Kotil’ in 09 AUG 2015 tarihli Hürriyet Gazetesinin İnsan Kaynakları ekinde bir söyleşisi yer almıştı. Yöneltilen sualler Temel beyi rahatsız edici bir formatta değildi. Biri dışında. O da “ Göreve geldiğiniz zaman yakın çalışanları nasıl seçtiniz “ sorusuydu. Haydi; önden buyurun. Temel beyin cevabı enteresandı. Direk kendisine rapor edecek yöneticileri ( Genel Müdür Yardımcılarını, belki de direk bağlı Başkanları ) seçebilmek için Ankara’dakilerin yönlendirme ve desteklerini aldım diyor ve de konuşmasına nedendir bilmem, kendisine sorulmayan bir hususu belirterek devam ediyordu.“ Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul un surlarını döven toplarını yapan ustanın Müslüman olmadığını ve Fatih İstanbul’u fethettikten sonra ekonomik yapıyı dik tutmak için bankerleri olduğu gibi yerlerinde tutarken hiç kimse için senin, benim adamım dememişti.  Biz de buna çok dikkat ettik on yılda” sözleri ile görüşmedeki bu konuyu noktalıyordu. Temel Bey benzetmeyi Fatih Sultan Mehmet üzerinden yapmıştı. Ve de Sn. Kotil on yılda çalışanlara ilişkin işlemlerde personel arasında hiç ayırım yapmadıklarını söylüyordu bir anlamda. İşte beni gülümseten buydu. Uzun süredir Türk Hava Yollarının içindeydim. Daha sonra da beni şirketin sınır çizgisinin dışına koydular. Yine de yakındım. İzledim sürekli. Torpil ve ayırımcılığın bu denli fazla olduğu bir dönem daha hatırlamıyorum. Ve de yazımın başlığını Sağ olasınız Temel Bey, Güldürdünüz Bizi şeklinde atmıştım.

BU GÜN ESKİSİ KADAR İŞTEN ÇIKARTMA YAPILMIYORSA  THY  YÖNETİMİ  BUNU SN. TOPÇU VE KOTİL’E BORÇLU ( ? )  Şunu da ifade etmeliyim ki bu gün Türk Hava Yollarında o dönemlerdeki gibi bir çalışan ayırımı yok gibi. Sanmayın ki bu durum üst yönetimin tarafsızlığından kaynaklanıyor. Şirkette eski olup işten atılacak kimse kalmadı da ondan. Eğer olsaydı ne yaparlardı bilemem. Tek tük varsa da bilgim dışında. Ancak istihdamın % 99’u 2003 sonrası şirkete girmiş olan çalışanlardan oluşuyor. . Ne demişti Temel Bey, daha doğrusu şöyle söylediğini duymuştuk. “2010 yılında Türk Hava Yollarında 2003 öncesi işe girmiş olan hiç kimse kalmayacaktır.” Dediğini yaptı ve Sn. Topçu ile birlikte bu günkü yönetimi rahatlattılar.  Kendilerine Allah selamet versin. Bu noktadan hareketle bu günün tepe yönetimi istihdamla ilgili ne yapmış olabilirFALAN YERE TAYİN EDİLECEK OLAN ÇALIŞANININ ATAMASINI MEVCUT TORPİLİNİN MEVKİİNE, GÜCÜNE GÖRE DEĞERLENDİRMİŞ VE ONA GÖRE YER TESPİTİ YAPMIŞ OLABİLİRLER. ORTAMA BAKINCA DİĞERLERİNİN YAPTIKLARININ YANINDA MASUM BİR İŞLEM DİYEBİLİRİZ.

BU GÜNKÜ GENEL MÜDÜR TOPRPİL KONUSUNDA ESKİSİ İLE ÂŞIK ATABİLİR Mİ? Bu konuda Temel Beyle kıyaslamaya kalkarsak amatör kalır bay Ekşi.  Allah biliyor ya, Sn. Kotil döneminde soyadı aynı olan veya olmayan akrabalarını THY’ na alıp almadığını bilemiyorum. Söylenildiği kadarı ile de kör gözüm parmağına der gibi böyle bir şey de yapmamış. Bildiğim bir tek şey var ki oda Sn. Topçunun bu konudaki tüm yaptıklarına ” evet ”  diyerek çirkinliğe ortak olduğudur. Ha bizzat yapmış, ha ses çıkartmamış.   Şunu da ifade etmeliyim ki yukarıda da değindiğim üzere bu gün Türk Hava Yollarında o dönemlerdeki kadar atılan olmadığı gibi çalışan ayırımı yok. Hepsine yakını 2003 sonrası girişli. “En çok kullanılan deyimle tamamına yakını “ bizden ” Yine de bu günkü Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanını bu konuda eskileri ile kıyas edebilmek mümkün değil. Linkini verdiğim dosyalara baktım. Sayın Ekşi THY’ da Genel Müdür Teknik Yardımcısı olduğu dönemde THY Teknik’ de memur statüsünde çalışan kardeşi, Sn. Ekşi Sivil Havacılık Genel Müdürü olmasını takiben THY Kadrosuna geçmiş ve THY’ da Şeflik ve Depo Stok Kontrol Müdürlüğüne yükseltilmiş. Koskoca Sivil Havacılık Genel Müdürü telefon edip “ benim kardeşimi “ şef yapın diyebilir mi? Bilmem? Başkası için talepte bulunmak kolaydır ama kendi yakının için zor gelir insana.  Ama bildiğim bir şey var ki, her zaman ve her dönemde mevcut olan yalaka zihniyet bunu kendiliğinden de yapabilir. Sonuç olarak koskoca Türk Hava Yolları Genel Müdürü aile yakınlarından yalnız bir kişiyi mutlu etmiş, o da kardeşi. Tabii şunu da belirtmekte fayda var. Kardeş Ekşi bu görev için aranması gereken şartların fazlasına haiz biri. Ve de çalışanlarca seviliyor.  Gel de kıyasla öncekilerle.

Genel Müdür Kim olursa olsun, vasıfları uygunsa ( Tekrar ediyorum vasıfları uygunsa)  kardeşine THY’ da bir yer arar ve bulurdu. Bunu yapmayacak kimse varsa el kaldırsın. Doğruya doğru, görelim diyen ve davet eden benim ama elim şu anda havada değil.

YA YÖNETİM KURULU BAŞKANI:   Beni şaşırtan ise bu konuda Sn. İlker Aycı ile ilgili bir bilginin not edilmemiş veya  varsa bu bilgilerin ulaşmamış olması. Sütte leke var, Sn. Aycıda yok demek doğrumudur bilmem?  Bir ara çok kullandığım bir söz vardı. “Politika yağlı kara gibi. Siz onu bıraksanız da o sizi bırakmaz. Üzerinizde yağlı lekesi kalır. “ Başka bir deyişle İlker beyde politikacılara yakın biri ve de onlar kendisini bu konuda rahat bırakmazlar. Şayet bu beyefendide öncekiler gibi istihdam konusunda sistemi alt üst eden uygulamalar yaptı  / yapıyor ise, bunun kimse tarafından konu edilmemesi de bir o kadar şaşırtıcı.

Evet; düşünüyorum da, Topçu beyin ayakkabı numarası dahi her şeyini bilen,  anlatan, yazan insanlar nasıl oluyor da bu günküler ile ilgili sus pus olabiliyorlar. Bu anlaşılabilir gibi değil. İlker beyin çok kabiliyetli olduğunu ve deveye hendek atlatma yöntemini iyi bildiğini hatta ateşi maşa ile tuttuğunu düşünmek mümkün. Belki de değişik bir trambolin kullanıyordur diye de düşündüm. O da oturmadı. Ortada ne deve var ne de maşa. THY sınırları dahilinde uçurumun kenarına kurulmuş bir trambolin de yok görünürlerde.  Bu durumda değerlendirilmeyen bir husus kalıyor ki; oda; Yönetim Kurulu Başkanının, bu tür konulardan bir şekilde uzak durmayı başardığı. Her ne ise, önümüzde konu ile ilgili bu denli menfi örnek varken salt yukarıda sıraladığım ihtimallerin herhangi birinden emin olunamamasından ötürü bir tepe yöneticiye kasıtlı ihtimal hesapları yaparak gölge düşürmek doğru değil.  Uzak duruyorsa, bunu yapabiliyorsa başarıdır. Hele hele bu konuda kimseye alet de olmuyorsa.

ÜLKEMİZDEKİ EN MUNTAZAM İŞLEYEN MEKANİZMA: Evet, ülkemizde torpil mekanizması tıkır tıkır işliyor. Yazılı basında ve internette her gün onlarca haber okuyoruz. Sahi bu kötü gidişat bir gün sonlanmayacak mı?. Peki, bu durumun şirketlerimizi ve çalışanlarımızı nasıl etkilediğine bakalım isterseniz. Bu konuda kendimin değil, profesyonellerin yaşanmışlarını size nakletmem daha doğru. Hiç olmaz ise kimse çalıştığım şirketlerden örnekler anlattığımı düşünmez.

PROFESYONELLERİN ANLATIMI: Buyurun bir çalışanın sözleri. “Birkaç ay önce aramıza yeni bir arkadaş katıldı; iş konusunda hiç bir deneyimi yoktu. Her şeyi ona biz öğretiyorduk ki, bir gün işe geldiğimizde bir de ne öğrenelim? Yeni gelen arkadaşımız bizim yöneticimiz olmuş. Sonradan öğrendik, yeni gelen arkadaşımız Genel Müdürümüzün uzaktan bir akrabasıymış. Ben 5 yıldır bu şirkete emek verdim, karşılığında 3-4 aylık bir çömezi başımıza yönetici diye atadılar. Şimdi ayaklarım geri geri işe gidiyorum. Başka bir iş bulur bulmaz buradan ayrılacağım." Bu sözler bir şirkette orta düzey yönetici olarak çalışan A.G’ye ait. Eminin birçoğunuza çok tanıdık gelmiştir. Kaynak: (on5yirmi5.com )

Patron genç oğlunu ondan 15-20 yıl daha fazla tecrübeye sahip, alanına hákim ve yetkin yöneticilerin başına genel müdür olarak atıyorsa, orada bir hata vardır. Bu tür örneklerle çok sık karşılaşıyoruz. Benzer bir durum çok büyük bir şirkette yaşanmıştı ve şirket çok önemli pozisyonlarda bulunan yetkin yöneticilerini kaybetti. En başta çok tecrübeli ve şirket için en önemli isimlerden biri olan genel müdür yardımcısı istifa etti ve şirket büyük ölçüde kan kaybetti." ( 0n5yirmi5.com)

Torpil en çok kurumsallaşmamış, etkin bir inan kaynakları departmanı olmayan şirketlerde, aile şirketlerinde, ( Parantez ararsı benin notumdur. Kurumsal görülen ve IK ünitesi düzineye yakın IK görevlisi bulunan şirketlerde de torpilin ağababası mevcut ) KOBİ’lerde ve kamuda görülüyor.

Her iktidar, her yönetim değişikliğinde kadrolarda da değişikliğe gidiliyor. Manpower Genel Müdürü Ebru Coş, kamu sektörünün bugüne dek torpil denilince ilk akla gelen alan olduğunu söylüyor: "Devlete kapağı atma eğilimi ve işe alım süreçlerinin sağlam bir sisteme oturtulmamış olması bu alandaki spekülasyonları hep canlı tuttu. İş arama süreci uzadığında ’bir yerde asgari ücretle de olsa çalışsın’ yaklaşımı ile tüm tanıdıklar devreye sokulmaya çalışılıyor." Kamunun yanı sıra aile şirketlerinin de torpil konusunda başı çektiğini söyleyen Hazar Candan Wilson, "Aile üyelerinin, ailenin yakın çevresinden insanların bu şirketlere yerleştirilmesi ve hızla yükselmesi, ya da yerinin sağlam olması çok sık rastlanan bir durum. Şirket ufak çaplı bir şirket de olsa büyük bir holding de olsa durum aynı. ( On 4yirmi5.com)

Özel sektörde torpilin en yaygın olduğu sektör medya sektörü. Medya gruplarında üst yöneticilerin ve bölüm şeflerinin tanıdıkları hızla ekrana çıkabilirken herhangi bir çalışanın bu noktaya ulaşması seneler alabiliyor bundan sonra ." Güven sarsılıyor Torpilli bir kişinin işe alınması diğer çalışanların da performansını etkiliyor. Diğer çalışanlar, işlerinde ne kadar yetkin olsalar, ne kadar verimli ve başarılı çalışsalar, torpilleri olmadığı için bir yerlere gelemeyeceklerini düşünüyorlar. Torpil şirket içinde konuşulmaya başladığında ise çalışanların güveni, yönetici ekiplere duyulan saygısı iyice azalıyor, insan kaynaklarının hedefleri ve itibarı yerle bir oluyor. PwC İK Hizmetleri Bölüm Yöneticisi Murat Demiroğlu, insan yönetiminde hakkaniyet ilkesinin giderek daha fazla önemsendiğini söylüyor: "Bunun aksine uygulama, tutum ve davranışlar diğer çalışanlarda güven kaybına ve isteklendirme eksikliğine yol açar, özellikle yetenekli işgücünün şirkete bağlılığı azalabilir." Kelly Services Ülke Müdürü Derya Türkkorkmaz, "Adaletin olmadığı her kurumda huzursuzluk ve mutsuzluk olur. Örneğin; tüm satış hedeflerine ulaşan bir yöneticiye terfi verilmesi gerekirken, Genel Müdürün okul arkadaşının o göreve atanması hem içerideki adaletsizliğin boyutlarını, hem de kurumun ne kadar yetersiz, başarısız ve subjektif bir yönetime emanet edildiğini ortaya tüm açıklığı ile koyuyor.  http://www.on5yirmi5.com/haber/kariyer/is-dunyasi/10289/ofiste-torpilli-biri-mi-var.html   Zannederim ki bu profesyoneller içinde bulunduğumuz durumu benden iyi anlatmışlardır. Bu satırları sizler yazsanız kimbilir ne kadar farklı olurdu. Tabii ki bunun için THY’ den ayrılmış olmanız gerek.

Sn.Topçu & Kotil, Ekşi & Aycı: Hiç Deveyi Hendekten Atlatmaya Çalıştınız mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (109)

reyting ~ 6 yıl önce
Bilal Yıldızi airport haberde yazar olarak görmek isteriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIĹ AL YIL DIZ ~ 6 yıl önce
BILAL YILDIZ AIRPORTOHABERIN BIR PARÇASIDIR.
REYTİNG & BİL AL.. ~ 6 yıl önce
BEYLER. BİLAL BEY BENİM BANA YÖNELTTİĞİNİZ SUAL VE RİCAM ÜZERİNE TAM BİLMEDİĞİM BİR KONUDA SUALİNİZ SİZİ AYDINLATTI.BİR SÜRE ÖNCE KENDİSİNE BU TEKLİFİ GÖTÜRÜP PATRONA İLETECEĞİMİ İFADE ETMİŞTİM. TEŞEKKÜR ETTİLER, UĞRAŞTIĞI KONULAR NEDENİ İLE VAKTİNİN AYIRAMAYACAĞINI SÖYLEDİLER. PATRONA BİR KEZ DAHA İSTEĞİNİZİ DUYURACAĞIM. BİLAL BEYLE BU KEZ KENDİLERİ GÖRÜŞSÜNLER. ARKADAŞIM İÇİN GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM.
reyting'e ~ 6 yıl önce
Çok doğru Size kesinlikle katılıyorum.
Kıdem ~ 6 yıl önce
THYde çalışan personelin ortalama kıdeminin 3 yıla kadar düştüğü söyleniyor. Bu doğru mudur acaba? internet sitesindeki Personel Profili bölümünde yer alan bu bilgi neden kaldırılmıştır. Bir havayolu şirketinde olması gereken ortalama kıdem nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KIDEM ~ 6 yıl önce
SON BAKTIĞIMDA 6,5 OLARAK GÖRMÜŞTÜM DAHA ÖNCE 6 OLARAK KAYITLIYDI. 3' E DÜŞMESİ İÇİN HAYLİ ÇALIŞANI ÇIKARTMIŞ OLMALARI GEREKİR Kİ BÖYLE BİR ŞEY YOK.
T. Ayaz ~ 6 yıl önce
Çetin Bey 2003 yılından önce işe girenleri temizlediğin zaman ortalama şirket kıdemı 14 yıl olur, kabaca yarısını al 7 yıl olur. son yıllardaki yeni alımların fazlalığını, sayıları altı yedi bin civarındaki pilotların buyuk çoğunluğunun kıdemli olduğunu da dikkate alırsak ve bu pilotları dikkate almazsak oldu mu sana 86 yaşındaki şirketin ortalama kıdemi 3-4 yıl.
CVP T. AYAZ ~ 6 yıl önce
SAYFA YAPISINI DEĞİŞTİRMİŞLER. PERSONEL PROFİLİNİ TIKLAYINCA AÇILMIYOR. AMA YAKIN BİR GEÇMİŞTE 6,5 OLARAK GÖRMÜŞTÜM. HATTA GEÇMİŞ SENELERDE ORTALAMA KIDEM YILI 6' YA DÜŞTÜĞÜ SIRALARDA BU KONU İLE İLGİLİ BİR YAZI YAZMİŞTİM. TAM OLARAK EMİN DEĞİLİM AMA PİLOTLARIN KIDEMİ THY İNTİSAPLARI İLE BAŞLIYOR.
Kabasakal ~ 6 yıl önce
Çetin bey sen Thy de yönetim kurulu başkanı olsa idin ne yapardın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KABASAKAL ~ 6 yıl önce
ANLAYAMADIM MAZUR GÖRÜN. NEYİ NE YAPARDIM? HEM O AYAKKABI BANA 4 NUMARA BÜYÜK GELİR. AMA BİR ŞEYDEN EMİNİM. KAZARA TORPİL İLE ÖYLE BİR KONUMA GELSEM BİLE LİMİT 3 AY SÜRMEZ ATILIRDIM.
memur ~ 6 yıl önce
ÇETİN BEY, İKRAM BAŞKANI OLDUĞUNUZ DÖNEM İÇİNDE,ŞİRKET TECRÜBESİ HENÜZ 15 AYI DOLDURMAYAN, MEMURLUĞU BİLE YETERSİZ OLAN ŞAHISLARA, MÜDÜR VE MÜDÜR YARDİMCİLIĞİ VERMİŞTİNİZ. İKRAM KONUSUNDA BİLGİ VE BİRİKİMİ OLMAYAN, DİĞER UNITELERDE ÇALIŞAN, BAZI ŞAHISLARA DA YİNE MÜDÜR OLARAK, İKRAM BAŞKANLIGINDA GÖREV VERİLMİŞTİ ,SİZ BU UNİTEDE BAŞKAN OLARAK GÖREVDEYKEN.. BAŞARILARINIZA ASLA LAFIMIZ OLAMAZ. .ANCAK SİZİNDE SESİZ VE TARAF OLDUĞUNUZ ZAMANLAR OLDU...SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MEMUR ~ 6 yıl önce
ŞİMDİ OLDU. DOĞRUSUNU İSTERSENİZ SUALİN İKRAMDAN GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM. MALUM ÜZERİNDEN 22 SENE GEÇTİ. YÜZLER AKLIMDA AMA İSİMLERİ HATIRLAMAKTA ZORLANIYORUM.( YAŞ 72 ) DİĞER ÜNİTELERDEN İKRAMA YÖNETİCİ GETİRDİĞİM KONUSUNU DÜŞÜNMEM VE HATTA SORMAM GEREKİR.ÖNCE SİZE TEŞEKKÜR EDEYİM.BAŞARILARI HATIRLIYORSUNUZ DEMEK Kİ.BİRİNCİSİ BEN İKRAMDA YAKLAŞIK BİR SENE ÇALIŞTIM. 20 MİLYON USD KAR EDİP AYRILMA SÖZÜ VERMİŞTİM ERMAN YERDELEN BEYE. YANILMIYORSAM 19 MİLYONA ULAŞTIK / AŞTIK VE DE O SIRADA ALDIĞIM İŞ TEKLİFİ NEDENİ İLE AYRILDIM. İKRAMDA BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN ŞEY MUHAMMED HAMMAMIN BEN AYRILDIKTAN SONRA EMEKLİ OLDUĞU ZAMAN ÇETİN BU İNDİRİMLERİ ALMAMIŞ OLSAYDI GATE GOURMET İLE THY İŞBİRLİĞİ ÇOKTAN SONA ERERDİ DEMİŞ OLMASI. HER NE ŞSE GÜZEL GÜNLERDİ. SİZİ CEVAPLAYACAĞIM ANCAK YARIN ARACIMIN MUAYENEYE GÖTÜRECEĞİM. İSİMLERİ BİR SORMAM GEREKİR. BİR ŞEYİ HEMEN SÖYLEYEBİLİRİM. O DÖNEMDE YANILMIYORSAM ATİLLA ÇELEBİ BEY GENEL MÜDÜRDÜ. VEDE ERMAN YERDELEN BEY YK BAŞKANI. İKİSİDE BANA HİÇ KİMSEYİ MÜDÜR YAP VB.. BİR ŞEY SÖYLEMEDİ. HATA VEYA SEVAP HEPSİ BANA AİTTİR. DOLAYISI İLE SESSİZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL. SİZİ CUMA AKŞAMI CEVAPLAYABİLECEĞİM. [email protected]’ a BOŞ BİR MAİL ATARSANIZ CEVABIMI ORAYA GÖNDERMEYİ TERCİH EDERİM. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ TORPİLLE BİR ŞEYLER YAPTIMSA AIRPORTHABER’ DE CEVAPLAMAYA MECBURUM DEMEKTİR. İYİ GECELER.
CVP MEMUR ~ 6 yıl önce
mEMUR BEY KARDEŞİM.Arkadaşım. Mailinizi almadım. halbuki sizden açık davranmanızı bekliyordum. Bu durumda sualinizi bilinmesi gerektiği kadarını cevaplayarak bilginize sunuyorum. Evet, dışarıdan İkrama 2 kişi getirilmişti çalıştığım dönemde. Biri Türk Hava Yolları kalite Kontrol Müdürlüğünde görev yapan hijyen uzmanı olan arkadaşımızdı.Uzman olarak alındı. Kendisi Ortadoğu Ünv mezunu olup.Gıda Mühendisiydi. Ve de iç hat ikramının Gate Goumet’ den alınıp THY tarafından üretilerek verimesi konusunda görevlendirilmiş ve ikramın diğer konularında da bilgisinden istifade edilmiştir. Bunun dışında Başkan yardımcısı olarak istihdam ettiğimiz bir arkadaşımız daha vardı. O da şirketin bir ünitesinde Başkan ünvanı ile çalışıyordu. Dışarıdan zaman zaman ( Özellikle kendisine bir soru yönelttiğimiz zaman gelerek bana danışmanlık yapan bir arkadaşımız daha vardı.. Türk hava yolları kadrosunda değildi ve de maaş almıyordu. Bu kişi şimdi Amerika’da bir gıda kuruluşunda tepe yönetici.olarak görev yapıyor. İkramda o tarihte 7 Müdürlük vardı. Ve de bu Mürdürlüklerden münhal olanlar için sınav yaparak atanacak personel belirlenmiş. Sizin de ifade ettiğiniz sonuçlar bu yöneticiler ve ikram Müdürlüğünün değerli çalışanları tarafından alındı. Ben orkestra şefiydim.
memur ~ 6 yıl önce
ÇETİN BEY, İKRAM BAŞKANI OLDUĞUNUZ DÖNEM İÇİNDE,ŞİRKET TECRÜBESİ HENÜZ 15 AYI DOLDURMAYAN, MEMURLUĞU BİLE YETERSİZ OLAN ŞAHISLARA, MÜDÜR VE MÜDÜR YARDİMCİLIĞİ VERMİŞTİNİZ. İKRAM KONUSUNDA BİLGİ VE BİRİKİMİ OLMAYAN, DİĞER UNITELERDE ÇALIŞAN, BAZI ŞAHISLARA DA YİNE MÜDÜR OLARAK, İKRAM BAŞKANLIGINDA GÖREV VERİLMİŞTİ ,SİZ BU UNİTEDE BAŞKAN OLARAK GÖREVDEYKEN.. BAŞARILARINIZA ASLA LAFIMIZ OLAMAZ. .ANCAK SİZİNDE SESİZ VE TARAF OLDUĞUNUZ ZAMANLAR OLDU...SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memur ~ 6 yıl önce
Çetin bey ,THY'da yıllarca üst düzey yöneticilik yapmıştir.Kendisi zeki ve başarılı biridir. Bu yazısında eksik olan öz eleştiri yapmamamis olmasi...Kendiside torpile dayalı atamalar yapmış ve yapılanlara sesiz kalmıştır. Sonradan yazmak eleştirmek gibi bir hastalığımizda var malesef. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MEMUR ~ 6 yıl önce
CVP MEMUR ŞİMDİ OLDU. DOĞRUSUNU İSTERSENİZ SUALİN İKRAMDAN GELECEĞİNİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM. MALUM ÜZERİNDEN 22 SENE GEÇTİ. YÜZLER AKLIMDA AMA İSİMLERİ HATIRLAMAKTA ZORLANIYORUM.( YAŞ 72 ) DİĞER ÜNİTELERDEN İKRAMA YÖNETİCİ GETİRDİĞİM KONUSUNU DÜŞÜNMEM VE HATTA SORMAM GEREKİR.ÖNCE SİZE TEŞEKKÜR EDEYİM.BAŞARILARI HATIRLIYORSUNUZ DEMEK Kİ.BİRİNCİSİ BEN İKRAMDA YAKLAŞIK BİR SENE ÇALIŞTIM. 20 MİLYON USD KAR EDİP AYRILMA SÖZÜ VERMİŞTİM ERMAN YERDELEN BEYE. YANILMIYORSAM 19 MİLYONA ULAŞTIK / AŞTIK VE DE O SIRADA ALDIĞIM İŞ TEKLİFİ NEDENİ İLE AYRILDIM. İKRAMDA BENİ EN ÇOK ETKİLEYEN ŞEY MUHAMMED HAMMAMIN BEN AYRILDIKTAN SONRA EMEKLİ OLDUĞU ZAMAN ÇETİN BU İNDİRİMLERİ ALMAMIŞ OLSAYDI GATE GOURMET İLE THY İŞBİRLİĞİ ÇOKTAN SONA ERERDİ DEMİŞ OLMASI. HER NE ŞSE GÜZEL GÜNLERDİ. SİZİ CEVAPLAYACAĞIM ANCAK YARIN ARACIMIN MUAYENEYE GÖTÜRECEĞİM. İSİMLERİ BİR SORMAM GEREKİR. BİR ŞEYİ HEMEN SÖYLEYEBİLİRİM. O DÖNEMDE YANILMIYORSAM ATİLLA ÇELEBİ BEY GENEL MÜDÜRDÜ. VEDE ERMAN YERDELEN BEY YK BAŞKANI. İKİSİDE BANA HİÇ KİMSEYİ MÜDÜR YAP VB.. BİR ŞEY SÖYLEMEDİ. HATA VEYA SEVAP HEPSİ BANA AİTTİR. DOLAYISI İLE SESSİZ KALMAM MÜMKÜN DEĞİL. SİZİ CUMA AKŞAMI CEVAPLAYABİLECEĞİM. [email protected]’ a BOŞ BİR MAİL ATARSANIZ CEVABIMI ORAYA GÖNDERMEYİ TERCİH EDERİM. AMA DEDİĞİNİZ GİBİ TORPİLLE BİR ŞEYLER YAPTIMSA AIRPORTHABER’ DE CEVAPLAMAYA MECBURUM DEMEKTİR. İYİ GECELER.
CVP MEMUR ~ 6 yıl önce
ARKADAŞIM. BİR SORUN MU VAR. AYNI YORUMUNUZ 2 KEZ DAHA GELDİ.
memur ~ 6 yıl önce
Çetin bey ,THY'da yıllarca üst düzey yöneticilik yapmıştir.Kendisi zeki ve başarılı biridir. Bu yazısında eksik olan öz eleştiri yapmamamis olmasi...Kendiside torpile dayalı atamalar yapmış ve yapılanlara sesiz kalmıştır. Sonradan yazmak eleştirmek gibi bir hastalığımizda var malesef. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MEMUR ~ 6 yıl önce
SİZ TORPİL YAPTINIZ MI SUALİNİ CEVAPLAMIŞTIM. ( AŞAĞILARDA BULABİLİRSİNİZ ) YAZIDA BUNUN YERİ YOKTU ZİRA YAZIDA ESKİ İKİ GENEL MÜDÜRLE ŞİMDİKİLERİ KARŞILAŞTIRDIK. İSİM BELİRTMEDEN NEREYE TORPİLLE ATAMA YAPTIĞIMI VEYA HANGİ TORPİLLİ İŞLEME KARŞI ÇIKMADIĞIMI SÖYLERSENİZ TABİİ Kİ CEVAPLARIM.BEKLEYECEĞİM.
Torpil ~ 6 yıl önce
Torpil başlıklı yorumumu yine yayınlamamışsınız. Siz daha işinize gelmeyen bir yorumu bile yayınlamıyorsunuz nasıl adam kayırmaktan ve torpilden bahsediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TORPİL ~ 6 yıl önce
TORPİL BAŞLIKLI YAYINLANMAMIŞ BİR YORUM BULAMADIM. NE ATILANLAR DA NE DE SANSÜRLENENLER DE VAR. EĞER TEKRAR GÖNDERİRSENİZ VE DE İÇİNDE HAKARET VB.. YOKSA TABİİ Kİ YAYINLARIZ.KENDİ ALEYHİMDE OLANLARI YAYINLAMAK KONUSUNDA HASSASİYETİM VAR.
CVP TORPİL ~ 6 yıl önce
SİZDEN HALEN BİR GÖNDERİ OLMADI.?
Büyük Firma ~ 6 yıl önce
Türkiyenin en köklü tekstil firmalarından birinin sahibinin kızı yeni mezun olur ve babasının şirketinde çalışmaya başlar. 23 yaşındaki kızımız işe başlar başlamaz şirketin genel müdürü ile papaz olur ve babasına şikayet eder. Babası dakika içinde kendi kızını işten çıkarır. 25 yıldır senin okuduğun okulların, bindiğin arabaların parasını o adam sayesinde kazanıyoruz. Sen daha ne biliyorsun ki. Git biraz tecrübe kazan öyle gel der. Kız kendisine iş arar, baba tabi gizlice yardımcı olur. O kız yıllar sonra, hayatın tokadını yiye yiye, şimdi tekrardan babasının şirketinde ve çok başarılı bir yönetici. Sevilir sayılır ve başarılı. Var böyle şirketler Türkiye'de keşke daha fazla olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetersiz personel ~ 6 yıl önce
Yetersiz adayların tekrar dyned sınavına almalarına ne diyorsunuz ? Bu nasıl bir adam kayırmadır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000