05 Aralık 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Şuan Almanya devlet politikası olarak Türkiye düşmanlığı yaparken, teröristlere kol kanat gererken, nasıl olur da THY halen pilot adaylarını ultra milliyetçi Alman Psikologların kucağına atar? Bu şekilde en yeteneksiz, en liyakatsiz adamlar sizce de özellikle seçilmez mi? Yedi cihana meydan okuyan Cumhurbaşkanımızdan biraz feyz alın da artık şu Alman yardakçısı Fetöcülere yol verip, onların getirdiği Alman psikolog zırvasından da vazgeçip bu işi Türk psikologlarına bırakın..
  • Cumhurbaskanimiz dolari tl ye cevirme konusunda guzel bir girisimde bulundu THY de yabanci pilotlari yerliye cevirmesini bekliyoruz Turkun Turkten baska dostu yoktur
  • Ali bey, senin Haydar Yalçın hakkında hiç bir olumsuz yazını okumadım. Acaba onunla ne gibi bir ilişkiniz var. merak konusu. Bahri KESİCİ ye gelince o her zaman işini düzgün yapan,devletci milliyetci bir insandır. Asla basın mensubu v.s gibi kişilere taviz vermez. Basın iyi şeyler yazsın diye yüz vermez.Acaba sıkıntın ondan mıdır.
  • bilal emice sikintileri cözer kimse merak etmesin rahat olsun herkes çalişe devam bico
  • Bilal Ekşi SHGM'lüğüne vekaleten devam etsin zira arkadaş tüm havayollarının sırları ile birlikte getirilip THY'nin başına oturtuldu. Her türlü sırları bu arkadaş tarafında bilinen diğer hava yolları THY'ye ile nasıl rekabet edecekler. Arkadaş da kurallara bağlı bir şahsiyetmiş gibi orda oturacak. Lafı uzatmaya gerek yok. Kurallara bağlı olan bu görevi kabul ermezdi, hadi mecbur kaldı diyelim o zaman yol yakınken istifa etmeli ..... BECEREBİLİRSE
  • SHGM de çalışan FETO cu kontrol pilotları hala görevindeler Lisans masası komple revize edilmeli
  • SUAN THY İSCİ MEMUR TECRUBESİYLE GİDİYOR. İDARE SİFİR. 2018 deYENİ HAVA L8MANİNA GECİLDİGİNDE GİDECEGİZ, YONETİCİ İDARECİ O ZAMAN LAXİM OLACAK AMA HEPSİ GANİMEacaTCİ OLDUGU İCİN ORADA CUVALLAYACAK. AfaLLAyacak. VE DAGİLMA BASLİYACAK.CUNKU DİGER HAVAYOLLARİ 2018 E SİMDİDEN ALTYAPİSİNİ HAXİRLİYOR. BU DEDİGİMİ BİR KENARA NOT EDİN.AYNİSİ OLACAK.
  • Zamanında SHGM'ne yapılan pilot alımları buram buram kalite kokuyordu.
  • Temel kotilden önce ve sonra diye bakmak için erken,en basiti kar ve zarara bakarız anlamayan için borsadaki fiyattan tabiki dolar bazlı fiyattan hele petrol fiyatları yukarı tırmansız ak koyun kara koyun cıkacak ortaya...Bu arada cemaatler en cok THY de bastırıyor eleman yerleştirmede..
  • Tecrubesiz isinde basarili olamamis kisiler thy den arindirmali Kok pit istihdam ve mulakata giren vasifsiz torpilli kisilerden arinma olmadikca thy dogru yolu bulamaz

Temel Kotil gitti kavga bitti...

Ali Genç, Türk Hava Yolları'nda görev yaptığı döneme ait anılarını "Yüksek İrtifa" başlığı altında kitaplaştırdı. Kitabı okuma fırsatım olmadı henüz ama eminim kavgalar, dedikodular ve iç çekişmelere yönelik gerçekleri de bulacağız kitabın içinde.

Ama şu bir gerçek ki, THY'de Temel Kotil döneminde yaşanan kavgaların artık sona erdiğini söyleyebiliriz.

Temel Kotil'in, THY'ye gelişinden THY'den gidişine kadar olan dönemi gözümüzün önünden film şeridi gibi geçirdiğimizde o kadar çok olaylar yaşanmış ki anlatmakla bitmez ve zaman zaman da bunları sizlerle paylaştık.

Kotil'in en başarılı olduğu nokta, personele şirin görünmek ve her daim rekabet yaptığı YK başkanlarına karşı çalışanlar nezdinde pozitif etki yaratmaktır. İkinci başarılı alanı ise PR konusundadır. Medyayı kullanma becerisi Ali Genç sayesinde oldukça başarılıdır. Bu yüzdendir ki Ali Genç için özel methiyeler düzmüş ve bugün geldiğimiz noktada TAİ'de yollarını birleştirmeleri de bunun kanıtıdır.

THY'de sular duruldu diyebiliriz. YK başkanları ile bir araya gelmemek için köşe bucak kaçan genel müdür yerine uzlaşmacı, kendi emelleri yerine THY'nin çıkarlarını ön planda tutan bir genel müdürü THY'de işbaşına geldi.

Son bir buçuk ay içerisinde THY'den çatlak ses duymadık. Duymak da istemiyoruz. Zira ne Türkiye'nin ne de THY'nin kavga edecek lüksü yok.

THY'nin yeni genel müdürü Bilal Ekşi, daha çok kuralcı yönü ile ön plana çıkan bir yönetici profiline sahip. Bu durumu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yaptığı dönemdeki uygulamalarından anlayabilirsiniz.

THY'de aynı şekilde yönetim göstereceğini düşünüyoruz.

Bilal Ekşi'ye düşen en büyük görev ise "Bizim çocuklar" düzeninden vazgeçmesidir.

Biliyorsunuz, geçmiş dönemlerde ve bunda Temel Kotil'in de bire-bir dahli var "Bizim çocuklar" denilip ne kadar FETÖ'cü varsa, ne kadar iş bilmez varsa kurumun içine monte edildi. Ve biliyorum ki halen bu kişilerden arındırılabilmiş değil THY. İşte bu düzenden vazgeçmek THY'nin geleceğini aydınlatmak demektir.

Bilal Ekşi, "FETÖ'den arındırdık diğer cemaatlerden alalım" derse de yanlış olur. Bundan sonra hak eden, bileğinin hakkı ile gelene iş vermek ve liyakat esasına göre personel alınırsa THY'nin temelleri sağlamlaşacaktır.

Kış sezonu havacılık için en durağan zamandır. İşte bu durağan dönemden yararlanarak personel konusunda adımlar atılmalı ve  özellikle gizli, kripto FETÖCÜ'ler ayıklanmalıdır.

Bunu Temel Kotil istemedi. Fetöcülerin ayıklanması için İlker Aycı çok mücadele etti ama maalesef istediğini Temel defansı nedeniyle yapamadı. Şimdi THY'de çalışma ortamı, yönetici uyumu çok daha iyi. Önemli olan THY'nin çıkarı için yöneticilerin birbirinin açığını kollama yerine birbirinin açığını kapatmasıdır.

"Temel Kotil giti kavga bitti" başlığı atmamın sebebi de bu. Kavga ile ne ülke yönetilir ne de şirket.  Herkes, her sorumlu kişi sorumluluk alanındaki işi yaptığı sürece başaramayacağımız hiçbir iş, aşamayacağımız hiçbir engel yok.

SHGM tek ayaküstüne ne kadar icraat yapabilir?

Bilal Ekşi'den sonra gözler yeni SHGM genel müdürünü arar oldu. Yerine vekaleten getirilen Bahri Kesici'nin icraat yapamayacağı kesin. Ki ben ona vekalet verilmesini bile doğru bulmuyorum.

SHGM'ye bir an önce yeni, icraat yapabilecek, 2003-2011 arası yapılan icraatlara yakın bir performans sağlayacak bir genel müdüre ihtiyaç var. SHGM, önemsenmeyecek bir kurum değil.

SHGM için ön görümü daha önce söylemiştim. Yıllarını SHGM'ye veren bir Haydar Yalçın ile sonradan SHGM'ye monte olmuş bir Bahri Kesici'yi karşı karşıya da getirmek doğru değil. Haydar Yalçın'ın SHGM için yeterli deneyimi tecrübesi olmasına rağmen, vekaletin bile ondan esirgenmesi siyasi bir tavır olsa gerek.

Bahri Kesici, Samsun Kavak'ta belediye başkanlığı yapmış olabilir. Ama liyakat arıyorsan adres de bellidir.

Halen siyasi düşüncelerle siyaseten yakın kişiler tercih ediliyorsa sözün bittiği yerdir.

Güle güle kullansınlar Bahri Kesici'yi.

Temel Kotil gitti kavga bitti...

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

İsmilazımdeğil ~ 7 yıl önce
Şuan Almanya devlet politikası olarak Türkiye düşmanlığı yaparken, teröristlere kol kanat gererken, nasıl olur da THY halen pilot adaylarını ultra milliyetçi Alman Psikologların kucağına atar? Bu şekilde en yeteneksiz, en liyakatsiz adamlar sizce de özellikle seçilmez mi? Yedi cihana meydan okuyan Cumhurbaşkanımızdan biraz feyz alın da artık şu Alman yardakçısı Fetöcülere yol verip, onların getirdiği Alman psikolog zırvasından da vazgeçip bu işi Türk psikologlarına bırakın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Cumhurbaskanimiz dolari tl ye cevirme konusunda guzel bir girisimde bulundu THY de yabanci pilotlari yerliye cevirmesini bekliyoruz Turkun Turkten baska dostu yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam0655 ~ 7 yıl önce
Ali bey, senin Haydar Yalçın hakkında hiç bir olumsuz yazını okumadım. Acaba onunla ne gibi bir ilişkiniz var. merak konusu. Bahri KESİCİ ye gelince o her zaman işini düzgün yapan,devletci milliyetci bir insandır. Asla basın mensubu v.s gibi kişilere taviz vermez. Basın iyi şeyler yazsın diye yüz vermez.Acaba sıkıntın ondan mıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bbbb ~ 7 yıl önce
bilal emice sikintileri cözer kimse merak etmesin rahat olsun herkes çalişe devam bico

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zxx ~ 7 yıl önce
Bilal Ekşi SHGM'lüğüne vekaleten devam etsin zira arkadaş tüm havayollarının sırları ile birlikte getirilip THY'nin başına oturtuldu. Her türlü sırları bu arkadaş tarafında bilinen diğer hava yolları THY'ye ile nasıl rekabet edecekler. Arkadaş da kurallara bağlı bir şahsiyetmiş gibi orda oturacak. Lafı uzatmaya gerek yok. Kurallara bağlı olan bu görevi kabul ermezdi, hadi mecbur kaldı diyelim o zaman yol yakınken istifa etmeli ..... BECEREBİLİRSE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FETOCU PİLOTLAR ~ 7 yıl önce
SHGM de çalışan FETO cu kontrol pilotları hala görevindeler Lisans masası komple revize edilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2018 izde gorecegiz ~ 7 yıl önce
SUAN THY İSCİ MEMUR TECRUBESİYLE GİDİYOR. İDARE SİFİR. 2018 deYENİ HAVA L8MANİNA GECİLDİGİNDE GİDECEGİZ, YONETİCİ İDARECİ O ZAMAN LAXİM OLACAK AMA HEPSİ GANİMEacaTCİ OLDUGU İCİN ORADA CUVALLAYACAK. AfaLLAyacak. VE DAGİLMA BASLİYACAK.CUNKU DİGER HAVAYOLLARİ 2018 E SİMDİDEN ALTYAPİSİNİ HAXİRLİYOR. BU DEDİGİMİ BİR KENARA NOT EDİN.AYNİSİ OLACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Zamanında SHGM'ne yapılan pilot alımları buram buram kalite kokuyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKÖ ve TKS ~ 7 yıl önce
Temel kotilden önce ve sonra diye bakmak için erken,en basiti kar ve zarara bakarız anlamayan için borsadaki fiyattan tabiki dolar bazlı fiyattan hele petrol fiyatları yukarı tırmansız ak koyun kara koyun cıkacak ortaya...Bu arada cemaatler en cok THY de bastırıyor eleman yerleştirmede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Is bilmeyebn ~ 7 yıl önce
Tecrubesiz isinde basarili olamamis kisiler thy den arindirmali Kok pit istihdam ve mulakata giren vasifsiz torpilli kisilerden arinma olmadikca thy dogru yolu bulamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000