02 Ekim 2017, Pazartesi
Erdal GÜLMEZ
Erdal GÜLMEZ [email protected]
  • havacımısın sen errrdddaaaallll
  • 1925 yılında kurulan, yıllarca kurban derileri toplayan, hayırseverlerin bağışları, mirasları bağışlanan, o kadar çok gayrimenkulü olan kurum nasıl yönetilmiş ki iflas etmiş!!!!
  • lan Erdal sende havacıyım diosan bizde Astranotuz
  • Ne kadar yanlış değerlendirme ve yorumlarınız Erdal bey.Atatürk mirası kapatılıp yok olduğunda mutlu mu olacaksınız?Amac zaten bu köklü Kurumu bitirmek.Kurumlar baki insanlar gelip geçicidir.Birilerinin yaptığı yanlışlar yüzünden niye THK kaderine terk edilsin. Oysa şimdi daha çok sahip çıkma zamanı Ne olursa olsun bu Kurum hepimizin lütfen duyarlı olalım.
  • Size teşekkür ediyorum, işte aklın yolu bir
  • Sağol Erdalım, ekibimle berabercene gözlerinden öperiz.
  • Erdal Bey, iyi güzel söylüyorsunuz da,THK'nın içine düştüğü bu mali çöküntünün nedeni ticari başarısızlık değil,önceki başkan Osman Yıldırım'ın kötü yönetimi,şuursuzca borçlanması ve(savcının iddiaları doğruysa) yapılan yolsuzluklarıdır.Osman Bey bu iddialar karşısında önce tutuklanmış,daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.Şu anki yönetimin THK'nın içine düştüğü bu mali kriz ile ilgili zerre kadar kusuru yoktur.Bilakis şimdiki yönetim(Başkan Kürşat Atılgan) bu krizi çözmek için büyük çaba sarf etmektedir.Bu eleştirdiğiniz biletlerden 500 kuruş meselesi de bu çabalardan biridir.Atatürk'ün mirası olan bu güzide kurumu kurtarmak için sizin daha farklı ve parlak fikirleriniz varsa lütfen öğrenelim.

THK ve 50 kuruş bilet ücreti

Merhaba,

Geçtiğimiz günlerin yoğun gündemi içinde  dikkatimi özellikle çeken bir haber oldu, Airporthaber’de  detayı yayınlanan  habere göre  ; “…THK, uçak biletlerinden 50 kuruşluk gelirin kendilerine verilmesi dahil bazı öneriler içeren bir kanun taslağını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu... ”(Kaynak: THK her biletten 50 kuruş istiyor)

Haberin detayına baktığımızda , Türk Hava Kurumu (THK)  maddi kaynaklarının artırılması amacıyla kendilerine vergi muafiyeti sağlanması ve uçak biletlerinden 50 kuruşluk gelirin kendilerine verilmesi gibi taleplerinin olduğunu görüyoruz. Hem de bilet başına 50 kuruş geliri küçümseyerek ; “ …50 kuruş gibi küçük bir gelirin…” ifadesi ile. 2016 yılında sadece iç hat yolcu bileti sayısının 100 milyonun üzerinde olduğunu düşünürsek küçümsenen miktarın ne kadar büyük miktar paraya  denk geldiğini görmüş oluruz.

Ticari faaliyette bulunan bir kurumun kötü işletmecilik yapıp zararı da millete fatura etmek istemesi üstelik bunu da matah bir iş yapmış gibi sunmasına üzüldüm. THK hangi sahalarda hizmet üretiyor merak eden sayın okurlara...: http://www.thk.org.tr/biz_ne_yapiyoruz

Ayrı bir şaşkınlık ve üzüntüm de  bu  ilave kaynak talepleri için adres olarak  Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden ve / veya  Gençlik ve Spor Bakanlığından yıllık 25 milyon lira gibi bir talebin olması. Evet yanlış okumadınız THK, eğitim için ayrılan bütçenin 25 milyon TL’lik kısmının kendisine verilmesini istiyor.

Neresinden baksanız yanlış bir talep, kaldı ki yıllardır  THK'nun Milli piyangodan ve satılan sigara paketlerinden aldığı payın yanı sıra deri toplama imtiyazları vardı da ne oldu ? Kurumun geldiği nokta açıkça ortada.

Bu tip kurumlar ilave –bedava – hazır para ile fonlanarak  ve hazır kaynak olsun rahat rahat yönetelim diyen yöneticiler ile değil tam aksine  hiç bir ilave kaynak vermeden ayakları üzerinde durmasını saglayacak işletme yöntemleri ve bunu saglayacak yönetimler ile olur. THK gibi bir marka ve bu kadar güçlü bir altyapınız olacak yine gidip kamunun kaynaklarına göz dikecekesiniz helal olsun. Emin olun THK ihale ile işletmelerini kiralasa kamudan istediği paradan daha fazlasını elde eder hem kamuya yük olmaz hem de tam aksine gelir elde edilir.

THK üst yönetimi işi nasıl daha iyi yaparız diyeceğine her taraftan hazır para gelsin hatta MEB’in eğitim kaynağı bile kendilerine aktarılsın onlar da yönetim zaafiyeti  sonucu oluşan zararı böylece kapatsınlar, ne kadar güzel ne kadar kolay bir çözüm. Kamu görevi olsa orada kar zarar bakılmaz ve ne kadar lazımsa ödeme yapılır,fakat THK ticari bir işletme olduğu için kamu görevi , görev zararı gibi perdelerin arkasına saklanamaz.

Kalite sistemlerinin eleştirilecek tarafları olabilir fakat “kök neden” tanımı benim çok hoşuma gidiyor. THK, niçin ilave kaynağa ihtiyaç duyuyor? Çünkü zarar ediyor, niye zarar ediyor ? Bu sorunun cevabını kurum yetkilileri bulmalı ve çözüm üretmeli eğer çözüm üretemiyorsa müsaade isteyip ayrılmalı çözüm bulabileceklere fırsat vermeli. Yanlış anlama olmasın lütfen ilgili yöneticiler çok değerli iyi insanlardır mutlaka hatta genel yönetim kuruluna baktığımızda 12 kişilik ekibin kendi alanlarında tecrübeli, yetkin  kişiler olduğunu  görüyoruz. Muhatapların şahıslarına hiç bir sözüm yok fakat ticari işletmeyi yönetmek ayrı bir konu ve bu görev için uygun değilseniz ısrarla orada durmanın alemi yok. Daha faydalı olacağınız başka bir göreve hatta daha üst mevkilere bile geçiş olabilir yeterki her iş kendi türünden ehline verilsin. Çok iyi basketbol oynayan birini futbol takımına alıyormusunuz ?

                                                      **

21 eylül 2017 tarihinde Atatürk Hava Limanı inişi sırasında  pistten çıkan TC-KON iş jeti için medya da uçak düştü gibi haberler oldu. Uçağın pistten çıkması  ile uçak düşmesi apayrı kavramlar olup daha özenli yayıncılık yapılması gerekiyor. Bu vesile olayı basit yaralar ile atlatan  Muzaffer Kaptan ve  ekibine  acil şifalar diliyor geçmiş olsun diyorum.

Saygılarımla

Erdal Gülmez

THK ve 50 kuruş bilet ücreti

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

errrrdalllaaaamaaa ~ 6 yıl önce
havacımısın sen errrdddaaaallll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz varken ~ 6 yıl önce
bizim ne haddimize
Milli Havacı ~ 6 yıl önce
1925 yılında kurulan, yıllarca kurban derileri toplayan, hayırseverlerin bağışları, mirasları bağışlanan, o kadar çok gayrimenkulü olan kurum nasıl yönetilmiş ki iflas etmiş!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mertay ~ 7 yıl önce
lan Erdal sende havacıyım diosan bizde Astranotuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üslup ~ 7 yıl önce
üslub-u beyan aynı ile insan
Şairrrrr ~ 7 yıl önce
Hem havacı hem şairrrrr... Erdoooo canımsın
Selcan ~ 6 yıl önce
Merto haklı beyler Erdo da yazar oldu ya havacıyım hesabı... doldurun kadehleri
Thklı ~ 7 yıl önce
Ne kadar yanlış değerlendirme ve yorumlarınız Erdal bey.Atatürk mirası kapatılıp yok olduğunda mutlu mu olacaksınız?Amac zaten bu köklü Kurumu bitirmek.Kurumlar baki insanlar gelip geçicidir.Birilerinin yaptığı yanlışlar yüzünden niye THK kaderine terk edilsin. Oysa şimdi daha çok sahip çıkma zamanı Ne olursa olsun bu Kurum hepimizin lütfen duyarlı olalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten bitmiş ~ 6 yıl önce
Siz neye sahip çıkıyorsunuz? kime sahip çıkıyorsunuz onu düşünün.
yerli kaptan ~ 6 yıl önce
Atatürk'ün mirası tamamen klişe bir laftır. Türkiyede her yıl 10 milyona yakın kurban kesiliyor. her kurban derisi 50 tl olsa yıllık 400-500 milyon tl para eder. piyangodan gelen paralarda düşünüldüğünde bir servet ortaya çıkıyor. planör, model uçak, paraşüt gibi oldukça masrafsız işlerle uğraşıldığı düşünülürse bu para nereye gidiyor? Atatürk mezarından kalksa son 20-30 yılın yöneticilerini sıra dayağına çekerdi diye düşünüyorum. borç takıp atatürkçülük maskesinin arkasına sığınmayalım lütfen.
Thklı ~ 6 yıl önce
Sizin deri piyasasından hiç haberiniz yok sanırım koyun derisi 2 ve 3 TL den satıldı bu yıl
Yerli teknik ~ 6 yıl önce
thk lı kardeşim öyle beleş para yok.Bizler alın teri kan ter çalışıp para kazanıyoruz.Öyle yattığın yerden beleş para yok.Ayıp ayıp bir de utanmadan yok koyun derisi 3 3 tl yok dana derisi 5 tl muhabbeti yapacağınıza Doğru düzgün icraatlar için daha çok çalışın.Ohh ne de olsa devlet kapısı misss :)
Ataturk ~ 6 yıl önce
Thk lilarin tek dayanagi Ataturkun arkasina siginip dümen cevirmektir.. Bu kurumu ve belesci tayfasini havacilik camiasinda istemiyoruz..Yan gel yat kurumu .
Hamdi özkan (kapatılan sarıyer şb baş.) ~ 7 yıl önce
Size teşekkür ediyorum, işte aklın yolu bir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muzaffer Kaptan ~ 7 yıl önce
Sağol Erdalım, ekibimle berabercene gözlerinden öperiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK DOSTU ~ 7 yıl önce
Erdal Bey, iyi güzel söylüyorsunuz da,THK'nın içine düştüğü bu mali çöküntünün nedeni ticari başarısızlık değil,önceki başkan Osman Yıldırım'ın kötü yönetimi,şuursuzca borçlanması ve(savcının iddiaları doğruysa) yapılan yolsuzluklarıdır.Osman Bey bu iddialar karşısında önce tutuklanmış,daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.Şu anki yönetimin THK'nın içine düştüğü bu mali kriz ile ilgili zerre kadar kusuru yoktur.Bilakis şimdiki yönetim(Başkan Kürşat Atılgan) bu krizi çözmek için büyük çaba sarf etmektedir.Bu eleştirdiğiniz biletlerden 500 kuruş meselesi de bu çabalardan biridir.Atatürk'ün mirası olan bu güzide kurumu kurtarmak için sizin daha farklı ve parlak fikirleriniz varsa lütfen öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzeltme ~ 7 yıl önce
500 kuruş değil, 50 kuruş olacak, düzeltirim...
1933 doğumlu ~ 7 yıl önce
Yazar yönetim iyi demiş fakat içlerinde büyük şirketleri yöneten yeni trendleri bilen kimse yok maalesef, başkan 60 yaş üstü başkan yardımıcısı 1933 doğumlu
Sayın THK dostu! ~ 7 yıl önce
Parlak fikri size ben vereyim. Servetinizi olduğu gibi THK'ya bağışlayın.
Tavsiye ~ 6 yıl önce
THK'nın bu hale neden düştüğünü (başta Erdal Bey olmak üzere) merak edenler,eski başkan Osman Yıldırım tutuklanmadan önceki Airport yorumlarını ve haberlerini iyice okusunlar,Osman Yıldırım'ın adım adım kurumu nasıl batırdığını anlayacaklar.Buna ilaveten, savcıların Osman Yıldırım hakkındaki iddianemesini okumakta da büyük yarar var.
Yarasa ~ 6 yıl önce
Eski md osmanbey kurumu batırırken devlet neredeydi hem eğer betırmış ise neden serbest bırakıldı kimin adamı hiç hesap sormak yok ye iç gez birsk gittt sonra adam yedi yedi ise bütün devlet yedii. Yanlız hiç kimse yemez yese hapiste olurdu. Devlet kurumlarını denetlemeyen devlet suçlu insan beşer saçar sen devlet babaysan izlicen amhet amca bizden izleme sonra yesin son ra gitsin kimm suçluuuu allahaşkınaa
Atatürke.. ~ 6 yıl önce
Atatürke kurban ol sen.. Her türlü dalavere bu kurumda. Ikide bir yok Atatük var Atatürk. Arpanizin kesilme korkusu ile yasiyorsunuz. Milleti senelerce kandirdiniz.. Kapatin gitsin bu kurumu.. Hic degilse Atamizin kemikleri sizlamasin....

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000