23 Nisan 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Tüm sektörün sesi ve hak savunucusu olacağım demişsiniz inşallah diyoruz ve alkışlarız bizde sizin arkanızda yer alırız Borajet mağdurları içinde bir yazı yazmak bir görüşme yapmak yada mağdurları dinlemek mahkeme süreçleri hakkında bilgi almak isteyecekmisiniz 1 yıldır insanlar mağdur ama THY personeli olmadıkları için haber yapılmıyor. UNUTMAYIN YAKLAŞIK BİN PERSONEL HALA BU CAMİANIN İÇİNDE VE SİZİ TAKİP EDİYOR.
  • Helali hos olsun
  • Ne cekiyorsak icimizden bizi temsil etmek icin secilip yonetime gecenlerden cekiyoruz, bizim yuzumuz olmasi gereken kisiler sirketin catik kaslari olup cikiyor, bak 330 md lugune, kalite dediler, bir ay surasi bir ay burasu, seffalik hesap verilebilirlik, adalet, crm. dinamik ahkamlari, hepsi fos ve yalan cikti, degismiyorlarda, yalanin bini bir para, simdi genclerin - pilotlarin en buyuk hevesi yeni tip ucaklarla ucma olayinida biz sececegiz dediler, normalde herkesin sertifikasinin gecerli oldugu ayri bir egitim aranmadigi a350 ucaklarinda ucma konusunu da bulandirdilar, hevesler sondu, beklenti bitti
  • Siz thy gariplerinin hakkini arayin bak ozaman insalar nasil taktir aliyorsunuz yazik ki aklinizin ucuna bile gelmiyor
  • Sayın Kıdık, Ben bir kabin personeliyim. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız. Sadece THY değil Türkiye'deki tüm uçucu personel özlük haklarını yıllardır bekliyor. Madencilerden ne farkımız var!? Tek fark çalışma yerlerimiz ve üniforma giymek zorunda olmamız. İşin tehlikesi ve sağlık acısından zararları belli. Onların her hakkı bizim de hakkımızdır!.. Deniz İş Kanunu var, peki neden Hava İş Kanunu yok!? Herkes maaşlarımızla bizi yargılıyor! İnanın yarısını versinler ama haklarımız olsun, hukukumuz olsun. Bizlerde rahat nefes almak istiyoruz!.. Saygılarımla!..
  • Sadece thy değil sektördeki tüm çalışanların savunucusu ol. İktidara,neden koskoca sektörde bir tek thy'de sendika var, neden havaş,çelebi vs gibi şirketlere sendika zorunluluğu getirilmiyor,insanlar işsizlikle neden tehdit ediliyor,sömürü düzeni neden bitmiyor diye sor,elinden geleni yap,şirketlere de neden sendikaya karşısınız,neden çalışan sirkülasyonu bu kadar çok,insanları neden sömürüyorsunuz,haklarını yiyorsunuz diye tepki ver herkes senin için dua etsin. Gerçi 2002 yılında 5 milyon olan sendikalı sayısını 1 milyon civarına düşüren iktidara sorsan umursar mı ayrı, çalışanlar da biat ederek,koyun gibi ses çıkarmadan,kaderlerine razı olup tepki vermiyorlar o da apayrı tabii. Bu ülkede sömürü,haksızlık,kul hakkı yeme bitmedikçe,torpil,hemşehricilik,liyakatsizlik,sahtekarlık,adiliğin kökü kazınmadıkça yüce mevla bizlere refah,huzur,bereket vermez,vermiyor da ama kimin umurunda ?
  • Ben anlamadimAli Bey, mucadele edeceksiniz nasil kiminle neyaparak, yazmayacaksiniz neden, engel mi olundu size de, o yonetocilerin kim oldugunu tahmin etmek zor degil ,cozumsuz derltleri oldugunu gormeden olmeyiz umarim,ancak sizin ne demk istediginiz anlasilmadi burdan ,ne yapmaya calistiginizi net olarak yazin, kimmis kapi kapi dolasan yazin bilsin herkes ,ne huzur kaldi ,ne saglik, ne aile, sinir stress yorgunluk kizginlik vs kotu duygular maalesef
  • Seni en çok ben eleştiriyordum ama şimdi göklere yükseldin... Git ve o masumları sahiplen sonra da buraya geri dön
  • Peki sana inandım.Daha önceki karalamalarını affettim.Anne ve babana tekrar geçmiş olsun.Kim olduğumu anladın.Helal olsun.
  • Daha durun bizim veballerimiz o kararları verenlerin bu dünya ve ahirette yakasından ve yolundan çekilmeyecek. Sürünecekler....

THY çalışanlarının tek savunucusu olmazsam!

Aslında bu niyetimi tüm havacılık sektörü için söylüyorum. Başta THY çalışanları olmak üzere tüm havacılık sektöründe çalışanların haklarını savunmak ve hak ettikleri gibi çalışmalarını sağlamak boynumun borcu olsun.

Balık hafızalı olmadığınızı anlamaları için sürekli olarak gündemde tutmaya ihtiyaç var.

Niye böyle diyorum. Kaç yazı yazdım hepiniz biliyorsunuz. THY çalışanlarının kurduğu Hava-Sen adlı sendika sebebiyle işten atılanları yazdık. Yenileri de listeye ekleniyor. Oysa yapılması gereken çalışanları bu şekilde arayış içine sokan yöneticilerin iş akitleri feshedilmesi gerekiyordu.

Bir, iki yazımda işaret ettim veya ismen zikrettim.

Ama kimse siz çalışanlar gibi tırnağı ile kazıyarak gelmedi ki, destekleyen kodamanlar var. Senin gibi gariban değiller ki!

Sen Anadolu’dan çıkıp gelmişsin. Kim bilir, bir dilim ekmeği kaç kişi ile bölüşüp yedin-okudun. Onlar gibi tepeden inip ballı koltuklara oturmak senin haddine mi? Şansın bile yok.

Geçen hafta THY iki kaptan ve iki kabin amirini işten çıkardı.

Çıkarın bakalım.

Ben şimdi büyük bir gerçeği açıklıyorum. İşten atılacakların isimlerini THY’de kendi makamını sağlam tutmak için çalmadık kapı, yalvarmadık adam bırakmayan bir yönetici verdi.

“Bu, bu, bu kişiler Hava-Sen’in elebaşı” dedi.

İşten çıkartılanların tamamı ile görüşeceğim ve hukuk mücadelelerinde yanlarında olacağım.

THY, arpalık değil, THY ötekileştirme yeri değil.

Bizim istediğimiz nedir? İş barışıdır, insanların; insan gibi muamele görerek çalıştırılmasıdır.

Oysa mekanizma farklı. Hepiniz biliyorsunuz. Ama emin olun ki siz çalışanlar haklarını aradığı sürece, hukuk çerçevesinde hareket ettiği sürece çalışanlar üzerinde korku cumhuriyeti ile yönetim şekli gösterenler zaman içerisinde kendi vicdanlarına dahi hesap veremeyeceklerdir.

Bana gelen yorumların bazılarında “Bu yolda senin de suçun var. Sen çanak tuttun işten atılmalara” diyorlar.

Onların penceresinden bakarsam haklılar lakin ben sizleri köle gibi görenlerin düşence tarzını bildiğim için, bu olacakları tahmin ettiğim için yazılarımın algılanamayacağını bilerek kaleme aldım.

Velhasıl, işten atılanlar işten atanlar karşısında galiptir.

Bu yazım ile birlikte, bu konuları asla gündeme getirmeyeceğim. Ta ki ne zamana kadar? Şartlar oluştuğunda sizlerin haklarınız nasıl korunuyor bunu hep birlikte göreceğiz.

Zaman geldi ve ben bu yazım ile birlikte Airporthaber’deki yazılarıma son veriyorum.

Yoğun bir süreç bizi bekliyor.

Şunu söylüyorum; Size layık olmazsam namert olayım, alçak olayım.

Haklarınızı helal edin.

THY çalışanlarının tek savunucusu olmazsam!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

ÇOK MAĞDURUZ ~ 6 yıl önce
Tüm sektörün sesi ve hak savunucusu olacağım demişsiniz inşallah diyoruz ve alkışlarız bizde sizin arkanızda yer alırız Borajet mağdurları içinde bir yazı yazmak bir görüşme yapmak yada mağdurları dinlemek mahkeme süreçleri hakkında bilgi almak isteyecekmisiniz 1 yıldır insanlar mağdur ama THY personeli olmadıkları için haber yapılmıyor. UNUTMAYIN YAKLAŞIK BİN PERSONEL HALA BU CAMİANIN İÇİNDE VE SİZİ TAKİP EDİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hellal olsun ~ 6 yıl önce
Helali hos olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Kidik samimiyetine inaniyorum ~ 6 yıl önce
Ne cekiyorsak icimizden bizi temsil etmek icin secilip yonetime gecenlerden cekiyoruz, bizim yuzumuz olmasi gereken kisiler sirketin catik kaslari olup cikiyor, bak 330 md lugune, kalite dediler, bir ay surasi bir ay burasu, seffalik hesap verilebilirlik, adalet, crm. dinamik ahkamlari, hepsi fos ve yalan cikti, degismiyorlarda, yalanin bini bir para, simdi genclerin - pilotlarin en buyuk hevesi yeni tip ucaklarla ucma olayinida biz sececegiz dediler, normalde herkesin sertifikasinin gecerli oldugu ayri bir egitim aranmadigi a350 ucaklarinda ucma konusunu da bulandirdilar, hevesler sondu, beklenti bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taseron ~ 6 yıl önce
Siz thy gariplerinin hakkini arayin bak ozaman insalar nasil taktir aliyorsunuz yazik ki aklinizin ucuna bile gelmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EL-CEVAP! ~ 6 yıl önce
Sayın Kıdık, Ben bir kabin personeliyim. Umarım olumlu sonuçlar alırsınız. Sadece THY değil Türkiye'deki tüm uçucu personel özlük haklarını yıllardır bekliyor. Madencilerden ne farkımız var!? Tek fark çalışma yerlerimiz ve üniforma giymek zorunda olmamız. İşin tehlikesi ve sağlık acısından zararları belli. Onların her hakkı bizim de hakkımızdır!.. Deniz İş Kanunu var, peki neden Hava İş Kanunu yok!? Herkes maaşlarımızla bizi yargılıyor! İnanın yarısını versinler ama haklarımız olsun, hukukumuz olsun. Bizlerde rahat nefes almak istiyoruz!.. Saygılarımla!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 6 yıl önce
Sadece thy değil sektördeki tüm çalışanların savunucusu ol. İktidara,neden koskoca sektörde bir tek thy'de sendika var, neden havaş,çelebi vs gibi şirketlere sendika zorunluluğu getirilmiyor,insanlar işsizlikle neden tehdit ediliyor,sömürü düzeni neden bitmiyor diye sor,elinden geleni yap,şirketlere de neden sendikaya karşısınız,neden çalışan sirkülasyonu bu kadar çok,insanları neden sömürüyorsunuz,haklarını yiyorsunuz diye tepki ver herkes senin için dua etsin. Gerçi 2002 yılında 5 milyon olan sendikalı sayısını 1 milyon civarına düşüren iktidara sorsan umursar mı ayrı, çalışanlar da biat ederek,koyun gibi ses çıkarmadan,kaderlerine razı olup tepki vermiyorlar o da apayrı tabii. Bu ülkede sömürü,haksızlık,kul hakkı yeme bitmedikçe,torpil,hemşehricilik,liyakatsizlik,sahtekarlık,adiliğin kökü kazınmadıkça yüce mevla bizlere refah,huzur,bereket vermez,vermiyor da ama kimin umurunda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 6 yıl önce
Ben anlamadimAli Bey, mucadele edeceksiniz nasil kiminle neyaparak, yazmayacaksiniz neden, engel mi olundu size de, o yonetocilerin kim oldugunu tahmin etmek zor degil ,cozumsuz derltleri oldugunu gormeden olmeyiz umarim,ancak sizin ne demk istediginiz anlasilmadi burdan ,ne yapmaya calistiginizi net olarak yazin, kimmis kapi kapi dolasan yazin bilsin herkes ,ne huzur kaldi ,ne saglik, ne aile, sinir stress yorgunluk kizginlik vs kotu duygular maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şimdi oldu ~ 6 yıl önce
Seni en çok ben eleştiriyordum ama şimdi göklere yükseldin... Git ve o masumları sahiplen sonra da buraya geri dön

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eagle ~ 6 yıl önce
Peki sana inandım.Daha önceki karalamalarını affettim.Anne ve babana tekrar geçmiş olsun.Kim olduğumu anladın.Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 6 yıl önce
Daha durun bizim veballerimiz o kararları verenlerin bu dünya ve ahirette yakasından ve yolundan çekilmeyecek. Sürünecekler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000