13 Kasım 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bırakın
  • 08.02.2018 temettü yatacak herkese 4250 net
  • Yeni sendika en iyi tabirle macera arayışıdır. Hak ettiği tabirle işçiye tuzaktır. Böl parçala yönet. Bu kadar net. Hava iş üyelerı bölünürse her iki sendikada yetki belgesi icin gerekli çoğunluğu kaybeder. Ve tis gider hersey gider. Bunu herkes biliyor görüyor. Bahadir kaptan hava iş tarihine kara leke olarak geçti. Sizde ikinci bahadır olmayin saygıdeğer kaptanım.
  • Ali Bey nerdeyse "vazgeçin başka sendika, hak arama sevdasından, bu adam neyinize yetmiyo" yazacakmışsınız ama onu demeye getirmişsiniz zaten. Yetmiyo bu sendika neden mi? Hakkımızı arıyor gibi gözüküp, maillerle gürleyip, coşup, şirket yetkilileriyle masaya her oturuşlarında bir hakkımızı daha verdikleri için. Kabine, kokpite kime sorsanız bu yeni kırpılan hakların dönemindeki 5-6 aydır yorulduğu kadar hiç yorulmadığını söylüyor. Tabi ki emekle, alın teriyle kazanılıyor, tabi ki yorulcaz ama takdir edersiniz ki bunun bir sınırı var ve biz bu sınırı son birkaç ayda çoktan geçtik. Mevcut sendikamız saolsun onlar varken düşmana ihtiyacımız yok. Zam farkları da en doğal ve gecikmiş hakkımız ve bu da sanki sendikanın lütfuymuş da bir kar payıymış gibi gösteriliyor. Halbuki bırakın lütfu enflasyon karşısında bile yenik durumdayız bu vaadedilen fark yattığı zaman. Eğer yeni dönemde sendika bu al gülüm ver gülüm havasında bizi kandırdığını zannederek yola devam etme stratejisini uygulayacaksa yine elbet ve umuyorum ki karşısına daha mantıklı ve ali cengiz oyunlarına dur diyecek bi başka rakip çıkacaktır.
  • Peki tgs be yapacak hala %1 kar payı alıp sus otur mu olacak. 3. Havalimanında bu insanlar neler yaşayacak tahmin eden var mı peki bu insanların sendikalaşmasına toplu iş sözleşmesi yaparak hiç değilse yan haklar alabilmesine izin verilecek mi? Özel sağlık sigortası extra dinlenme günü ikramiyenin yılda 4 e çıkarılması. Biraz da günde üstünden ortalama 5 ton yük geçen insanları yazın Ali bey.
  • Yine kendilerine alirlar payi zerre suphem yok. Calisana koklatmazlar. Ha belki bi iki tane servis hatti koyarlar K kapisina yapacaklari budur. Globally yours deniliyor iste bunlar icin only ours.
  • thk yıllardır çalıştırdığı 12 ambulans helikopter pilotunu istihdam fazlası diyerekten işten attı.atar atmaz 2/3 ücretle 3 pilot aldı, şimdi de attığı pilotlara 2/3 ücretle geri dönün diyor.madem istihdam fazlası var niye ucuz diye pilot alıyorsun? hem kiraladığın helikopterlerin kirasını ödeme, elin japonu helikopterleri tırlara yükleyip götürsün sonra da çık mücbir sebeple helikopterler gayrıfaal oldugundan istihdam fazlası diye işten at, hem de attığın adamların yerine 3 gün sonra ucuz pilot al. shgm üç maymunu oynuyor her zamanki gibi, hani pilot atarlarsa nasıl verdiğiniz belli olmayan o saçma sapan molalı muafiyeti geri alacaktınız? ne oldu??? sağlık bakanlığı desen konuya duyarsız. bu arpalığı düzeltirse ancak sayın cumhurbaşkanı düzeltir.
  • Bir de yeseydi ne olacaktı acaba? Kendi çalışanına iftira atmak size göre normal bir şey herhalde. Yoksa kendisi durumun farkında değildi de kandırıldı mı? 60 kişinin haksız yere işten çıkarıldığını Yargıtay da onayladı diye haberiniz var. Geçmişte yazılarınız var. Kendisi hala farkedememiş durumu herhalde ki 1,5 senedir bir şey yapmıyor. Bir hatırlatıverin hak yemeyen başkana, hamuduyla yuttuğu haklar midesinde duruyor...
  • Bizden yana kazanan asla Tatlibal.degildir ,bilginize
  • Ucaga bigun ben de once binicem ağbiii Temettü nasıl? Güzel mi?

THY kazandığını çalışanlarla paylaşacak mı?

Türk Hava Yolları’nın ve Pegasus Havayolları’nın açıkladığı kar, sallanan ekonomimiz için moral kaynağı oldu diyebilirim. Merak ettiğim konu şu; “bu başarıyı İlker Aycı mı sahiplenecek yoksa Bilal Ekşi mi” bunu zamanla öğreniriz.

Kimse böyle bir kar edeceğini beklemiyordu. Aslına bakarsanız Eylül ayında THY’nin 700 milyon dolar kar ettiğini biliyordum. Lakin THY’de hatırını saydığım yöneticilerin ricaları üzerine, borsada da spekülatif haber algılaması olacağı için yazmadığım bu bilginin geçen hafta açıklanan 940 milyon dolara dayanması milliyetçi bir vatan evladı olarak beni sevindirmiş durumda.

THY sektörün babası ise kar ederek motivasyon sağlayacağına, yeni istihdamlar yaratacağına eminim. Tabi bu kar oranına bakarak Varlık Fonu’nun “Gel bakalım buraya, pamuk eller cebe” diyebileceğini hesaba katmıyorum.

Olması gereken THY’nin yeni istihdamlar yaratması, çalışanlarına daha fazla paylaşım yapmasıdır. Gerçi üçüncü havalimanı için THY’ye yatırım harcaması için para gerekli ama personel asla göz ardı edilmemeli.

Bilal Ekşi’nin “Bu başarı 1 kişinin değil 50 bin kişinindir” açıklamasından personel paylaşımı yapılacağını algılamış olsam bile THY’nin Bilal Ekşi’den oluşan tek kişilik bir koro olmadığının bilincindeyim.

Velhasıl THY en zor dönemde bu kadar kar etti ise 2018’in daha verimli geçeceği umudumuzu korumalıyız.

Bir parantez de Pegasus Havayolları’na açmak gerekir. Biliyorum ki çokça sorunla uğraşan Pegasus Havayolları, 536 milyon TL’lik kar açıklaması ile sektörün ikinci motivasyon kaynağı olmuştur. Havacılık sektörünün ekonomiye sağladığı katma değerin, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bu açıdan havacılık sektörünün önemini anlamayan, gerektiği kadar değer vermeyen hatta görmezden gelen devlet idarecilerinin gözünün açılması gerekir.

İlker Aycı’ya özellikle teşekkür etmeliyim.

Masumiyetine adım kadar emin olduğum bir konuda İlker Aycı ile yapmış olduğumuz görüşmede verilen söz yerine getirildi. Bu açıdan kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Hakkaniyet anlamında “hak” yememeyi kendisine prensip edinen İlker Aycı, bu davranışı ile “Yaparız, ederiz, hele bir bakalım” diyenlerin örnek alması gereken bir duruşu sergiledi. Konunun detayını paylaşmayacağım. Şunu söyleyeyim yeter. İlker Aycı, THY genel kurulunda gündeme getirmiş olduğum sorunu çözüme kavuşturdu. İşte bu sebeple İlker Aycı’ya bir kez daha teşekkür ediyorum.

Her ne kadar İlker Aycı’nın bazı konuları farklı yorumlamasına “yanlış” diyebiliyorsam çalışanlar açısından hak yememesini de alkışlıyorum.

Hava İş seçimleri bitti, geleceğe bakalım…

Beklediğimiz ve öngördüğümüz gibi Hava İş Sendikası’nın seçimleri bitti. Ali Kemal Tatlıbal ve ekibi seçimde ipi göğüsledi. Olacağı bu idi. Ben yine söylüyorum. Muhalefet olarak adlandırılan İskender Çarkçı ve ekibi (!) kazanmak için değil kaybetmek için zaman harcadı. Kavgacı, uzlaşmadan uzak muhalefet asla yol alamaz. Zaman uzlaşma zamanı, zaman insanlara dokunma zamanı. Kötüleyerek, “tu kaka” diyerek seçim kazanılmaz. Kılavuz çok önemli. Yanına aldığın, kol kola girdiğin insanlara dikkat edeceksin. Gaz ile değil gerçeklerle yola çıkacaksın.

İskender Çarkçı kin ve nefret söylemlerinin bir işe yaramadığını görmüştür umarım. Keza eskilerle, kin ve düşmanlık besleyen danışmanlarla (!) işe girişilmeyeceğini, seçime iki ay içinde hazırlanılamayacağını, uzun soluklu bir çalışma gerektiğini anlamıştır.

Ali Kemal Tatlıbal’a bundan sonra çok daha büyük sorumluluklar yükleniyor. Hani şu vaad edilip ödenmeyen paraları bir an önce çalışanların ekonomisine katmalı. Bir önceki dönemi sendikayı ve sendikacılığı öğrenme dönemi olarak kabul edip çalışanların hak arayışlarına özen göstermeli.

Genel kurulda konuşmasının bir bölümünde bahsettiği gibi uçucuların kendisine karşı olan ön yargısının kırmak, yıkmak ve onlarla daha çok vakit geçirmek için yeni formüller üretmesi gerekir.

İskender Çarkçı’nın son açıklamasında uçucular için yeni sendika arayışı veya hevesi de boş-beleş sevdasından vazgeçmesi gerekir. Macera aramak kumda iğne aramaya benzer. Tüm çalışanların sendikasız kalmasını isteyenler bu maceraya girebilir.

THY çalışanları buna dikkat etmeli.

İyi haftalar, iyi uçuşlar, iyi çalışmalar.

THY kazandığını çalışanlarla paylaşacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Ya bırakın bu işleri ~ 6 yıl önce
Bırakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhasebe ~ 6 yıl önce
08.02.2018 temettü yatacak herkese 4250 net

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen öyle ~ 6 yıl önce
Yeni sendika en iyi tabirle macera arayışıdır. Hak ettiği tabirle işçiye tuzaktır. Böl parçala yönet. Bu kadar net. Hava iş üyelerı bölünürse her iki sendikada yetki belgesi icin gerekli çoğunluğu kaybeder. Ve tis gider hersey gider. Bunu herkes biliyor görüyor. Bahadir kaptan hava iş tarihine kara leke olarak geçti. Sizde ikinci bahadır olmayin saygıdeğer kaptanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Ali Bey nerdeyse "vazgeçin başka sendika, hak arama sevdasından, bu adam neyinize yetmiyo" yazacakmışsınız ama onu demeye getirmişsiniz zaten. Yetmiyo bu sendika neden mi? Hakkımızı arıyor gibi gözüküp, maillerle gürleyip, coşup, şirket yetkilileriyle masaya her oturuşlarında bir hakkımızı daha verdikleri için. Kabine, kokpite kime sorsanız bu yeni kırpılan hakların dönemindeki 5-6 aydır yorulduğu kadar hiç yorulmadığını söylüyor. Tabi ki emekle, alın teriyle kazanılıyor, tabi ki yorulcaz ama takdir edersiniz ki bunun bir sınırı var ve biz bu sınırı son birkaç ayda çoktan geçtik. Mevcut sendikamız saolsun onlar varken düşmana ihtiyacımız yok. Zam farkları da en doğal ve gecikmiş hakkımız ve bu da sanki sendikanın lütfuymuş da bir kar payıymış gibi gösteriliyor. Halbuki bırakın lütfu enflasyon karşısında bile yenik durumdayız bu vaadedilen fark yattığı zaman. Eğer yeni dönemde sendika bu al gülüm ver gülüm havasında bizi kandırdığını zannederek yola devam etme stratejisini uygulayacaksa yine elbet ve umuyorum ki karşısına daha mantıklı ve ali cengiz oyunlarına dur diyecek bi başka rakip çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 6 yıl önce
Peki tgs be yapacak hala %1 kar payı alıp sus otur mu olacak. 3. Havalimanında bu insanlar neler yaşayacak tahmin eden var mı peki bu insanların sendikalaşmasına toplu iş sözleşmesi yaparak hiç değilse yan haklar alabilmesine izin verilecek mi? Özel sağlık sigortası extra dinlenme günü ikramiyenin yılda 4 e çıkarılması. Biraz da günde üstünden ortalama 5 ton yük geçen insanları yazın Ali bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HayriGM ~ 6 yıl önce
Yine kendilerine alirlar payi zerre suphem yok. Calisana koklatmazlar. Ha belki bi iki tane servis hatti koyarlar K kapisina yapacaklari budur. Globally yours deniliyor iste bunlar icin only ours.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk ~ 6 yıl önce
thk yıllardır çalıştırdığı 12 ambulans helikopter pilotunu istihdam fazlası diyerekten işten attı.atar atmaz 2/3 ücretle 3 pilot aldı, şimdi de attığı pilotlara 2/3 ücretle geri dönün diyor.madem istihdam fazlası var niye ucuz diye pilot alıyorsun? hem kiraladığın helikopterlerin kirasını ödeme, elin japonu helikopterleri tırlara yükleyip götürsün sonra da çık mücbir sebeple helikopterler gayrıfaal oldugundan istihdam fazlası diye işten at, hem de attığın adamların yerine 3 gün sonra ucuz pilot al. shgm üç maymunu oynuyor her zamanki gibi, hani pilot atarlarsa nasıl verdiğiniz belli olmayan o saçma sapan molalı muafiyeti geri alacaktınız? ne oldu??? sağlık bakanlığı desen konuya duyarsız. bu arpalığı düzeltirse ancak sayın cumhurbaşkanı düzeltir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak Yemeyen mi? ~ 6 yıl önce
Bir de yeseydi ne olacaktı acaba? Kendi çalışanına iftira atmak size göre normal bir şey herhalde. Yoksa kendisi durumun farkında değildi de kandırıldı mı? 60 kişinin haksız yere işten çıkarıldığını Yargıtay da onayladı diye haberiniz var. Geçmişte yazılarınız var. Kendisi hala farkedememiş durumu herhalde ki 1,5 senedir bir şey yapmıyor. Bir hatırlatıverin hak yemeyen başkana, hamuduyla yuttuğu haklar midesinde duruyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ,kokpit ~ 6 yıl önce
Bizden yana kazanan asla Tatlibal.degildir ,bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kucuk emrah ~ 6 yıl önce
Ucaga bigun ben de once binicem ağbiii Temettü nasıl? Güzel mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000