06 Kasım 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 211i unutma unutturma
  • yeni sendika kurulsun , ben tis imzalayamadan , güvencesiz , arkamda sendika olmadan ! çalışmaya razıyım , yeter ki benim paramla beni kandırdığını sananlar beni enayi yerine koymasın, para her şey değil. hem yeni sendika kurulsa 15000 in en az 10000 i geçer 8000 de tis imzalama yetkisi alır. diyelim ki alamadı, olsun türk milleti kaybedeceğim korkusuyla ne zaman kaçmış ki kavgadan.saygılar
  • Elimizdeki tis son tis. Tadını çıkartın beyler. Hava iş in yetkisini düşürmek için oynanan oyun sahnede şu an. Eğer tutarsa başka tis olmayacak. Ki sevgili kaptanlarımız sayesinde tutacak gibi görünüyor.
  • Seçimlerin kazananı belli olmuş.Alexsander neyin kafasını yaşıyor.Pokeimam nerelerde özledik.Bize deveci armutu getirsede yesek.
  • Sayın Ali Kıdık tarafkir yazı ancak bukadar olur gerçekten pes. Savunduğunuz sendika üç yıllık görülmemiş toplu sözleşmeye imza attı. Hiç bir etkinliği yok şirket ekip planlamanın oyuncağı olmuş, insanlar mutsuz, ücretler %40 erimiş siz hala sendika diyorsunuz. Ayıp gerçekten ayıp.
  • Hepsini yalan yazmışsın KORKMA...
  • Sakın düşmeyin bu tuzağa. Hava işin yetkisi düşerse elinizde tis olmaz. Ve 2000 tl ye talim edersiniz. Siz etmezseniz edecek 100bin kişi bulurlar merak etmeyin. Tatlibalın yandaş oldugunu herkes biliyor. Ama mumla ararsınız sendika yetkisi düserse tatlıbalı....
  • Docoya alım ne zaman?
  • THY bu durumlara gelmesinde Bilal ekşi beyin emeği büyüktür.Gelmesiyle birlikte thy yükselişe geçmiştir.THY hala uzmanlık sınavını kazanamayan kişiler yöneticilik yapıyor.
  • Ustad thy parcalanacak derken şunu demek istedi; Yeni sendika kurulacak........ uçucuların bir kısmı yeni sendikaya geçecek....... eski sendikanın yetkisi düsecek ve tis imzalayamayacak...... yeni sendika yeterli sayiya ulasamayacak ve tis imzalamayacak.......... Oyuncular belli. SIZCE YAZARI KİM BU SENARYONUN?

THY parçalanacak!

Türk Hava Yolları’nı parçalamak için yeni bir oluşumun ayak seslerini duymaya başladık. Bu düşünce başarılı olur mu olmaz mı ileride hep birlikte şahit olacağız ama biz şimdiden böyle bir girişimin düşünsel anlamda harekete geçtiğini söyleyebiliriz.

Malum 11-12 Kasım tarihleri arasında THY çalışanlarının sendikası olan Hava İş Sendikası yeni yönetimini seçecek. Sendika yönetimine sahip olmak için mevcut yönetim ile İskender Çarkçı kaptanın önderliğinde iki ayrı liste mücadele edecek. Görülen o ki mevcut yönetimin oluşturduğu liste yeniden seçimleri kazanacak gibi görünüyor.

Bu öngörümü daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Çokça tepki almama rağmen gerçekleri yazmaktan çekinmedim.  Aynı gerçeği muhalif İskender Çarkçı kaptan da kabullenerek açıklama yaptı.

Geçen hafta yaptığı açıklamada mevcut yönetimin kazanacağını açıklayan İskender Çarkçı; eleştiri mahiyetinde yaptığı açıklamanın bir cümlesinde “Oysa seçimi kazanacak sayıda delegeleri vardır” diyerek havlu atmış durumda.

Daha önceki yazılarımda da belirttiği gibi seçim kazanmak için bir süreç gerekir. Uzun süreli hazırlık gerekir. Muhalefet bayrağı açmak için bir hikâyen olması gerekir. Son dakika birilerinin gazı ile seçime girmek, kendi itibarını zedelemek demektir. İradeyi başkasına teslim etmemek gerekir.

Seçimi kazanamayacağını alenen itiraf eden İskender Çarkçı;  zehir gibi bir açıklama yaparak hukuksuzluk, usulsüzlük ve yolsuzluk gibi iddiaları içeren gerekçeleri sıralamış.

En dikkat çekici kısım ise Kasım ayı programında başkan adayı dahil bazı delegelere uçuş planlandığını iddia etmiş. Bu kısımda sanki bir yanıltma var gibi. Anlamadığım nokta seçim gününe mi yazıldı bu uçuşlar yoksa tüm ay boyunca değişik tarihlerde mi?

Kafa bulandırılmak için yazıldı ise “yazık” derim. Zira Kasım ayı  11-12 Kasım’dan ibaret değil.  Bakın yanlış anlaşılmasın İskender Çarkçı’nın açıklaması aynen şöyle. “Buna karşın, Kasım ayı programlarında başkan adayı dahil bazı delegelere uçuş planlanarak 11-12 Kasımdaki genel Kurula katılımlarını engellendiği görülmüştür.”

Haklı olarak soruyorum. Seçime katılıyorsunuz diye tüm Kasım ayını çalışmadan mı geçirmek istiyorsunuz? Bir başka deyişle seçime hazırlanırken “çok yorulduk seçimlerden sonra kafa izni mi yapalım”  diyorsunuz?

İskender Çarkçı’nın açıklamasının içinde en can alıcı nokta çalışanların içine yeni bir nifak tohumunun ekildiğini göreceksiniz. Ne diyor İskender Çarkçı “Sonuç olarak bizim böyle bir sendikaya ihtiyacımız yok. Ya gerçek bir sendika olacaklar ya da biz bu sendikada olmayacağız. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, 15.000 uçucu personelin temsilcileri olarak biz seçilmiş delegeler, görevimizi demokrasiye olan inancımızla  Genel Kurul tamamlanana kadar yerine getirecek ve daha şimdiden Türkiye Sendikacılık tarihine kara bir leke olarak geçmiş olan süreci kamuoyuna duyurmaya devam edeceğiz.”

Özeti şu: “Biz uçucular, pilotlar ve hostesler yeni bir sendika kuracağız” diyor. Hadi bakalım kurun. Bu seçimlerde çok başarı elde ettiniz ve uçucuların tamamı size destek verdi. Hatta bahsettiğiniz haksızlıklara tahammül edemeyerek uçuşları yavaşlattılar, gizli grev yaptılar size örtülü destek verdiler.

Sanıyor musunuz eski zamanlardaki gibi sendikacılık anlayışı var? İskender Çarkçı’nın akıl hocası halen Ali Gülçiçek, Alp Evcil ise devam etsin. THY Teknik ayrıldı da ne çıkarı var? Daha fazla mı kazanım elde etti, daha mı az işten çıkartma oldu? TEC ayrı bir sendika ile devam etti. Daha mı az çalışıyor?

Do&Co’da çalışan çocukların başına gelenlerden de mi habersizsiniz? Biraz ders çalışın, bir hikayeniz olsun, bir emeğiniz olsun. Boşuna macera peşine düşmeyin. Böyle bir niyetiniz olabilir. Lakin THY yönetiminin niyetini de bir okuma öngörünüz olsun.

Sanıyor musunuz THY böyle bir oluşuma izin verir?

THY’yi parçalamaya heves edebilirsiniz ama hevesiniz kursağınızda kalır. Bizden söylemesi.

Ha biz doğru söyledikçe sizin zorunuza gidebilir. Biz size göre değil çalışanlara göre yazıyoruz.

Başlangıcında da kılavuzunuzun yanlış olduğunu söyledik ders almadınız. Şimdi de söylüyoruz. Yine ders almazsanız sınıfta kalmaya devam edersiniz.

Hafta sonu yapılacak olan Hava İş Genel Kurulu’nun çalışanlara ve kazanacak olan yeni yönetime hayırlı olması dileğiyle;

İyi haftalar, iyi uçuşlar olsun…

THY parçalanacak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

211 ~ 6 yıl önce
211i unutma unutturma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emektar ~ 6 yıl önce
yeni sendika kurulsun , ben tis imzalayamadan , güvencesiz , arkamda sendika olmadan ! çalışmaya razıyım , yeter ki benim paramla beni kandırdığını sananlar beni enayi yerine koymasın, para her şey değil. hem yeni sendika kurulsa 15000 in en az 10000 i geçer 8000 de tis imzalama yetkisi alır. diyelim ki alamadı, olsun türk milleti kaybedeceğim korkusuyla ne zaman kaçmış ki kavgadan.saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin paran derken??? ~ 6 yıl önce
Ödediğin ayda 30tl para için mi konuşuyorsun. Özelde çalışan kabin memuru hava garsonlarindan 30tl kesilmiyor. Git orada çalış. Heeee pardon thy nin şartları mi daha iyiydi. İŞTE ÖDEDİĞİN O 30 TL SAYESINDE BIR GARSON OLARAK AYDA 7-8 BIN TL ALIYORSUN..... yoksa emin ol thy bir garsona 2500 dolar vermezdi.
Tadını çıkartın ~ 6 yıl önce
Elimizdeki tis son tis. Tadını çıkartın beyler. Hava iş in yetkisini düşürmek için oynanan oyun sahnede şu an. Eğer tutarsa başka tis olmayacak. Ki sevgili kaptanlarımız sayesinde tutacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trn ~ 6 yıl önce
Seçimlerin kazananı belli olmuş.Alexsander neyin kafasını yaşıyor.Pokeimam nerelerde özledik.Bize deveci armutu getirsede yesek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Sayın Ali Kıdık tarafkir yazı ancak bukadar olur gerçekten pes. Savunduğunuz sendika üç yıllık görülmemiş toplu sözleşmeye imza attı. Hiç bir etkinliği yok şirket ekip planlamanın oyuncağı olmuş, insanlar mutsuz, ücretler %40 erimiş siz hala sendika diyorsunuz. Ayıp gerçekten ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Delege ~ 6 yıl önce
Hepsini yalan yazmışsın KORKMA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin sakın sakın ~ 6 yıl önce
Sakın düşmeyin bu tuzağa. Hava işin yetkisi düşerse elinizde tis olmaz. Ve 2000 tl ye talim edersiniz. Siz etmezseniz edecek 100bin kişi bulurlar merak etmeyin. Tatlibalın yandaş oldugunu herkes biliyor. Ama mumla ararsınız sendika yetkisi düserse tatlıbalı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz ~ 6 yıl önce
Docoya alım ne zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anonim ~ 6 yıl önce
THY bu durumlara gelmesinde Bilal ekşi beyin emeği büyüktür.Gelmesiyle birlikte thy yükselişe geçmiştir.THY hala uzmanlık sınavını kazanamayan kişiler yöneticilik yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açıklayayım ~ 6 yıl önce
Ustad thy parcalanacak derken şunu demek istedi; Yeni sendika kurulacak........ uçucuların bir kısmı yeni sendikaya geçecek....... eski sendikanın yetkisi düsecek ve tis imzalayamayacak...... yeni sendika yeterli sayiya ulasamayacak ve tis imzalamayacak.......... Oyuncular belli. SIZCE YAZARI KİM BU SENARYONUN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000