02 Ekim 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Pegasus'un önce iç hatta Ankara ataklarından ve planladıkların sonra THY'de bir an evvel SAW'da kaptırdığı gibi Esenboğa'yı kaptırmamak için yapıyor. Bu hatlara PGS kesintisiz THY gibi sezonsal değil tarifeli olarak devam ettiğinden PGS ileriki dönemlerdeki Pegasus'un ESB'ye konuşlandıracağı ve Yurtdışı ekmeğini tek başına yememesi adına şimdiden tedbir almasıdır. SAW'dan sonra ESB'yi de kaptırırsa 'milli havayolu'' olmaktan uzaklaşacaktı. Yine de PGS Ankara'da THY'den daha planlı ve alternatifli seferler koyacağı kesin.Bir çok hatta PGS senelerdir uçuş yapmakta.
  • OAG/SRS ve DDS/Netline kullanabilen her akıl sahibi insan zaten hangi hatların potansiyeli olduğunu görebiliyor. Bunlar atla deve değil zaten.
  • O keneler oryi terk etmedikce bi cacikta olmaz batsin yada ozellestirilsin.
  • bu seferler zaten vardı.
  • THY'nin Ankara'nın farkına varması bir 10-15 yıl aldıysa, Bursa'yı farketmesi de herhalde bir 20-25 yıl alır. Bekle Bursa 2040 :) yüzün gülecek
  • Oğlum THK üniversitesi pilotaj öğrencisi bir yıl önce mezun olması gerekiyordu parasızlıktan uçuşlar yapılamadı ve bir yılını yediler tüm öğrencilerin biz nasıl süründüysek sebeb olanlar yatacak yer bulamasın inşallah
  • THK da değişen bişey yok Osman gitmiş Kürşat gelmiş zaten hep beraber yediler. Bunlar Osmanı kurtarmaya çalışıyorlar. Kendilerini eleştirenleri muhalif görüp şubeyi kapatıyorlar.
  • Çok inanılmaz bir ileri görüş Şu ana kadar tüm yazılarınızı okudum doğru yazdıklarınızda var fakat şu sendika şeçiminden sonra bittiniz gözümde
  • Yapılan hesaplar bu açılan hatlardan 1milyon dolar zarar edileceğini gösteriyor. Siyasi hesaplarla verilmiş bir karar.
  • 3 ambulans helikopter bir kaç ay önce japon ıtc firması tarafından haciz edilmek suretiyle el konuldu. Daha neler var neler,

THY sözümüze geldi...

Havacılık adına yazdıklarımızın, önerdiklerimizin hayat bulması elbette bizleri mutlu ediyor ve ne kadar doğru tespitler yaptığımızı kanıtlıyor. İki havalimanımız için öneride bulunmuştum ve önerilerimi sıralamıştım. Haklı çıktım ve önerilerim tam da istediğimiz gibi uygulamaya konuldu.

Bu satırlarda yazdıklarımıza yöneticilerin "burun kıvırması"nı anlayamıyorum. Sonuçta bu şirketi "batırın" dediğimiz yok. Alternatif önermek, yeni hatların açılmasını teşvik etmek, göremediklerinizi görmek ve o yolu göstermekten doğal ne olabilir ki?

İşte bu önerilermizden birisi Ankara Esenboğa Havalimanı idi. 20 Şubat 2017'de yazdığım bir yazıda "THY'nin havacılığı İstanbul'dan mı ibaret" başlığı ile kaleme aldığım konu Esenboğa Havalimanı'nın değerlendirilmemesine yönelik idi.

Kısacası Ankara Esenboğa'nın sıkışan Atatürk Havalimanı'na alternatif uçuş merkezi haline getirilmesi için THY'nin elinde her türlü imkan bulunduğunu, AnadoluJet avantajının yeterince kullanılmadığını söyleyerek önerilerimi sıralamıştım.

THY'nin Ankara'dan dışhat uçması için yeni uçuş noktaları belirlemesi gerektiğini, Anadolujet'in yurdun değişik noktalarından Ankara'ya taşıyacağı yolcuları THY'nin yurtdışına uçurması gerektiğini savunmuştum.

Çok şükür THY sekiz ay sonra bu önerimi uygulamaya koydu. Geçen hafta yapılan açıklama ile Frankfurt, Berlin ve Viyana'ya uçuşlar başlayacağı duyuruldu.

İşte bu. Havacılığın İstanbul'a hapsedildiğini söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Yayılması lazım havacılığın. Ekonominin Marmara Bölgesine sıkıştığı gibi havacılık da İstanbul'a sıkışmış durumda.

Oysa hizmeti yolcunun ayağına götürmek gerekir.

THY'nin bahsettiği uçuş noktalarının yanı sıra Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve yolcu potansiyeli olabilecek tüm noktalar üzerinde çalışılarak Ankara çıkışlı uçuşlar yapılmalıdır.

Demek ki doğru tek imiş.

Diğer bir uçuş noktası da Muş Havalimanı idi. Biliyorsunuz Muş küçük bir il ama inanın yolcusu bol bir meydan. Uçaklar dolu gelip-gidiyor.

Muş'a yaptığım bir seyahat sonrası Muş Havalimanı Müdürü İzmir'e çok talep olduğunu ve fakat havayolu şirketlerinin bu isteği görmezden geldiğini anlatmış ben de bu durumu yazarak Muş'tan uçuş yapılmasını istemiştim.

Ak Parti Muş Milletvekili Emin Şimşek bu müjdeyi Muş Havalimanı'nı kullananlara verdi. Hadi bakalım güzel haber verin havacılık için ve biraz hareket gelsin uçuşlara.

THK 50 Kuruş Peşinde...

Ah Osman ah. Yedin bitirdin THK'yı şimdi kurtarmak için elli takla atılıyor. Bıraktığın enkaz temizle temizle bitmiyor.

Biz yazarken ellibin pislik atan sen, THK'yı düşürdüğün bu durumdan utanıyor musun bilmiyorum ama bilinen bir gerçek var ki THK can çekişiyor ve dirilmek için kapı kapı dolaşıp çare aranıyor.

Bırak THK'yı, kurum olarak THK'nın en güzel kurumu olan üniversitenin de içine etmişsiniz. Ne öğrenciler doğru dürüst eğitim alabiliyor ne de pilotaja giden öğrencilerin uçuşları yaptırılabiliyor.

Ne alakası var üniversite ile kurumun demeyin, çok alakası var. Hepsi birbirine bağlı. Osman Yıldırım bana göre kuruma verdiğin zarar nedeniyle yatacak yerin yok.

Öğrendik ki THK Başkanı Kürşat Atılgan; THK'nın kurtuluşu için satılan her biletten 50 kuruş para talep etmiş ve bununla ilgili kanunla düzenleme yapılmasını istemiş.

Mantıklı mı? Evet, evet mantıklı. Evimizde yaktığımız elektrikten TRT'ye nasıl ödeme yapıyorsak THK için "50 kuruş çok mu" diyebiliriz.

Mantık olarak karşıyım. Ama manevi olarak "En azından havacılığa hizmet ediyor, öğrenci yetiştiriyor" açısından baktığımda ise olumlu görüyorum.

Ancak Osman Yıldırım'dan bu zararın, bu yıkımın hesabı sorulmazsa da milletin bağışladığı varlıklar sizlere haram zıkkım olsun.

THY sözümüze geldi...

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

ESB ~ 7 yıl önce
Pegasus'un önce iç hatta Ankara ataklarından ve planladıkların sonra THY'de bir an evvel SAW'da kaptırdığı gibi Esenboğa'yı kaptırmamak için yapıyor. Bu hatlara PGS kesintisiz THY gibi sezonsal değil tarifeli olarak devam ettiğinden PGS ileriki dönemlerdeki Pegasus'un ESB'ye konuşlandıracağı ve Yurtdışı ekmeğini tek başına yememesi adına şimdiden tedbir almasıdır. SAW'dan sonra ESB'yi de kaptırırsa 'milli havayolu'' olmaktan uzaklaşacaktı. Yine de PGS Ankara'da THY'den daha planlı ve alternatifli seferler koyacağı kesin.Bir çok hatta PGS senelerdir uçuş yapmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OAG, DDS,Netline, SRS ~ 7 yıl önce
OAG/SRS ve DDS/Netline kullanabilen her akıl sahibi insan zaten hangi hatların potansiyeli olduğunu görebiliyor. Bunlar atla deve değil zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kene ~ 7 yıl önce
O keneler oryi terk etmedikce bi cacikta olmaz batsin yada ozellestirilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 7 yıl önce
bu seferler zaten vardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bursa ~ 7 yıl önce
THY'nin Ankara'nın farkına varması bir 10-15 yıl aldıysa, Bursa'yı farketmesi de herhalde bir 20-25 yıl alır. Bekle Bursa 2040 :) yüzün gülecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 7 yıl önce
Talep olsa ve rantabl olsa direkt sefer koyarlar bursaya da merak etme.
Üzgün ~ 7 yıl önce
Oğlum THK üniversitesi pilotaj öğrencisi bir yıl önce mezun olması gerekiyordu parasızlıktan uçuşlar yapılamadı ve bir yılını yediler tüm öğrencilerin biz nasıl süründüysek sebeb olanlar yatacak yer bulamasın inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 7 yıl önce
THK da değişen bişey yok Osman gitmiş Kürşat gelmiş zaten hep beraber yediler. Bunlar Osmanı kurtarmaya çalışıyorlar. Kendilerini eleştirenleri muhalif görüp şubeyi kapatıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 7 yıl önce
Çok inanılmaz bir ileri görüş Şu ana kadar tüm yazılarınızı okudum doğru yazdıklarınızda var fakat şu sendika şeçiminden sonra bittiniz gözümde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 cpt ~ 7 yıl önce
Yapılan hesaplar bu açılan hatlardan 1milyon dolar zarar edileceğini gösteriyor. Siyasi hesaplarla verilmiş bir karar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 helikopter haciz edildi ~ 7 yıl önce
3 ambulans helikopter bir kaç ay önce japon ıtc firması tarafından haciz edilmek suretiyle el konuldu. Daha neler var neler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000