08 Mayıs 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ir egitimine gecerken top air de yetersizim diye beni ve diger arkadaslarimi tekrar yeterlilik adinda 500 tl lik teste aldilar.nereden para kazanacagim diye bahane ariyorlar.yaziklar olsun hoca da kalmadi zaten top airde hepsi ayrildi.tabi ki ineternet sayfasinda ucus ogretmeni sayfasi yapim asamasinda kalir.hoca mi kaldi.teknikden 5 kisi de istifa etti.ne yapacagiz bilmiyoruz.
  • Kesinlikle çok doğru. Ayrıca üniversiteden alınan pilotaj eğitiminin uçuş okullarından daha iyi olduklarını iddiaa eden bilinçsiz öğrenciler de var
  • Bu fiyatlar gercek mi dedim abartiyorsunuz dedim arastirdim nette aradimmm harbiden dogru sembolik derken pekte sembolik degil bir ev parasi en dusugu ikinci el oto parasi is yeri kurar Bu paraya uffff
  • Yazdıkları o kadar doğru ki üniversite veya uçuş okulları hepsi aynı AFA, Okan Üniversitesi veya OMÜ hepsi aynı veya Top Air son zamanda WEB sayfasına Pilotaj eğitimi iş garantili diye bir ibare yerleştirmişler.... bizde yedik ....!!! Herkesi bu kadar saf zannediyorlar, önce bir WEB sayfasında Kadrosunda hangi uçuş öğretmenleri olduğunu yayınlasın 2.5 yıldır yapım aşamasında ...!!! Arkadaşlar çok iyi araştırın pilot olmak istiyorsanız, piyasa çok kötü iş imkanları şu an sıfır, Bora Jet'in durumu ortada....
  • Pilot eğitimin de üniversite eğitim metodu doğru ancak yanlış olan altyapısı ( nitelikli eğitim kadrosu,fiziksel altyapı,eğitim uçağı gibi,) olmayan kurumların bu işi yapması sorun. Diğer bir gerçek daha var; tüm yükü kurumlara yüklemeyin,bir çok aday ise yorulmadan,emek vermeden sadece, babasının para gücü ile üniversite eğitimini bitirmek istiyor pilotaj da buna dahil,Peki nitelik;o önemli değil,bu kanaati taşıyan çok fazla aday var,ve ülkenin en iyi pilotaj fakültesi eğitim dili TÜRKÇE,neden? Avrupa,EASA ülkesinde İngilizce, tam zamanlı ÜNİVERSİTE Lisans düzeyinde,Pilotaj eğitimi var,Altyapı mükemmel,kadro mükemmel,tesis üniversite ye ait,eğitim uçakları üniversiteye ait,fiyat Türkiye nin yarısı YÖK denkliği var,EASA ATPL Frozen+MCC dahil. Siz ne kadar anlatırsanız anlatın;adayın tercihi çok farklı olabiliyor,hemde daha fazla iki kat fazla ödeyerek Peki Neden?
  • Nisantasi unv. ???
  • Üniversite kanalı ile nitelikli pilot yetiştirmek doğru ve hatta ülkemizde geç kalınmış bir eğitim metodu.Ama bu kurumlar "
  • Sadece Okan mı ...digerlerinide araştır ...su atlarını iyi oynayan para babasının okulu?hani şu sözde en iyi en iyi uçuş okuluyla anlaşan istda ki...benim ne paramı yediler...ne yıllarımı torpilliler yürürken ...
  • Havayolu nakliye pilot lisans egitimi 67.000€ orgun uzaktan egitim havayolu jeneric mcc 80.000€ hususi pilot lisansi 20.000€ PPL A 49000€ dahasi var yazmiyorum Ulan ilk once ruhunuzu yurodan kurtarin tl ye donun sonra yok
  • Havayolu nakliye pilot lisans egitimi 67.000€ orgun uzaktan egitim havayolu jeneric mcc 80.000€ hususi pilot lisansi 20.000€ PPL A 49000€ dahasi var yazmiyorum Ulan ilk once ruhunuzu yurodan kurtarin tl ye donun sonra yok

THY tuzağı...

Öteden beri özel üniversitelerin havacılık eğitim politikalarına karşıyım. Para kazanma anlayışına odaklı verilen eğitimler sonucunda gençlerimizin işsiz kaldıklarını, üç-beş kuruşa razı gelen işleri yapmak zorunda kaldıklarına şahidim.

İşte bu sebeple Okan Üniversitesi ile THY arasında imzalanan işbirliği anlaşması denilen öğrenci devşirme protokolünün içinin ne kadar boş olduğunu ve THY'ye değil Okan Üniversitesi'ne faydalı bir görüntü olduğunu söylemekten geri durmayacağım.

Yapılan protokole bakarsanız içi boş ve THY'nin iyi niyetinden başka bir şey bulamazsınız. Bulacağınız tek şey Okan Üniversitesi'nin "Bize gel, bize para ver, bizim pilotaj eğitiminden mezun olursan THY'de iş bulma şansın var" şeklinde reklamdan başka bir durum söz konusu değil.

Peki senin elinde ne var kardeşim?

Hiçbir şey. Ne uçağın var, ne kendine ait bir uçuş hattın var, ne de doğru dürüst bir alt yapın var. Niye öğrenci sana gelsin? Çünkü THY ile protokolün var. Yazık bu anlayışlara.

Ne var biliyor musunuz? Göçebe eğitim var.

Okan Üniversitesi nerede? İstanbul'un bir ucunda. Neresinde? Gebze sınırlarında. Peki pilotaj eğitimini alacakları yer nerede? İstanbul'un diğer ucunda. Beylikdüzü, Çorlu ve Edremit üçgeninde. Dedik ya göçebe mantığında eğitim.

Teorik eğitimler Gebze sınırlarında, uçuş eğitimleri Çorlu'da, Edremit'te. Ben buna eğitim demem işkence derim.

Tabi Okan Üniversitesi sistemi kurmuş. Öğrencilere ingilizce eğitimi de verecek. İlk yıl ingilizce eğitimi adı altında 34 bin 900 TL'yi gözden çıkartacaksınız. Buna yurt, yeme-içme, sosyal etkinlikleri de eklerseniz 50 bin TL'yi geçecek. Gebze, Çorlu, Edremit hattında harcayacağınız zaman ve yorgunluk da yanınıza kar kalacak.

Ben bu tür eğitim anlayışına tümden karşıyım.THY'nin de bu tür tuzaklara düşmesini anlamakta zorluk çekiyorum. Ha bu anlaşma Anadolu Üniversitesi gibi alt yapısı olan, örneğim OMÜ ile yapılsa idi hiç sözüm olmazdı. Hatta en azından uçağı olan Gaziantep Üniversitesi ile yapılsa bile sözüm olmazdı. En azından "adamların uçağı var" derdim.

Küçük bir hesap yapıyorum ve öğrencinin cebinden çıkacak paraya bakıyorum. 250-300 bin TL. Minumum bu kadar. Peki öğrenci bu parayı pilot olamazsa nasıl çıkartacak diye soran var mı?

Diyelim pilot olamadı ki ben olacakların sayısının bir elin beş parmağını geçeceğini düşünmüyorum. En fazla alacakları 3 bin TL maaşlı işler bulmaya çalışacaklar. Ne olacak peki? On sene eğitime verdikleri parayı çıkartmaya çalışacaklar.

Yazık değil mi ülkemin gençlerine. Bakın iddia değil gerçekleri söylüyorum. Bu tip üniversitelerden mezun olan gençler işsiz. Ne pilot olabiliyorlar ne hostes. Kimi polis oluyor, kimi yer hizmetlerinde, kimi çiftçi, kimi kasap kimi de işsizler ordusunun arasında geziyor.

Ne acıdır ki bize gelen bu öğrenciler "Abi markette bile olsa iş bulmaya razıyım" diyecek kadar biçareler.

Benim önerim Okan Üniversitesi gibi "THY'ye pilot yetiştireceğiz" sonra satır aralarına "THY'nin istediği, THY'nin kriterlerini karşılayanları, THY'nin imtihanlarını geçenleri" şeklinde serpiştirilen sözleri okumadan karar vermeyin. Benim tavsiyem iyi derece ingilizce öğrenin, devlet üniversitelerinde mühendislik başta olmak üzere diğer dört yıllık bölümleri bitirme yolunda hedef seçin. Sonra isterseniz zaten THY'nin her türlü iş imkanlarından yararlanmak üzere kapınız açık. Yeterki kendinize güvenin. Özel üniversitelere para kaptırırken ailenizi de düşünün, alt yapısı olmayan üniversitlerin katkısından çok zararı olduğunu kafanızın bir yerine koyun.

Havacılık dalında eğitim vermek isteyen üniversitelere tavsiyemdir. Gidin bu alanda nasıl eğitim verilir gözlerinizle görün. Amerika'da, Kanada'da havacılık eğitimleri tek bir kampüsün içinde nasıl verildiğini öğrenin. Göçebe mantığından vazgeçin. Gençlerin duyguları ile oynamayın.

THY'nin kusuru da var elbet. Uçuş okullarına kan kustururken adı üniversite olan bir kurumun göçebe anlayışına alet olmak doğru değil.

THY tuzağı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Ogrenciler ~ 7 yıl önce
Ir egitimine gecerken top air de yetersizim diye beni ve diger arkadaslarimi tekrar yeterlilik adinda 500 tl lik teste aldilar.nereden para kazanacagim diye bahane ariyorlar.yaziklar olsun hoca da kalmadi zaten top airde hepsi ayrildi.tabi ki ineternet sayfasinda ucus ogretmeni sayfasi yapim asamasinda kalir.hoca mi kaldi.teknikden 5 kisi de istifa etti.ne yapacagiz bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pelin Elden ~ 7 yıl önce
Kesinlikle çok doğru. Ayrıca üniversiteden alınan pilotaj eğitiminin uçuş okullarından daha iyi olduklarını iddiaa eden bilinçsiz öğrenciler de var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yav bu kadar param olsa ~ 7 yıl önce
Bu fiyatlar gercek mi dedim abartiyorsunuz dedim arastirdim nette aradimmm harbiden dogru sembolik derken pekte sembolik degil bir ev parasi en dusugu ikinci el oto parasi is yeri kurar Bu paraya uffff

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PIC öğrencisi ~ 7 yıl önce
Yazdıkları o kadar doğru ki üniversite veya uçuş okulları hepsi aynı AFA, Okan Üniversitesi veya OMÜ hepsi aynı veya Top Air son zamanda WEB sayfasına Pilotaj eğitimi iş garantili diye bir ibare yerleştirmişler.... bizde yedik ....!!! Herkesi bu kadar saf zannediyorlar, önce bir WEB sayfasında Kadrosunda hangi uçuş öğretmenleri olduğunu yayınlasın 2.5 yıldır yapım aşamasında ...!!! Arkadaşlar çok iyi araştırın pilot olmak istiyorsanız, piyasa çok kötü iş imkanları şu an sıfır, Bora Jet'in durumu ortada....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üniversite ~ 7 yıl önce
Pilot eğitimin de üniversite eğitim metodu doğru ancak yanlış olan altyapısı ( nitelikli eğitim kadrosu,fiziksel altyapı,eğitim uçağı gibi,) olmayan kurumların bu işi yapması sorun. Diğer bir gerçek daha var; tüm yükü kurumlara yüklemeyin,bir çok aday ise yorulmadan,emek vermeden sadece, babasının para gücü ile üniversite eğitimini bitirmek istiyor pilotaj da buna dahil,Peki nitelik;o önemli değil,bu kanaati taşıyan çok fazla aday var,ve ülkenin en iyi pilotaj fakültesi eğitim dili TÜRKÇE,neden? Avrupa,EASA ülkesinde İngilizce, tam zamanlı ÜNİVERSİTE Lisans düzeyinde,Pilotaj eğitimi var,Altyapı mükemmel,kadro mükemmel,tesis üniversite ye ait,eğitim uçakları üniversiteye ait,fiyat Türkiye nin yarısı YÖK denkliği var,EASA ATPL Frozen+MCC dahil. Siz ne kadar anlatırsanız anlatın;adayın tercihi çok farklı olabiliyor,hemde daha fazla iki kat fazla ödeyerek Peki Neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buzdagi ~ 7 yıl önce
Nisantasi unv. ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geniş bir konu ~ 7 yıl önce
Üniversite kanalı ile nitelikli pilot yetiştirmek doğru ve hatta ülkemizde geç kalınmış bir eğitim metodu.Ama bu kurumlar "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Okan mı ? ~ 7 yıl önce
Sadece Okan mı ...digerlerinide araştır ...su atlarını iyi oynayan para babasının okulu?hani şu sözde en iyi en iyi uçuş okuluyla anlaşan istda ki...benim ne paramı yediler...ne yıllarımı torpilliler yürürken ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Okan mı diyene... ~ 7 yıl önce
Neden korkuyorsun.adın soyadın Yok zaten.açıkla bildiğini,yaz neler biliyorsan ki insanlar aydınlansın.shgm bilsin.
sembolik fiyatlar ~ 7 yıl önce
Havayolu nakliye pilot lisans egitimi 67.000€ orgun uzaktan egitim havayolu jeneric mcc 80.000€ hususi pilot lisansi 20.000€ PPL A 49000€ dahasi var yazmiyorum Ulan ilk once ruhunuzu yurodan kurtarin tl ye donun sonra yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sembolik fiyatlar ~ 7 yıl önce
Havayolu nakliye pilot lisans egitimi 67.000€ orgun uzaktan egitim havayolu jeneric mcc 80.000€ hususi pilot lisansi 20.000€ PPL A 49000€ dahasi var yazmiyorum Ulan ilk once ruhunuzu yurodan kurtarin tl ye donun sonra yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000