26 Aralık 2016, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Fark 1. 2014 yılında kar edildi. Kar sadece başkan ve müdür seviyesinde sağlandığı için sadece onlara 2015 yılı ocak ayında üçer maaş ikramiye verildi. Diğer personele birer bardak soğuk su. Şimdi zarar var, eee tüm çalışanların maaşına göz dik. İşte fark burada anlaşılması gereken olay bu. Çünkü zarar tüm çalışanların, kar başkan ve müdürlerin. 2. Batık paraların hesabı sorulmuyor; bosna hersek, hatalı sponsorluklar, yeterli araştırma yapmadan açılan hatlar. Hemen personelin maaşına göz dikin. Fark sanırım anlaşılmıştır.
  • O intihar eden kızcagıza yazık değil mi? İşten çıkartma kararını bu kadar kolayca alan vicdansızlar insallah siz daha beter olursunuz.
  • ESKİDEN ...KÜLÜSTÜR ARABALARIN ÜZERİNDE...HUZUR İSLAM DA YAZARDI...ŞİMDİ O KÜLÜSTÜR ARABAYA BİNENELER JEEPLERE BİNİYOR AMA YAZI YOK....HUZURUN PARADA OLDUĞUNU ONLARDA ÖĞRENDİ...
  • Seccade şeytanları işinin başında....
  • Antalyadan pgs den hostes olarak çalılan ve 3 ay önce işten çıkartılan bir arkadaşımız bu sabah intihar etti
  • SN.ALİ KIDIK SİZİ TEBRİK EDİYORUM .BİZİM ÇOÇUKLARIMIZ YANİ BİZİİİİM ÜLKENİN ÇOÇUKLARI İŞSİZ AŞSIZ GELECEKSİZ KALSIN BÜYÜK ŞİRKETLERİN UMRUNDAMI YARINIMIZ BU GENÇLERİMİZ AMA SESLERİNİ DUYAN YADA UMURSAYAN YOK .OHALDE İŞTEN ÇIKARMA OLMAZ DİYE BİLİRİZ AMA BUNUANLAYANDA YOK.BUNLARI YAZMAK YERİNE KONUŞMAK İSTERDİM.AMA SİZ LÜTFEN SİZ YAZMAYA DEVAM EDİN.
  • Malesef durum çok kötü. Personel muhbir gibi çalışıyor. Havacılık sizlere ömür..herkes kim muhalif kim değil onu araştırıp üstüne ispiyonluyor. Liyakat vb. hak getire...Arkadaşına çelmeyi tak -terfiyi al...canım kardeşim dediğin beraber çalıştığın iş arkadaşını sırtından bıçakla...yalakalık diz boyu...her her vıcık vıcık...
  • 6 yıldır çalışıyorum ve Tk ya aidiyetimi ne yazık ki yitirdim. Yalakalar çanak yalayıcılar bu şirkette daimi eleman olur. Ahlaksız disiplinsiz ciddiyetsiz bir çalışma ortamı oluştu ne yazık ki. Kabin kadar kalitesiz bir departman daha yoktur. Doğruya doğru. Gönüllü çıkarma tk dan da bekliyorum.
  • Sayın yazar atlası ne yapcaz? 15 kaptanı atmıştı. Ve atmaya devam ediyor. Kostasta çok ilginç afa dan eğitim almayanlar atılıyor. Kıdem. Vs hikaye. Gerci siz atlas ile ilgili haber yapmazsınız unutmuşum.
  • Sn. Ali Bey ;15Temmuz ve sonrası feto bahanesiyle işten çıkarılan TGS çalışanlarını da unutmayalım. TGS ismailağa-menzil cemaatlerine peşkeş çekiliyor. Bunların ilk icraatide şirket içerisindeki atatürkçü-alevi-muhalif ülkücü vb.kişilerin tespitini yapıp işten çıkartmak oldu.Yöneticiler ise o kadar vasıfsız ki aynı feto gibi THY de ki abilerinin yönlendirilmesiyle hareket ediyor.

THY ve Pegasus'ta akıl dışı işler...

THY'nin Halep'e yardım kampanyasını, Pegasus'un yatı paralarına göz dikmesini, Turkish Do&Co'nun gönüllü "işten ayrılın" önerisini anlayamıyorum. Çok ucuz ve bir o kadar da Türk usulü yöntemler bulunmasını, önerilmesini profesyonellikle bağdaştıramıyorum.

Geçen hafta üç garip haberi okumak zorunda kaldık.

Birincisi THY'nin Halep için Kızılay ile birlikte yürüttüğü yardım kampanyası. Eminim her zaman olduğu gibi yine okuduğunu anlamayanlar tarafından eleştiri ötesi yorumlara maruz kalacağım. Lakin ben bunlara aldırış etmiyorum.

Yazıdan dolayı yardım kampanyalarına karşı imişiz havası yaratılmasın. Ama kendi "aç"ın varken başkasını doyurmak ne kadar doğru ki?

Alçakça yapılan darbe girişiminden sonra yüzlerce insan THY tarafından sokağa atıldı. Gerekçe FETÖ idi ama, THY avukatlarının, savunmalara yansıyan dilekçeleri farklı sebebi ortaya koyuyordu. Yani ekonomik durum. Yani FETÖ işin kılıfı idi.

Hal böyle olunca THY'nin bir yandan insanları işsiz-aşsız bırakıp diğer yandan da Halep'e yardım kampanyası başlatması nasıl izah edilebilir ki? THY'nin parası çok ise neden personelini işten çıkartıyor? Neden her türlü tasarruf tedbirlerine başvuruyor?

Şimdi denilecek ki "THY personele duyuru yaptı, kendisi doğrudan yardım etmiyor". Ben de yedim.

Yardım yapın ama önce kendin güçlü ol. Güçsüz iken yaptığın yardım sadece şatafattan öteye gidemez.

THY'nin dün de bugün de önce kendi personeline öncelik tanıması gerekir.

Ve Pegasus.

Gerçekten aklım almıyor. Pegasus Havayolları'nın Sabiha Gökçen Havalimanı'na can suyu verdiğini ve bu havalimanının bugün bu durumda olmasının en büyük sebebi olduğunu hepimiz biliyoruz.

Sabancı ailesinin şirketlerinde, personelin başına böyle türlü oyunlar oynandığı başka şirket var mı bilmiyorum.

Birgün bakıyorsun kahvaltı masasında, milletin boğazına lokma sıralayıp işten kovamalar, diğer taraftan dalga geçercesine kabin memuru eğitimi ilanları.

Ve son oyun yatı paraları. Yatı paralarında indirime gidilecek olması Pegasus kabininde nasıl bir dalgalanma yaratacak bilinmez ama, bildiğim şu ki Pegasus çalışanları "Bu işin tadı-tuzu kaçtı" demeye başladı.

Bakalım Pegasus Havayolları yöneticilerinin başka ne tür senaryoları ile karşılacağız. Zaten senaryoyu Pegasus yöneticileri yazıyor, zorunlu olarak personele oynatılıyor. Adalet mi? Hak getire...

Turkish Do&Co ikram mı yapıyor, kıyma gibi doğruyor mu?

THY'nin ikram şirketi Turkish Do&Co bir dönem THY kadar popüler idi. Özellikle uçan şef modeli kabin memuru kadar sükseli idi. Gel gelelim orada da çöküş başladı.

Güzelim şirketin, paha biçilmez imajı yerlerde sürünmeye başladı.

15 Temmuz fırsatını Do&Co da kaçırmadı. Şişkin personel yükünü "fırsat bu fırsattır" sürecinde eritmeye çalıştı.

Sendikaya üye olmak işten çıkartılma bahanesi yapıldı. Müdüre, şefe, ustabaşına yan gözle bakmak işten çıkartılma bahanesi sayıldı.

Ve geçen hafta. Gönüllülük esası getirildi. Dünyada eşi benzeri var mı bilmiyorum. "Gönüllü olarak işten çıkın" ne demek Allah aşkına. Ekmek aslanın midesinde değil artık bağısaklarında. Siz bunun farkında mısınız ey yöneticiler? Adam evine aş götüreceği işi neden bıraksın?

Bu "gönüllü" fikrini bulan arkadaş çıksa işten ne de güzel olur değil mi? Eminim on işçiden fazla maaş alıyordur. Hiç olmazsa O'nun yerine 10 kişiye iş verirsiniz.

Bu arada Do&Co ile ilgili çok kötü kokular içeren bilgiler var. Lakin bunları şimdilik gündeme almıyorum bile. Süreç içerisinde değerlendireceğiz.

Bu dönemde işten çıkartma yerine gelir kaynaklarını artırmayı düşünün yöneticiler. Gelir kaybı yaşıyoruz deyip, arkasından çözümü personel çıkartıyoruz da aramayın. Yönetici isen sorunun yanında çözümü de getireceksin.

Basite kaçmayın.

Allah çalışanlara yardım etsin. He bir de yalakalar var onlara sözüm daha sonra.

THY ve Pegasus'ta akıl dışı işler...

Yorumlar Tüm Yorumlar (64)

Fark ~ 7 yıl önce
Fark 1. 2014 yılında kar edildi. Kar sadece başkan ve müdür seviyesinde sağlandığı için sadece onlara 2015 yılı ocak ayında üçer maaş ikramiye verildi. Diğer personele birer bardak soğuk su. Şimdi zarar var, eee tüm çalışanların maaşına göz dik. İşte fark burada anlaşılması gereken olay bu. Çünkü zarar tüm çalışanların, kar başkan ve müdürlerin. 2. Batık paraların hesabı sorulmuyor; bosna hersek, hatalı sponsorluklar, yeterli araştırma yapmadan açılan hatlar. Hemen personelin maaşına göz dikin. Fark sanırım anlaşılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 7 yıl önce
O intihar eden kızcagıza yazık değil mi? İşten çıkartma kararını bu kadar kolayca alan vicdansızlar insallah siz daha beter olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Homo-Seccadüs ~ 7 yıl önce
ESKİDEN ...KÜLÜSTÜR ARABALARIN ÜZERİNDE...HUZUR İSLAM DA YAZARDI...ŞİMDİ O KÜLÜSTÜR ARABAYA BİNENELER JEEPLERE BİNİYOR AMA YAZI YOK....HUZURUN PARADA OLDUĞUNU ONLARDA ÖĞRENDİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 7 yıl önce
Hocam süper tespit ve ironi. Demek duvara yazmakta huzur gelmiyor. Yaşamak lazım hakkını vermek lazım ayak oyunlarından uzak durmak lazım.
Kenan ~ 7 yıl önce
Allah insana mal mülk verir o nasıl kullanılır onun mesuliyetinde ahirette hesap verir sonuçta para huzur deil araçtır İslamı bilen huzuru bilir.
Matta ~ 7 yıl önce
Seccade şeytanları işinin başında....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kenan ~ 7 yıl önce
seccade sadece namaz iÇin ibadet içindir ayırt edelim şeytan ibadet etmez yanlış örnekleme yapmayalım.
Gerekyok ~ 7 yıl önce
Antalyadan pgs den hostes olarak çalılan ve 3 ay önce işten çıkartılan bir arkadaşımız bu sabah intihar etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.C VATANDAŞI ~ 7 yıl önce
SN.ALİ KIDIK SİZİ TEBRİK EDİYORUM .BİZİM ÇOÇUKLARIMIZ YANİ BİZİİİİM ÜLKENİN ÇOÇUKLARI İŞSİZ AŞSIZ GELECEKSİZ KALSIN BÜYÜK ŞİRKETLERİN UMRUNDAMI YARINIMIZ BU GENÇLERİMİZ AMA SESLERİNİ DUYAN YADA UMURSAYAN YOK .OHALDE İŞTEN ÇIKARMA OLMAZ DİYE BİLİRİZ AMA BUNUANLAYANDA YOK.BUNLARI YAZMAK YERİNE KONUŞMAK İSTERDİM.AMA SİZ LÜTFEN SİZ YAZMAYA DEVAM EDİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mata hari ~ 7 yıl önce
Malesef durum çok kötü. Personel muhbir gibi çalışıyor. Havacılık sizlere ömür..herkes kim muhalif kim değil onu araştırıp üstüne ispiyonluyor. Liyakat vb. hak getire...Arkadaşına çelmeyi tak -terfiyi al...canım kardeşim dediğin beraber çalıştığın iş arkadaşını sırtından bıçakla...yalakalık diz boyu...her her vıcık vıcık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birgün ~ 7 yıl önce
Birgün herkes tadar kardeş o ispiyonculuğun sonuçlarını. Dünya çökerken kendince iş çeviren benciller bir yere varacaklarını sanıyor.
Bankasya başkanı ~ 7 yıl önce
Tk'da Bankasya'dan gelme eğitim başkanı var. Şimdi de takiyye yapıp duruyor. Güya meydana inmişmiş bayrak sallamışmış. Bırak bu işleri.
kabindevamedenarizasonsuz ~ 7 yıl önce
6 yıldır çalışıyorum ve Tk ya aidiyetimi ne yazık ki yitirdim. Yalakalar çanak yalayıcılar bu şirkette daimi eleman olur. Ahlaksız disiplinsiz ciddiyetsiz bir çalışma ortamı oluştu ne yazık ki. Kabin kadar kalitesiz bir departman daha yoktur. Doğruya doğru. Gönüllü çıkarma tk dan da bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ta akıldışı işler ~ 7 yıl önce
Sayın yazar atlası ne yapcaz? 15 kaptanı atmıştı. Ve atmaya devam ediyor. Kostasta çok ilginç afa dan eğitim almayanlar atılıyor. Kıdem. Vs hikaye. Gerci siz atlas ile ilgili haber yapmazsınız unutmuşum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beter olun ~ 7 yıl önce
Beter olun 2 sene önce de aynısıydı biz atılırken kimsenin sesi çıkmadı 3 sortide harcadılar bir Allah'ın kulu demedi bu adam neden çıkarıldı 3 sortide gerçi istifayı bastım çıkarılmadım ama rahat olun 3.dünya savaşı yakın onlarada kalmaz bu sektör :) ve Türkiye savaşın tam göbeğinde
tgsli ~ 7 yıl önce
Sn. Ali Bey ;15Temmuz ve sonrası feto bahanesiyle işten çıkarılan TGS çalışanlarını da unutmayalım. TGS ismailağa-menzil cemaatlerine peşkeş çekiliyor. Bunların ilk icraatide şirket içerisindeki atatürkçü-alevi-muhalif ülkücü vb.kişilerin tespitini yapıp işten çıkartmak oldu.Yöneticiler ise o kadar vasıfsız ki aynı feto gibi THY de ki abilerinin yönlendirilmesiyle hareket ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000