26 Mart 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bizim bir grubumuz var 2016 sonunda çıkarılan fsc lerin bu zamana kadar thy den hiç bir teklif gelmedi kabin memuru olarak işinize geri dönmek istermisiniz diye bilginize
  • Gerekirse pilotlarin yerine is yapabilecek deneyim ve eyitimde personelle arff her goreve hazir
  • Akademideki yeni pilotçuklar bu kadar şikayet yazıyor!!! Pes!!! Bi araştırdım başuçuş hocaları eski THK nın en beceriksiz, korkak hocası... THY aydın uzakta diye gelecek pilotlsrınızı iş bilmez uçuş hocalarına harcatmayın!! Bakınız THK nın hazin sonu ve sorumluları!!!!
  • Referandum zamani siz eveti verin o is tamam diyen. Devlet kadroya alirsa bizde alacaz diyen genel mudur yard. Selam olsun sana burdan.
  • Ortaya bir konu atıp karıştırın sonra çekilin kenara izleyin ayıp.ali bey ayci siz ne yapardınız yoksa ayci size görev mi veriyor sanki nabız yoklaması yapmanız için.cok ilginç...
  • Ali bey yönetim bu sorunlara kulak tıkıyor . Teknikteki taşeron şirket bıraktık parayı insan onuruna yakışmayacak muamele yapıyor kimse görmüyor .Demokles in kılıcı gibi tepemizde duruyor ya kelleyi vereceğiz ya susacağız . Sabrımız taşıyor biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bize yapılan bu muameleye razı gelmeyeceğiz.Eşit hak ve kadro istiyoruz ,taşeronla devam eden bir THY kendini anlatamaz.
  • Kim cikardi bu kadar insani DoCo,kim cikart dedi THY,denize kimin yuzunden dustuler THY -DOCO,simdi’de geri cagiriyorlar,ne guzel yonetiyorsunuz sirketlerinizi,Allah herkesin karsisina vicdanli insanlar cikartsin,davalari geri cekin demek ulkedeki adaletsizligi gosteriyor,varsa cesaretiniz,davalar gorulmeye devam etsin,ise geri alin bu insanlari,davalar sonuclaninca kimse suclusu cezasini ceksin,isi bilmeyen yoneticiler yerine hakki olan adaletli yoneticiler gelir belki,ama bizim canim ulkemizde,balik coktan bastan kokmustur.
  • Ali bey taseronla ilgili yazilarinizi takip ediyorum,insallah sonuc aliriz .Thy basta tgs olmak uzere butun alt firmalari kendi bunyesine katar.Kaliteyi artirmak ve diger havayolu sirketleriyle rekabet etmek istiyorsak MUTLU calisanlar istihdam etmek gerekiyor,bunun da yolu ekonomik ve sosyal acidan calisanin refahinin yuksek tutulmasidir.Ucuz iscilikle kalici basarilar elde edemeyiz gunu kurtarmakla olmuyor binlerce insan işe girip cikiyor .Yillardir havalimaninin kahrini ceken biz emekcilerin artik emeklerin karsiliginin verilmesini istiyoruz.Milyonlarca insanin kadro aldigi bu donemde ,kimine ve yerine gore özel kimine gore kamu firmasi olan Thy, tgs yi ve diger firmalari 3. havalimani oncesi insallah bunyesine yuzde yuz katar...
  • Sayın yetkililer 1900 tl maaş alıyoruz bu sizce hakkımızmi?lkira olmuş700 800 hiç gelmese faturalar 400 geriye kalan 700 lirayla insanlar nasıl geçmişin.sosyal hayat bitmiş, pazarda en ucuzu bulmak için dolas dur,bir ekmek olmus 1,5lira ondan sonra birileri cikip çok para alıyorsunuz demesi yokmu sanki küfür ediyormuş gibi geliyor.zorumuza gidiyor.her taraftan hakkımız yeniyor mazeret izni yok,hasta olsan paran kesilir,cenazen düğünün olsa kesilir say sayabildigin kadar.ama beyim kimsenin ahi kimsede kalmaz kul hakkı bu illaki çıkar duysunlar artik
  • Biz havalimanı taseronlari olarak thy bünyesine girmek istiyoruz aracilara verilen para bize verilsin yeter aracı ne ise yariyorki yalnızca sırtımızdan para kazanmayı biliyor....

THY’nin aklı başına geldi mi?

“THY’den başka konu mu yok” diyenlere hak vermiyor değilim. Lakin unutulmasın ki, THY bu sektörün yüzde 70 pastasının sahibi. O yüzden gün geçmiyor ki yeni bir konu ile karşılaşmayalım. Geçen hafta yazmış olduğum yazından sonra önemli gelişmeler yaşandı.

THY kokpit ve kabine çözüm mü arıyor” başlığı altında yazdığım yazı yöneticileri kendine getirmiş olmalı ki haftanın ilk günü önemli gelişmeler yaşandı. Önerdiğim çözümlerden bir tanesi hemen uygulamaya alındı.

Yazıdan mı, tesadüf mü, tevafuk mu bilinmez ama bilinen şu ki çok sayıda kişinin yüzü gülmüş oldu. Yazımda bahsettiğim DO&CO mağduru olup ve fakat THY aidiyeti taşıyıp “ille de THY” diyerek kapı aşındıran, THY kabine girmek için her türlü cefaya hazır şekilde bekleyenlere kapı aralamış olduk.

Gerek mahkemeye vermiş, gerek şu ya da bu şekilde THY’nin kapısı kapatılmış kişilere sürpriz bir şekilde davet giderek THY kabin memuru olma fırsatı tanındı. Keza THY’nin bir türlü düzen tutturamadığı, ingilizce seviye tespit sınavındaki tutarsızlık da olması gereken seviyeye çekildi.

Türk Hava Yolları yöneticilerinin pratik çözümde sınıfta kaldıklarını söyleyebilirim. Özellikle insan kaynakları ve planlama yapan birimlerin insan odaklı değil de “köle odaklı” uygulamaları, çalışanların “canım burnuma geldi" tabiri ile örtüşür düzeye gelmesine sebep olmuştu.

Kabin açısından öldüresiye yaşanan planlama hatalarının görülmesi için bizlerin, gözünüze parmak mı sokmamız gerekiyordu yoksa yeni sendikanın kurulması mı gerekiyordu? Geçen haftaki yazımda da belirtmiştim. Yeni sendika kurma riskini kimsenin göze alamayacağını, lakin gerek kokpitin ve gerekse kabinin planlama hataları ile öldüresiye çalıştırılması, FTL denen zıkkımın arkasına takılıp ne idüğü belirsiz bir program ile kokpiti de kabini de çare arayışına iten sizlersiniz.

Şapka düştü kel göründü…

THY’de kabin ve kokpitten sorumlu genel müdür yardımcılığı ne iş yapar hala anlamış değilim. Ama şimdilerde iki elinin arasına aldığı kafasıyla “biz ne yaptık” dediklerini duyar gibiyim.

Velhasıl, THY yaz sezonu öncesinde ivedi çözümler üretmek zorunda. Siz beyaz yakalılar; Kabin ve kokpit gibi aldığınız parayı hak etmek için, biraz beyin cimnastiği, biraz empati yeteneği, biraz çözüm üretme adına çaba harcamanız bu şirketteki huzursuzluğu ortadan kaldıracaktır.

Kabini güçlendirmek için yukarıda da belirttiğim çözüm yeterli değil. DO&CO mağduru çocukların bir kısmı halen sizden gelecek umut ışığı ile bu şirkete sımsıkı sarılacak şekilde bekliyorlar. Mahkemelik olan gençleri kazanmak için “Çekin mahkemenizi, gelin masaya oturalım” demeniz yeterli.

Yetmez. “FETÖ” torbasına atarak günahını aldığınız kişileri de masaya davet edin. Hep bahsederim ya “vicdan” varsa diye. Yoklayın kendinizi “VİCDAN” varsa yapın bunu. Eminim kaybetmeyeceksiniz. Hem kurumunuz adına hem de ilahi adalet adına yararlı olacaktır.

Ve taşeronlar…

İktidarın taşeronlar ile ilgili çıkardığı kanuna atfen THY ve bağlı kuruluşlarındaki taşeronlara dikkat çekmiştik. Bu konunun da takipçisi olacağımızı, taşeron çalışanlar adına sözcü olacağımızı vurgulamıştık. Halen aynı noktadayız.

İşinize gelince devlet işinize gelince özel olma fırsatçılığının arkasına sığınmayın. Gelin yeni bir barışın kapısını aralayın. Taşeron çalışanları sistemin içine dahil edin. “Ucuz yahni” yemenin derdinde değil kaliteli hizmet derdinde olun.

Bu tür adımlar THY’ye yararlı olacaktır.

Emniyetli uçuşlar…

THY’nin aklı başına geldi mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (120)

Eski fsc ~ 6 yıl önce
Bizim bir grubumuz var 2016 sonunda çıkarılan fsc lerin bu zamana kadar thy den hiç bir teklif gelmedi kabin memuru olarak işinize geri dönmek istermisiniz diye bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 6 yıl önce
Gerekirse pilotlarin yerine is yapabilecek deneyim ve eyitimde personelle arff her goreve hazir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy akademi bile... ~ 6 yıl önce
Akademideki yeni pilotçuklar bu kadar şikayet yazıyor!!! Pes!!! Bi araştırdım başuçuş hocaları eski THK nın en beceriksiz, korkak hocası... THY aydın uzakta diye gelecek pilotlsrınızı iş bilmez uçuş hocalarına harcatmayın!! Bakınız THK nın hazin sonu ve sorumluları!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf taşeron ~ 6 yıl önce
Referandum zamani siz eveti verin o is tamam diyen. Devlet kadroya alirsa bizde alacaz diyen genel mudur yard. Selam olsun sana burdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik adam ~ 6 yıl önce
Ortaya bir konu atıp karıştırın sonra çekilin kenara izleyin ayıp.ali bey ayci siz ne yapardınız yoksa ayci size görev mi veriyor sanki nabız yoklaması yapmanız için.cok ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik taşeron ~ 6 yıl önce
Ali bey yönetim bu sorunlara kulak tıkıyor . Teknikteki taşeron şirket bıraktık parayı insan onuruna yakışmayacak muamele yapıyor kimse görmüyor .Demokles in kılıcı gibi tepemizde duruyor ya kelleyi vereceğiz ya susacağız . Sabrımız taşıyor biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz? Bize yapılan bu muameleye razı gelmeyeceğiz.Eşit hak ve kadro istiyoruz ,taşeronla devam eden bir THY kendini anlatamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denize dusen yilana sarilir! ~ 6 yıl önce
Kim cikardi bu kadar insani DoCo,kim cikart dedi THY,denize kimin yuzunden dustuler THY -DOCO,simdi’de geri cagiriyorlar,ne guzel yonetiyorsunuz sirketlerinizi,Allah herkesin karsisina vicdanli insanlar cikartsin,davalari geri cekin demek ulkedeki adaletsizligi gosteriyor,varsa cesaretiniz,davalar gorulmeye devam etsin,ise geri alin bu insanlari,davalar sonuclaninca kimse suclusu cezasini ceksin,isi bilmeyen yoneticiler yerine hakki olan adaletli yoneticiler gelir belki,ama bizim canim ulkemizde,balik coktan bastan kokmustur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 6 yıl önce
Ali bey taseronla ilgili yazilarinizi takip ediyorum,insallah sonuc aliriz .Thy basta tgs olmak uzere butun alt firmalari kendi bunyesine katar.Kaliteyi artirmak ve diger havayolu sirketleriyle rekabet etmek istiyorsak MUTLU calisanlar istihdam etmek gerekiyor,bunun da yolu ekonomik ve sosyal acidan calisanin refahinin yuksek tutulmasidir.Ucuz iscilikle kalici basarilar elde edemeyiz gunu kurtarmakla olmuyor binlerce insan işe girip cikiyor .Yillardir havalimaninin kahrini ceken biz emekcilerin artik emeklerin karsiliginin verilmesini istiyoruz.Milyonlarca insanin kadro aldigi bu donemde ,kimine ve yerine gore özel kimine gore kamu firmasi olan Thy, tgs yi ve diger firmalari 3. havalimani oncesi insallah bunyesine yuzde yuz katar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf taseron ~ 6 yıl önce
Sayın yetkililer 1900 tl maaş alıyoruz bu sizce hakkımızmi?lkira olmuş700 800 hiç gelmese faturalar 400 geriye kalan 700 lirayla insanlar nasıl geçmişin.sosyal hayat bitmiş, pazarda en ucuzu bulmak için dolas dur,bir ekmek olmus 1,5lira ondan sonra birileri cikip çok para alıyorsunuz demesi yokmu sanki küfür ediyormuş gibi geliyor.zorumuza gidiyor.her taraftan hakkımız yeniyor mazeret izni yok,hasta olsan paran kesilir,cenazen düğünün olsa kesilir say sayabildigin kadar.ama beyim kimsenin ahi kimsede kalmaz kul hakkı bu illaki çıkar duysunlar artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşralı taseron ~ 6 yıl önce
Biz havalimanı taseronlari olarak thy bünyesine girmek istiyoruz aracilara verilen para bize verilsin yeter aracı ne ise yariyorki yalnızca sırtımızdan para kazanmayı biliyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000