19 Şubat 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Insanlar yorgun ,mutsuz ve evinden uzak..ucagi bile limite yaklastirmazken bizler insan olarak limite yakın uçuyoruz..Ankarayi lütfen base yapın.hem şirket hem ekip planlama karlı cikar.kimse anlamıyor niye türkiyeni kalbi başkent ankaradaki uçuşları taşıma ekiple donduruldugunu..gelelim sendika konusuna.hava iş sendikası sessiz sedaizz ftl'i tadil sözleşmesine koydu.kimsenin haberi yok ve geri kalanı cok gec haberi oldu.ve yorgunluk birikiyor.insanlarin yıllık izinlerini cok garip tarihlere verdiniz.yillik izin tazeleme ve dinlenme zamanidir.bide insanları limitte uçuruyorsunuz.thy low costtan daha çok daha kötü su anda.bayrak taşıyıcı bir şirket bir ülkenin vitrinidir.yorgun ve bitkin ekiple vitrinide ,uçuş guvenligide olmaz ve lastik patladimi nereye gittiğini anlayamazsınız....
  • Sen de ait olmadığın yere girip aklınca ajanlık yapmasaydın su kurnazı seni ..
  • Bir pilota yakistiramadim. Eshefle kiniyorum.
  • Bu isim adeletiyle , doğruluğuyla ün salmış, Peygamber Efendimizin en yakın arkadaş , dost ve sonunda akrabalarından birinin ismidir.Doğru dürüst adaletli.Ne yazık
  • Nasılda net anlaşılıyor; amacınız, bilginiz, fikriniz, yazık çok yazık...
  • Saçmalığı savunacağım diye uğraş dur
  • Şu şu sebeplerden thy yönetimini ve tatlıbal'ı kayıtsız,şartsız destekliyorum deyip insanların kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmadığın ve objektif olup,içinde hakaret,iftira vs olmayan,daha önce haberlere bile konu olmuş thy ve hava iş yönetimi aleyhine bazı konular hakkındaki yorumların hepsini yayınlamadığın,adaletli,etik ve eşit olmadığın müddetçe ne yazsan ne desen boş. Bu yorumu da ister yayınla ister yayınlama inan umurumda değil herkes kimin,ne olduğunu,ne yapıp,ne yapmadıklarını gayet iyi biliyor artık...
  • Hava iş açıklayacaktı ifşa edecekti kaç kişinin istifa edip hava sene geçtiğini e hadi sabırsızlıkla bekliyoruz bi açıklayın artık
  • Böyle adamların güvendiği yerler vardır. Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz, görünen köy kılavuz istemiyor.
  • Birakin ahlaksizlari onlar ahlaksiz, peki ahlakli gecinenlerin agzindan allahi eksik etmeyen insanlarin kurallari haklari cigneyenleri, insanin kanini emer gibi mesai vermelerini neden ifsa etmiyorsunuz. Yoksa siz de mi ahlaklisiniz??

THY’nin Hava-Sen’li ahlaksız pilotu…

Değerli okurlarım;

Geçen hafta Türk Hava Yolları çalışanlarını temsil etmek üzere yeni bir sendika kurduğunu ve bu sendika ile ilgili görüşlerimi yansıttığım bir yazı yayınladım. Yazıma gelen yorumları okursanız nasıl bir çirkeflik içinde olduklarını görürsünüz ve mideniz bulanır ve dersiniz ki “Bu adamlar mı bizim hakkımızı savunacaklar”.

Hemen yazımın başında söyleyeyim. Bir insanın manevi kutsalı anasıdır, babasıdır, ailesidir. Bu Hava-Sen adlı sendikanın içinde yer alan Arif Elsöz adlı ahlaksız THY pilotunun, 83 yaşındaki anama nasıl küfrettiğini yazımın ilerleyen bölümünde sizlerle paylaşacağım ki kararı siz verin.

Evet, yazıma gelen yorumların ekseriyeti küfür içerikli ve yorum yazanların kendilerini nasıl görüyorlarsa bizi de öyle gördüklerini yansıtan şekilde idi. Ancak biz böyle klavye şövalyeliği ile ilgilenmiyoruz.

Şimdi şöyle bir Hava-Sen’e dönelim ve bu sendikayı kimlerin kurduğuna bakalım. THY’den bir beklentisi olmayan deyim yerinde ise ununu elemiş eleğini asmış 1954 doğumlu İskender Çarkçı (64 yaşında), Kemal İnce 1953 doğumlu  (65 yaşında), Mehmet Esat Avcı 1956 (62 yaşında), Mustafa Karagül’ün yaşı kaç bilmiyorum ama muhtemelen o da aynı yaşlarda. Ve yine yanlış hatırlamıyorsam Mustafa Karagül, THY’de uçarken Cezayir’de uçak türbülansa girmiş ve bazı yolcular yaralanmıştı. Dinlenen kokpit kayıtlarında Mustafa Karagül THY yönetimine küfrettiği için iş akdi feshedilmişti.

Hava-Sen kurucuları arasında yer alan kabin personeline sözüm yok. Lakin onların da bir nevi emekliliklerini hak ettiklerini söyleyebilirim.

Yazıya gelen yorumların bazıları da iş kaygısına yönelik idi. Oysa ben yazımda hiçbir kişinin işine son verileceğinden bahsetmedim. Türkiye’de iş olanaklarının kısıtlı olduğunu, THY’nin iş için iyi bir kapı olduğunu, gencecik çocukların macera aramak için beyinlerinin yıkanmaması gerektiğini, mevcut sendika içinde mücadele edilmesi gerektiğini ifade ettim.

Kişiler okuduklarını nasıl anlamak isterlerse öyle yorumlar. Hava-Sen içindeki aklıselim kardeşlerimizden gerekli bilgiler geliyor ve neler konuşulduğundan bu vesile ile haberdar oluyoruz. Ağırlıklı olarak Airporthaber konuşuluyor ve biz de “İyi ki varız ve iyi ki bu sektörün alternatifsiz sesiyiz” diyoruz.

Sendika demek hak arayan demek, sendika demek daha iyi şartlarda çalışabilmenin garantisi demek. O halde Hava-Sen neden kuruldu? İnsanlara küfretmek için mi yoksa şikayet edilen konulara çözüm bulmak için mi?

Kimsenin işinden olmasına bizim gönlümüz razı gelmez. Ve kimse de işten atılanı bizim kadar savunmaz, savunamaz. Bugün sizlere onlarca örnek verebilirim.

Son FETÖ torbasına atılan arkadaşların haklarının yenildiğini avazı çıktığı kadar bağıran benim. Hangi pilot avazı çıktığı kadar bağırdı. Hangi dernek, hangi vakıf bu konuda açıklama yaptı. Kim, kim, kim? Benden başka çalışan hakkı savunan bir kişi gösterin. Köşe başlarında fiskostan öteye ne konuşabildiniz ki?

305 konusunda hangi bir Allah’ın kulu hak savundu? Bunun yanında çakma rapor almayın işten kovulursunuz uyarısını yapan kim? “Hastayım” diye rapor alıp şehir dışında fink atanlar kim? Doğruları savunan biz, yanılan sizler. Bu yüzden sendikaya karşı değiliz ancak yalan- yanlış pilotların, kabin memurlarının yönlendirilmesine karşıyız.

Burada bir oyun var ve senaristlerin devreye girip çalışanları figüran olarak kullandığı bir oluşumun yanlış olduğunu söylüyoruz.

İster bölünün, ister birbirinizi yiyin, ister 3-5 şirkete ayrılın bu bizi ilgilendirmez. Böl-parçala yönet iyi gidiyor.

Hava-Sen tek başına bir sendika olarak yol alabilir mi? Mantıken alır. Yaşaması mümkün mü? Hiç şans vermiyorum.

Konfederasyon içinde yer almak zorunda. Hangisi mi, Hak-İş, Türk-İş, Disk. Kime gidecekler? Hak-İş’e mi, Türk-İş’e mi, Disk’e mi? Hadi bakalım Hak-İş’e gidin.  Görün bakalım neler olacak! DİKS’e gidin. Gülerim ağlanacak halinize. Türk-İş mi? Kapısından içeri gireceğinize ihtimal vermiyorum.

Ha söyleyeyim. Bazılarınız Hak-İş’e gitti. İlker Aycı’yı arattı. Hepsinden haberim var.

Hava-Sen içinde şimdiden kıyamet kopuyor. Kimileri DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) diyor, bazıları Hak-İş diyor. Hava-Sen’ciler sizler devrimci olabilirsiniz. DİSK de yakışır size.

Gelelim ahlaksız pilota. THY böyle insanları içinde nasıl barındırır anlamam. Bir gazeteciye nasıl küfrediliri geçtim gazetecinin annesine nasıl küfredilir öğrendik THY’nin Arif Elsöz isimli pilotundan. Bu utanmaz pilotun anneme küfretmesini hukuki olarak takip ettireceğim ama vicdan sahibi THY ve havacılık camiasının da bilmesini isterim ki telefonuma gönderdiği mesajda “Senin Ali Kıdık denen orospu evladı olduğun söyleniyor. Kendini tanıt bana” şeklinde özel mesaj atmasını değerli okurlarımın taktirine bırakıyorum.

Herkesin bir annesi, bir babası ve ailesi olduğunu düşünerek kamuoyunun vicdanı her şeyden önemlidir diye düşünüyorum.

THY’nin Hava-Sen’li ahlaksız pilotu…

Yorumlar Tüm Yorumlar (190)

Matador ~ 6 yıl önce
Insanlar yorgun ,mutsuz ve evinden uzak..ucagi bile limite yaklastirmazken bizler insan olarak limite yakın uçuyoruz..Ankarayi lütfen base yapın.hem şirket hem ekip planlama karlı cikar.kimse anlamıyor niye türkiyeni kalbi başkent ankaradaki uçuşları taşıma ekiple donduruldugunu..gelelim sendika konusuna.hava iş sendikası sessiz sedaizz ftl'i tadil sözleşmesine koydu.kimsenin haberi yok ve geri kalanı cok gec haberi oldu.ve yorgunluk birikiyor.insanlarin yıllık izinlerini cok garip tarihlere verdiniz.yillik izin tazeleme ve dinlenme zamanidir.bide insanları limitte uçuruyorsunuz.thy low costtan daha çok daha kötü su anda.bayrak taşıyıcı bir şirket bir ülkenin vitrinidir.yorgun ve bitkin ekiple vitrinide ,uçuş guvenligide olmaz ve lastik patladimi nereye gittiğini anlayamazsınız....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajan ~ 6 yıl önce
Sen de ait olmadığın yere girip aklınca ajanlık yapmasaydın su kurnazı seni ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akilli ~ 6 yıl önce
Bir pilota yakistiramadim. Eshefle kiniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
Bu isim adeletiyle , doğruluğuyla ün salmış, Peygamber Efendimizin en yakın arkadaş , dost ve sonunda akrabalarından birinin ismidir.Doğru dürüst adaletli.Ne yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orpheus ~ 6 yıl önce
Nasılda net anlaşılıyor; amacınız, bilginiz, fikriniz, yazık çok yazık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin işde zor ~ 6 yıl önce
Saçmalığı savunacağım diye uğraş dur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali kıdık'a ~ 6 yıl önce
Şu şu sebeplerden thy yönetimini ve tatlıbal'ı kayıtsız,şartsız destekliyorum deyip insanların kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmadığın ve objektif olup,içinde hakaret,iftira vs olmayan,daha önce haberlere bile konu olmuş thy ve hava iş yönetimi aleyhine bazı konular hakkındaki yorumların hepsini yayınlamadığın,adaletli,etik ve eşit olmadığın müddetçe ne yazsan ne desen boş. Bu yorumu da ister yayınla ister yayınlama inan umurumda değil herkes kimin,ne olduğunu,ne yapıp,ne yapmadıklarını gayet iyi biliyor artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekliyoruz hava iş ~ 6 yıl önce
Hava iş açıklayacaktı ifşa edecekti kaç kişinin istifa edip hava sene geçtiğini e hadi sabırsızlıkla bekliyoruz bi açıklayın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Name ~ 6 yıl önce
Böyle adamların güvendiği yerler vardır. Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz, görünen köy kılavuz istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hande ay ~ 6 yıl önce
Birakin ahlaksizlari onlar ahlaksiz, peki ahlakli gecinenlerin agzindan allahi eksik etmeyen insanlarin kurallari haklari cigneyenleri, insanin kanini emer gibi mesai vermelerini neden ifsa etmiyorsunuz. Yoksa siz de mi ahlaklisiniz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000