20 Şubat 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu ilker aycı vasıfsızına bakkal dükkanını emanet etmem.
  • Yakında kendi yerimi açıçam işallah; bırak müdürü sn Ayça'yı çayçı bile almam sadece docodan attığı sayı 2000 kişinin üzerinde 2000 aile Kış günü hiç acımadan koydu kapının önüne eee noldu THY şahlandırmı hani küçülcekdin?insanlara trılyonlarca tl ödendi' tazminatlar ile işe geri dönüş paraları dahada ödencek,yazık değilmi bu paralara şehit hakkı yetim hakkı var nasıl vicdanınız rahat bu nasıl şirket yönetimi tabii ; sn Çetin bey çok sıkiştırmayın millet arkamda der baktı olmadı kabin memurları zam istemedi olmadı kandırıldım yine de olmadı safız der burdan THY ao ve iştiraklerden son 5 ay içinde kim atıldıysa THY Genel Müdürlükte önünde toplanmaya çağırıyorum yaklaşık 3000 kişilik bir koro ile EVET diye ama kimse gelmiceğini bildiğim için yanı başinda savaş varken alkılsızca büyüyenler sırf iktıdara yaranmak için ya ne diyecekdi battık farkındayız ama hala dünyanın en çok yerine uçuyoruz !!!o değil de hazırlıklı olun bu yönetim nükleer santral işletcek asıl ozaman yandık
  • Çetin Bey bu ÇETO ibaresi tehlikeli gibi duruyor.
  • Cetin bey iyi gunler dilerim, Boyle bir rakkam vermek icin TK nin YKB si olmaya gerek yok, belli seviyede olan butun sirketler in yonetim kadrosu, yil icerisinde Cok kereler US e gider. Bu insan da ister istemez, ucak Sefer ve saatlerini Ogretir, bu statude olan kime sorarsaniz, sorun olmasi gereken sayilara yakin bir tahmin soylerler. Benim bildigim Ilker bey simdiki gorevinden Onceki vazifeleri geregi epeyce US ziyareti yapmistir. Bu sacma istatistik bilgisini Vermesi Sadece sizin yazinizda belirttiginiz gibi, alt Kadro tarafindan verilen hatali Bilgi bile olsa , yonetici bir muhakeme sistemine Sahip olmali degilmidir, ayrica 2 kere dusunup konusmak zorunda degilmidir? Tahminim O ki gunumuzdeki Pek Cok yonetici gibi Ilker bey de isini ciddiye almamaktadir, alinsa Boyle fatis hatalar ve sirketin icinde bulundugu durum yasanmazdi. Temennim Isini ciddiye Alan ve konusmak icin konusmayan , soyledigi lafin agirligi olan yineticiler Ile karsilasmak
  • Daha önce bir yazınızı eleştirmiş , çok uzun yazıyorsunuz demiştim. Bu kez bakıyorum da daha bir tadında olmuş yazı. Esasen farkettim ki önceki yazılarınızdaki boğuculuk yazının uzunluğundan ziyade çok farklı konuların sıkış tıkış bir araya getirilmesi ve konu geçişlerindeki zayıflıktanmış. Ertuğrul özkök yazılarını okumanızı ve yazım tekniği bakımından analiz etmenizi öneririm. O'da her köşesinde 3-5 konuya girer çıkar ama geçişleri harika tutar. Yazıları uzun olsa da cümleleri kısadır. Bu da yazısına ferahlık ve rayting getirir.... :) hadi bakalım bedavadan önerileri ve taktikleri kaptın, seni yaşlı urt seni... :)
  • Uluslararasi olcekteki bir sirkette ortalama sirket kidemi 5 yila dusmus ise o sirkette bir sikinti var demektir. Nitekim aciklanan zarar rakamini bunun gostergelerinden biri olarak degerlendiremek gerekir. Emanet ehline verilmedikce liyakat goz ardi edildikce bundan sonra THY yi kotu gunlerin bekledigini dusunuyorum. Kucuk bir hatirlatma: Ey Dost Kul hakki nedir bilirmisin? Allah yarina birakir ama yanina birakmaz... Her gunahin affi vardir ama kul hakki mustesna. Vicdani olanlara duyurulur.
  • Kimseyi tenkit etmek maksadıyla değil ama "kelle" diye tabir edeceğimiz Türkçe bir kelime var. Kelle dediğimiz zaman birey yolcu değil, koltuğu dolduran yolcuyu tarif etmiş oluyor. Bu bir kere sayıyı 2 ile çarpan bir faktör. Bizler yapı olarak Amerika'yı Birleşik Devletler'den ibaret sayıyoruz. Burada uluslararası pek çok şirket (havayolu şirketi olsun olmasın) Americas diye tabir eder ki bu TK'nın uçtuğu Kanada hatlarını, geçen yıl açtığı HAV, CAS, BOG ve PTY hatlarını ayrıca GRU ve EZE hatlarını ifade eder. Hâl böyle iken buradan yola çıkıp da; insancıkların makamına sallamak tek kelimeyle bir "ali cengiz oyunu"dur. Lütfen bir daha bakacak olursanız http://investor.turkishairlines.com/tr/mali-veriler/uculan-hatlar Google'dan değil; cebindeki parasını bu şirkete yatıran insanların beslendiği bu linkteki kaynaktan faydalanınız. Evet belki bazı insanlar hata yapıyordur, bazı insanlar istatistikleri farklı yorumluyordur... Bence ısrarcı olunmaması gereken iddialar bunlar... Sevgilerimle.
  • cetin hocam bundan 2 ay kadar once kesin isten cikarma var diye israr ediyorsunuz. nooldu? bi aciklayin bize
  • abdye 777ler ucuyor kapasite 349 yolcu a330 uzerinden hesap yapmissiniz gunde iki jfk gatta 3 war. usa ucuslari haftada 7 degil gunde 2 frekans bence daha iyi arastirin
  • Tüm uçakların A330 olduğunu VARsayarak bu hesabı yapamazsınız. Orada 400 kişi kapasiteli B777 uçakları da var. Ayrıca Güney‬ Amerika neden istatistiklerinizde yok? Yöneticileri savunduğumdan değil. Ama hesabı doğru yapın.

THY’nin Şef, Müdür ve Başkanları Böyle Küçük işlere Bakmazlar

Sizinle konuşurken yaklaşık 10.000 TL param var desem ne anlarsınız? Cebimde 9.000 ila 10.000 TL arası bir nakdin bulunduğunu düşünmeniz normal.  Ancak, bu beyanım üzerine aklınıza yalnız 5000 TL paramın olabileceği gelmez herhalde.

Gelelim konumuza. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Aycı’ nın Âlem FM radyosundaki röportajını okudum. Tabii ki medyanın seçimi kendi takdirleridir Bizim radyolarımızın hedef kitleleri internette bulabilmek mümkün.  Bu medyanın THY’ nın hedef kitlesine ne denli yakın olduğunu ( ? ) mutlak profesyonelleri Sn. Aycı’ ya görüşme öncesi bildirmişlerdir.

Alem FM’e verdikleri röportajda Sn Aycı Amerika’ya günde yaklaşık 10.000 yolcu taşıyoruz demişler.  Yönetim Kurulu Başkanının bu beyanını Airporthaber’ de okudum. Okur okumaz bizim sitenin yöneticilerinden birini arayıp haberde yazılan bu rakamda yanlışlık olduğunu belirterek, haberi siteye geçerken bir hata yapıp yapmadığımızın kontrol edilmesini rica ettim. Hata yok dediler ve Âlem FM’ den gelen basın bültenini gönderdiler. Evet, hata yoktu. Yönetim Kurulu Başkanı Alem FM mikrofonuna Türk Hava Yolları’nın her gün Amerika’ya yaklaşık 10000 yolcu taşıdığını söylemişti..

Türk Hava Yolları bu gün New York Chicago, Washington, Los Angeles, San Francisco’ya Haftada 7, Houston, Atlanta, Miami’ye Haftada 5,  Boston’a Haftada 4 uçuş olmak üzere Amerika’nın 9 noktasına haftada toplam 47 uçuş yapıyor. Bu uçuşlar her halde 281 koltuk kapasiteli A 330-200 tipi uçaklarla ( Filoda 220 ve 250 koltuk kapasiteli, A-330-200 uçakları da mevcut ) yapılıyordur. Yine de biz hesabı yaparken Amerika’nın bu 9 noktasına THY’ nın tarifesinin aksine her gün uçtuğunu varsayalım. Buda demektir ki gidiş ve dönüş seferinde bir noktaya yapılan uçuşa tahsis edilen koltuk miktarı 281 + 281 = 562’dir. ) Günün 9 R/T seferi için de tahsis edilen ( 562 x 9 )  koltuk miktarı 5.058 olacaktır. Türk Hava Yollarının en son ilan edilmiş olan 2016 / 3 - 3 aylık dönem faaliyet raporunda Dış Hat uçuşlarının doluluk oranı 73. 4 olarak belirtilmiş.  Bu durumda taşınan yolcu miktarının ( 5058x 73,4 % hesabı ile ) 3713 olduğu görülecektir. Bu hesabı haftanın Pazartesi günü için eldeki verileri kullanarak yaparsanız   ( 281x2x7x73.4 %) o gün taşınan yolcunun 2888’ den öte değildir. Demek ki; Türk Hava Yollarının Amerika uçuş noktalarına günde 10.000 yolcu taşıyabilmesi için günde 18 seferi % 100 doluluk oranı ile icra etmesi gerekir. Böyle bir hesap çıkıyor ortaya.

Peki; ben bu hesabı neden yaptım. İlker beyin verdiği bilginin yanlışlığını afişe etmek için mi? Hayır.  Kim olursa olsun ben Türk Hava Yollarının tepelerinin şu veya bu niyetle böyle bir bilgiyi bu kadar çarpıtıp kendi ağzı ile sunacağına inanamam. Hem de tersinin ispatlanması bu denli kolay olan bir konuda. Buna hiç bir şekilde inanmak istemem. Bir adım öte İlker Bey çıkıp dilim sürçtü benim hatam deseler yine de inanmam.

 Ben tepedekilerin yönlettikleri işyerine ilişkin tüm detayları bilmeleri gerektiğine inanan biri değilim. Bilemezler. Hele hele Türk Hava Yolları gibi dünyanın 280’nin üzerinde noktasına uçan 22.000 çalışanına ilaveten direk uçağa hizmet götüren iştirak şirketlerinin personeli ile birlikte yaklaşık 40.000 - 42.000 arası personeli çatısı altında bulunduran devasa uluslararası bir yapıyı yönetiyorlarsa. Sistemde bu kadar ara kademe yöneticisinin bulunmasını yalnız “ Bizden “ kelimesinin etrafında dönerek izah edebilmek mümkün değil.

Türk Hava Yollarında Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevim süresince dört Genel Müdürle çalıştım. Çok kısa bir süre Sn. Yılmaz Oral, daha sonra Sn. Cem Kozlu ve sırası ile Sn. Tezcan Yaramazcı ve Sn. Yusuf Bolayırlı. Hepsini saygı ile anıyorum. Bu dört Genel Müdüründen son üçünün müşterek bir tarafı vardı. Bir gazeteci ile görüşme yapacakları zaman şirket gündemine uygun olarak kendilerine bu röportaj sırasında yöneltilmesi muhtemel suallerin çıkartılmasını ve de özellikle rakamsal bilgilerle birlikte ( Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Başkanlığı ile mutabık kalınmış olunması şartı ile )  cevaplarının hazırlanarak, görüşmeden bir gün önce kendilerine verilmesini isterlerdi. Özel sektörde de Çelebideki patronum Sn. Can Çelebioğlunun aynı yöndeki isteğini yadırgamamıştım. Bu hazırlığa rağmen çoğunlukla hazırlanan metne bağlı konuşmazlardı ama rakamsal bilgilere göz attıklarına emindim.  Zira konuşurken bu konuda hata yapmazlardı. Öyle veya böyle o dönemlerde böyle bir hata olsa suçlusu belliydi. Ben. Tanıtma ve Halkla İlişkiler Başkanı.

Geçen gün bir vesile ile Türk Hava Yollarından ayrılmış olan bir arkadaşımla konuştum. Uzun bir süre çalışmıştı THY’ da.  Dolayısı ile kişileri tanıyordu.  Konu döndü dolaştı İlker Bey’e geldi. Ve benimde daha önce bir iki yazımda değindiğim ve de çoğunlukla çalışanların yorumlarından da anlaşılacağı üzere orta ve bazı üst yöneticilerin mesleki zafiyetlerinden bahsetti.  Ve örneklerle bu insanların çalışanların sıkıntılarını ve tepe yönetimin uygulamalarından kaynaklanan mağduriyetlerini vb. birçok şeyi tepe yöneticilere ya nakletmediklerini veya yanlış ilettiklerini anlattı. Şirketteki en büyük sorunun yönetmeye çalıştıkları konudan çok uzak, işi bilmeyen orta ve hatta Başkan seviyesindeki yöneticilerden kaynaklandığını anlatırken bu yöneticilerin o makamlarda halen tutulmalarının ise “ bizden “ faktörü dışında bir nedeninin olmadığını / olamayacağını ifade etti. Verdiği isimli ve doğruluğu rahatlıkla teyit edilebilecek örnekleri o kadar enteresandı ki, şaşırdığımı söylemeliyim.

Şimdi İlker Bey ne yapmalı?  İlker Bey Aynen eskiler gibi bu tür görüşmelerden önce Kurumsal İletişim ünitesini çalıştırarak görüşme için gerekli bilgilerin komprime halinde kendisine sunulmasını sağlamalıdır.  Ve de Amerika’ya taşınan günlük yolcu miktarı konusunda hafızası kendisini yanıltmadıysa bu bilgiyi kendisine veren yöneticisini yarın çok daha önemli bir konuda kendisini istemeden de olsa yanıltabileceği noktasından hareketle oturduğu koltuktan kaldırarak daha az ziyanlı olabileceği bir göreve atamalıdır.  Bu arada bu yazının İlker Beye gösterilip gösterilmeyeceği de ayrı bir konu ki düşüncem sunulmayacağı yönündedir.

Türk Hava Yollarının sportif alandaki başarıları tabii ki hepimizi gururlandırdı. Büyük sevinç duyduk. Daha iyilerini diliyor ve bekliyor, takımı ve yöneticilerini yürekten kutluyoruz.  Bizler Sn. Aycı ve Sn. Ekşi’ den sportif alanlardaki başarısını Türk Hava Yolları konusunda da göstermesini bekliyoruz.  Bu arada Sn Aycının bu görüşmede Piontek taktiğini uyguladığını söylemesine fazla bir anlam veremedim. Piontek’in profiline bakmanız halinde kendisinin antrenörlüğü sırasında çalıştırdığı takımların maçlarının % 35,9’ nu galibiyet, % 23’nü beraberlik ve 41,1’ni ise mağlubiyetle sonlandığı görülecektir Türkiye millî takımına tarihinin en başarısız dönemini yaşatan da yanılmıyorsam Piontek olmuştu. . Bu tablo hangi taktiğin yansımasından oluşur?  Anlamak zor gibi.  Sn. İlker Aycı hesabına bu benzetmeye itiraz ediyorum. Kendilerine haksızlık etmişler. Bizler THY Yönetimlerini daha başarılı görmek isteriz. Guardiola tabii ki yakıştırmaya daha uygun.

Aynı fikirde olmadığımı peşinen söyleyerek İlker Bey’in röportajda geniş yer verdiği başlayayım. Türk Hava Yollarının reklam yüzü olarak Morgan Freeman seçiminin yanlış olduğunu yazan ve konuşan çok kimseler oldu. Daha iyisi bulunamaz mıydı? Tabii ki mümkündür, bulunabilirdi. Ancak film beklenen tanıtım atağı görevini yaptı gibi görünüyor. Dünya genelindeki marka bilinilirliğinde % 67’ ye yükselmek kolay bir iş değil. Ancak reklamın tam tadında ve dozunda olduğunu söyleyebilmek için reklamcı olmaya da gerek yok. Ancak Türk Hava Yolları Dünya Marka bilinilirliği çalışmasını yapan kuruluşun ismini ( haberin kaynağını ) duyursa ve hatta listeyi yayınlasa tabii ki daha iyi ve haliyle daha inandırıcı olacaktır. Denedim ve bulamadım. Anladım ki; insanların bu bilgiye ulaşmaları hayli zor. THY’nin yöneticileri bunu düşünebilmeliydi.

Bilal ve İlker Beylerin kamuoyuna izah etmeleri gereken bir konu var. O da parkta 50’ ye yakın uçak yatarken son olarak filoya katılan 2 adet A 321 ve bu günlerde teslim alınacak olan 1 adet A 330 uçağının alımlarının neden ertelenmediği / ertelenemediği konusuna çok basit bir şekilde açıklık getirilmesi gerekli. Alımların neden sürdürüldüğünün insanlara anlatılmasının ( Daha önce yapılmış sözleşme, yeni uçakların menzili ve uçabildiği noktalar, tarife vb ) gerekli olduğu açık. Anlayan veya anlamayan herkes özellikle akçeli konularla ilgili neden üretmekte fazlası ile usta. Tabii üretilenler rahatsızlık verici. Türk hava Yolları bunu hesap verme olarak değerlendirmemelidir. Bu bir bilgilendirmedir. Ve de halka açık bir şirkette bunun yapılmış olması ve çirkin ağızların kapatılması gerekirdi.

http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/basin-odasi/bir-bakista-thy/is-gucu lütfen bu linki açınız. Burada grup personelinin 22.030 İştiraklerde çalışan personel adedinin  24.868  ve toplamın ise 46.898 olduğu görülüyor. Şimdi bir kez de http:// www.turkishairlines.com/tr-tr/kariyer/calisan-profili linkine bakalım. THY çalışanlar profiline bakınca çalışan toplam personel sayısı 19.341 olarak görünüyor. Geri kalan çalışanlar hangi profilde değerlendiriliyor anlayamadım.? Düzeltmek mi gerek yoksa güncel liste mi koymak gerek bilemiyorum. Belki de  ........ Tarihi itibarı ile şeklinde bir not koymakta çözüm olabilir Bu linklere bakınca THY çalışanlarının ortalama kıdem yaşı 6,5 olarak görünüyor. En azından bir senedir bu değişmedi. Eminim ki realitede bu ortalama kıdem yaşı bir tık kıpırdamıştır. Tabii aşağıya doğru ( ? ) Evet, 20 Haziran 2016’ da yazdığım bir yazı için bu linklere bakmışım. Yazımın başlığı “ Türk Hava Yolları dışarıdan nasıl görünüyor? Yazıyı APH’ da bulmak mümkün. Kullandığım cümle şöyle. “THY nın 19.341 çalışanı var. Basın için hazırlanan bilgi de ise grup personeli 20.030 ve hizmet tamamlayıcı unsur olarak kabul edilmesi gereken yan kuruluşlarda ise ( Kargo, Yer Hizmeti, Teknik, Destek hizmetler vb. ) 24.868 olmak üzere toplamda 46.898 çalışan THY uçak ve yolcularına hizmet sunuyor. Yan kuruluşların bilançoya rahatlama getirdiği malum. Ama Türk Hava Yolları çalışanları yalnız 20.030 kişiden ibaret denirse bu doğru değil. Bu arada Türk Hava Yolları çalışanlarının ortalama kıdem yılının 6,5 olması herhalde bir şeyler anlatıyordur.” Bu da demektir ki THY’ de en azından bir senedir personel hareketi olmamış. Mümkün mü? Geçmiş yazılarıma bakarsanız aynı rakamların 2015 yılında da kullanıldığını görmeniz mümkün.

Kriz nedeni ile THY’ den bir kısım personel işten çıkartıldı. Toplu İş Sözleşmesi sonrası kaçı geri döndü bilemiyorum ama emekliliğin cazip hale getirilmesi üzerine 15 senelik hizmeti olanlarında bir kısmının emekliliğini istediği malum. İş güvenliği yasasının falan maddesi uyarınca münferit işten çıkartmaların süregelmesi de normal. Eh bu durumda çalışan miktarı çoğalacak değil ya. (?) Çıkanların yerine aynen ve fazlası ile istihdam yapıldıysa ( ? ) onu bilemem.  Bunlar Google’da listenin en başında çıkan iki konuya bağlı iki link. Bildiğim tek şey rakamların birbirini tutmasının gerektiği.

Her ne ise bu tür örnekleri çoğalmaya gerek olduğunu zannetmiyorum. Yoksa, on dört sayfa yazabilmek mümkün.

Şimdi, THY Amerika’ya haftada kaç sefer uçuyor ve kaç yolcu taşıyor diye sorsam ve şirketin kaç çalışanı var diye sorsam, yine düşman diyecekler bana. Bunları yazmak için sana ne ödüyorlar diyende olmuştu.

Evet, THY’ nın Orta ve Üst kademelerdeki Sn. yöneticileri Her şeyi bilmeyi ve cevaplamayı tepedeki iki insandan bekleyemezsiniz. Hiç olmaz ise onlara bu tür bilgileri gerektiği zaman ve doğru olarak vermelisiniz.

Sahi İlker Bey, sizin orta ve üst kademe yöneticileriniz ne yapıyor? Ne ile meşguller? Nasıl olsa cevap almayacağım ama yine de bunu sormuş olayım.

THY’nin Şef, Müdür ve Başkanları Böyle Küçük işlere Bakmazlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Havacı ~ 7 yıl önce
Bu ilker aycı vasıfsızına bakkal dükkanını emanet etmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fsc do&ko ~ 7 yıl önce
Yakında kendi yerimi açıçam işallah; bırak müdürü sn Ayça'yı çayçı bile almam sadece docodan attığı sayı 2000 kişinin üzerinde 2000 aile Kış günü hiç acımadan koydu kapının önüne eee noldu THY şahlandırmı hani küçülcekdin?insanlara trılyonlarca tl ödendi' tazminatlar ile işe geri dönüş paraları dahada ödencek,yazık değilmi bu paralara şehit hakkı yetim hakkı var nasıl vicdanınız rahat bu nasıl şirket yönetimi tabii ; sn Çetin bey çok sıkiştırmayın millet arkamda der baktı olmadı kabin memurları zam istemedi olmadı kandırıldım yine de olmadı safız der burdan THY ao ve iştiraklerden son 5 ay içinde kim atıldıysa THY Genel Müdürlükte önünde toplanmaya çağırıyorum yaklaşık 3000 kişilik bir koro ile EVET diye ama kimse gelmiceğini bildiğim için yanı başinda savaş varken alkılsızca büyüyenler sırf iktıdara yaranmak için ya ne diyecekdi battık farkındayız ama hala dünyanın en çok yerine uçuyoruz !!!o değil de hazırlıklı olun bu yönetim nükleer santral işletcek asıl ozaman yandık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FSC DO& ~ 7 yıl önce
BEŞ AYDA 3000 KİŞİ ÇIKARTTIKLARINI ZANNETMİYORDUM AMA YAN KURULUŞLARIN DURUMUNDAN TABİİ Kİ TAM BİLGİMİZ YOK.TABİİ Kİ ONLARDAN YAPILAN TENSİKAT THY DA YAPILANLARDAN DAHA AZ DUYULUYOR. VE DE HEPİMİZ YALNIZ THY İLE MEŞGULÜZ.
Çeto ~ 7 yıl önce
Çetin Bey bu ÇETO ibaresi tehlikeli gibi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETO ~ 7 yıl önce
ÇETİNCİĞİM VEYA ÇETO ŞEKLİNDE HİTAP EDEBİLECEK KADAR YAKIN OLAN BİRİNİN NEDEN İSMİNİ YAZMADIĞINI ANLAYAMIYORUM. SONUÇTA ARKADAŞIM OLDUĞUNA GÖRE SIKINTI YOK.
Sirket Yoneticisi ~ 7 yıl önce
Cetin bey iyi gunler dilerim, Boyle bir rakkam vermek icin TK nin YKB si olmaya gerek yok, belli seviyede olan butun sirketler in yonetim kadrosu, yil icerisinde Cok kereler US e gider. Bu insan da ister istemez, ucak Sefer ve saatlerini Ogretir, bu statude olan kime sorarsaniz, sorun olmasi gereken sayilara yakin bir tahmin soylerler. Benim bildigim Ilker bey simdiki gorevinden Onceki vazifeleri geregi epeyce US ziyareti yapmistir. Bu sacma istatistik bilgisini Vermesi Sadece sizin yazinizda belirttiginiz gibi, alt Kadro tarafindan verilen hatali Bilgi bile olsa , yonetici bir muhakeme sistemine Sahip olmali degilmidir, ayrica 2 kere dusunup konusmak zorunda degilmidir? Tahminim O ki gunumuzdeki Pek Cok yonetici gibi Ilker bey de isini ciddiye almamaktadir, alinsa Boyle fatis hatalar ve sirketin icinde bulundugu durum yasanmazdi. Temennim Isini ciddiye Alan ve konusmak icin konusmayan , soyledigi lafin agirligi olan yineticiler Ile karsilasmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ŞİRKET Y.. ~ 7 yıl önce
İŞİNİ CİDDİYE ALIP ALMAMAK KENDİ SORUNLARI. İNŞALLAH VASIFLARINI BELİRTTİĞİNİZ TÜR YÖNETİCİLERLE ÇALIŞMA İMKANI BULABİLİRSİNİZ.
Çetinciğim ~ 7 yıl önce
Daha önce bir yazınızı eleştirmiş , çok uzun yazıyorsunuz demiştim. Bu kez bakıyorum da daha bir tadında olmuş yazı. Esasen farkettim ki önceki yazılarınızdaki boğuculuk yazının uzunluğundan ziyade çok farklı konuların sıkış tıkış bir araya getirilmesi ve konu geçişlerindeki zayıflıktanmış. Ertuğrul özkök yazılarını okumanızı ve yazım tekniği bakımından analiz etmenizi öneririm. O'da her köşesinde 3-5 konuya girer çıkar ama geçişleri harika tutar. Yazıları uzun olsa da cümleleri kısadır. Bu da yazısına ferahlık ve rayting getirir.... :) hadi bakalım bedavadan önerileri ve taktikleri kaptın, seni yaşlı urt seni... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİNCİĞİM ~ 7 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM.
öneri ve taktik ? ~ 7 yıl önce
Çetin bey bildiğim kadarıyla yazar değil, bilgilerini,tecrübelerini,gördüklerini bizlere aktarmaya çalışıp bilgilenmemizi sağlayan mesleği havacılık olan biri. O'nun yazılarını okuyup,faydalanacağınıza, kendisine, yazılarınız çok uzun,boğucu vs deyip,bir gazetede 40 yıldır yazılar yazan yani mesleği yazmak olan birini analiz etmeyi önermek,aklınca'öneri ve taktik' vermek ne derece doğru acaba?
CVP ÖNERİ VE T.. ~ 7 yıl önce
SIKINTI YOK. YAPICI TENKİTLERİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUM. TABİİ Kİ ARADA BİR DE YAZI KONUSUNA DEĞİNSELER DAHA İYİ OLACAK. YİNE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
CVP ÖNERİ VETAKTİK ~ 7 yıl önce
Ben Çeto'yu severim, sevdiğim için de daha iyi olsun daha iyi yazsın, daha çok okusun isterim, bu nedenle de fikrimi paylaşırım. Arada sırada taktik vermeye ve fikir sunmaya devam edeceğim. Ama Çeto'cuğum rahatsız olduğunu belli ederse bir daha da karışmam, yorum yapmam. Okiş mi Çeto? :)) Yaşlı kurt seniiiii :))
Kilic Ali ~ 7 yıl önce
Uluslararasi olcekteki bir sirkette ortalama sirket kidemi 5 yila dusmus ise o sirkette bir sikinti var demektir. Nitekim aciklanan zarar rakamini bunun gostergelerinden biri olarak degerlendiremek gerekir. Emanet ehline verilmedikce liyakat goz ardi edildikce bundan sonra THY yi kotu gunlerin bekledigini dusunuyorum. Kucuk bir hatirlatma: Ey Dost Kul hakki nedir bilirmisin? Allah yarina birakir ama yanina birakmaz... Her gunahin affi vardir ama kul hakki mustesna. Vicdani olanlara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kelle ~ 7 yıl önce
Kimseyi tenkit etmek maksadıyla değil ama "kelle" diye tabir edeceğimiz Türkçe bir kelime var. Kelle dediğimiz zaman birey yolcu değil, koltuğu dolduran yolcuyu tarif etmiş oluyor. Bu bir kere sayıyı 2 ile çarpan bir faktör. Bizler yapı olarak Amerika'yı Birleşik Devletler'den ibaret sayıyoruz. Burada uluslararası pek çok şirket (havayolu şirketi olsun olmasın) Americas diye tabir eder ki bu TK'nın uçtuğu Kanada hatlarını, geçen yıl açtığı HAV, CAS, BOG ve PTY hatlarını ayrıca GRU ve EZE hatlarını ifade eder. Hâl böyle iken buradan yola çıkıp da; insancıkların makamına sallamak tek kelimeyle bir "ali cengiz oyunu"dur. Lütfen bir daha bakacak olursanız http://investor.turkishairlines.com/tr/mali-veriler/uculan-hatlar Google'dan değil; cebindeki parasını bu şirkete yatıran insanların beslendiği bu linkteki kaynaktan faydalanınız. Evet belki bazı insanlar hata yapıyordur, bazı insanlar istatistikleri farklı yorumluyordur... Bence ısrarcı olunmaması gereken iddialar bunlar... Sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KELLE ~ 7 yıl önce
Birincisi ben YK Başkanının konuşmasını irdeledim. Amerika ve Kanada dememişler konuşmalarında Ve ben Amerika denince bu ifadenin Kanada’ yı da kapsadığını sizden duyuyorum. Haklı olabileceğiniz bir husus var tabii. Ama nedense onu yazmamışsınız. Amerika Birleşik Devletlerine demem gerekirdi. Tabii İlker beyinde öyle söylemesi doğru olurdu. Salt Amerika denince akla kıta geliyor. Öğrenmenin sonu yok tabii. İkincisi hesaba HAV, CAS, BOG, PTY GRU ve EZE hatlarını hatta günde 2 kez uçtuğunu kabul ederek katarsak yine de hesap tutmayacaktır. 3500 ile 3700 arası bir yolcu miktarı çıktığını göreceksiniz Uçulan hatları tarifeden çıkarttığı yazmıştım. Yazıda belirttiğim linkler de THY tarafından şekillendirilen linklerdir. Bazı insanların istatistikleri yanlış yorumlayabileceğini aklımda tutmaya çalışacağım. İnsancıkların Makamına sallamak deyiminiz için bir şey söylemiyorum. O insancıklar, çalışanları sürekli sallıyorlar. ( İçlerinde böyle olmayanlar vardır onlardan özür diliyorum. SVG
kelle diyorsun da ~ 7 yıl önce
Herkes, özellikle de şirket çalışanları neyin ne olduğunu ve 10 bin sayısının gerçek olmadığını gayet iyi biliyor ayrıca bugün itibarıyla thy'nin mart ayında abd'deki birçok noktaya olan ki içlerinde en çok yolcunun uçtuğu jfk'de var bazı seferleri yolcu azlığı sebebiyle geçici olarak iptal edildi ve yolcu sayısında beklenen artış olmaz ise iptal hatların ve seferlerin daha da artabileceği konuşuluyor. Bu durumda kimin hangi istatistiği farklı yorumladığı ve hata yaptığı gün gibi ortada sanırım.
CVP KELLE 2 ~ 7 yıl önce
ÖZÜR DİLERİM YANLIŞ HESAPLAMIŞIM. KANADA NOKTALARINI DA GÜNDE 2 KEZ UÇUŞLA HESABA KATARSAK YUKARIDA Kİ CEVABIMDA BELİRTTİĞİM GİBİ 3500 DEĞİL HESAP 7173 ÇIKIYOR. KANADA NOKTALARINA GÜNDE 5 UÇUŞUNUZ YOK. AMERİKAYA DA HER GÜN 9 UÇUŞUNUZ YOK. HESABIN 10000' NE YAKLAŞMASI SİZİ RAHATLATACAKSA SORUN YOK. YAZMIN KONUSU 10000 RAKAMI DEĞİL ZİRA.BELKİ ANLATAMADIM.
cetin hoca ~ 7 yıl önce
cetin hocam bundan 2 ay kadar once kesin isten cikarma var diye israr ediyorsunuz. nooldu? bi aciklayin bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CETİN HOCA ~ 7 yıl önce
NEDEN OLMADIĞINI EN İYİ BİLEN SİZSİNİZ.ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAKİ YAZIMDA BUNU OKUYABİLİRSİNİZ.
çetun hoca ~ 7 yıl önce
üstadim siz zam olmasa dahi subat ayinda isci cikarimi olacak diye ongormustunuz. suan gelinen nokta yeni km ve pilot alimi. yanlis tahmin gelin evirip cevirmeden kabul edelim.
CVP ÇETİN HOCA ~ 7 yıl önce
Yanılmak insan için. Tahminde yanılmakta. “Ancak tahminimi aşağıya yeniden yazıyorum.” Okuduğunu yanlış anlamakta insanlar için. Kaldı ki yanılmış olsam bile bu denli çapraşık bir işlemi düşünememiş olmayı mazur görmek gerek. Bu haftaki THY, TSHS ve Çalışanlar” başlıklı yazıyı okuyunuz. Hele bir işveren teklifine “ hayır “ denseydi, sonucu görürdünüz. Allahtan fazlası ile ileri görüşlüsünüz( ? ) Evet, O yazıyı buldum. Cümle aşağıda. Ocak 2017 en geç Şubat ayında THY’ nin parka çektiği uçaklar ile ilgili nihai uygulama ve buna bağlı olarak o uçaklarla direk ilintili olarak istihdam ettiği personel hakkında yapmak mecburiyetinde olduğu kadro ayarlamasına karar vermek zorunda. Ve de bu durumda yapılacak olan uygulama ile ilgili olarak Türk Hava Yollarına izafe edilecek bir hata söz konusu olmayacaktır. Hata varsa ki, tabii ki vardır, o da daha önce bu denli fazla uçağın ve personelin alımını, ticaretin olmaz ise olmazı olan “ ihtiyatlı davranmayı “ dikkate almadan alkışlara kanıp, salt büyüme ile ilişkilendiren ve şirketi ve çalışanı böyle bir riske sokan kişilerde. Biraz daha incelerseniz, konuya değindiğim başka yazılarda bulabilirsiniz. “En Düşük Maaşı Almayı Sürdürmek Bile Sıfır Gelirli Olmaktan Daha İyi” başlıklı yazıyı da tekrar okuyuverin. Sizi mutlu edecekse yanıldım diyeyim.
777 ~ 7 yıl önce
abdye 777ler ucuyor kapasite 349 yolcu a330 uzerinden hesap yapmissiniz gunde iki jfk gatta 3 war. usa ucuslari haftada 7 degil gunde 2 frekans bence daha iyi arastirin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 777 ~ 7 yıl önce
Aslında sizi cevaplamamak gerek ama, önce siz şirketinize söyleyin de (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/turk-hava-yollari-yolcu-kargo-airbus-boeing-tum-ucak-filo ve (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/thy-multimedya/fotograf-arsivi/THY-filosu ) sitelerine 777 uçaklarını da koysunlar. Google’la Türk Hava Yolları filo durumu yazınca karşınıza gelen ilk iki link bunlar. Üstelikte direk THY tarafından düzenlenen bilgiler. Hangi ünitenin görevi ise demek ki onlarda bu tür işlerle ilgilenmiyorlar. Uçuşları güncel kış tarifesinden çıkarttım. Haftada 47 uçuş var Amerikaya. Sizin ifadelerinizin doğru olduğunu varsayalım, hatta Amerikadaki 9 noktaya her gün 2 uçuş yapıldığını kabul edelim. Günde 18 uçuş ve 349 ( 353 koltuk kapasiteli olmasınlar ) koltuklu 777’lerle yapılsın seferler. Oturun hesapların yine 10000 rakamını bulamayacaksınız. ( 349 x 18 x 73,4 % ) 6282 yolcu eder. Hesabı reel tarife üzerinden yaparsanız tabii ki rakam hayli düşer. Bana kalırsa sizin hiç bir şey araştırmanıza ve hesaplamanıza gerek yok.
2.kez işten çıkarılan bir eski personel ~ 7 yıl önce
Tüm uçakların A330 olduğunu VARsayarak bu hesabı yapamazsınız. Orada 400 kişi kapasiteli B777 uçakları da var. Ayrıca Güney‬ Amerika neden istatistiklerinizde yok? Yöneticileri savunduğumdan değil. Ama hesabı doğru yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İKİ KEZ.. ~ 7 yıl önce
thy (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/seyahat-bilgileri/turk-hava-yollari-yolcu-kargo-airbus-boeing-tum-ucak-filo ve (http://www.turkishairlines.com/tr-tr/kurumsal/thy-multimedya/fotograf-arsivi/THY-filosu ) sitelerine 777 uçaklarını da koysalar iyi olur. Bunlar Google’la Türk Hava Yolları filo durumu yazınca karşınıza gelen ilk iki link. Üstelikte direk THY tarafından düzenlenen bilgiler. Hangi ünitenin görevi ise demek ki onlarda bu tür işlerle ilgilenmiyorlar. Uçuşları güncel kış tarifesinden çıkarttım. Haftada 47 uçuş var Amerikaya. Gelen yorumlardaki bilgilerin doğru olduğunu varsayalım, hatta Amerikadaki 9 noktaya her gün 2 uçuş yapıldığını kabul edelim. Günde 18 uçuş ve 349 ( 353 koltuk kapasiteli olmasınlar ) koltuklu 777’lerle yapılsın seferler. Oturun hesapların yine 10000 rakamını bulamayacaksınız. ( 349 x 18 x 73,4 % ) 6282 yolcu eder. Hesabı reel tarife üzerinden yaparsanız tabii ki rakam hayli düşer.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000