27 Kasım 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Son günlerde güzel bir reklam var. Hani hamamda keseci diyor ya “neyin var. neyin yok sat, çimentoya yatır.” bu haber de biraz ona benzemiş,
  • Her Türk sizinle gurur duyuyor, her Alman ise endişe ve kıskançlık. Uç göz bebeğimiz,uç. Sen bağımsızlığımızın sembolüsün. Sen büyürsen Türkiye büyür.
  • Uçuş ekiplerinden duyduğumuz kadarıyla yoğun ve anlamsız uçuş proğramları ile insanlara mobbing uygulanarak şirketten ayrılmaları sağlanarak fetocu ekibin pilot yetersizliği sebebiyle thy den çıkarılması önlenmeye çalışılıyormuş.Reisin haberi var mı acep bu fetonun tsk da oynadığı benzer oyunları göz bebeğimiz thyde de uyguladığından?
  • Bu 3. Havalimanının bir adı yok mu senelerdir 3. Havalimanı diye geçiyor, Atatürk havalimanı kapatılacak orası zaten açıklandı, peki yenisinin adı ne olacak ? Atatürk olsaydı zaten açıklarlardı, böylelikle Atatürk isimli bir tesis daha kapatılmış olacak, yeni sözde Atatürkçüleri iyi tanıyoruz. Amaç kesinlikle bu , yani Atatürk ismini silmek. Gelelim yazıdaki hikayeye, bu alman ajan epey angut olmalıki uluorta herşeyi açık seçik konuşuyormuş , üstelik ortamda Türkler bile varmış, bu ne mesnetsiz bir yazı Allahım , sen aklıma mukayyet ol. Tamam adamlar sabotaj planlıyor olabilir belki ama bunu daha inandırıcı bir şekilde izah etseydiniz.
  • Türkün Türkten başka dostu yoktur diye diye paranoyak olduk, herkesle kavgalı oldu, yapmayın vazgeçin bu laflardan kardeşim
  • Evet önce iç hainleri temizlememiz lazım. Akciğerler de kanser varsa, toksitli hava da maske taksan ne yazar? Önce feto şüphelileri tespit edilip atılmalı. Afrika da ki feto yapılanmasını bilmeyen yok.. Şimdi de bdn afrikada yapılanacak diyorsunuz. Adamların direk irtibatı var kritik elemanlara. Bana kalırsa da didik didik aranmalı her şey.
  • Almanya,Abd,Hollanda,Fransa vs bize düşman bunu bilmeyen yok peki bunun karşılığında biz ne yapıyoruz? Ülkemiz aleyhine ne varsa yapan bu ülkelerin vatandaşlarının ülkemize ya kimlikle ya vizesiz girip,9 ay kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin verip, ihaleleri,işleri bu ülkelere verip onlardan icat,uçak,araba,finansman vs almıyor muyuz? Vize almak istediğimizde, bu ülkelerin ve ortakları vize aracı kurumlarınca soyulmamıza,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi toplamalarına izin vermiyor muyuz? Fetocu 800 kişiye oturum izni veren,150'den fazla pkk ofisinin var olduğu Almanya ile yaşanan siyasi krizi sonlandırmak için enerji ihalesini onlara verip bakan damat 'umarım bu Almanya ile aramızın düzelmesine vesile olur' demedi mi? Üstüne de cbaşkanı 'Almanya ile siyasi sorunumuz olabilir bu ticaretimizi etkilememeli' demedi mi?Ülkemizi yönetenler Alman malı arabadan başkasına biniyorlar mı? 3.havaalanındaki finansman,kullanılan malzeme çoğunlukla Alman değil mi? 4 şirketinin yıllık cirosu 800 milyar euro olan,bize uçak vs satan bir ülke mi bizi kıskanacak,thy'ye sabotaj hazırlayacak? İstese uçuşlara yasak veya kısıtlama getirir olur biter! Pkk destekçilerinden Hollanda bize o kadar adilik yaptı, oğlu gemi işinde Hollandalılarla ortak olan başbakan çıkıp bir şey dedi mi? 2016 yılında en çok ihaleyi 22 milyar euro ile onlara vermişiz! Biz, böyle oldukça, bunlara kısasa kısas yapmadıkça,rest çekmedikçe hiçbir şey olmaz. Yapamıyorsak demek ki adamların parasına,icadına,turistine muhtacız tribünlere oynayıp,boşa konuşmayalım o zaman. Ayrıca Türk'ün Türk'ten başka dostu değil düşmanı yoktur! İnsanlarımızın birbiri ile kutuplaşmasını,şuralı,buralı,şucu,bucu,senden,benden diye ayrılmasını,haksızlığın,adaletsizliğin,eşitsizliğin,sömürünün,kanunsuzluğun,torpilin,hemşehriciliğn ülkemizde heryerde var olmasını,eğitime,liyakate,bilime önem verilmemesini bu ülkeler mi istiyor? Eğer istiyor da bu ülkeyi geçmişten günümüze yönetenler onlara tamam diyorsa durum daha da vahim demektir! Biraz da kendimize kızalım,kendimizi sorgulayalım !
  • Bunun söylenmesine gerek mi var , fırsat bulsalar bir kaşık suda boğarlar
  • kabzımalmış galiba alman ajanı esasen ki böyle bir hata yapmış.yoksa ajan olaa yapmaz böle şeyler.
  • Alınan F/O ve kaptanlarda torpil devam ettiği sürece kaza kapıda. Bunu lütfen unutmayın. Etik kural olarak bir şirkette bir ailen bir kişi çalışabilirse torpil müessesesi de eninde sonunda biter. Kaptan çocuklarına yapılan torpili mülakatlarda insanların gözlerine soka soka yapıyorlar. Bunun sonucunu zaten herkes bekliyor. Bunun için istihbaratçı olmaya gerek yok. Aklıma gelmişken FDR ve sms toplantılarından da istihbarat alın. Kaç kazadan kıl payı dönüldüğünü, resmen allah koruduğunu görürsünüz.

THY’ye sabotaj hazırlığı…

Türk Hava Yolları dünyanın merceği altında. Her geçen gün uçuş noktalarını çoğaltırken diğer yandan da filosunu büyütüyor. Üçüncü havalimanı ile birlikte büyüme daha da hızlanacak. Ancak korkunç bir istihbarat ile tüylerim diken diken oldu. İşte bu yüzden şimdiden önlem almak için bu istihbarat bilgisini paylaşmak zorundayım.

Bilgi paylaşımına güvendiğim bir arkadaşım Almanya’dan yazdı. Alman Hava Kuvvetleri’nden emekli ve şu anda Almanya İstihbarat Örgütü BND için çalışan bir ajana dayandırdığı iddia bu. Vahim şeyler planlanıyor THY için.

Arkadaşım konuşulanlara kulak misafiri oluyor. Masadaki konu Türkiye ve THY. Üçüncü havalimanı 2018 yılında açılacak. İşte bu açılıştan ya önce ya da sonra hazırlanan sabotaj devreye girecek. Amaç Türkiye havacılığını baltalamak ve THY’yi zarara uğratmak ve başarabilirlerse batırmak.

Alman ajanın anlattıkları şu;

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar sadece siyasal değil aynı zamanda ekonomik anlamda da planlar dahilinde. Havacılığa vurulacak darbe demek ekonominin şah damarına vurulacak darbe demektir. Alman istihbarat ajanına göre Türk Hava Yolları’na Afrika veya Arap ülkelerinde sabotaj düzenlenecek.

THY uçaklarından biri kaza kırıma uğratılacak veya sabotaj düzenlenerek daha vahim görüntülerin ortaya çıkması sağlanacak.

Ajanın söylediğine göre Afrika veya Arap ülkelerinde sabotaj düzenlemek çok basit. Fakir Afrika ülkelerinde bir yer hizmeti çalışanına veya herhangi bir havalimanı çalışanına yaptırılacak bu sabotaj ile THY imaj kaybına uğratılacak. Türkiye’ye zarar verilecek.

Yapılacak sabotaj ile THY ile uçan özellikle yabancı yolcuların bilet iptalleri sağlanacak ve borsada THY hisseleri sıfırlanacak.

Bu korkunç iddiaları duyunca aklıma Mısır’ın Şarm El-Şeyh havalimanından kalkış yaptıktan sonra havada patlatılan Rus uçağı geldi.

THY’nin uçaklarına yönelik yapılacak sabotaj iddiası şimdiden ciddiye alınmalı. Güvenlik problemi olan Afrika ve Arap ülkelerinde uçulan noktalarda güvenlik hizmetini THY kendisi şekillendirmeli. Bagaj kontrolleri, yüklemeler maksimum hassasiyet ile yapılmalı.

Fakir Afrika ülkelerinde para odaklı insan satın alma çok basit diye düşünüyorum. Bu sebeple THY ve dolayısıyla ülkemize gelecek her türlü zarardan hepimiz etkileniriz.

Türk Hava Yolları eminim ki bu tip uyarılarla ilgili etkin güvenlik tedbiri alacaktır.

Türkiye üzerinde hesap yapanların her türlü alçaklığı yapacağından şüphem yok. Boşuna denilmemiş “Türk’ün Türk’ten başka dostu yok” diye.

THY uçağında iki gözlem…

Geçen hafta Cuma günü Ankara’ya gittim. Saat 12.00 uçağı ile Ankara’ya gitmek üzere uçaktaki yerime oturdum ve yolcuların yerini almasını beklerken, THY yöneticisi olduğunu düşündüğüm bir kişinin, kabin memurlarından business yolcuların oturduğu yere geçmek için talepte bulunduğunu duydum. Kabin amiri izin vermedi ve diğer memur arkadaşlara şu sözü söylediğini duydum; “Genel Müdürümüz Bilal Ekşi’nin talimatı olmadan sınıf değişikliği yapılmayacak”. Hoşuma gitti. Hangi yönetici olursa olsun yönetimin haberi olmadan ya da elinde business bileti olmadan yer değişikliği olmayacak. Yani kim olduğunuz önemli değil, izin yoksa oturmanıza da müsaade yok.

Diğer bir gözlemim ise Mardin dönüşünde oldu.

Kokpitte pilot, kabinde kabin memurları. İnanılmaz nezaket ve inanılmaz bilgilendirme. Uçaklarda bazen asık suratlı memurlara rastlarsınız. Bir yudum su istemek için bile isteksiz davranırsınız. Ama Mardin uçağının kokpitinde Kaptan İskender Pamirtan, yardımcı kaptan Mustafa Murat Doğan, kabinde Purser Arzu Ece Çakır, kabin memurları Emre Araz, Melis Sıla Özlü ve Mihriban Pazar kocaman bir teşekkürü ve alkışı hak ettiler.

Benim böyle güzellemelerim olmaz. Lakin bu iki hareketi yazmamam onlara haksızlık olurdu.

İyi uçuşlar iyi haftalar…

THY’ye sabotaj hazırlığı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

reklamdaki gibi ~ 6 yıl önce
Son günlerde güzel bir reklam var. Hani hamamda keseci diyor ya “neyin var. neyin yok sat, çimentoya yatır.” bu haber de biraz ona benzemiş,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muzaffer yüksel ~ 6 yıl önce
Her Türk sizinle gurur duyuyor, her Alman ise endişe ve kıskançlık. Uç göz bebeğimiz,uç. Sen bağımsızlığımızın sembolüsün. Sen büyürsen Türkiye büyür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duyduklarımız ~ 6 yıl önce
Uçuş ekiplerinden duyduğumuz kadarıyla yoğun ve anlamsız uçuş proğramları ile insanlara mobbing uygulanarak şirketten ayrılmaları sağlanarak fetocu ekibin pilot yetersizliği sebebiyle thy den çıkarılması önlenmeye çalışılıyormuş.Reisin haberi var mı acep bu fetonun tsk da oynadığı benzer oyunları göz bebeğimiz thyde de uyguladığından?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atatürk ~ 6 yıl önce
Bu 3. Havalimanının bir adı yok mu senelerdir 3. Havalimanı diye geçiyor, Atatürk havalimanı kapatılacak orası zaten açıklandı, peki yenisinin adı ne olacak ? Atatürk olsaydı zaten açıklarlardı, böylelikle Atatürk isimli bir tesis daha kapatılmış olacak, yeni sözde Atatürkçüleri iyi tanıyoruz. Amaç kesinlikle bu , yani Atatürk ismini silmek. Gelelim yazıdaki hikayeye, bu alman ajan epey angut olmalıki uluorta herşeyi açık seçik konuşuyormuş , üstelik ortamda Türkler bile varmış, bu ne mesnetsiz bir yazı Allahım , sen aklıma mukayyet ol. Tamam adamlar sabotaj planlıyor olabilir belki ama bunu daha inandırıcı bir şekilde izah etseydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış ~ 6 yıl önce
Türkün Türkten başka dostu yoktur diye diye paranoyak olduk, herkesle kavgalı oldu, yapmayın vazgeçin bu laflardan kardeşim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce iç hainler ~ 6 yıl önce
Evet önce iç hainleri temizlememiz lazım. Akciğerler de kanser varsa, toksitli hava da maske taksan ne yazar? Önce feto şüphelileri tespit edilip atılmalı. Afrika da ki feto yapılanmasını bilmeyen yok.. Şimdi de bdn afrikada yapılanacak diyorsunuz. Adamların direk irtibatı var kritik elemanlara. Bana kalırsa da didik didik aranmalı her şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey... ~ 6 yıl önce
Almanya,Abd,Hollanda,Fransa vs bize düşman bunu bilmeyen yok peki bunun karşılığında biz ne yapıyoruz? Ülkemiz aleyhine ne varsa yapan bu ülkelerin vatandaşlarının ülkemize ya kimlikle ya vizesiz girip,9 ay kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin verip, ihaleleri,işleri bu ülkelere verip onlardan icat,uçak,araba,finansman vs almıyor muyuz? Vize almak istediğimizde, bu ülkelerin ve ortakları vize aracı kurumlarınca soyulmamıza,gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi toplamalarına izin vermiyor muyuz? Fetocu 800 kişiye oturum izni veren,150'den fazla pkk ofisinin var olduğu Almanya ile yaşanan siyasi krizi sonlandırmak için enerji ihalesini onlara verip bakan damat 'umarım bu Almanya ile aramızın düzelmesine vesile olur' demedi mi? Üstüne de cbaşkanı 'Almanya ile siyasi sorunumuz olabilir bu ticaretimizi etkilememeli' demedi mi?Ülkemizi yönetenler Alman malı arabadan başkasına biniyorlar mı? 3.havaalanındaki finansman,kullanılan malzeme çoğunlukla Alman değil mi? 4 şirketinin yıllık cirosu 800 milyar euro olan,bize uçak vs satan bir ülke mi bizi kıskanacak,thy'ye sabotaj hazırlayacak? İstese uçuşlara yasak veya kısıtlama getirir olur biter! Pkk destekçilerinden Hollanda bize o kadar adilik yaptı, oğlu gemi işinde Hollandalılarla ortak olan başbakan çıkıp bir şey dedi mi? 2016 yılında en çok ihaleyi 22 milyar euro ile onlara vermişiz! Biz, böyle oldukça, bunlara kısasa kısas yapmadıkça,rest çekmedikçe hiçbir şey olmaz. Yapamıyorsak demek ki adamların parasına,icadına,turistine muhtacız tribünlere oynayıp,boşa konuşmayalım o zaman. Ayrıca Türk'ün Türk'ten başka dostu değil düşmanı yoktur! İnsanlarımızın birbiri ile kutuplaşmasını,şuralı,buralı,şucu,bucu,senden,benden diye ayrılmasını,haksızlığın,adaletsizliğin,eşitsizliğin,sömürünün,kanunsuzluğun,torpilin,hemşehriciliğn ülkemizde heryerde var olmasını,eğitime,liyakate,bilime önem verilmemesini bu ülkeler mi istiyor? Eğer istiyor da bu ülkeyi geçmişten günümüze yönetenler onlara tamam diyorsa durum daha da vahim demektir! Biraz da kendimize kızalım,kendimizi sorgulayalım !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
Bunun söylenmesine gerek mi var , fırsat bulsalar bir kaşık suda boğarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm alman gizli servisi ~ 6 yıl önce
kabzımalmış galiba alman ajanı esasen ki böyle bir hata yapmış.yoksa ajan olaa yapmaz böle şeyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Al sana istihbarat ~ 6 yıl önce
Alınan F/O ve kaptanlarda torpil devam ettiği sürece kaza kapıda. Bunu lütfen unutmayın. Etik kural olarak bir şirkette bir ailen bir kişi çalışabilirse torpil müessesesi de eninde sonunda biter. Kaptan çocuklarına yapılan torpili mülakatlarda insanların gözlerine soka soka yapıyorlar. Bunun sonucunu zaten herkes bekliyor. Bunun için istihbaratçı olmaya gerek yok. Aklıma gelmişken FDR ve sms toplantılarından da istihbarat alın. Kaç kazadan kıl payı dönüldüğünü, resmen allah koruduğunu görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000