10 Temmuz 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ne o yav, dedenizin, nenenizin haci, hoca tarafinizmi costu dokturmussun yazar efendi..hayat size guzel ben duymadim hic bir kurumda cehapelilerin ve perincekcilerin isten atildigini yada mobbing yapildigini hafazanallah cirkef insanlardir kimse camura basmak istemez onlarla ugrasipta mecburen emekliliklerini beklerler...
  • Lise Mezunuyum Tgs'de Müdürlük verirler mi
  • Siz kim müslümanlık kim hiçbirinizde ne namaz ne allah korkusu sadece para para para,eyy beyaz müslüman kul hakkı yemiyeceksin..
  • SAYIN ÇETİN ÖZBEY; ELLERİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK SİZE AYNEN KATILIYORUM. TGS DE 10 YIL GÖREV YAPTIM HİÇBİR ANLAM VEREMEDİM VE AÇIKLAMA YAPMADAN BENİ İŞTEN ÇIKARDILAR... HİÇ OLMAZSA SEBEBİNİ BURAYA YAZSINLAR... SAYGILARIMLA.
  • Burasi muslulam ulkesi ve musluman olmayana ekmek yok hadi baska kapida aglayin....
  • Burasi muslulam ulkesi ve musluman olmayana ekmek yok hadi baska kapida aglayin....
  • Tabi katılmamak elde değil. Ama servislerde bize laf sokanlar, buro da veba li görmüş gibi davrananlar. Kizlara sıkma baş diyenler, takunya li diyenler mi dersiniz. Eski yada yeni kimse kpss ile girmedi. %1 yeteneği ile gelmiştir. Ha birde tepe belki ama altlarda feto dan partililere sıra gelmedi. 2015 e kadar %80 feto referanslı emin olun. Partiyi hala sallayan yok. Dernek vakif muhabbeti.
  • Her iktidarin kamu kurumlarindaki yoneticileri degistirdigi bir gercektir ve bu anlasilabilir. Sorun AKP iktidara geldiginde kendisinin calistigi ust yonetimle kalmayip bolum seflerine kadar her yonetici degistirmesi ve alt yoneticileri havacilikla alakasi olmayan kisilerle doldurmasinda. Teknikte bile disardan atelye sefi atandiysa bu kadrolasmanin dik alasidir. Is bununla da kalmadi calisanlar arasinda 2003 den sonra girenler once girenler seklinde ayrimcilik yaratildi, eskiler sirketi batiranlar olarak kanse edildi. Ancak zaman icinde gorulduki eskileri yatmakla suclayan yeniler eskileri mumla aratacak islere imza attilar. Sonrasinda bu yeni girenler de kendi aralarinda o cu bu cu diye bolunup isi iyice berbat ettiler.
  • Bırakın Allahınızı seversenız bu şirkette iktidar karsşıtı 100 lerce yonetıcı var belkı kripto ama bunu kendılerı cok ıyı bılıyorlar Eskiden alımlarda kımsenın haberı olmazdı bizim kız bu sene mezun oluyor kuzenım menuz oluyor benım torun mezun oluyor deyıp etesi gun işe başlayanlar vardı
  • Genel olarak anlamlı bir yazı ancak bazı kısımlarında yanlış genellemeler yapıyorsunuz. Benim de ailem havacılık sektöründe ve geçmişte gayet güzel siyasi ideoloji ve dindarlığa göre işe alımlar gerçekleşiyordu. Siz buna zamanında izin vermemiş olabilirsiniz ama sizin dışınızda birtakım üst yöneticiler gayet güzel ayrımcılık yaptı. Dipnot: dahi anlamında de ayrı yazılır. Lütfen siz ya da editörleriniz yazınızı buraya yüklerken gerekli imla kurallarına uysun.

Türk Hava Yollarının Düşman Kardeşleri

Hiç unutmam, Adalet ve Kalkınma Partisinin ilk kez iktidara gelmesinden yaklaşık bir sene kadar sonra bir basın mensubu partinin ileri gelenlerinden birine kamu kuruluşların da mevcut olduğu söylenen siyasi kadrolaşma konusunda bir sual yöneltmişti. Verilen cevap “ Onlarda iktidara gelince bizimkileri işten çıkartsınlar “ şeklindeydi. Tabii ki beklenmeyen bir cevaptı. Yapılan bu tür davranış ve konuşmalar bizden ve sizden ayırımının başlangıcının ilk adımıydı. Bu yönlendirmeden cesaret alan kurum yöneticileri daha yoğun bir tensikata giriştiler. Tabii ki işten çıkartılan çalışanlar yerine yenileri alındı ve çark böyle dönmeye devam etti. Bu zorunluydu zira Şirketi büyütme kararı alınmıştı. Allah bu sözü sarf edeni ve durumu bu günkü hale getirenleri dilerim ki affetmesin.

Zannedersiniz ki Türk Hava Yolları dışında sektörün hiçbir şirketinde Adalet ve Kalkınma Partisine gönül vermiş kimse çalışmıyor. Bu doğru olabilir mi? Tabii ki hayır. Türk Hava Yolları çalışanlarının bir bölümünün anlayışına göre şirketin tepe yöneticileri, Adalet ve Kalkınma Partisini temsil ediyor ve de şu veya bu şekilde onları veya uygulamalarını tenkit etmenin hükümeti zemmetmekten farkı yok. Ama her nedense bunu APH satırlarına yükledikleri yorumları ve seslenişleri ile her vesile ile ortaya koyan yalnız THY çalışanları.

Geçen hafta yazdığım yazıda uygun vasıfta olmamalarına rağmen şirkete kabul edilen bir takım çalışanların tepelere duyduğu şükran borcunu nasıl ödediğine değinmiştim. Her ne kadar Türk Hava Yollarının Türkiye’mizin genel şartlarından soyutlanması mümkün değilse de, yinede de THY gibi modern, son teknolojiyi takip eden uluslararası bir şirket çalışanlarının bu denli politize olmaları hiç doğru gelmiyor bana.

Eskiden sözü ile başlayan konular şu anda THY’ de çalışan personeli sinirlendiriyorsa da “Eskiden kimin siyasi görüşü ne renk “ bunu bilmez ve sormazdık. Bu hiçbirimizi ilgilendirmezdi. Ve de bize göre çalışan arkadaşlarımızın renk seçimi hiçbir şeyin kıstası olmamalıydı ve de değildi. Arada bir ortaya çıkan siyasi destekli  istisnalar o kadar dikkat çekici olurdu ki tüm şirket bu ayrıcalıklı şahısları tanır ve bilirdi.

Evet; şimdi gelelim bu günkü duruma. Türk Hava Yollarına 2003 yılı ve daha sonra giren çalışanlar, kendileri ile aynı inanç ve siyasi görüşte olanların AKP iktidarının iş başına geldiği seneye kadar şu veya bu şekilde mağdur edildiklerini anlatıyor. Bu gün için kalan miktarı bilemiyorum ama eski personel de son 15 yılda yaşadıklarını dile getiriyor. Daha önce hiçbir yanlışlık yapılmadı diyebilmek mümkün değil tabii ki. Kişisel açıdan bu tür ayırımcılıklar olsaydı bile buna iştirak etmez ve de destek olmazdım. Bu size boş bir laf gibi gelebilir. Doğru olup olamayacağını düşünmek için kişiyi tanımak gerekir. Örneğin ben yöneticiydim. Hiçbir kimse bana “İmam Hatip Mezunlarını işe almayın veya şu anda görevde olan bir kardeşimizin ifade ettiği gibi namaz kılanlar kadroya alınmasın vb. şeyler söylemedi ve böyle bir talimat vermedi. Esasen ben ben isem veremezlerdi de. Verilse ne olurdu? Sonucunu göze alır talimatı dinlemezdim. Bu da demektir ki bende kendi astlarıma böyle bir talimat vermedim ve de onlar da bu ve benzeri konularda böyle bir uygulama yapmadılar. Verseydim de dinlemezlerdi. Kaldı ki Genel Müdürümüz namazında ve niyazında bir insandı. Net bildiğim budur.

Bu durum yalnız Türk Hava Yollarında mı var? Bildiğim o ki;  THY’ da bölünmüş, birbirine adeta düşman gibi davranan gruplar var. Hepsi Türk. Hepsi Müslüman. Ve de hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Ve de hepsi aynı şirkette görev yapıyor.

İktidarlar kimseye yüz sene için verilmiyor. Bir noktada sadaret bitiyor, hükümranlık sonlanıyor. Ahmet Hakan’ın ifade ettiği gibi şu anda yalnız kendi taraftarlarını Millet olarak gören bir siyasi zihniyet mevcut.  Ama iki yıl, ama on yıl bu iktidar değiştikten sonra başa gelecek olanların da farklı davranma ihtimali çok zayıf. Siyaset adı verilen ve nefret eder hale geldiğimiz bu çirkinliğin kabuk değiştirmesi ise imkânsıza yakın.  Dönemin tepede oturanları bu durumun tekrarını Türkiye’mize zararlı olacağı düşüncesi ile istemese de siyasi partiler açıdan çok önemli olan teşkilatın tabanı onları buna bir şekilde zorlayacaktır. Bunu düşünce “ memleketin kurtuluşunu okuma yazma bilmeyenlerde gören Rektör beyi saygı ile ( ? ) anıyorum. Evet; daha sonra iktidara gelme sırası bir başka siyasi kuruluşa gelecek veya daha önce iktidar olanlardan biri tekrar başa geçecek vb. Aynı veya benzeri şeyler tekrar tekrar yaşanacak.  Aynı terane. Sizinkiler, bizimkiler ve onlar. Devran sanki böyle dönecek gibi.  Kaç parça olacağız, kim kime düşman olacak belli değil. Belli olan tek şey var ki o da her dönemde yeni mağdurlar türeyecek ve de kendi anlayışlarına göre bunun edebiyatını yapacaklar. Kim haklı olacak kim haksız, anlayabilmek ve karar verebilmek hayli zor. Biz mi ne yapacağız? Allah ömür verdiği kadar aynen bu günkü gibi, yazıp çizeceğiz. Ve yine tenkit edilecek konuları dile getirirken yazılarımızı yorumlayan okurların saldırısına maruz kalacağız. Bizim içinde değişen bir şey olmayacak anlayacağınız.

Herkese bir kez daha hatırlatmak isterim. Yorumlarda sık sık “namaz kılan ve imam hatip mezunu olanların işe kabul edilmediği hususlarının eskiye yönelik şikâyetlerin ana teması olarak kullanıldığına ve geçmiş sürekli olarak bu açıdan zemmedildiğine göre bunları dile getirenlerin yüce dinimize yürekten samimiyetle bağlı olduklarını düşünmek gerek. Herhalde bunda bir yanlışlık yoktur. Kuranı Kerim.  Maide Suresinin 8. Ayeti “ Ey iman edenler Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun.  BİR TOPLUMA OLAN KİNİNİZ, SİZİ ADALETSİZLİĞE İTMESİN.”  diyor. Geçen haftaki yazımda da ifade ettiğim üzere bu bir emirdir. Kuranı Kerim başka bir surede daha önce haksızlığa uğradığını ifade edenle / geçmişte haksızlığa uğrayanlar bu kapsamın dışındadır mı diyor? Ve de kutsal kitap onlara güçlü olmaları durumunda diğer gruba kötülükle mukabele etme hakkı mı tanıyor? Esasen bunu düşünmek gerek. Eğer hakiki Müslümanlarsa bu sure gelmişi, geçmişi kapsadığı gibi şimdi görevde olan çalışanların eskiye mukabele etmekte haklı olduklarını göstermek amacı ile öne sürdükleri savları da çürüteceğini düşünebilmeleri gerekir. Ve tabii ki bu emir özellikle gelecektekileri de kapsayacaktır. FUSSİLET SURESİNİN 34. AYETİ: İYİLİKLE KÖTÜLÜK EŞDEĞER OLAMAZ. SEN KÖTÜLÜĞE İYİLİĞİN EN GÜZELİYLE KARŞILIK VER. BİR DE BAKARSIN Kİ SENİNLE ARASINDA DÜŞMANLIK BULUNAN KİMSE SANKİ SICAK BİR DOST OLUVERMİŞTİR”  buyuruyor. Gerisini hepimiz aklıselim ile yorumlamalıyız,

ÖZELLİKLE BÖLÜNMEMİZİN NEDENİ OLARAK DİNİ UNSURLARI SIKLIKLA ÖNE SÜRENLER VE HEPİMİZ UNUTMAMALIYIZ Kİ; DİN BÜTÜNÜ İLE KABUL EDİLMESİ GEREKEN, İŞLEVLERİNDEN BİRİ DE TOPLUMU BİR ARADA TUTARAK CEMİYETİ BİRBİRİNE KAYNAŞTIRMAK OLAN BAŞKA BİR DEYİŞLE TOPLUMSAL BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAYAN, DİNDAŞLARI BİRBİRİNE YAKIN TUTAN ADETA YAPIŞTIRICI BİR OLGUDUR. VE DETARTIŞILMAMASI GEREKİR.

Benim açımdan önemli olan bu.  Artık geleceğe bakmalıyız. Bizi düzlüğe bunu kabul etmek çıkartacaktır.  Bu durum bu günkü şekilde devam ettikçe, onlar yaptı şimdi sıra bizde davranışları ile insanların birbirine karşı düşmanlıkları sonlanmayacaktır. Evet;  çarkın bu şekilde dönmesi ve bu günkü sistemin kimleri etkileyecek? Hizmet yılını doldurmayanları ve de işe bundan sonra girecekleri çocuklarımızı. Lütfen kendimize gelelim.

Türkiye’mizin bu durumunu gören dostlarımız ( ? ) ve düşmanlarımız ellerini ovuşturuyor. Keyifliler. Onlar da Türkiye de birlik ve beraberlik olsun istemiyor ve de bizi daha fazla bölmek için uğraş veriyorlar. Allah aşkına biz bu tutumumuzla neye ve kime hizmet ediyoruz, bilen var mı? Evet; bana kızmamaya çalışın. Ve de sinirlenmeyin. Normale dönüşün başka bir yöntemi var mı? Hepimiz onu düşünelim.

Türk Hava Yollarının Düşman Kardeşleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

ohanyes ~ 7 yıl önce
ne o yav, dedenizin, nenenizin haci, hoca tarafinizmi costu dokturmussun yazar efendi..hayat size guzel ben duymadim hic bir kurumda cehapelilerin ve perincekcilerin isten atildigini yada mobbing yapildigini hafazanallah cirkef insanlardir kimse camura basmak istemez onlarla ugrasipta mecburen emekliliklerini beklerler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koyuncu ~ 7 yıl önce
Lise Mezunuyum Tgs'de Müdürlük verirler mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyaz müslümanlar ~ 7 yıl önce
Siz kim müslümanlık kim hiçbirinizde ne namaz ne allah korkusu sadece para para para,eyy beyaz müslüman kul hakkı yemiyeceksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilen Bİlir ~ 7 yıl önce
SAYIN ÇETİN ÖZBEY; ELLERİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK SİZE AYNEN KATILIYORUM. TGS DE 10 YIL GÖREV YAPTIM HİÇBİR ANLAM VEREMEDİM VE AÇIKLAMA YAPMADAN BENİ İŞTEN ÇIKARDILAR... HİÇ OLMAZSA SEBEBİNİ BURAYA YAZSINLAR... SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muslumanlarin Ulkesi ~ 7 yıl önce
Burasi muslulam ulkesi ve musluman olmayana ekmek yok hadi baska kapida aglayin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MÜSLÜMANLAR ~ 7 yıl önce
NE ZAMANDAN BERİDİR MÜSLÜMANLIK SİZİN GİBİ HADDİNİ BİLMEZLERİN İNHİSARINDA. SİZ BU KAFA İLE DEVAM EDİN. BİR GÜN GELİR SİZ AĞLAYACAK KAPI BİLE BULAMAZSINIZ. SİZ ŞİMDİ BU ŞEKİLDE GÜRÜLTÜ ÇIKARTIN. BİLİRSİNİZ EN BÜYÜK GÜRÜLTÜYÜ BOŞ TENEKE ÇIKARTIR.
Müslüman ~ 7 yıl önce
Hocam herkes müslümanı elhamdulillah. Kim müslüman ya da değil bilemezsin. Böyle deme dinden çıkarsın. Allah affetsin.
ZEKİ ~ 7 yıl önce
TGS ne zaman oldu 10 yasına basalı.2010 kurulmamısmıydı
Biraz Beyninle Düşün ~ 7 yıl önce
Sana cevap vermek ile koyunla konuşmak aynı şey. Yok sayarım seni. Burası arap ülkesi değil. LAİK TÜRKİYE CUMHURİYET
kimse dikkate almasin ~ 7 yıl önce
Bir musluman böyle dusunmez. Dikkate almayin. Arkadas provakotore benziyor. Fitne pesinde oldugu belli.
Muslumanlarin Ulkesi ~ 7 yıl önce
Burasi muslulam ulkesi ve musluman olmayana ekmek yok hadi baska kapida aglayin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükrü paşa ~ 7 yıl önce
Tabi katılmamak elde değil. Ama servislerde bize laf sokanlar, buro da veba li görmüş gibi davrananlar. Kizlara sıkma baş diyenler, takunya li diyenler mi dersiniz. Eski yada yeni kimse kpss ile girmedi. %1 yeteneği ile gelmiştir. Ha birde tepe belki ama altlarda feto dan partililere sıra gelmedi. 2015 e kadar %80 feto referanslı emin olun. Partiyi hala sallayan yok. Dernek vakif muhabbeti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski ~ 7 yıl önce
Her iktidarin kamu kurumlarindaki yoneticileri degistirdigi bir gercektir ve bu anlasilabilir. Sorun AKP iktidara geldiginde kendisinin calistigi ust yonetimle kalmayip bolum seflerine kadar her yonetici degistirmesi ve alt yoneticileri havacilikla alakasi olmayan kisilerle doldurmasinda. Teknikte bile disardan atelye sefi atandiysa bu kadrolasmanin dik alasidir. Is bununla da kalmadi calisanlar arasinda 2003 den sonra girenler once girenler seklinde ayrimcilik yaratildi, eskiler sirketi batiranlar olarak kanse edildi. Ancak zaman icinde gorulduki eskileri yatmakla suclayan yeniler eskileri mumla aratacak islere imza attilar. Sonrasinda bu yeni girenler de kendi aralarinda o cu bu cu diye bolunup isi iyice berbat ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arksdalsr ~ 7 yıl önce
Bırakın Allahınızı seversenız bu şirkette iktidar karsşıtı 100 lerce yonetıcı var belkı kripto ama bunu kendılerı cok ıyı bılıyorlar Eskiden alımlarda kımsenın haberı olmazdı bizim kız bu sene mezun oluyor kuzenım menuz oluyor benım torun mezun oluyor deyıp etesi gun işe başlayanlar vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afö ~ 7 yıl önce
Genel olarak anlamlı bir yazı ancak bazı kısımlarında yanlış genellemeler yapıyorsunuz. Benim de ailem havacılık sektöründe ve geçmişte gayet güzel siyasi ideoloji ve dindarlığa göre işe alımlar gerçekleşiyordu. Siz buna zamanında izin vermemiş olabilirsiniz ama sizin dışınızda birtakım üst yöneticiler gayet güzel ayrımcılık yaptı. Dipnot: dahi anlamında de ayrı yazılır. Lütfen siz ya da editörleriniz yazınızı buraya yüklerken gerekli imla kurallarına uysun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AFÖ ~ 7 yıl önce
AİLENİZİ BİLEMEM TABİİ Kİ, SİZ NEREDE ÇALIŞIRSINIZ ONU DA BİLMEM. İFADE ETTİKLERİNİZ ONLARIN ANLATIMI MI? YOKSA KENDİ YAŞADIKLARINIZ MI?İMLA KURALLARI KONUSUNDAKİ HATIRLATMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. APH OKURLARININ BÜYÜK BİR KISMI YAZI KURALLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR. HERHALDE EDİTÖRLERİNİZ YAPTIĞINIZ HATALARI DÜZELTSİNLER DEMEK İSTEDİNİZ.
??? ~ 7 yıl önce
Afö her kimsen . Laf söylemek için öylesine bir yorum. İçi boş dışı boş.
Afö ~ 7 yıl önce
Afö neyın açılımı. İmla kurallarını dikkate alıp ideoloji demel absürt değilmi? Ama olsun ' din dün dun ' kelimelerini ağızından düşürmeyenlet genelde arapçayı dili kabul eder. Okuyamamaktan dolayı üzülür, kursa gidebilirsin deyince biranda chapr zihniyeti vs demeye başlar. Siz belliki diyaloğ kurulabilir normal insanalr gibi insansınız.
Hocam ~ 7 yıl önce
Hocam sektör Allaha emanet. Her açıdan içi çürümüş durumda. Umarım disiplin getirilir. Genelde kokpit hariç olayın öneminde değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000