31 Temmuz 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu iste hic kimsenin sucu yok tamamen thy siyasice duzen boyle donuyor cepler menfeatler uzgunum durumu ulke ekonomisi dis gucler. Boyle olmasi gerekiyordu koyunlarrrrrrr......
  • Bu ülkede temizlik işçileri 1400 tl ye mahkum mu olsun yani.şu zihniyete yazık. bir tarafın hakkını koruyayım derken diğer tarafı yermenin ne faydası var. Sizi kınıyorum. bu arada tgs ye alım var mı?
  • Thy ne derse o olur, bizi aldınız sınava girdik, çok hoş karşılandık, hepimizi alacağınız gibi izlenimler ile ayrıldık, yeniden içimizde o tutku coşku oluştu, o kadar mutluyduk ki anlatamam, tarifi yok, sonra araya bir münafık girdi ve bunlar dava açtılar docoya almayın bunları dendi, peki Sayın yoneticim biz oraya gitmeden bilmiyor muydun bizim dava açtığımızı, bizi umutlandırdınız, sözler verdiniz, sonra bizi umutlarımızla öldürdünüz, sırf Km olabilmek için aramızdan 16 kilo veren bile oldu, çok istedik hakettik, hakkımızı yediniz, Allah Büyüktür, işi bilen Thy kültürüne sahip bu insanlara yaptığınız doğru mu? bizim yerimize aldığıniz kişiler bizim kadar bu şirkete kalite katabilir mi? Bizi almamakla hem işini doğru yapmadın, hem şirket kaybetti, hemde biz, yazık ettiniz... Son olarak siz elinden hiçbir şey gelmeyen kabin memuru arkadaşlarim, Amirlerim, sizleri çok özledik, dualarimiz sizinle... İyi uçuşlar
  • Sadece ucan aşci iceride calisanlar ve ucak yuklemesi yapan personeller asil neler cekior onlari birde gozetimde tutun soför die işe alinan adamlar tek baslarina 777 dahi yukleme bosaltma yapilior nerede bunun hakki tehtitler ile 16 saat calistirilior hasta olmak kesinlikle yasak bu arada her hast ayni ilac verip bastan sagmalar var bizzat kendim yasadim ve tek dilegim allah bellarini versin hepsinin okadar insanin hakki orada herseyi eline almis iki adi mudur elinde yaziklar olsun bu insanlarin ahlariyla surunsunler
  • Do&Co ' da hakkı yenen sadece uçaktaki şefler midir ? Neden aylardır bu konu üzerinden gündem yaratılıyor ; lobi mi yapılıyor arka planda..
  • Turkish Do&Co da çalışanın hakkı hakta THK çalışanınki hak değilmi aylardır THK ile ilgili yazı yok bu konuda sanki taraf tutuyorsunuz herşey yolundamı hayır. düşürülmeye çalışılan pilot maaşları işine gelmeyeni işten atma tehditleri vs bir de bu konuyla ilgilenseniz saygılar...
  • Ben bugün dava mı geri almak istedim ama 6000 tl imiş. biz 350 tl ye dava açmıştık ne ara buralara geldik kardeş. Yani ben dava açtığıma pişmanım beden açtığımı bilmiyorum işten çıkarıldık aniden bir whatsapp grubu koşuşturma buluşalım haksızlık işe geri döneceğiz o olacak bu olsak derken 3. Gün bir imza ile davayı açmıştık. Avukat nerden çıktı, gruba nasıl girdim hiç anlamadım. Kendimi sevgilim beni terk etmiş gibi hissediyorum bu haberleri okudukça ama sevgilim de az değil hani hemen başkalarını bulmuş. Hem zaten o ne biçim terk etmekti bee ben dava açmazdım aslında ama saat akşam 10 da ik dan çatlak sesli bir kız aradı beni buyurun dedim iş hakkınız fes edildi eşyalarınızı yarın getirin iPad'i unutmayın tazminat alamazsınız dedi kapattı... peki diyemedim bile... gittik ertesi gün iki kağıt birine imza atın gidin dedi. Kötü hissettik tabi. Ya ne bileyim bir üzül bize ya yalandan da olsa üzül . Nacizane bir teşekkür et. Yeni hayatında başarılar dile . Ayıptır yani. Anlayacağınız her şey üst üste geldi. Biz de öfkelendik. Ya gece 10 da kovdunuz beni annemi arayıp söyleyemedim geç oldu uyuyordur diye. Hep biz mi hatalıyız be ya Atilla bey siz de bir ücretsiz izin verseydiniz bize olmadı bir teşekkürle iki güzel cümle ile ayrılsaydı yollar. Umarım doco ya bir şey olmaz öyle Singapur filan o operasyonları nasıl yönetecekmiş şaşırım. Hey gidi ne çalışıyorduk biz mutfaklarda mutfaktaki teyzeler ablalar sizi de özledim bak ne hikayeler ne muhabbetler ne içli köfteler:) şimdi plaza kızlarıyla çalışıyorum tabi plaza teyzeleri ile sizin tırnağınız olamazlar. Hep sonradan görme egolu manyaklar. Sabah kahvaltıda börek kenarı değil börek oluyor ama yinele o muhabbetler Yok. Neyse ben asıl thy ye kızgınım ya bir planın olsun arkadaş her şeyi çok agrasif büyümesi agrasif, küçülmesi öyle. Ya bir sakin kardeşim. Olan bize oluyor. Ben ömrümde mahkeme görmemişim sizin yüzünüzden davam var çekeyim diyorum 6000 olmuş ne yapayım şimdi dava çekmek için kredi mi çekeyim. Çok garip hem seviyorum hem davalıyım. Her şey çok komik o değil de bu thy sendika ike anlaşmasa bir sürü kabin memuru işten çıkartacaktı ya ya çıkarsaydı şimdi ne yapacaktı acaba.
  • Zorla ve rızasız günde 16 saat çalışan işçilerden neden bahsedilmiyor? Çiğnenen iş kanununundan neden bahsedilmiyor? Mesaiye kalmayan işçilerin işten çıkartılmarından neden bahsedilmiyor? Sgk ya defalarca şikayatde bulunmasına rağmen denetlemeye gelmemesinden neden bahsedilmiyor?
  • Facebook üzerinden genelde havacıların bulunduğu alım satımların yapıldığı bir kapalı gurup var.Bır gun bir ilan çıktı beni ağlattı ; 3 ay önce aldığı eşyaları Do&Co dan işten çıkarılan arkadaşımız borçlarını kapatma adına yok pahaına satıyordu.Ben almak isterdim ancak bende işten çıkarılmıştım. Bunun hesabını Allah sorar.
  • Ulke boyle, herkes kolelik seviyesinde adam calistirmaya calisiyor, turlu numaralar yapiyor, bak havais vb Tknin memuru var basinda

Turkish Do&Co "Sizde insaf var mı"

Bak hele şu Turkish Do&Co'nun yaptığına. Resmen rezalet ve resmen insafsızlık. İşgüzarlık dizboyu. İnsana kıymet, çalışanın hakkına saygı hak getire. Ölü pazarı, köle pazarı şeklinde bir zihniyet hakim olmaya başladı. Yazacaklarımın daha fazlasını hak ediyorlar ama maalesef terbiyemiz el vermiyor.

Durun anlatayım. 2016'yı 2017'ye bağlayan geceye dönelim. Yüzlerce Do&Co çalışanı uçan şef, bir telefonla, bir mail ile işten çıkartılmıştı. Kimi evinde yeni yıla girmenin heyecanını ailesi ile beklerken kimi izinde kimi dışarıda bir arkadaşı ile eğlenirken beyninden vurulmuşa dönmüştü Turkish Do&Co'nun bu kararı ile.

Bakmayın şirketin "Hepsine mutfakta çalışmalarını önerdik" mavaralarına. Bakmayın siz şirketin değişim bahanelerine. Bakmayın siz şirketin "şöyle iyiyiz, böyle iyiyiz, çalışanlarımızın haklarını şöyle koruyoruz" yalanlarına. Resmen kelime oyunları.

Bakın ben işten atılan çok sayıda insan ile görüştüm. Yetmedi Turkish Do&Co'ya gittim. Şirket adına da empati yapmaya çalıştım, çalışanlar adına da. Ama gördüğüm ve geldiğim nokta şu oldu. Kesinlikle çalışanlar insafsızca biçildiler. Neden bu kadar keskin konuşuyorum aşağıda yazdıklarımı okuyunca hak vereceksiniz.

Bakın ne diyeceğim. İşten çıkartılan garibanlar var ya. Şu Anadolu'nun kavruk çocukları. Yapacakları tek şey mahkeme kapılarında adalet aramaktı. Kimi bunu yaptı, kimi "Allah'ınızdan bulun dercesine" başka kapıda ekmek aramak zorunda kaldı.

Ve bu arkadaşların bir kısmı Türk Hava Yolları'nda işe girmek için kabin memurluğu sınavlarını geçtiler. Ama maalesef Turkish Do&Co'nun yazdığı ve benim yine "insafsızca" dediğim o saçma sapan bilgiler sebebiyle THY bu arkadaşları almadı. Sebep mahkeme.

Ama şu da oldu arkadaşlar. THY'de babası, dayısı, emmisi, siyasetçi yakını olanlar önceden bilgi aldı ve davasını geri çekerek işe başladılar.

Ben adaletten yanayım. Bu çocuklar "bizim çocuklarımız" dedik.

Ve bu yazıyı yazma sebebine geleyim.

Değerli okurlar, Turkish Do&Co bu arkadaşları THY'nin yaşadığı sıkıntılar sebebiyle işten attığını söylemişti. THY şimdilerde fiyakayı düzeltmeye başladı. Dolayısıya Do&Co'dan eleman istemeye başladı.

Sonuç olarak Turkish Do&Co akılı bir hamle ile işten çıkarttığı bu insanları aradı. Düşünce güzel, uygulama aşağılıkça.

Sanki park ve bahçelere çöpçü arıyorsunuz, sanki apartmana kapıcı arıyorsunuz veya kahvehaneye çay ocağına elaman arıyorsunuz? Bu nasıl bir iğrençliktir. Bu insanların hepsi üniversite mezunu. Önerdikleri maaş brüt 1780 TL. Bu ne demek biliyor musunuz? 1400 TL maaş demek. "Sizi işten çıkartarak öldürdük şimdi de diri diri yakmak istiyoruz" demektir bu.

Durun durun bitmedi. Uçuş tazminatları da tırpanlandı. Resmen kuşa çevrildi. 0-2 saat arası brüt 52, 2-3.5 saat arası102, 3.5-5 saat arası 146, 5 saat ve sonrası için ise 188 TL.

Hesaplayın bakalım maksimum uçan bir uçan şef kaç para alabilir.

Hadi bu şekilde kabul edildi diyelim. Geri çağrılan uçan şeflerin önüne konulan sözleşmedeki "Kriz olursa yeniden işten çıkarılacaksınız" maddesi nası bir insanlık, nasıl bir işverenlik örneğidir.

Bu insanları daha önce çalıştırmışsınız, etinden sütünden faydalanmışsınız ve nasıl olurda "iki ay deneme süresine tabi tutacağız" dersiniz.

Yazık. Köle muamelesi yapmayın bu insanlara. Unutmayın sadece hayat değil, para da paylaştıkça güzelleşir.

Turkish Do&Co "Sizde insaf var mı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

Sahmat ~ 7 yıl önce
Bu iste hic kimsenin sucu yok tamamen thy siyasice duzen boyle donuyor cepler menfeatler uzgunum durumu ulke ekonomisi dis gucler. Boyle olmasi gerekiyordu koyunlarrrrrrr......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gearbox ~ 7 yıl önce
Bu ülkede temizlik işçileri 1400 tl ye mahkum mu olsun yani.şu zihniyete yazık. bir tarafın hakkını koruyayım derken diğer tarafı yermenin ne faydası var. Sizi kınıyorum. bu arada tgs ye alım var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Unutmayın, unutturmayın... ~ 7 yıl önce
Thy ne derse o olur, bizi aldınız sınava girdik, çok hoş karşılandık, hepimizi alacağınız gibi izlenimler ile ayrıldık, yeniden içimizde o tutku coşku oluştu, o kadar mutluyduk ki anlatamam, tarifi yok, sonra araya bir münafık girdi ve bunlar dava açtılar docoya almayın bunları dendi, peki Sayın yoneticim biz oraya gitmeden bilmiyor muydun bizim dava açtığımızı, bizi umutlandırdınız, sözler verdiniz, sonra bizi umutlarımızla öldürdünüz, sırf Km olabilmek için aramızdan 16 kilo veren bile oldu, çok istedik hakettik, hakkımızı yediniz, Allah Büyüktür, işi bilen Thy kültürüne sahip bu insanlara yaptığınız doğru mu? bizim yerimize aldığıniz kişiler bizim kadar bu şirkete kalite katabilir mi? Bizi almamakla hem işini doğru yapmadın, hem şirket kaybetti, hemde biz, yazık ettiniz... Son olarak siz elinden hiçbir şey gelmeyen kabin memuru arkadaşlarim, Amirlerim, sizleri çok özledik, dualarimiz sizinle... İyi uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söfor die işe alinan hammallar diyelim ~ 7 yıl önce
Sadece ucan aşci iceride calisanlar ve ucak yuklemesi yapan personeller asil neler cekior onlari birde gozetimde tutun soför die işe alinan adamlar tek baslarina 777 dahi yukleme bosaltma yapilior nerede bunun hakki tehtitler ile 16 saat calistirilior hasta olmak kesinlikle yasak bu arada her hast ayni ilac verip bastan sagmalar var bizzat kendim yasadim ve tek dilegim allah bellarini versin hepsinin okadar insanin hakki orada herseyi eline almis iki adi mudur elinde yaziklar olsun bu insanlarin ahlariyla surunsunler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 7 yıl önce
Do&Co ' da hakkı yenen sadece uçaktaki şefler midir ? Neden aylardır bu konu üzerinden gündem yaratılıyor ; lobi mi yapılıyor arka planda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ÇİLESİ ~ 7 yıl önce
Turkish Do&Co da çalışanın hakkı hakta THK çalışanınki hak değilmi aylardır THK ile ilgili yazı yok bu konuda sanki taraf tutuyorsunuz herşey yolundamı hayır. düşürülmeye çalışılan pilot maaşları işine gelmeyeni işten atma tehditleri vs bir de bu konuyla ilgilenseniz saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özlemiş Fsc ~ 7 yıl önce
Ben bugün dava mı geri almak istedim ama 6000 tl imiş. biz 350 tl ye dava açmıştık ne ara buralara geldik kardeş. Yani ben dava açtığıma pişmanım beden açtığımı bilmiyorum işten çıkarıldık aniden bir whatsapp grubu koşuşturma buluşalım haksızlık işe geri döneceğiz o olacak bu olsak derken 3. Gün bir imza ile davayı açmıştık. Avukat nerden çıktı, gruba nasıl girdim hiç anlamadım. Kendimi sevgilim beni terk etmiş gibi hissediyorum bu haberleri okudukça ama sevgilim de az değil hani hemen başkalarını bulmuş. Hem zaten o ne biçim terk etmekti bee ben dava açmazdım aslında ama saat akşam 10 da ik dan çatlak sesli bir kız aradı beni buyurun dedim iş hakkınız fes edildi eşyalarınızı yarın getirin iPad'i unutmayın tazminat alamazsınız dedi kapattı... peki diyemedim bile... gittik ertesi gün iki kağıt birine imza atın gidin dedi. Kötü hissettik tabi. Ya ne bileyim bir üzül bize ya yalandan da olsa üzül . Nacizane bir teşekkür et. Yeni hayatında başarılar dile . Ayıptır yani. Anlayacağınız her şey üst üste geldi. Biz de öfkelendik. Ya gece 10 da kovdunuz beni annemi arayıp söyleyemedim geç oldu uyuyordur diye. Hep biz mi hatalıyız be ya Atilla bey siz de bir ücretsiz izin verseydiniz bize olmadı bir teşekkürle iki güzel cümle ile ayrılsaydı yollar. Umarım doco ya bir şey olmaz öyle Singapur filan o operasyonları nasıl yönetecekmiş şaşırım. Hey gidi ne çalışıyorduk biz mutfaklarda mutfaktaki teyzeler ablalar sizi de özledim bak ne hikayeler ne muhabbetler ne içli köfteler:) şimdi plaza kızlarıyla çalışıyorum tabi plaza teyzeleri ile sizin tırnağınız olamazlar. Hep sonradan görme egolu manyaklar. Sabah kahvaltıda börek kenarı değil börek oluyor ama yinele o muhabbetler Yok. Neyse ben asıl thy ye kızgınım ya bir planın olsun arkadaş her şeyi çok agrasif büyümesi agrasif, küçülmesi öyle. Ya bir sakin kardeşim. Olan bize oluyor. Ben ömrümde mahkeme görmemişim sizin yüzünüzden davam var çekeyim diyorum 6000 olmuş ne yapayım şimdi dava çekmek için kredi mi çekeyim. Çok garip hem seviyorum hem davalıyım. Her şey çok komik o değil de bu thy sendika ike anlaşmasa bir sürü kabin memuru işten çıkartacaktı ya ya çıkarsaydı şimdi ne yapacaktı acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco seflerden mi ibaret ~ 7 yıl önce
Zorla ve rızasız günde 16 saat çalışan işçilerden neden bahsedilmiyor? Çiğnenen iş kanununundan neden bahsedilmiyor? Mesaiye kalmayan işçilerin işten çıkartılmarından neden bahsedilmiyor? Sgk ya defalarca şikayatde bulunmasına rağmen denetlemeye gelmemesinden neden bahsedilmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak ~ 7 yıl önce
Haklarını aramayı öğrensinler sonra bahsedilir. Kendilerinden bahsedilmesi için ne yapıyorlar ki. Hiçbirşey. Oldu paşam onlar otursunlar, başkaları haklarını arar onların yerine.
Gözyaşı ~ 7 yıl önce
Facebook üzerinden genelde havacıların bulunduğu alım satımların yapıldığı bir kapalı gurup var.Bır gun bir ilan çıktı beni ağlattı ; 3 ay önce aldığı eşyaları Do&Co dan işten çıkarılan arkadaşımız borçlarını kapatma adına yok pahaına satıyordu.Ben almak isterdim ancak bende işten çıkarılmıştım. Bunun hesabını Allah sorar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee ~ 7 yıl önce
Ulke boyle, herkes kolelik seviyesinde adam calistirmaya calisiyor, turlu numaralar yapiyor, bak havais vb Tknin memuru var basinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000