23 Nisan 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • EVET KARAR VERDİK.SENİ OKUMAYACAĞIZ. TARAFGİR ADAM
  • n'oldu cetin bey. pilotlar vr kabin memurları seni okumuyorlar. okunma sayını öğrendik. bizimkilerde bakmıyor yazdığın saçmalıklara. şimdi ne olacak? bu ali kıdık seni kovmasın. beter ol.
  • ZULUMLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAT OLUR. Sözde sayın aycı , şahsınıza verilen görevden ziyade Havaiş sendikasının başkanı gibi davranarak ,insanları işten atarak mağduriyet yaratmış ve personelin güvenini yitirmiş ,işbarışını bozmuş bir tablo çizmişsinizdir, şunu hiçbir zaman unutmamanızı tavsiye ederim ,sizlere tevdi edilen görevinizdeki bir takım personel rahatsızlığını istişare ile içözmeniz gerekirken ,despot bir tavırla olayları bir sorun yumağına çevirmiş ,içerisinden çıkılmaz bir hale getirme becerisini göstermişsinizdir ,ayrıca sizin bir başkan olarak bir sendika ile nasıl bir bağlantınız olabilir ,sendika yöneticilerinin bir ayak oyunu ile insanların işakdini fes etmişsinizdir,tabi bunları anlamak mümkün değildir,ister istemez insanların aklına acaba gibi bir takım sorular gelmektedir. Sendikadan ziyade doğrunun ve adaletin yanında durmanız farzdır.İnşallah sayın cumhurbaşkanımızda bilgilendirilecek ve yanlışlık düzeltilerek iş hakkı fes olan mağdurların mağduriyetleri giderilecektir inşallah
  • NERDE O ESKİ GÜZEL GÜNLER... NERDE O ESKİ THY ÇALIŞMA GÜNLERİ... NERDE O ESKİ THY ARKADAŞLARIMIZ... EVDEN İŞE GİTMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORDUK... ŞİMDİLERDE İSE TİKSİNMEYE BAŞLADIK...!!! SONUÇ...: " ATATÜRK " İSMİNDEN RAHATSIZ OLDUKLARI İÇİN BAŞKA YERE GİDİYORLAR... ÇÜNKÜ ORADA " ATATÜRK " ADINI TAŞIYAN HAVA LİMANI YOK... YAZIKLAR OLSUN BU YÖNETİME VE HÜKÜMETE İNSANLARIN HEM EMEĞİYLE HEM DE EKMEĞİYLE OYNADILAR... ZAFER HİÇBİR ZAMAN KÖTÜ İSİMLE ANILMAMIŞTIR.24 HAZİRANDA İNŞALLAH ZAFERLE SONUÇLANIR...
  • ÇOK SEVİNDİM. SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
  • Herkes tk dan korkuyor ordaki kaç senelik kaptanlar özellere kaçıyor geleni yok hta yok 1 varyo yakalayamadın gibi komik komik elemelwr yapıyorlar bence kokpit istihadamkimherkes kaptan memur değişmeli saygılar artık yk hedef değil
  • İnsanların tek istediği daha iyi sartlarda calısıp , kanunlarla korunmak , şirketlerden hisse beklentisinde değil hiç kimse , lütfen hakettiğimiz hakları verin artık sevgili büyüklerimiz.
  • Burası TÜRKİYE. Burada 24 saat bile çok uzun bir süre. İşten çıkartılan Havasenin 16 üyesi toprağa atılan birer tohumdu. Yarın 25000 havasenli bizim dallarımızın altında gölgelenecek. Bedel ödemeden hiç bir hak alınamaz. Onlar haklarımızın bedelini bizden peşin tahsil ettiler. Ben şimdiden o kasım kasım kasılan yöneticilerin karton kutuya masalarının üzerindeki özel eşyalarını topladıklarını görüyorum. Biz şirket binasından başımız dimdik çıktık. Onlar gözgöze gelmemek için başları ayak uçlarında yürüyerek utanç içerisinde terkedecekler.
  • Ben 2 ay önce istifa ettim ve ayrıldım. Ben THY ye sadece iş saatlerimi sattım, hayatımı satmadım. Yöneticiler beni işe alırken durumu yanlış anlamışlar. Şimdi kendimi kuş gibi özgür ve mutlu hissediyorum. Ne belaya sokmuşum kendimi meğer. Eski şirketime döndüm, daha iyi şartlarda ve daha iyi paraya çalışıyorum.
  • Kaçan kurtulur gerisi lafı güzaf. Thy için bunlar en güzel günler.

Yapılan Sadece Kanunun Öngördüğü Şekle Uygun Yeni Bir Sendika Kurmak.

Görenler ve olup biteni duyanlar Türk Hava Yolları pilotlarının kanunun da öngördüğü  yeni bir sendika değil de rakip bir havayolu  kurduklarını  düşünecek. Zira bu oluşuma en fazla karşı çıkan Hava- İş Sendikası değil de Türk Hava Yollarının tepesinde oturan insan.  Ne zannediyorlar dersiniz? Pilotlar TIS yetkisini alacak ve karşılarına ilk oturduklarına tüm uçuculara seyyanen 5000’ er bin dolar zam mı isteyecekler? Yoksa istirahat sürelerini uzatıp Sn. Yönetim Kurulu Başkanını şirketi havada tutabilmek için 2000 pilot daha istihdam etmeye mecbur mu kılacaklar? Kim bilir belki de aldıkları destekle orantılı olarak kabin personeli için de bilançodaki istihdam THY Yönetimini rahatsız edici boyutta yukarılara çekecek bir artım mı talep edecekler?

Daha Sendika kurulmadan önce, Zeytin Dalı hareketinin yayınladığı bir broşür vardı. Burada insanlar kendi görüşlerine göre olması gerekenleri, “ 4 yılda kaybettiklerimiz “ başlığı altında toplamışlardı. Kuzum bu insanlara saldırmaya, onları öğütmeğe başlamadan önce bu isteklerini irdeleyerek Zeytin Dalı Hareketinin Mensuplarını isteklerinin yersizliği ile kamuoyuna lanse edip, isteklerini madde medde çürütmek daha uygun olmazımıydı? Eğer bu insanlar haksız ise ve de siz haksızlıklarını ortaya koyma becerisi gösterebilseydiniz, Hele hele evet şu konularda haklı olabilirsiniz, oturup görüşelim deseydiniz belki de yeni bir sendika kurmayı konularının halli için tek çare olarak görmeyeceklerdi.  Evet;  THY yönetiminin çuvalla para veriyoruz, mecburlar dediğimiz şartlarda ve istediğimiz gibi uçacaklar şeklindeki tutum ve düşüncesi konuyu bu hale getirdi. Başka bir ifade ile Sn. Aycının iletişim konusundaki eksikliği halledilebilecek bir konuyu içinden çıkılmaz hale getirdi.

Bu konu Sivil havacılıkla hiçbir ilgisi olmayan yalnız belli kademelere yakınlığı ile temayüz eden ve başka konularda onların güvenini kazanmış olması nedeni ile en büyük sivil havacılık kuruluşumuzun başına getirilmiş olan bir insanın takdirine bırakılmayacak kadar önemli bir konu.

THY’ da çalıştığım sürede tanıdığım bir pilot arkadaşımı arayarak Zeytin Dalı hareketinin yayınlamış olduğu broşürde zikredilen hususlardan anlayamadığım 4 maddenin açıklamasını rica etmiştim ki, aşağıda detayları yer alan Türk hava Yollarının eski yabancı pilotunun açıklamalarını okudum. her şeyi olabildiğince açıklamıştı.O kadar ki ilave bilgiye gerek görmedim.

Hadi bizimkileri kenara koyun. Geçtiğimiz hafta THY’ de uçan bir yabancı pilot yorgun uçuyoruz diye haykırıyordu.  " Professional Pilots Rumour Network" adlı platformda meslektaşları ve ilgililerle 4 yıl boyunca yaşadıklarını paylaşmış. Haberde 442 binden fazla üyesi bulunan platforma yapılan bu paylaşımın büyük yankı uyandırdığı söyleniyordu. . “Her uçuştan sonra ev nöbetindesiniz, böylece İstanbul’da sizi tutmuş oluyorlar. Eve gitmeyi unutun, bu imkânsız” diyen eski THY pilotu, “ Şirkette Uçuş dağıtımı bir sırdır. İstediğiniz uçuş için asla bir talepte bulunamazsınız. Sabah  4’de yedi saatlik Nairobi uçuşunun ardından, aynı akşam saat 22.00’ de başlayan yeni bir görev veriliyor. Örneğin Cape Town uçuşundan döndükten sonra aynı gece yeniden uçabilmeniz için bekleme görevi verilebiliyordu. Ölümüne yorgun oluyorduk” ifadelerini kullanıyordu. Uçuş Güvenliğinden her gün bahsediyorlar, ancak pilotlarına ve pilotların  sorumluluklarına saygı duymuyorlar. Yönetimin için esas konu şu an, birkaç hafta içinde 4.000'den fazla uye  toplayan yeni Resmi Sendika Hava-Sen'i yok etmektir. Buldukları tek yol, 2 Kaptan ve 5 kabin ekibini isten atarak  korku yaymaktır.  Bütün bunlar,330/340'ta ki kişisel deneyimlerime göre doğrudur. Ve sözlerini;  THY bir cehennem oldu. Ve 737 ve 320 filoları için yeni talimatların ne kadar kötü ve onlar için öldürücü olduğundan bahsetmeyeceğim bile. Haykırışın tümünü okumak / tekrar okumak isterseniz.(BKNZ:THY PİLOTUNDAN OLAY YARATACAK SÖZLER!).

Aynı Platformda THY ‘nın çalışma şartları konusunda yayınlanan ve 233.350 kişi tarafından okunan bir anlatım daha.457 adet cevap gelmiş. Çalışma şartlarımızın dünya çapında meşhur olmasına az kaldı galiba. Yukarıdaki linkte görmeniz mümkün.

Tüm bunlara karşın,  Türk Hava Yollarının aslan yöneticileri ne yapıyor? Onlar pilotlara gözdağı verme peşinde.  Şirketten uzaklaştırılan HavaSen üyesi Mustafa İşgören in veda seslenişi aşağıda.  THY tepelerinin tüm aczini, bütün açıklığı ile ortaya koyan bir mesaj.

“ Son 3 yılda İstanbul çıkışlı HKG seferinde SKPK icra ettiğim için, Lax-İst seferinde saldırgan yolcuyu tüm Kaptanlık yetkilerimi kullanarak gönüllü yolcularla işbirliği yaparak etkisiz hale getirdiğim için, ve benzeri sebeplerle tarafıma 4 kez teşekkür mektubu yollandıktan sonra son olarak 28 Şubat 2018 tarihinde Genel Müdür Bilal Ekşi tarafından teşekkür edildiğim ve nice yıllara birlikte olmayı dilediği bir mail aldıktan sonra bugün VERİMSİZLİK sebebiyle FO, KAPTAN VE INSTRUCTOR olarak 10 yıl görev yaptığım şirketimden teşekkür mektubunu imzalayanların

imzasıyla işime son verildi.Kendimi kuş kadar hafif hissediyorum. Artık özgürüm. Artık sosyal medyada normal vatandaşlar gibi serbestçe paylaşım yapıp yorum yazabileceğim. Artık kimse bana MİLLİ HAVAYOLUMUZ diye metazorik dayatmalarla limit dışı uçuş yaptıramayacak. Bu kadar mutlu ve özgür hissetmemin iki sebebi var. Hepinizin şahitliği ile işimi 1:ŞEREFİMLE VE LAYIKIYLA YAPTIM. 2: BİNADAN ÇIKIP GERİYE BAKTIĞIMDA ZERRE KADAR VİCDAN AZABI DUYACAĞIM BİR PİŞMANLIK YA DA İÇİMİ BURKACAK BİR AİDİYETİMİN KALMADIĞINI HİSSETTİM. Girmek için onca uğraş verdiğim bu şirkete bugün bu kadar soğuk kalacağım aklımdan bile geçmezdi. Teşekkür edeceğim hiç kimse yok. Çünkü kimseye borcum yok. Hepinize emniyetli uçuşlar diliyorum.

Bir gün,  bir yerlerde tekrar karşılaşmak dileğiyle. Mustafa İşgören”

Süleyman ÖNDER kaptanı da uzaklaştırdılar şirketten. Önder Kaptan, uçuş esnasında motoru tutuşan uçağı İzmir’e emniyetle indiren ve ardından da THY Yönetimince üstün performans ödülü verilen kaptanın ta kendisi. Kendisine kadirşinas THY üst Yönetimince bir kez daha teşekkür edilmiş oldu. Unuttum belirtmeyi bu izansızlar üstün performans ödülü verdikleri insanı performans yetersizliğinden işten attılar. Evet; işten adam çıkartmak ta profesyonellik ister.

Bu Ülkenin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yok Mu?

Evet, Sn. Bakan ve özellikle Sn. Sivil Havacılık Genel Müdürü. Konu görev tarifimizin dışındadır, bu Türk Hava Yollarının iç meselesidir diyemezsiniz.” Uçuş emniyetinin veya uluslararası standartlar ve kuralların ihlal edildiğinin tespit edilmesi halinde, uçuş operasyonlarını ve faaliyetlerini yasaklamak, gerektiğinde işletme ruhsatlarını askıya almak veya iptal etmek ve cezai yaptırım da dâhil gereken her türlü önlemi almak”. Genel Müdürlüğünüzün görevleri kapsamında yer alıyor.  Lütfen Uluslararası büyük havayollarındaki uygulamalara bakın. Ve de lütfen bu insanları çağırın dinleyin. Haklılarsa çözüm bulun. Uçuş güvenliğinin eksiksiz sağlanması için bunu yapmaya mecbursunuz. Konu çalışanın ( x ) veya ( y ) sendikasının tercih etmelerinin boyutunu aşmış durumda. Bu da yetmezmiş gibi zaten lime lime olmuş olan çalışma barışını iyice paralize ettiler. Bu konuda toparlanılması için Sivil Havacılığın topyekûn bir kenetlenme işi olduğunu bilen lider vasıflı ve particilik mefhumundan uzak tepe yöneticilere gereksinim olduğu açık. Tabii böyle bir atama beklemek hayal.

<ÇOK KAR ETMEKLE HATTA REKOR KAR SAĞLAMAKLA BÜYÜK HAVAYOLU OLUNAMIYOR. İNSANA SORARLAR. BÜYÜKSÜNÜZDE NEDEN 60 HAVAYOLUNU KAPSAYAN EN GÜVENLİ HAVAYOLLARI SIRALAMASINDA 50. SIRADASINIZ DİYE SORARLAR. NE CEVAP VERECEKSİNİZ? LÜTFEN YUKARILARA TIRMANIN. EN ÖNEMLİ KONU BU.

 DİLERİM Kİ, HAVASEN YÖNETİMİ HAKLI İSE VE DE AÇIKLAMADA BULUNAN THY ESKİ ÇALIŞANI YABANCI PİLOTUN BEYANLARI DOĞRUYSA HAKLILIKLARI ÜZÜCÜ BİR OLAY SONUCU İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA ANLAŞILMASIN. BU KONUDAKİ TEK DUAM BUNUN İÇİN.

 ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARTMAKTA PROFESYONELLİK İSTER.

Evet; medeni ülkelerin, medeni şirketlerinin medeni yöneticileri çalışanı işten nasıl uzaklaştırıyorlar? Evet; bu yaptırım da profesyonelliği gerektiriyor. Ve de bu herkes tarafından kabul edilen bir husus. Konuya giriş nedenimiz HavaSen’cilerin THY’ den uzaklaştırılma şekilleri. Bu konudaki tenkidimiz Türk Hava Yollarının Yönetim Kurulu Başkanına. Galiba yine hata yapıyoruz. Profesyonel olmayan bir insandan “ çalışanı işten atarken profesyonelce davranmasını bekliyoruz”.

Medeni ülkelerin medeni şirketlerinin medeni yöneticileri bu zor işi nasıl yapıyorlar.  Aşağıda belirtilen bu hususlar AskMan’ Türkiye’nin davranış telkinleridir. Benim değil.

İşte kriterler. Performans düşüklüğü, yeniden yapılanma ya da personel azaltma gibi durumlarda gerçekleştirilen bu işlem ne kadar profesyonelce yapılırsa müdür ve çalışan üzerindeki olumsuz etkisi de o kadar az olur.- IK Sisteminiz sorunlu çalışanların problemlerini not almalıdır. Belirli periyotlarda bunları çalışanla paylaşıp kendini geliştirmesi için fırsat tanınmalıdır. ve de olumlu adımlar atmadığı sürece işinin tehlikeye gireceğini ona hissettirilmelidir.-Çalışanla yapılmış yazılı ve sözlü anlaşmaları kontrol edip işten çıkarmayı engelleyecek noktalan gözden geçirilmesi şirketin menfaatinedir.-İşten çıkarma konuşmasını kimin yapacağını belirleyin ve söylenip söylenmeyecek konulan bu kişi ile kararlaştın. Kibar ama kararlı bir konuşma olması için bir ön plan yapılması gerekir- İşten çıkarmanın gerekçelerini ortaya koyan yazılı bir belge düzenleyin. Çalışanınızın böyle bir belge istemesi durumunu göz önünde tutmak ve hazırlıklı olmak gerekir. -Toplantıyı sadece sizin, işten çıkarılacak olan kişinin ve bir şahidin olacağı özel bir yerde gerçekleştirin. Görüşmeden önce çalışanın son ödemesini gerçekleştirecek belgeleri hazırlamak faydalı olacaktır.-Kararınızın nedenlerini açıklayın ve çalışanınıza şirketle ilgili görüşlerini dile getirebilme fırsatını verilmesini personeliniz hoş karşılayacaktır. -Çalışanın zimmetinde olan belgeleri, anahtarları, yaka kartlarını ve diğer şirket materyallerini teslim alın. Çalışanınıza işten çıkartma belgesini imzalatın. Son maaş ödemesini yapın ve varsa tazminat işlemlerini gerçekleştirin. Çalışanınız şirket binasından çıkana kadar ona eşlik edin.- Tutarlı olun. Bir çalışanınızı performansı yüzünden işten çıkaracaksanız onun durumunda olan diğerlerini de aynı sebepten kovmaya hazırlıklı olun. Bayram ve tatillere yakın tarihlerde çalışanlarınızı işten çıkarmayın. Bu ofis içinde moral bozukluğuna ve şirket imajının kötü etkilenmesine sebep olur. İşten çıkarma sebebi yeniden yapılanma ya da personel azaltmaysa çalışanınıza en az iki hafta önceden haber verin. Usulüne uygun olmayan işten çıkarmalar şirkete hukuksal anlamda büyük zarar verebilir. Prosedürlere uygun davrandığınızdan kesinlikle emin olun

Hayrettir ki İlker Aycı’nın Türk Hava Yollarında Askman’!in prensipleri bire bir uygulanıyor (?) Örneğin kısa bir süre önce üstün performans ödülü verdikleri uçucu personeli performans yetersizliğinden ötürü işten atıyor (?). Hizmeti esnasında birçok kez teşekkür ettikleri bir uçucuyu iş akdinin feshi için ellerindeki tek kozu kullanarak ( performans düşüklüğü nedeni ile ) THY’ den uzaklaştırıyor (?) . Yeni kurulan Sendikanın Başkanı olması nedeni ile emekliliğine bir sene kalmış ve uçucu olarak takdir edilen bir pilotu hukuki işlemlerin hitamında çok daha fazla ödeme yapacaklarını bile bile Askman’in  önerilerinin son maddesinde belirtilen  hususa tamamı ile zıt hareket ederek  işten çıkartıyor (? )  Bu arada aynı sendikaya üye olmaları nedeni ile iş anlaşmaları sonlandırılan kabin memur ve amirleri de var tabii ki.    

Bu tür davranışlara müsaade etmesi nedeni ile pek medeni sayılmayan ülkemizin,  gayri medeni hale dönüştürülen şirketinin, medeniyetten ve iş ahlakından hayli uzak olan tepe yöneticisinin bu konudaki davranışları ve yaptığı / yaptırdığı bu tür işlemlerden ötürü çalışanlarından,  sıkılmayan bir insanın medeni davranışlar öneren Askman’ den utanacak hali yok ya.  

Peki; Sendikalar Kanunu Madde 22 ne diyor. – (Değişik birinci fıkra: 25/ 5 /1988 - 3449/6. md.) Sendikaya üye olmak serbesttir. Hiç kimse sendikaya üye olmaya veya olmamaya zorlanamaz.  Allahı var. Bay Aycının yaptığı bir zorlama yok. İşten atıyor. O kadar. Hepsi hepsi üç, beş kişi attı. Galiba biz büyütüyoruz (?)

Yapılan Sadece Kanunun Öngördüğü Şekle Uygun Yeni Bir Sendika Kurmak.

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

VAH VAH ~ 6 yıl önce
EVET KARAR VERDİK.SENİ OKUMAYACAĞIZ. TARAFGİR ADAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VAH VAH ~ 6 yıl önce
NE O. YORUMU YARIM MI BIRAKTIN. OKUMAYIN BE KARDEŞİM. BEN TARAF TUTMAM. İNŞALLAH RPT İNŞALLAH BAŞARILI OLSUNLAR, HATA YAPARLARSA ONLAR İÇİN DE YAZARIM, EĞER HALEN ELİM KALEM TUTUYORSA.
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
ÇETİN BEY'İN OKURLARI OLARAK BİZDE SENİN GİBİLERİN YAZILARINI OKUMAMAYA VE DİKKATE ALMAMAYA KARAR VERDİK... İSTEDİĞİNİ YAZ SIKINTI YOK...DENGESİZ OLDUĞUNU İSPATLADIN.
vah cetne vah ~ 6 yıl önce
n'oldu cetin bey. pilotlar vr kabin memurları seni okumuyorlar. okunma sayını öğrendik. bizimkilerde bakmıyor yazdığın saçmalıklara. şimdi ne olacak? bu ali kıdık seni kovmasın. beter ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VAH ÇETNE .. ~ 6 yıl önce
OKUMAYABİLİRLER. BEN YAZILARI FALAN OKUSUN, FİLAN OKUMASIN DİYE YAZMIYORUM. SİZİNKİLER HER KİMSE ONLARDA OKUMAYABİLİRLER. BEN PİLOY VE KABİN MEMURLARINDAN BAHSEDERKEN BİZİMKİLER DEMİYORUM. EVET. SİZİN TAKIMIN OKUMAMASI BENİM AÇIMDAN SİZİN GİBİ SAÇMALAMALARINDAN DAHA İYİ. ALİ KIDIK PATRONDUR VE DE ONLARIN NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ.KOVAR MI KOVAR.SİZ BETER OLMAYIN. ZATEN BUNDAN, OLDUĞUNUZDAN DAHA BETERİ VAR MI BİLEMİYORUM.OKUMA SAYISINI ÖĞRENMENİZE GELİNCE, APH'DA SİZİNLE BU KONUDA MUHATAP OLACAK KİMSE OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM. ONLARLA UĞRAŞACAĞINIZA BANA SORSAYDINIZ SÖYLERDİM. RAKAMI MADEM BİLİYORSUNUZ BEN DE AYRICA SÖYLEMEYEYİM. AMA RAKAMIN DÜŞÜK OLDUĞU HAKİKAT. BİR BOYUNU ÖLÇTÜR BAKALIM UZAMIŞ MI? OKUR SAYISI BİR' E DÜŞENE KADAR DOĞRU BİLDİĞİMİ YAZACAĞIM.
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
SAYIN ÇETİN BEY ; Bir ateş vardır; gözü yoktur sadece közü vardır, Bir ateş vardır; gözü vardır sadece közü yoktur, Bir ateş vardır; gözü de yoktur közü de yoktur, Bir ateş vardır; tozu da vardır pozu da vardır, Bir ateş vardır; sizin bilginize karşı gelecek sözü yoktur; Bir ateş vardır; sizin bilginize karşı gelen cahile söylenecek sözü yoktur. ARKADAŞIN ANLAMADIĞIN EMİNİM ONUN DİLİNDEN YAZAYIM... Size saygısızlık yapan şahıs anlama kabiliyeti kısıtlı olduğu için mısraların şairleri devreden çıkıp anlamasına yardımcı olacak atalarımız devreye girerek şunu söylemiştir: " ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ." kesinlikle bunu anlamıştır. SAYIN ÇETİN BEY BİLGİLERİNİZİN KARŞISINDA BİR KEZ DAHA SAYGIYLA EĞİLİYORUZ...İyi çalışmalar dileğiyle...
Duyarlı ~ 6 yıl önce
ZULUMLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAT OLUR. Sözde sayın aycı , şahsınıza verilen görevden ziyade Havaiş sendikasının başkanı gibi davranarak ,insanları işten atarak mağduriyet yaratmış ve personelin güvenini yitirmiş ,işbarışını bozmuş bir tablo çizmişsinizdir, şunu hiçbir zaman unutmamanızı tavsiye ederim ,sizlere tevdi edilen görevinizdeki bir takım personel rahatsızlığını istişare ile içözmeniz gerekirken ,despot bir tavırla olayları bir sorun yumağına çevirmiş ,içerisinden çıkılmaz bir hale getirme becerisini göstermişsinizdir ,ayrıca sizin bir başkan olarak bir sendika ile nasıl bir bağlantınız olabilir ,sendika yöneticilerinin bir ayak oyunu ile insanların işakdini fes etmişsinizdir,tabi bunları anlamak mümkün değildir,ister istemez insanların aklına acaba gibi bir takım sorular gelmektedir. Sendikadan ziyade doğrunun ve adaletin yanında durmanız farzdır.İnşallah sayın cumhurbaşkanımızda bilgilendirilecek ve yanlışlık düzeltilerek iş hakkı fes olan mağdurların mağduriyetleri giderilecektir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
NERDE O ESKİ GÜZEL GÜNLER... NERDE O ESKİ THY ÇALIŞMA GÜNLERİ... NERDE O ESKİ THY ARKADAŞLARIMIZ... EVDEN İŞE GİTMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORDUK... ŞİMDİLERDE İSE TİKSİNMEYE BAŞLADIK...!!! SONUÇ...: " ATATÜRK " İSMİNDEN RAHATSIZ OLDUKLARI İÇİN BAŞKA YERE GİDİYORLAR... ÇÜNKÜ ORADA " ATATÜRK " ADINI TAŞIYAN HAVA LİMANI YOK... YAZIKLAR OLSUN BU YÖNETİME VE HÜKÜMETE İNSANLARIN HEM EMEĞİYLE HEM DE EKMEĞİYLE OYNADILAR... ZAFER HİÇBİR ZAMAN KÖTÜ İSİMLE ANILMAMIŞTIR.24 HAZİRANDA İNŞALLAH ZAFERLE SONUÇLANIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME...!!! YARGITAY X DAİRESİ BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNİN KARARINI ONADI. TGS İŞE İADEYİ KABUL ETSEDE ETMESEDE: BOŞTA GEÇEN SÜRELERİN ÖDENMESİNE İLİŞKİN KARAR: SGK... 4 AY ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ. MAAŞ.. 4 AY ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ.(BRÜT) İŞE İADEYİ KABUL ETMEDİĞİNE İLİŞKİN KARAR: *YILLIK İZİN TAZMİNATI (GÜNCEL BRÜT) *KIDEM TAZMİNATI (GÜNCEL BRÜT) *İHBAR TAZMİNATI (GÜNCEL BRÜT) *DİĞER SOSYAL HAKLAR (YOL,YEMEK,İKRAMİYE VS.) (GÜNCEL BRÜT) ***** YARGITAY SONUÇLARI TGS YE GÖNDERDİ """ TGS """ NİN ÖDEMESİ BEKLENİYOR... ******AKSİ TAKSİRDE İCRA İŞLEMLERİ BAŞLATILACAKTIR...
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞLARIM; TGS A.Ş DEN ÇIKARTILANLARDAN 8 KİŞİ MANEVİ/SAĞLIK TESPİT DAVASI HAZIRLIKLARINI TAMAMLAMA AŞAMASINDALAR...
CVP Ex737FO ~ 6 yıl önce
ÇOK SEVİNDİM. SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Herkes tk dan korkuyor ordaki kaç senelik kaptanlar özellere kaçıyor geleni yok hta yok 1 varyo yakalayamadın gibi komik komik elemelwr yapıyorlar bence kokpit istihadamkimherkes kaptan memur değişmeli saygılar artık yk hedef değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YAZIK ~ 6 yıl önce
ANLAYAMADIM DESEM SİZE AYIP ETMİŞ SAYILIR MIYIM?
Abc ~ 6 yıl önce
İnsanların tek istediği daha iyi sartlarda calısıp , kanunlarla korunmak , şirketlerden hisse beklentisinde değil hiç kimse , lütfen hakettiğimiz hakları verin artık sevgili büyüklerimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ABC ~ 6 yıl önce
TEMENNİ EDERİM Kİ SEVGİLİ BÜYÜKLERİNİZ SİZİ DUYMUŞ OLSUN. BEN KENDİ PAYIMA İNŞALLAH DİYORUM.
Biz Çınarız ~ 6 yıl önce
Burası TÜRKİYE. Burada 24 saat bile çok uzun bir süre. İşten çıkartılan Havasenin 16 üyesi toprağa atılan birer tohumdu. Yarın 25000 havasenli bizim dallarımızın altında gölgelenecek. Bedel ödemeden hiç bir hak alınamaz. Onlar haklarımızın bedelini bizden peşin tahsil ettiler. Ben şimdiden o kasım kasım kasılan yöneticilerin karton kutuya masalarının üzerindeki özel eşyalarını topladıklarını görüyorum. Biz şirket binasından başımız dimdik çıktık. Onlar gözgöze gelmemek için başları ayak uçlarında yürüyerek utanç içerisinde terkedecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİZ ÇINARIZ ~ 6 yıl önce
BEDEL ÖDEMEDEN HAKKIN ALINAMAYACAĞI DOĞRU. BU KONUDAN CANI YANANLARIN BAŞLARINI DİK TUTACAKLARI TABİİ.DİĞERLERİ İLE İLGİLENMİYORUM.
Ex737FO ~ 6 yıl önce
Ben 2 ay önce istifa ettim ve ayrıldım. Ben THY ye sadece iş saatlerimi sattım, hayatımı satmadım. Yöneticiler beni işe alırken durumu yanlış anlamışlar. Şimdi kendimi kuş gibi özgür ve mutlu hissediyorum. Ne belaya sokmuşum kendimi meğer. Eski şirketime döndüm, daha iyi şartlarda ve daha iyi paraya çalışıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Kaçan kurtulur gerisi lafı güzaf. Thy için bunlar en güzel günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000