04 Eylül 2012, Salı 09:15:29

LUFTHANSA GREVİ GENİŞLETİYOR

Lufthansa yönetimi ile maaş zammı konusunda anlaşamayan UFO sendikası salı günü (bugün) eylemlerini sürdüreceğini duyurdu.
  • lufthansanın içinde bulunduğu durumdan magdur olan insanlar eminimki şirketin imajının daha iyi olduğu kanaatindelerdir şuan. Nedir bu thy düşmanlığı anlamıyorum.
  • adamlarda calisana karsi saygi var.
  • lufthansa,yine ne kadar önemli bir havayolu olduğunu tüm kamuoyuna gösterdi.havayolu sadece yolcu taşımak,her ne pahasına olursa olsun para kazanmak değil,aynı zamanda çalışanlarını adam yerine koyarak ta büyüklüğünü gösterir.lufthansa bu bağlamda tam bir medeniyet örneği göstermiştir,çalışanlarına en demokratik hakkı olan grev kararını olgunlukla karşılamıştır.keşke thy de lufthansanın sadece ekonomik yapısını değil bu medeni tutumunu da örnek alabilse..thy imajı çok büyük zarar gördü,ama lufthansa daha da büyüdü..

Yaklaşık 10 bin çalışanı temsil eden Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü (UFO) adlı sendika, iş bırakma eylemi yapılacak havalimanlarının isimlerini, eylemden 6 saat önce açıklayacaklarını bildirdi.

Lufthansa kabin personelinin geçen cuma günü Frankfurt Havalimanı'nda yaptığı 8 saat süreli iş bırakma eylemi en az 200 uçuşu etkilemiş, 100'den fazla uçuş da iptal edilmişti. Yaklaşık 25 bin yolcunun havalimanında mağdur duruma düştüğü, iptallerin Lufthasa'ya milyonlarca euroya mal olduğu belirtiliyor.

Sendika, bugün yapılacak eylemlerin birkaç havalimanında birden ve daha uzun süreli olarak gerçekleştirileceğini açıkladı.

Lufthansa yönetimiyle çalışanlar arasında 13 aydır süren müzakerelerde bugüne kadar anlaşma sağlanamadı. UFO sendikası, Lufthansa'nın kabin hizmetlerini taşeron firmalara vermesine karşı çalışanlar için güvence talep ediyor ve ücretlerde yüzde 5'lik artış istiyor. Lufthansa yönetimi, ücretlerde yüzde 3,5'lik zam önerirken, taşeronlaştırma uygulamalarında geri adım atma sinyali veriyor.

LUFTHANSA GREVİ GENİŞLETİYOR

Yorumlar

İlginç ~ 12 yıl önce
lufthansanın içinde bulunduğu durumdan magdur olan insanlar eminimki şirketin imajının daha iyi olduğu kanaatindelerdir şuan. Nedir bu thy düşmanlığı anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibo50 ~ 12 yıl önce
adamlarda calisana karsi saygi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
lufthansa,yine ne kadar önemli bir havayolu olduğunu tüm kamuoyuna gösterdi.havayolu sadece yolcu taşımak,her ne pahasına olursa olsun para kazanmak değil,aynı zamanda çalışanlarını adam yerine koyarak ta büyüklüğünü gösterir.lufthansa bu bağlamda tam bir medeniyet örneği göstermiştir,çalışanlarına en demokratik hakkı olan grev kararını olgunlukla karşılamıştır.keşke thy de lufthansanın sadece ekonomik yapısını değil bu medeni tutumunu da örnek alabilse..thy imajı çok büyük zarar gördü,ama lufthansa daha da büyüdü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000