25 Eylül 2016, Pazar 09:55:17

Lufthansa pilotlara yeni teklifini sundu

Pilot sendikası Kokpit Birliği (Vereinigung Cockpit – VC) ile olan ücret anlaşmazlığında Lufthansa sendikaya yeni teklif sundu.
  • Geri kalmış ülkenin pilotlari grev mi yapıyorlarmış? Halkını düşünmeden hemde? Hastasi var çocuğu var. Nasil grev yaparlar ya? Vericen ileri demokrasiyi kafalarına atacan 305 tanesini işten bak grev falan oluyor mu?
  • Kimse çıkıp ta kendisini dev aynasında görmüyor, pilotlar ile kıyaslamıyor. Kültürlü olmak böyle birşey. Bizde olsa, ATC sinden tekniğine, neredeyse ramp işçisine kadar herkes kendini pilot ile kıyaslar.
  • Bizim kıskanç diğer çalışanlarımız ve halkımızdan yakamızı kurtarabilirsek( bende yoksa sende de olmasın diyenlerden) lufthansa pilotları gibi bir sendikaya sahip olabiliriz belki!
  • Turkiyedeki kole iscilik olmali
  • Orada bir sendika var uzakta...
  • German spring
  • Emeklilikye aldiklari ucret 6 000 -7000 euro, fazlasi icin calisiyorlar, simdi gel bizim sendikaya bak
  • TURKİYEDE BİZ NEZAMAN BU KONULARI KONUŞUR OLACAĞIZ ACABA. TAHMINI TARIH 2114
  • Bunun tek çözümü devlet desteği olacak. Diğer türlü herkesin istediğini elde etme şansı yok bu anlaşmada.

Pilot sendikası Kokpit Birliği (Vereinigung Cockpit – VC) ile olan ücret anlaşmazlığında Lufthansa sendikaya yeni teklif sundu. Yeni teklife göre, Lufthansa’nın kokpit, kargo ve Germanwings çalışanlarının maaşlarına iki aşamada yüzde 4,4’lük zam ve bir kereliğine mahsus ödeme yapılacak.
Bunun dışında, havayolu şirketi, önümüzdeki beş sene içerisinde bin tane yeni pilotu istihdam etmenin yanı sıra 600 kaptan adayı için yeni iş yeri hazırlayacak.

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, başlangıc ücret ve ödemelerin bugünkü seviyeye göre ayarlanacağını, bunula birlikte orta dereceli bir artışın uzun vadede maliyetten tasarrufu sağlayacağını bildirdi.

Fakat Lufthansa, pilotlar için tartışmalı konulardan biri olan emeklilik geçişinin yeni kokpit çalışanları için ‘prensipte’ geçerli olmasını istiyor.

Buna göre, Lufthansa pilotları için 2018 yılından itibaren kademeli olarak emeklilik yaşı 60’a çıkartılacak.

Bu kural halihazırda Lufthansa Cargo ve Germanwings pilotları için uygulanıyor.

İş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi yüksek maliyetlerden ötürü geciktiğini açıklayan Lufthansa Personel Şefi Bettina Volkens, sendika ile birlikte on yıllardır süren toplu iş sözleşmelerinde acilen değişiklik yapmak istediklerini kaydetti.

‘YENİ TEKLİFTE, BOŞLUK VE TUZAKLAR VAR’

Yeni yapılan teklifi incelediğini bildiren sendika sözcüsü, anlaşmada ‘boşluk ve tuzakların’ olduğunu söyledi.

Geçen sene maliyetleri azaltmak ve rekabet gücünü geri kazanmak isteyen Lufthansa yapılanma programı başlatmıştı.

Lufthansa, kısa mesafeli uçuşlarda Ryanair ve easyJet gibi havayolu şirketlere pazar payını kaptırırken, uzun mesafeli uçuşlarda Emirates ve Qatar Airways gibi şirketlerin rekabetiyle karşı kalıyordu.

Bu anlamda, şirketin maliyetlerini düşürmek için uçuşları daha az maliyetli Eurowings şirketine aktarma eylemi, geçen sene sendika birlikleri tarafından tepki görmüştü.

Geçen sene Lufthansa pilotları da emeklilik paketi üzerinde anlaşamayarak 13 kez iş bırakma eylemi düzenlemişti.

Bunun neticesinde binlerce uçuş iptal edilirken, 100 binlerce yolcu mahsur kalmıştı. Grevlerin şirkete 500 milyon Euro’yu bulduğu tahmin ediliyor.

Lufthansa pilotlara yeni teklifini sundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

ileri demokrasi ~ 8 yıl önce
Geri kalmış ülkenin pilotlari grev mi yapıyorlarmış? Halkını düşünmeden hemde? Hastasi var çocuğu var. Nasil grev yaparlar ya? Vericen ileri demokrasiyi kafalarına atacan 305 tanesini işten bak grev falan oluyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kültür ~ 8 yıl önce
Kimse çıkıp ta kendisini dev aynasında görmüyor, pilotlar ile kıyaslamıyor. Kültürlü olmak böyle birşey. Bizde olsa, ATC sinden tekniğine, neredeyse ramp işçisine kadar herkes kendini pilot ile kıyaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ha tamam o zaman ~ 8 yıl önce
Sen simdi tekniğe laf atmadin yani? Sen çok iyi bir pilotda olsan kotu olanların hatalarını giderip o uçağı ilk gunki gibi havada tutan sen misin teknik mi?
Uçucu ~ 8 yıl önce
Amerika ve Avrupa'da devletteki doktordan fazla kazanan pilot var mı onu da söyle hele. Bu ülkede kazandığınız, gelişmiş hiçbir ülkeyle kıyas kabul etmeyecek düzeyde afaki yüksek.
Uçucu ~ 8 yıl önce
Emekse, heralde ortalama bir doktordan fazla eğitim aldığını ve zorlu süreçten geçtiğini iddia etmeyeceksin heralde. O hetg
Pilot ~ 8 yıl önce
Bizim kıskanç diğer çalışanlarımız ve halkımızdan yakamızı kurtarabilirsek( bende yoksa sende de olmasın diyenlerden) lufthansa pilotları gibi bir sendikaya sahip olabiliriz belki!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorki ~ 8 yıl önce
Buradaki yorumunuz bile ben merkezli. Neden destek verelim de herkesin sendikal hakkı olsun demiyorsunuz?
bi cacık olmaz ~ 8 yıl önce
Türk pilotlardan bi cacık olmaz. Grev deyince kuyrugunuzu bacaklarinizin arasina sıkıştırarak mi sendika sahibi olacaksiniz. Ayrica şunu da bilin. Hava is sendikasi ikiye bölündüğü an pilot sendikasi da kabin de yetki belgesi alamaz. Baraj altinda kalir. Şimdi bile zar zor geciyor barajı. Ne kanun bilirsiniz ne mücadele, yattiginiz yerden sendika dersiniz. He canim he.
Olmaz ~ 8 yıl önce
Turkiyedeki kole iscilik olmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika mı o da ne ? ~ 8 yıl önce
Orada bir sendika var uzakta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
G ~ 8 yıl önce
German spring

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 8 yıl önce
Emeklilikye aldiklari ucret 6 000 -7000 euro, fazlasi icin calisiyorlar, simdi gel bizim sendikaya bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurowings Pilot ~ 8 yıl önce
Böyle bir emeklilik maaşı yok hocam
Bilgi ~ 8 yıl önce
Ne var peki?
FARK ~ 8 yıl önce
TURKİYEDE BİZ NEZAMAN BU KONULARI KONUŞUR OLACAĞIZ ACABA. TAHMINI TARIH 2114

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 8 yıl önce
Bunun tek çözümü devlet desteği olacak. Diğer türlü herkesin istediğini elde etme şansı yok bu anlaşmada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000