15 Kasım 2016, Salı 10:10:36

Lufthansa pilotları greve gidiyor

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların ücret artışı talebiyle greve gideceği bildirildi.
  • Ahhh ahhh 15 yaşında denk gelmediler
  • ab virus gibi sardi sirketleri. nerde para orda grev var
  • Lufthansanın aldığı maaş bizim maaş yanında az kalıyor kimse alamaz ayda 33.000 başka ülkede
  • Adamlarda enflasyon yok paralari deger kaybetmiyor. Yuzde 9 begenmeyin diyen zekiyeee
  • Eğer yılda ortalama 4 kez grev yapılıyorsa ve bu alışkanlık haline geldiyse artık finansal olarak zammın mı yoksa grevin mi daha karlı olduğunu da hesaplamışlardır ve en karlı nasıl çıkılır bunların hepsi göze alınıp düşünülmüştür. Keşke bütün herkes adil olsa yada hakların aranabileceği başka bir şekil olsaydı çünkü Olan yine yolculara olacak. O güne biletini çok önceden almış yüzlerce insan var. Aktarmalı uçuşu olanlar var. Rezervasyonları olan yetişemezse ceza ödeyecek olan var. İnanın bizim firmalarımızda ve diğer çoğu firmada da greve gitmek isteyenler var ama bunun bir işe yaramayacağını anladı çoğu insanlar. Bazıları ise sırf yolcular mağdur olmasın diye düşünmez bunları fedakarlık yaparlar. İşte onlar koca yürekli insanlardır.
  • değil havayolu, tüm dünya şirketleri içinde lufthansa kadar grev gören firma yoktur, varsa da ben görmüyorum. Yılda 4 kez grev var en az.
  • Adamlara yuzde 4 bile zam yapmiyorlar siz daha yuzde 9u begenmeyin!
  • Bence iyi olmus. Zamaninda Lufthansa pilotlarina yüksek maas vere vere bu hale getirdiler pilotlarini. Yilanin basini en basta kesecektin, doyurmayacaktin.
  • ya atın kapı önüne ekmek vermeyin bunlara...ne kadar zam yapsanız gözü doymaz bunların ..sonunda kanser olup adres değiştirirler ama yinede akıllanmazlar.... pazarda limon sattıracaksın bunlara
  • Ne maaş alıyot bu denyolar bilen var mı?

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da görevli pilotların ücret artışı talebiyle greve gideceği bildirildi.

Vereinigung Cockpit (VC) sendikasından yapılan açıklamada, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yaptıkları görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Bu nedenle Lufthansa ve Luftansa Cargo şirketlerinde grevlerin beklenebileceği ifade edilen açıklamada, iş bırakma eylemlerinin 24 saat önceden duyurulacağı kaydedildi.

13 kez grev

Açıklamada, Luftahansa'nın son 5 yılda 5 milyar avrodan fazla gelir elde etmesine rağmen bu dönemde pilotlara ücret artışı yapmadığına dikkat çekildi.

VC'nin yılda ortalama yüzde 3,66 ücret artışı talep ettiği belirtilen açıklamada, işverenin ücret artışı yapmak istemediği ifade edildi.

Açıklamada, Lufthansa'nın son anda uzlaşmaya gitme teklifini VC’nin reddettiği kaydedildi.

Luftansa'da pilotlar 2014'den beri 13 kez greve gitmişti.

Lufthansa pilotları greve gidiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

İsimsiz ~ 7 yıl önce
Ahhh ahhh 15 yaşında denk gelmediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 7 yıl önce
ab virus gibi sardi sirketleri. nerde para orda grev var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 7 yıl önce
Lufthansanın aldığı maaş bizim maaş yanında az kalıyor kimse alamaz ayda 33.000 başka ülkede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas ~ 7 yıl önce
Vergi sonrasi 10000 euro(en junior kpt) ,emekli maasida 7000 euro(58 yasindan sonra ve bunu 61 yasina cikarmaya calisiyorlar yani adamlar emekli olunca burda ucan kaptan kadar maas aliyorlar;birde pension plan dedikleri emekli olurken aldiklari toplu para var yazmiyim kalpten gidersin Allah korusun). Nasil begendin mi? Birde kimse bu maasi vermez diyorsunuz utanmadan..Burda ucan yabanci kptlardan birisinin babasi hapag lloyd isletme muduruyken emekli olmus,emekli maasi normal maasten yuksek diyordu :))
Sallaaa ~ 7 yıl önce
Salla dostum kalede hayati abi var,şu anda lufthansaya ilk giriş 3100 euro kaptan ortalaması 6800 euro..o yüzden şu an türkiyede uçan lufthansadan çıkan eylül 2016 itibariyle tam 112 pilot var alman değil sadece,spesifik olarak lufthansadan çıkan ve bizde ayda 10.000 euro maaş alan...
sergio ~ 7 yıl önce
Allahtan bir bilen cikmis da ceneniz kapanmis
Hayati abi ~ 7 yıl önce
Sen kalede takilmaya devam et ,ayrilanlar germanwings ten ayrilmis olmasin?? Ayrica Lufthansa Kaptaninin Germania dan Air Berlin'den (charter) az aldigini iddia etmende trajikomik olmus.Inanmiyorsan google dayiya sor :) Senelik 150 k euro desem? Pension a girmiyorum bak..Buarada fo dersen adamlar 15 sene bekliyor upgrade icin onun icin gelmis olmasinlar??
37 ~ 7 yıl önce
Adamlarda enflasyon yok paralari deger kaybetmiyor. Yuzde 9 begenmeyin diyen zekiyeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EOX ~ 7 yıl önce
Eğer yılda ortalama 4 kez grev yapılıyorsa ve bu alışkanlık haline geldiyse artık finansal olarak zammın mı yoksa grevin mi daha karlı olduğunu da hesaplamışlardır ve en karlı nasıl çıkılır bunların hepsi göze alınıp düşünülmüştür. Keşke bütün herkes adil olsa yada hakların aranabileceği başka bir şekil olsaydı çünkü Olan yine yolculara olacak. O güne biletini çok önceden almış yüzlerce insan var. Aktarmalı uçuşu olanlar var. Rezervasyonları olan yetişemezse ceza ödeyecek olan var. İnanın bizim firmalarımızda ve diğer çoğu firmada da greve gitmek isteyenler var ama bunun bir işe yaramayacağını anladı çoğu insanlar. Bazıları ise sırf yolcular mağdur olmasın diye düşünmez bunları fedakarlık yaparlar. İşte onlar koca yürekli insanlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sergio ~ 7 yıl önce
herseyden az hatta cok az bilenlerin ulkesi, sendikalar sadece grev icin yoktur, hak aramak iscinin hakkini savunmak vardir az bilen arkadasim, hicbir calisan sirketinin karsisinda tek basina ezilmesin diye kurulmuslardir, sirketler kafasina gore takilmasin diye medeni ulkerin insanlari adam gibi sendikalar ile calisir, grev bir anlasamamalar zincirinjn son halkasidir ve sonuc verir, sirketin de grev karsisinda yapabilecegi kanuni yaptirimlar vardir, lokavt gibi, dolayisiyla her iki tarafi da kanun korur, ama sen ve senin gibiler kanuni olan pek cok ise hayir dersiniZ, cunku ya kafaniz calismaz bol karbinhidrattan ya da yonetimde torpiliniz ya da destekciniz vardir, bu tutumun baska izahi olamaz
yunus ~ 7 yıl önce
değil havayolu, tüm dünya şirketleri içinde lufthansa kadar grev gören firma yoktur, varsa da ben görmüyorum. Yılda 4 kez grev var en az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliiii ~ 7 yıl önce
Adamlara yuzde 4 bile zam yapmiyorlar siz daha yuzde 9u begenmeyin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TL vs Euro or Dollar ~ 7 yıl önce
TL deger kaybetmese, aslinda hic zam yapilmasa da olur. Eflasyon denen sey gercektir ve Turkiyede degerler dogru gosterilmese bile yuzde 9 deger kaybi var paranin. Dollar ve euro ya karsi deger kaybetmesini hic soylemiyorum bile.. yani lufthansanin yaptigi zamin yuzde 3 karsiligi burda yuzde 14 felandir.
Beyin bedava. ~ 7 yıl önce
Maaş euro ya da dolar üzerinden olsa zam yüzde 0 olsa yine de daha iyi durumda olunur. Tl nin kıymetini ve oynaklığını euro dolarla karşılaştırma bile
sergio ~ 7 yıl önce
akil fukara fikir ukala
Streikhansa ~ 7 yıl önce
Bence iyi olmus. Zamaninda Lufthansa pilotlarina yüksek maas vere vere bu hale getirdiler pilotlarini. Yilanin basini en basta kesecektin, doyurmayacaktin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öncel ~ 7 yıl önce
ya atın kapı önüne ekmek vermeyin bunlara...ne kadar zam yapsanız gözü doymaz bunların ..sonunda kanser olup adres değiştirirler ama yinede akıllanmazlar.... pazarda limon sattıracaksın bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kot ~ 7 yıl önce
Ne maaş alıyot bu denyolar bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazla deil ~ 7 yıl önce
Ailene ödediğimiz kadar aşagı yukarı. Az yani cerez parası
Fazla değile ~ 7 yıl önce
Seviyesizleşmeye gerek yok. Herkesin ailesi var haddini bil
İsmini yaz ~ 7 yıl önce
Herkesin ailesi var diyen adını soyadını yaz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000