31 Temmuz 2015, Cuma 15:34:06

Kayıp uçak için kritik anlar

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart 2014'de kaybolan yolcu uçağının akıbeti hala belirsizliğini koruyor.
  • Air crash investigation prg min da bu uçak konu edildi ..kaybolduk dan 7 saat kadar daha uçmuş ..
  • Bu uçağın sırrının çözülmesi 5 10 yıl alır
  • radardan kaybolduktan sonra 8 saat civarında uçuş yapmış heralde ki madagascar yakınlarındaki küçük ada'da parçası bulunmuş. daha da ilginçleşmeye başladı bu kaza..
  • A dan Z ye kadar çözülür inşallah

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 8 Mart 2014'de kaybolan yolcu uçağının akıbeti hala belirsizliğini koruyor. Hint Okyanusu'ndaki Fransa'ya ait Reunion Adası'nda bulunan iki metrelik parçanın büyük ihtimalle bu uçağa ait olduğunun açıklanmasıyla dikkatler Fransa'da yapılan araştırma sonucuna çevrildi.

Malezya Havayolları'na ait MH 370 sefer sayılı Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan uçakla havalandıktan birkaç saat sonra iletişimin kesilmesinin üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti. Uçağın kaybolduğu dönemde konuyla ilgili birçok spekülatif haber yapılmış ve konu dünya kamuoyunda birçok soru işaretine neden olmuştu. 

Hint Okyanusu'da Fransa'ya ait Reunion Adası'nda iki metrelik bir parçanın bulunmasının ardından Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın bu parçanın "büyük ihtimalle" kayıp Malezya uçağına ait olduğunu söylemesi yolcu yakınları başta olmak üzere tüm dünyanın dikkatini tekrar bu konuya çekti.

Uçağın 227 yolcusu ve 12 uçuş görevlisiyle kaybolmasının ardından 1,5 senede birçok komplo teorisi üretilse de kayıp uçakla ilgili "gerçekler" şöyle gelişti;

8 Mart 2014

- Boeing 777-200 tipi Malezya Havayollarına ait MH 370 sefer sayılı Kuala Lumpur-Pekin uçağı 00.41'de Kuala Lumpur'dan havalandı.

- Uçakla temasın gece 01.20'de Vietnam'ın Ho Çi Min hava kontrol sahasında koptuğu açıklandı.

- Vietnam, uçağın düşebileceği muhtemel bölgelerde arama çalışmaları başlattı. Vietnam'ın çalışmalarıyla eş zamanlı olarak Malezya, Çin, Singapur, Filipinler ve ABD uçağın bulunması için kurtarma gemileri ile arama uçakları gönderdi.

- Vietnam uçakları, uçağın kaybolduğu bölgede iki şüpheli yakıt sızıntısı bulduğunu açıkladı ancak bulguların kaybolan uçakla bağlantısı çıkmadı.

- Uçağa iki yolcunun çalıntı pasaportları kullanarak bindiği tespit edildi.

9 Mart 2014

- Çin'in arama-kurtarma gemileri bölgeye ulaşarak çalışmalarına başladı.

- 9 ülkenin arama kurtarma çalışmalarına başladığı bölgede gün içerisinde bir bulguya rastlanmadı.

10 Mart 2014

- Çin arama kurtarma çalışmalarına destek sağlamak için bölgeye yüksek çözünürlüklü uydularını yönlendirdi.

- Malezya Denizcilik otoritesinin araştırma ekipleri bölgede bir yakıt sızıntısı tespit etti ancak bunun da kaybolan uçakla bağlantısı bulunmadı.

11 Mart 2014

- Bölgede arama kurtarma faaliyeti yürüten ülke sayısı 10'a yükseldi.

- Çin kaybolan uçağın bulunması için bölgeye beş gemi daha gönderdi.

- Arama çalışmalarının sathının genişletilmesine ve karada da aranmasına karar verildi. Çalışmalar Malaga Boğazı ve Malezya'nın batı kısımlarına odaklandı.

12 Mart 2014

- Malezya Denizcilik Ajansı'nın ekipleri, Tayland donanmasının ülkenin güneyindeki Andaman denizinde arama çalışmaları yürüttüğü bölgeye intikal etti.

- Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı, askeri radarların MH 370'in Malaga Boğazının üzerinden uçtuğu yönündeki haberleri yalanladı. Ancak uçağın radar ekranlarının kaybolmasının ardından geri dönme olasılığını dışlamadı.

- Vietnamlı yetkililer, kaybolan uçağın Vietnam sularına düşmüş olma olasılığının azaldığını açıkladı.

13 Mart 2014;

- Çin Başbakanı Li Kıçiang, Pekin yönetiminin umut olduğu sürece arama çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

- Bir Çin uydusu Güney Çin Denizi'nde üç yüzen cisim tespit etti ancak Malezya yetkilileri bulguları doğrulamadı.

14 Mart 2014

- Günlerdir bulunamayan uçak için 13 ülkeye ait 80 gemi ve uçak Malezya yarımadasını aramaya başladı.

- Malezya, arama sathının Hint Okyanusu'na kadar genişletildiğini açıkladı.

15 Mart 2014

- Malezya Başbakanı Necip Rezak, uçağın kasıtlı ve bilinçli bir şekilde kaybolmuş olabileceğini söyledi. Yetkililer MH370 personeli ve yolcularla ilgili soruşturmaya odaklandı.

- Rezak, uçaktan ve bir uydudan gelen son sinyalin 8 Mart'ta yerel saatle 08.11 olduğunu kaydetti. Başbakan, uçağın batı istikametinde geri dönerek Malezya yarımadasının üzerinden uçtuğunu ve sonra kuzey batıya yöneldiğini savundu.

- Malezyalı yetkililer uçağı arama ve izleme sathını daha genişleterek, kuzeyde Kazakistan ve Türkmenistan sınırından, Endonezya ve Hint Okyanusu'nun güneyine kadar yaydı.

16 Mart 2014

- MH 370'i arayan ülke sayısı 25'e yükseldi.

- Malezya Havayolları pilot ve yardımcı pilotun birlikte uçmak için özel bir talepte bulunmadığını belirterek, önceden planlanan bir kaçırma girişimi olduğuna yönelik spekülasyonları yalanladı.

17 Mart 2014

- Çin, Malezya'ya daha detaylı veri ve bilgiyi hızlı bir şekilde sağlaması yönünde çağrı yaptı.

- Malezyalı yetkililer uçaktan gelen son telsiz mesajının yardımcı pilot tarafından gönderildiğini ve bunun "Tamam, iyi geceler" olduğunu açıkladı.

- Kayıp uçağı arayan ülke sayısı 26'ya yükseldi.

18 Mart 2014

- Çin kayıp uçağın bulunması için 21 uydu tahsis ettiğini açıkladı.

- Pekin yönetimi uçaktaki Çinli yolcuların herhangi bir terör bağlantısı olmadığını duyurdu.

- Çin'e ait dokuz arama-kurtarma gemisi Singapur'dan Bengal Körfezi'nin güneydoğusu ve Endonezya'nın batısına doğru hareket etti.

19 Mart 2014

- Çin arama çalışmalarındaki odak noktasını Güney Çin Denizi'nden Endonezya ve Bengal Körfezi'ne kaydırdı.

- Malezya, uçuş görevlileri ve yolcuların geçmişlerinin incelendiğini ve anormal bir durum görülmediğini duyurdu.

20 Mart 2014

- Avustralya, uydudan Hint Okyanusu'nun güneyinde uçağa ait olduğu düşünülen iki cisim tespit edildiğini açıkladı. Avustralya'nın güneybatısındaki Perth kentinin 2 bin 500 kilometre açıklarında görülen cisimler bulunamadı.

- Çin, MH370'in topraklarına girmediğini doğruladı.

21 Mart 2014

- Uydudan iki cismin görüldüğü bölgede ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda arama uçakları tekrar arama yaptı ancak hiçbir bulguya rastlanmadı.

- Malezya hükümetinden ve ordusundan bazı yetkililer Çinli yolcuların Pekin'deki yakınlarıyla bir araya geldi.

22 Mart 2014

- Çin, 18 Mart'ta uydudan tespit ettiği cismin fotoğraflarını yayımladı. Avustralya'nın daha önce uydudan tespit ettiği cisimlere 120 kilometre mesafede olan cismin 22 metre uzunluğunda ve 13 metre eninde olduğu açıklandı.

- Çin ve Avustralya'ya ait uçaklar deniz üzerindeki cisimleri tanımlamak üzere bölgeye hareket etti.

- Avustralya'ya ait bir uçak 5 kilometre çapındaki bir alanda aralarında tahta bir paletin de olduğu küçük cisimler görüldüğünü açıkladı.

23 Mart 2014

- Uydudan tespit edilen 22 metre uzunluğundaki cisim ile uçakların tespit ettiği küçük cisimlerin olduğu bölgede yapılan araştırmalarda bir bulguya rastlanmadı.

- Fransız uydusunun enkazın arandığı bölgede muhtemel cisimler tespit ettiği kaydedildi.

24 Mart 2014

- Çin'e ait IL-76 tipi bir uçak Hint Okyanusu'nun güneyinde iki büyük cisim tespit etti. Ancak daha sonra ABD'ye ait P-8 Poseidon tipi uçak söz konusu cisimleri bulamadı.

- Çin yeni cisimleri araştırmak üzere, Şüelong (Buz Ejderhası) adlı araştırma gemisini bölgeye yönlendirdi.

- Avustralya Hava Kuvvetlerine ait P-3 Orion tipi uçak, Çin'in tespit ettiği cisimlerden bağımsız olarak yuvarlak bir nesne ile dikdörtgen bir nesne tespit etti.

- ABD Pasifik filosu bölgede enkazın bulunması halinde kara kutunun bulunması için çalışmalar yürüteceğini açıkladı.

- Malezya Başbakanı Necip Rezak, uydu verilerinin 8 Mart'ta kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının Hint Okyanusu'nun güneyine düştüğünü gösterdiğini açıkladı. Malezya Havayolları uçakta bulunan 239 kişinin yakınlarına bilgi verildiğini belirtti.

25 Mart 2014

- Çin Malezya'nın uçağın düştüğü kararına nasıl vardıklarına dair net bir kaynak ve bilgi talep etti. 

- Çin, Malezya ve uluslararası topluma arama çalışmalarının sürmesi yönünde çağrı yaptı.

- Pekin'de bulunan yolcu yakınları Malezya'nın Pekin Büyükelçiliği önünde gösteri yaparak, Malezya'yı "gecikme ve gerçeği gizlemekle" suçladı.

- Çin Dışişleri Bakanı Yardımcısı Cang Yesui, uçağın kaybolmasıyla ilgili konuları görüşmek üzere Malezya'ya gitti.

- Hava şartlarının kötüye gitmesi nedeniyle bölgedeki arama çalışmalarına ara verildi.

26 Mart 2014

- Malezya, Fransa uyduları tarafından 23 Mart'ta çekilen görüntülerde birkaçı 23 metre uzunluğunda 122 cismin belirlendiğini açıkladı.

9 Nisan 2014

- Arama çalışmalarına katılan Avustralya gemisinin, kaybolan uçağın enkazıyla ilgili denizin dibinden 2 sinyal aldığı bildirildi.

11 Nisan 2014

- Avustralya Başbakanı Tony Abbott, kayıp Malezya uçağını arama alanını daralttıklarını ve alınan sinyallerin uçağın kara kutusundan geldiğinden "emin" olduklarını söyledi.

23 Nisan 2014

- Malezya’da yayınlanan The New Strait Times gazetesinde çıkan bir habere göre, uçağın okyanusa düşmeyip, bilinmeyen bir yere güvenli şekilde inmiş olabileceği yer aldı.

30 Nisan 2014

- Uçağı bulmak için 8 Mart'dan beri sürdürülen havadan arama çalışmaları resmen sona erdi.

- Avustralyalı yetkililer, uçağı arama çalışmalarının bundan sonra okyanus dibine odaklanılarak devam edeceğini açıkladı.

1 Mayıs 2014

- Kaybolan uçakla ilgili ön rapor tamamlandı. Ülke kamuoyunda uçağın kayboluşunun halen aydınlatılamaması üzerine artan eleştiriler nedeniyle Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan raporda, kokpit ve hava trafik kontrol arasında geçen tüm konuşmalar da yer aldı.

3 Mayıs 2014

- Çin, kayıp uçağı, deniz altında arayacağını belirtti. Çin Denizcilik Araştırma ve Kurtarma Merkezi, donanmaya ait 872 adlı geminin, suyun altında arama kapasitesi olduğunu ifade ederek, geminin 10 Mayıs'ta Hint Okyanusu'na ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

18 Mayıs 2014

- Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, uçağın kayboluşu nedeniyle Malezya Havayolları ve Malezya’yı suçlamanın adil olmadığını belirterek, olayda uçağın üreticisi Boeing şirketiyle “bazı belli istihbarat teşkilatlarının” parmağı olabileceği ihtimali üzerinde durulmasını istedi.

29 Mayıs 2014

- Avustralya Ulaşım Güvenlik Bürosu (ATSB) ve Ortak Ajans Koordinasyon Merkezi'nden (JACC) yapılan açıklamada, daha önce kayıp uçaktan verildiği zannedilen sinyallerin geldiği bölgede yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlanmadığı ve bundan dolayı uçağın düştüğü belirtilen Hint Okyanusu’nda olmadığına karar verildiği belirtildi.

- Malezya Havayolları çalışanları, şirketlerinin üst yöneticisini istifaya çağırdı.

4 Haziran 2014

- İngiliz denizci Katherine Tee, mart ayında Hint Okyanusu’nu yelkenle geçmeye çalışırken kayıp Malezya uçağı olduğuna inandığı bir uçağı Tayland açıklarında yanarken gördüğünü iddia etti.

26 Haziran 2014

- Avustralya, kayıp uçağın Hint Okyanusu’nun daha güneyinde aranacağını açıkladı. Avustralya Ulaştırma Bakanı Warren Truss, arama çalışmalarının, Avustralya'nın batı sahillerinin bin 800 kilometre açığına kaydırıldığını söyledi.

29 Ocak 2015

- Malezya Sivil Havacılık Dairesi, uçakla ilgili durumu "kaza" olarak ilan etti ve uçaktaki 239 kişinin ölmüş olduğunun varsayıldığını açıkladı. "Kaza" ilanıyla tazminat taleplerinin önündeki yasal engel kaldırılmış oldu.

8 Mart 2015

- Uluslararası bir araştırma ekibi, uçağın karakutusunun bir parçası olan su altı sinyal göndericisindeki pilin son kullanma tarihinin kazadan 14 ay önce dolduğunu açıkladı.

9 Nisan 2015

- Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, mecliste yaptığı konuşmada, uçağın bulunması için başlatılan arama çalışmalarının bir yıldan fazla süredir devam ettiğini, çalışmaların henüz bitirilmeyeceğini söyledi.

16 Nisan 2015

- Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai, uçağın bulunması için güney Hint Okyanusu'ndaki arama çalışmalarında taranacak alanın iki katına çıkarılacağını açıkladı.

30 Temmuz 2015

- Dünyadaki uçuşlar hakkında bilgi veren Flight-Report, Hint Okyanusu’ndaki Fransa’ya ait Reunion Adası’nda bulunan iki metrelik parçanın kayıp uçağa ait olabileceğini söyledi.

- Malezya Başbakanı Necip Rezak, Reunion Adası'nda bulunan parçanın büyük bir ihtimalle kayıp Malezya uçağına ait olduğunu söyledi.

Kayıp uçak için kritik anlar

Yorumlar

Dün neo geo da ~ 9 yıl önce
Air crash investigation prg min da bu uçak konu edildi ..kaybolduk dan 7 saat kadar daha uçmuş ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pf ~ 9 yıl önce
Bu uçağın sırrının çözülmesi 5 10 yıl alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
radardan kaybolduktan sonra 8 saat civarında uçuş yapmış heralde ki madagascar yakınlarındaki küçük ada'da parçası bulunmuş. daha da ilginçleşmeye başladı bu kaza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zal ~ 9 yıl önce
A dan Z ye kadar çözülür inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000