01 Temmuz 2015, Çarşamba 12:40:02

Malezya kazasında 2 kişinin kimliği tespit edilemedi

Malezya Havayollarının geçen yıl Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden yolculardan ikisinin hala teşhis edilemediği bildirildi.

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı, cenazelerin muhafaza edildiği Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasında bir seneye yakındır devam eden teşhis işlemlerinin sona erdiğini ve şimdiye kadar uçakta bulunan 298 yolcudan 296'sının kimliklerinin tespit edilebildiğini açıkladı.

Kimlikleri henüz belirlenemeyen son iki kişinin teşhis edilme ihtimalinin bu aşamadan sonra düşük olduğunu belirten Bakanlık, enkaz yerinde Nisan ayında toplanan son kalıntılarda da bu iki yolcuya ait bir ize rastlanmadığını duyurdu.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada, teşhis edilemeyen son 2 yolcunun Hollanda vatandaşı olduğunu belirtmişti.

Kazanın yıldönümü olan 17 Temmuz'da Hollanda'da bir anma programı düzenleneceği de hatırlatılan açıklamada, etkinliğe hükümet üyeleri, Senato ve Meclis başkanlarının yanı sıra, düşen uçakta vatandaşları bulunan ülkelerin temsilcilerinin katılacağı kaydedildi.

Hilversum kentindeki askeri kışlada geçen sene Temmuz ayından bu yana muhafaza edilen cenazelerin teşhis işlemleri, Hollandalılar ile aralarında Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan isimlerin olduğu yaklaşık 200 kişilik uzman ekip tarafından yürütülmekteydi.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayollarının MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerden 196'sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Ukrayna yönetimi, uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etmiş, olaydan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutmuştu. Ayrılıkçılar ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

Malezya kazasında 2 kişinin kimliği tespit edilemedi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000