12 Ağustos 2015, Çarşamba 09:57:50

Ukrayna'da düşen uçak için Hollanda'da toplandılar

Ukrayna'da geçen sene düşen MH17 yolcu uçağında vatandaşlarını kaybeden ülke temsilcileri Hollanda’da bir araya geldi.
  • Hala devam ediyorlar hayale. Hollanda'nın devleti Ukrayna ve Rusya gerginliğin biliyordu buna rağmen ucus yasağı verilmedi. 1 yilli gecti sanki çözülecek boş konuşuyorlar uyuz hepsi. Kimseye ceza verilmicek. Poetin ret ediyor mahkeme gelmesine.
  • Bu uçağın neden düştüğünü hala bulamamış olmalarına ihtimal vermek mümkün feğil. Okyanusa düşen veya düştüğü hala meçhul olan diğer kaza gibi olsa tamam derim, ama kara üzerinde olan bir uçağın düşüş nedenin hala bulunamamış olması inandırıcı değil. Herkes kafasına göre o zaman bi devletin uçağını düşürsün.

Ukrayna’da geçen sene düşen Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçakta vatandaşlarını kaybeden ülke temsilcileri kazanın nedeninin ortaya çıkarılabilmesi için Hollanda’da geçtiğimiz günlerde bir araya geldikleri bildirildi.

Hollanda NOS televizyonu, kazanın nedenlerinin tartışılacağı basına kapalı toplantı iki gün boyunca devam etti.

Kazayı araştıran Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi’nin (OVV) davetiyle düzenlenen toplantıya, Hollanda’nın yanı sıra ABD, Rusya, İngiltere, Avustralya, Ukrayna ve Malezya’dan temsilcilerin katıldığı bildirildi.

Nerede yapıldığı açıklanmayan toplantıda Hollanda Araştırma Konseyi’nin yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda hazırladığı ve geçtiğimiz haziran ayında görüş almak üzere ilgili ülkelere gönderdiği kazaya ilişkin iki taslak rapora son şeklin verilmesi bekleniyor.

Uçağın düşüş nedenine ilişkin nihai raporun Ekim ayında açıklanması öngörülüyor. 

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bir bölgede 17 Temmuz 2014'te Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaptığı sırada düşen uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerin 196’sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen sene kazaya ilişkin hazırladığı ön raporda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Ukrayna yönetimi ise uçağın füzeyle vurulduğunu iddia etmiş, olaydan Rusya yanlısı ayrılıkçıları sorumlu tutmuştu. Ayrılıkçılar ise Ukrayna ordusunu suçlamıştı.

Bu kapsamda kazayı soruşturmak üzere BM’ye bağlı uluslararası bir mahkeme kurulmasını isteyen ilgili ülkelerin talepleri geçen ay Rusya'nın vetosuna takılmıştı. 

Avustralya, Belçika, Malezya, Hollanda ve Ukrayna tarafından hazırlanan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısı Rusya tarafından veto edilmişti.

Ukrayna'da düşen uçak için Hollanda'da toplandılar

Yorumlar

Goudsche kaasje ~ 9 yıl önce
Hala devam ediyorlar hayale. Hollanda'nın devleti Ukrayna ve Rusya gerginliğin biliyordu buna rağmen ucus yasağı verilmedi. 1 yilli gecti sanki çözülecek boş konuşuyorlar uyuz hepsi. Kimseye ceza verilmicek. Poetin ret ediyor mahkeme gelmesine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelik kanat ~ 9 yıl önce
Bu uçağın neden düştüğünü hala bulamamış olmalarına ihtimal vermek mümkün feğil. Okyanusa düşen veya düştüğü hala meçhul olan diğer kaza gibi olsa tamam derim, ama kara üzerinde olan bir uçağın düşüş nedenin hala bulunamamış olması inandırıcı değil. Herkes kafasına göre o zaman bi devletin uçağını düşürsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000