19 Ekim 2011, Çarşamba 10:14:08

EGT ARIZASI İÇİN GELDİ AMA...

EGT arızası sonrası bakım için Türkiye’ye getirilen Yunan BlueBird Havayolları’na ait Boeing 737-400 tipi uçak, bir ayı aşkın süredir Atatürk Havalimanı’nda mahsur kaldı. Uçağın bakımını üstlenen MNG Teknik, uçağın konaklama giderine çözüm arıyor.
  • bilmeden yorum yapmayin cocuklar ya.. ferrry flight? duydunuz mu hiç? yanlış anlamayın filmlerde ki gibi ucagi baska ucakla cekmiyorlar.. googledan search etmek icinde ortadaki r sayısını tahmin edin:)
  • A14 apronya yatan hurda uçakların konaklama parasını kim ödüyor acaba? Min 6 uçak X 365 gün X 8 sene X 4000 euro = 70.080.000 EURO!!!!
  • Kiralık motor bulunur onunla gider...
  • Motoru tamir etmeden nasıl SAW e görürecekler?
Yunan Bluebird Airlines’e ait Boeing 737-400 tipi uçak Atatürk Havalimanı’nda adeta mahsur kaldı. EGT arızası sonrası bakım için Türkiye’deki MNG Teknik hangarına getirilen Boeing 737-400 tipi SY-TZE kuyruk tescilli uçağın bakımının kısa süreceği sanılıyordu...

Ancak yapılan testlerde motorunda uçuş güvenliğini tehlikeye atacak derecede arıza olduğu ve motorun değiştirilmesi gerektiği anlaşılınca bakım süresi de bir hayli uzadı.
Yunan havayolu şirketi Bluebird ile MNG Teknik arasında motorun komple değişimi konusunda görüşmeler sürerken uçağın konaklama bedeli olarak DHMİ’ye yüklü miktarda ücret ödenmeye başlandı.

Aradan bir buçuk ay gibi bir zaman geçmesine rağmen uçağın motorunun değiştirilmesi konusunda Yunan havayolu şirketi tarafından cevap gelmedi.

DHMİ konaklama tarifesine göre ton başına ücret ödenen uçağın günlük 4 bin euroyu bulan kira bedelinin MNG Teknik tarafından ödendiği belirtildi.

Park pozisyonu sorunun yaşandığı Atatürk Havalimanı’nda bakım için getirilen uçağın bir an önce gönderilmesi için çabalar sürerken Atatürk Havalimanı’nda yüksek kira bedeli ödeyen MNG Teknik’in uçağı motor değişimi için Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürmek istediği de kaydedildi.





EGT ARIZASI İÇİN GELDİ AMA...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bilmeden yorum yapmayin cocuklar ya.. ferrry flight? duydunuz mu hiç? yanlış anlamayın filmlerde ki gibi ucagi baska ucakla cekmiyorlar.. googledan search etmek icinde ortadaki r sayısını tahmin edin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A14 apronya yatan hurda uçakların konaklama parasını kim ödüyor acaba? Min 6 uçak X 365 gün X 8 sene X 4000 euro = 70.080.000 EURO!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kiralık motor bulunur onunla gider...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Motoru tamir etmeden nasıl SAW e görürecekler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000