09 Temmuz 2012, Pazartesi 11:16:21

İNGİLİZCE İÇİN 2 YIL SÜRENİZ VAR!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 25 Nisan tarihinde yayınladığı Hava Aracı Bakım Personeli Minimum Dil Yeterliliği genelgesi sonrası bakım hizmeti veren şirketlerde personele yönelik İngilizce eğitimleri başladı.
  • arkdaşlar bu inglizce olayı thy teknikte çalışanlar bilir tamamen EASA'dan kaynaklanan bir durum yıllarca bu yapılmadı en sonunda patladı 24/04/2014 kadar uluslararası geçerliligi olan ingilizce seviye belirleme sınavlarından A2 ve üzeri almak gerikiyodur eger alamazsa başta lisas la alakalı hiçbirşey yapamıyacaktır ve haliylede yetki başvuruna bulunamıyacaktır şu anda zaten yetkiler EASA'ya gidiyor.
  • peki ingilizce yeterliliğini 1 kere belirtmek yetecek değilmi?
  • Hadi bakalım açın Türkiye sınırlarını gelsin yabancı teknisyenlere kapıları.Yabancı pilotun yanına da yabancı teknisyen de yakışır hani.
  • 2 yıl süre yeterli ama maksat AMM vb dökümanları anlayabilmek değil mi? olayın başka bir yüzü de sen senelerce bu işi yapmış insanlara nasıl ingilizce ögreteceksin, ögren(e)mezse ne yapacak bırakıp gitsin mi ? olayların böyle gelişmesi akıllara "dilin kaç bilader" diyerek kalitenin ölçütünü saçmasapan bir yere çekildiğinin bir ifadesi olduğunu düşündürüyor. bu da patlar ama zamanı var elbette...
  • SHGM'yi tebrik ediyorum.Turk toplumuna birseyleri dikte etmedikten,zorlamadiktan sonra birsey yapmazlar.Tum dokumanlari Ingilizce olan hava aracina bakim yapacak,bu mesleken Turkiye sartlarinda kayda deger bir kazanc elde edecek sonra da kazancindan %1-2 kendine yatirim yapip da gerekli ingilizceyi ogrenmeyecek.Simdi bircogunuz bana kizacak ama bu meslekte Ingilizce bilmiyorsaniz ya mesleki acidan baskalarinin tecrubelerine muhtac kalacak bu anlamda horlanacaksiniz ve logbook'lara dahi yazi yazamayacaksiniz,sonra da ben ucagin babasiyim diye hava atacaksiniz.Yok oyle bos hava atmak,calisin emek sarfedin ve ogrenin.Siz kalitenizi yukseltin ki meslek toplulugunuzun kalitesi artsin.Bilal Eksi'yi sevmem ama ilk defa dogru bir is yapiyor
  • hadi bakalım çat pat yes no inğilizceli asker kökenli tekniksiyenler görelim sizi...ne oldu ateş mi aldınız? 2 yıl sonra çoğu kapı dışarı.....shmyo mezunlarının hakkını yediniz bakalım şapka düşecek kel görününecek
  • başladı mı pekki ?
  • Uçak teknisyenin önüne ber set daha kondu. Bu sefer merak ediyorum bu set demi bypass la geçilecek limitasyonlarda olduğu gibi bir yunanlı bütün teknisyenleri kurtaracak mı? ( belkide şimdiden bypass çalıması, yunan araştırması başlamıştır) buna SHGM izin verecek mi? şunun bilinmesini istiyorum alnın teriyle ingilizceyi öğrenenlere, eğitimde olanların emekleri göz ardı edilmesin. Herkese iyi dersler.

SHGM’nin yayımladığı genelgeyle, lisans sahibi olan ve SHY-145 yetkili bakım kuruluşlarınca onaylayıcı veya destek personeli olarak yetkilendirilmiş personel, genelgenin yayınlandığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde gerekli yabancı dil yeterliliğine sahip olduklarını belgelemek zorunda kaldı.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ile TOEFL ve IELTS sınavlarına girerek İngilizce seviyesini belgelemek zorunda kalacak olan lisanslı teknisyenler, şimdiden bu sınavlara hazırlanmaya başladı.

Türkiye’nin en büyük uçak bakım merkezlerinden MNG Teknik de personelene yönelik İngilizce eğitimleri veriyor.  MNG Teknik’te görev yapan yaklaşık 150 teknisyen, İngilizce eğitimleri ile sınavlara hazırlanıyor. Diğer bakım şirketlerinin de bu süreçte personeline yönelik İngilizce eğitimler vermesi bekleniyor.

Sözkonusu genelgeyle teknisyenlerin mevcut durumları korunurken iki yıl içinde bu belgeleri SHGM’ye ulaştırmak zorunda kalacaklar. Bu süre içerisinde elinde KPDS veya TOEFL ve İELTS belgesi olmayan teknisyenler tip değişikliği dahi yapamayacak.

İNGİLİZCE İÇİN 2 YIL SÜRENİZ VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

UBM ~ 12 yıl önce
arkdaşlar bu inglizce olayı thy teknikte çalışanlar bilir tamamen EASA'dan kaynaklanan bir durum yıllarca bu yapılmadı en sonunda patladı 24/04/2014 kadar uluslararası geçerliligi olan ingilizce seviye belirleme sınavlarından A2 ve üzeri almak gerikiyodur eger alamazsa başta lisas la alakalı hiçbirşey yapamıyacaktır ve haliylede yetki başvuruna bulunamıyacaktır şu anda zaten yetkiler EASA'ya gidiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
peki ingilizce yeterliliğini 1 kere belirtmek yetecek değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YABANCI TEKNİSYEN ~ 12 yıl önce
Hadi bakalım açın Türkiye sınırlarını gelsin yabancı teknisyenlere kapıları.Yabancı pilotun yanına da yabancı teknisyen de yakışır hani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nasıl olacak ~ 12 yıl önce
2 yıl süre yeterli ama maksat AMM vb dökümanları anlayabilmek değil mi? olayın başka bir yüzü de sen senelerce bu işi yapmış insanlara nasıl ingilizce ögreteceksin, ögren(e)mezse ne yapacak bırakıp gitsin mi ? olayların böyle gelişmesi akıllara "dilin kaç bilader" diyerek kalitenin ölçütünü saçmasapan bir yere çekildiğinin bir ifadesi olduğunu düşündürüyor. bu da patlar ama zamanı var elbette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 12 yıl önce
SHGM'yi tebrik ediyorum.Turk toplumuna birseyleri dikte etmedikten,zorlamadiktan sonra birsey yapmazlar.Tum dokumanlari Ingilizce olan hava aracina bakim yapacak,bu mesleken Turkiye sartlarinda kayda deger bir kazanc elde edecek sonra da kazancindan %1-2 kendine yatirim yapip da gerekli ingilizceyi ogrenmeyecek.Simdi bircogunuz bana kizacak ama bu meslekte Ingilizce bilmiyorsaniz ya mesleki acidan baskalarinin tecrubelerine muhtac kalacak bu anlamda horlanacaksiniz ve logbook'lara dahi yazi yazamayacaksiniz,sonra da ben ucagin babasiyim diye hava atacaksiniz.Yok oyle bos hava atmak,calisin emek sarfedin ve ogrenin.Siz kalitenizi yukseltin ki meslek toplulugunuzun kalitesi artsin.Bilal Eksi'yi sevmem ama ilk defa dogru bir is yapiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wmn ~ 12 yıl önce
hadi bakalım çat pat yes no inğilizceli asker kökenli tekniksiyenler görelim sizi...ne oldu ateş mi aldınız? 2 yıl sonra çoğu kapı dışarı.....shmyo mezunlarının hakkını yediniz bakalım şapka düşecek kel görününecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kel görünür ~ 11 yıl önce
Bu neyin kafası anlamak mümkün değil. Şunu kabul et; asker kökenlilerin büyük bir çoğunluğu en az senin kadar bu sektörde çalışmayı hak ediyor. Kusura bakma da yanlış ata oynuyorsun. Uğraşacaksan hiç uçak üzerinde çalışmadan çakma log duldurarak ve hiç ingilizce bilmeden ingilizce ders alıp ingilizce yapılan sınavlarda başarılı olup easa lisansı alan kişilerle uğraş. İnglizce için de iki sene sonra bir araştırma yaparsın herhalde kaç tane asker kökenli teknisyenin yeterli olup olmadığını.
volkan ~ 5 yıl önce
Güzel kardeşim sen doğmadan önce ben bu mesleği asker olarak yapıyor idim. Bu mesleği 26 yıl havacılığın her kademesinde her iş grubunda yaparak alnımın akıyla emekli oldum. Kimse kimsenin hakkını yemiyor sonuçta biz bu havacılığa gökten zembille inmedik çalıştık çabaladık...Sende bu meslekte hakkettiğin yeri almak istiyorsan , farklı olmak istiyorsan başkalarına atıp tutacağına kendini geliştir bize de sana saygı duymak kalsın. Yes no kısmına gelince asker havacıların çoğu kendi mesleğinde en az 10 ay süren zorlu bir dil eğitiminden geçirilir. Başarılı olamayanlar rütbe dahi alamaz yani sizin dışarıda gidip para verip sertifika aldığınız kurslara benzemez. EĞER MESLEKİ KENDİNE ÇOK GÜVENİYORSAN (TEKNİK OLARAK) ÇIK KARŞIMA.
süre ~ 12 yıl önce
başladı mı pekki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ingizce ~ 12 yıl önce
Uçak teknisyenin önüne ber set daha kondu. Bu sefer merak ediyorum bu set demi bypass la geçilecek limitasyonlarda olduğu gibi bir yunanlı bütün teknisyenleri kurtaracak mı? ( belkide şimdiden bypass çalıması, yunan araştırması başlamıştır) buna SHGM izin verecek mi? şunun bilinmesini istiyorum alnın teriyle ingilizceyi öğrenenlere, eğitimde olanların emekleri göz ardı edilmesin. Herkese iyi dersler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000