17 Temmuz 2013, Çarşamba 12:35:09

SAGA BİTKİSEL HAYATTA…

Saga Havayolları’nın ruhsatı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından üç ay süre ile askıya alınmasından sonra hiçbir gelişme yaşanmadı. Aksine şirket her geçen gün eriyor. Geçen hafta bir uçak kiralayan SAGA'nın uçağı,sahip firma tarafıdan geri alındı. Dün ise 15 kabin memuru işten ayrıldı. İşte son gelişmeler.
  • eski bir saga çalışanıyım burda yapılan bir yorumdan rahatsız oldugum için yazıyorum işten anlamayan insanlar diye bir şeyler yazılmış Abdülkadir kolot iyi bir iş adamıdır havacılıktan anlamasa saganın kuruldugu an batması lazımdı bir çok insan ordan para kazandı evini geçindirdi iyi zamanlarında işten anlıyorduda şimdimi anlamaz oldu? nankörlük yapmayın şimdi sky hava yolunun kapandıgı onur airın satıldıgı bir çok şirketin ekonomik sıkıntıya düştü bu dönemde bunlardamı işten anlamıyordu? saçma sapan atıp tutmayın burda yaw
  • Türkiyede yaşanan tipik bir havacılık olayı.işi bilmeyenler iş başında ve yetkili iş bilenlerde yetki yok orda burda.mesleği havacılık olan bir insanın başka işle uğraşması çok yanlış.çünki bu sektör çok narin sürekli takip ve dikkat gerekiyor.zamanında İstanbul hv yol da aynı şekilde oetl işine girerek batmadımı.aynı senaryo kendimizi kandırıyoruz.diliyoruz inşallah düzelir,bu sektörde hiç kimsenin zarar görmemesini isterim bu rakipler bile olsa,zararı uzaktan yakından tüm sektöre oluyor.yurt dışında imaj zedeleniyor,avrupalı şirketlerin işine yarıyor.bizim uçaklar yatarken onlar uçmaya devam ediyorlar.sebebide insanlar çalışanlarına değer veriyor onlara kulak veriyor,fikrlerine sahip çıkıyor en azından dinliyor.bizler ancak toplum menfaatini kişisel menfaatimizin üzerinde ne zaman tutarsak işte o zaman adam oluruz.en basitinden hiçbirimizde kültür oluşmamız.buda üni.okumakla vs ile değil insanın kendini yetiştirmesiyle olur.saygılar.
  • Bu Sektörün sonu Yakın doğu VB ülkeler ile iş yapmayı alışkanlık haline getirmiş firmalar yüzünden olacaktır. Lütfen ticaretinizi ciddi iş yapan avrupa vb ülkelere kaydırın yoksa...
  • Saga batıyor, FLY battı, Onur Air satıldı, Anadolujet battı da operasyonlarını Sunexpress sürdürüyor -bilen bilir-, Pegasus çizgisinden uzak bir yerde.. uçuş okullarının çoğu zaten Allaha emanet, her an bir tanesi gitti gider... Memleketimde havacılık çağ atlayacağına gelinen duruma bakın.. üzücü...
  • Arkadaslar bütün yorumlari okudum ama 2 tanesi gerçek bilgilere dayaniyor. Bence batmamis bir sirkette hala umut vardir.. Neden kapatip gitmiyor diye düşünmek gerekli... Tamam cok zor günler geçiyor ama zaten alternatifi olmayan personel bekliyor.. Is bulan personel cokdan ayrildi.. Beddua etmek yerine gelin dua edelim, belki yine cok ama cok azda olsa ihtimal var... Kolotlar bence yine H.Cebi ile beraber bir is çeviriyor... 17 eylül zaten son gün... Bence 2-3 haftaya kadar olumlu bir haber cikacak...Belki paramizi simdi alamayacagiz ama en azindan isimiz olacak... Evde oturmakdan daha iyidir... Size yemin ederim, bir tane uçak hollandadan gelecek... Haber doğru ama süreç ne olur bilmiyorum...Ne diyeyim 4 sene sonra yine basa dönmek cok kötü. Hepimize Allah yârdim etsin.
  • SHGM , bu tür şirketleri kökünden kapatsın, bir daha da açılmasına imkan vermesin.(SHGM'nin de aslında istediği buydu). İnsanlar bir defa işsiz kalsınlar.Benim gibi havacılığı bırakıp hiç olmazsa ekmeklerini başka sektörde arasınlar.
  • Öyle başlarsanız, böyle bitersiniz... ne demişti ? "sonuna bakmak lazım"
  • Sevgili TF. Bu konu için birşeyler bilmek veya çözmeye çalışmanın bir anlamı yok nedenmi ? 2 yıldır bu firmaya bir çok alıcı geldi bunun içinde 2023 adı verilen bir kurumda vardı. Tüm borçlarını üstlendi yaklaşık 3 milyon dolar para verildi. Al ceketini çık herşey bizde teklifi yapıldı. Fakat Abdülkadir kolot gerçeği vardı ortada. Bu saatten sonra ben ne yaparım ? Hazır ortada İran furyası varken bari kurnazlık yapalım gerek parça gerek uçak satarız bir şekilde kurtarırız dedi. Arkasında SHGM de hazır var bu fırsat kaçarmı ? Gelelim bu firmanın şu saatten sonraki durumuna 1 genel müdür 1 teknik müdür 1 kaliteci 1 Kabin müdürü son nefesine kadar kolotun karşısına geçip emir ve görüşlerinize hazırız komutanım diyecekler. Ve bu masal böyle devam edecek :) not: 2 yıl milletin açlıktan nefesi kokarken Kıbrıs'a yapılan yatırım içler acısı.
  • SAGA şirketine değil ama çalışanlarına üzülüyorum. Bir sürü genç insan, tamamen kendi hataları dışında işsiz kalacak. çok üzücü olmasına rağmen, bu film Türk Sivil Havacılığı sahnesinde 1994 senesinde sahneye konuldu. O zamanlar " Haliç Havacılık " denen ne idüğü belirsiz insanlar tarafından yönetilen " akraba " oluşumu bir kargo taşıma şirketi idi. Baldız. esrarkeş, yalaka, sarhoş, aynı World Focus' ta olduğu gibi sokakta iş arayan kaptanlar dahil ne kadar iş bilmeyen varsa şirkete dolmuştu.Şirket sahibi ise inşaat ve gümrük şirketine öncelik verir ve kısır kafalı akrabaları tarafından paranın önce inşaata yatırılması gerektiğine ikna edilirdi. Aynı Kolot gibi....şirket çalışanlarını boşver önemli olan kendi cebin....sonunda kendi beceriksizliklerine sebep olarak etrafını göster ve sen sıyrıl. Bu efendiler bu işin böyle yürümeyeceğini, yürümesinin mümkün olmadığını ne zaman anlayacaklar ise o zaman Sivil Havacılık bir yerlere gelecektir. Onun dışında...herkese geçmiş olsun.
  • ruhuna fatiha. önce irandan aldığı parayı geri ödesinlerde sonra 5M USD beklesin:)

SAGA Havayolları içine girdiği mali buhrandan kurtulamıyor. Tüm yöneticilerin evlerindeki en hayati ihtiyaç malzemelerine kadar her şey hacizli. Şirkete Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu 3 aylık süre de yavaş yavaş erirken SAGA’dan olumlu haber gelmiyor.

Bir uçağı İran’da rehin bulunan şirketin diğer uçağı da geçen hafta uçağın sahibi tarafından haciz yolu ile geri alındı. Filoda bulunan 3 uçaktan biri de MNG teknik hangarında bekliyor. Zira, MNG’ye bakım için verilmesi gereken para henüz verilemedi.

Şirketin içinde umutla bekleyen bir avuç insan da belirsizlik karşısında kendileri için karar vermeye başladılar. Dün şirkette tutulan kabin memurlarından 15 tanesi istifa etti. Böylelikle şirkette sadece 6 kabin memuru kaldı.

Öte yandan İran’daki uçağı rehin tutan Mahan Havayolları’nın uçak için SAGA Havayolları’nın sahibi Abdülkadir Kolot’a söz verdiği 5 milyon doları da ödemediği kaydediliyor. İran’dan gelecek bu para ile rahat bir nefes almayı planlayan Kolot’un, İran’dan olumsuz haberler alması üzerine moralinin çok bozuk olduğu hatta şirket içerisinde ağlamaklı bir ifade ile dolaştığı iddia ediliyor.

Şirket kaynaklarından edinilen bilgiye göre artık SAGA’nın yeniden gökyüzü ile buluşmasının imkansız olduğu, Kolot’un da Kıbrıs’ta yaptığı yatırımlara önem verdiği belirtiliyor.

©Airporthaber.com

SAGA BİTKİSEL HAYATTA…

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

yasmin ~ 11 yıl önce
eski bir saga çalışanıyım burda yapılan bir yorumdan rahatsız oldugum için yazıyorum işten anlamayan insanlar diye bir şeyler yazılmış Abdülkadir kolot iyi bir iş adamıdır havacılıktan anlamasa saganın kuruldugu an batması lazımdı bir çok insan ordan para kazandı evini geçindirdi iyi zamanlarında işten anlıyorduda şimdimi anlamaz oldu? nankörlük yapmayın şimdi sky hava yolunun kapandıgı onur airın satıldıgı bir çok şirketin ekonomik sıkıntıya düştü bu dönemde bunlardamı işten anlamıyordu? saçma sapan atıp tutmayın burda yaw

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
Türkiyede yaşanan tipik bir havacılık olayı.işi bilmeyenler iş başında ve yetkili iş bilenlerde yetki yok orda burda.mesleği havacılık olan bir insanın başka işle uğraşması çok yanlış.çünki bu sektör çok narin sürekli takip ve dikkat gerekiyor.zamanında İstanbul hv yol da aynı şekilde oetl işine girerek batmadımı.aynı senaryo kendimizi kandırıyoruz.diliyoruz inşallah düzelir,bu sektörde hiç kimsenin zarar görmemesini isterim bu rakipler bile olsa,zararı uzaktan yakından tüm sektöre oluyor.yurt dışında imaj zedeleniyor,avrupalı şirketlerin işine yarıyor.bizim uçaklar yatarken onlar uçmaya devam ediyorlar.sebebide insanlar çalışanlarına değer veriyor onlara kulak veriyor,fikrlerine sahip çıkıyor en azından dinliyor.bizler ancak toplum menfaatini kişisel menfaatimizin üzerinde ne zaman tutarsak işte o zaman adam oluruz.en basitinden hiçbirimizde kültür oluşmamız.buda üni.okumakla vs ile değil insanın kendini yetiştirmesiyle olur.saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sektör'ün sonu ~ 11 yıl önce
Bu Sektörün sonu Yakın doğu VB ülkeler ile iş yapmayı alışkanlık haline getirmiş firmalar yüzünden olacaktır. Lütfen ticaretinizi ciddi iş yapan avrupa vb ülkelere kaydırın yoksa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sindelzede ~ 11 yıl önce
Saga batıyor, FLY battı, Onur Air satıldı, Anadolujet battı da operasyonlarını Sunexpress sürdürüyor -bilen bilir-, Pegasus çizgisinden uzak bir yerde.. uçuş okullarının çoğu zaten Allaha emanet, her an bir tanesi gitti gider... Memleketimde havacılık çağ atlayacağına gelinen duruma bakın.. üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BELKI ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bütün yorumlari okudum ama 2 tanesi gerçek bilgilere dayaniyor. Bence batmamis bir sirkette hala umut vardir.. Neden kapatip gitmiyor diye düşünmek gerekli... Tamam cok zor günler geçiyor ama zaten alternatifi olmayan personel bekliyor.. Is bulan personel cokdan ayrildi.. Beddua etmek yerine gelin dua edelim, belki yine cok ama cok azda olsa ihtimal var... Kolotlar bence yine H.Cebi ile beraber bir is çeviriyor... 17 eylül zaten son gün... Bence 2-3 haftaya kadar olumlu bir haber cikacak...Belki paramizi simdi alamayacagiz ama en azindan isimiz olacak... Evde oturmakdan daha iyidir... Size yemin ederim, bir tane uçak hollandadan gelecek... Haber doğru ama süreç ne olur bilmiyorum...Ne diyeyim 4 sene sonra yine basa dönmek cok kötü. Hepimize Allah yârdim etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok zor ~ 11 yıl önce
arkadasim allah kolaylik versin bu zamanda is bulmak kolay degil. ama kendin de demissin bir seyler ceviriyorlar diye... evet bu vakitten sonra orada ancak antin kuntin isler cevirirler.. bunca borc bir iki ucak ile silinmez... devlet bir an once kapatmalidir.
Yeter artık ~ 11 yıl önce
SHGM , bu tür şirketleri kökünden kapatsın, bir daha da açılmasına imkan vermesin.(SHGM'nin de aslında istediği buydu). İnsanlar bir defa işsiz kalsınlar.Benim gibi havacılığı bırakıp hiç olmazsa ekmeklerini başka sektörde arasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sn. BELKİ ~ 11 yıl önce
arkadaşım neye istinaden yemin ediyorsun anlamadım. Mehmet hasan çebi ile iranda onur air satışına istinaden bir araya gelmişlerdir doğrudur. Fakat mehmet hasançebi varsa zaten bu olay kafadan kopar... al birini vur öbürüne... bunların bir araya gelmesi sadece yedek parça ve motor satışına istinaden
normal ~ 11 yıl önce
Öyle başlarsanız, böyle bitersiniz... ne demişti ? "sonuna bakmak lazım"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Sevgili TF. Bu konu için birşeyler bilmek veya çözmeye çalışmanın bir anlamı yok nedenmi ? 2 yıldır bu firmaya bir çok alıcı geldi bunun içinde 2023 adı verilen bir kurumda vardı. Tüm borçlarını üstlendi yaklaşık 3 milyon dolar para verildi. Al ceketini çık herşey bizde teklifi yapıldı. Fakat Abdülkadir kolot gerçeği vardı ortada. Bu saatten sonra ben ne yaparım ? Hazır ortada İran furyası varken bari kurnazlık yapalım gerek parça gerek uçak satarız bir şekilde kurtarırız dedi. Arkasında SHGM de hazır var bu fırsat kaçarmı ? Gelelim bu firmanın şu saatten sonraki durumuna 1 genel müdür 1 teknik müdür 1 kaliteci 1 Kabin müdürü son nefesine kadar kolotun karşısına geçip emir ve görüşlerinize hazırız komutanım diyecekler. Ve bu masal böyle devam edecek :) not: 2 yıl milletin açlıktan nefesi kokarken Kıbrıs'a yapılan yatırım içler acısı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolot.... ~ 11 yıl önce
SAGA şirketine değil ama çalışanlarına üzülüyorum. Bir sürü genç insan, tamamen kendi hataları dışında işsiz kalacak. çok üzücü olmasına rağmen, bu film Türk Sivil Havacılığı sahnesinde 1994 senesinde sahneye konuldu. O zamanlar " Haliç Havacılık " denen ne idüğü belirsiz insanlar tarafından yönetilen " akraba " oluşumu bir kargo taşıma şirketi idi. Baldız. esrarkeş, yalaka, sarhoş, aynı World Focus' ta olduğu gibi sokakta iş arayan kaptanlar dahil ne kadar iş bilmeyen varsa şirkete dolmuştu.Şirket sahibi ise inşaat ve gümrük şirketine öncelik verir ve kısır kafalı akrabaları tarafından paranın önce inşaata yatırılması gerektiğine ikna edilirdi. Aynı Kolot gibi....şirket çalışanlarını boşver önemli olan kendi cebin....sonunda kendi beceriksizliklerine sebep olarak etrafını göster ve sen sıyrıl. Bu efendiler bu işin böyle yürümeyeceğini, yürümesinin mümkün olmadığını ne zaman anlayacaklar ise o zaman Sivil Havacılık bir yerlere gelecektir. Onun dışında...herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 11 yıl önce
ruhuna fatiha. önce irandan aldığı parayı geri ödesinlerde sonra 5M USD beklesin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000