29 Mayıs 2016, Pazar 13:27:40

Onur Air uçağında oksijen maskeleri açıldı

Kıbrıs’tan havalanan Onur Air'e ait yolcu uçağında kabin basıncı düşünce ‘acil durum’ sinyali verilerek yolcular için oksijen maskeleri açıldı.
  • Herşeyin üzerini ne güzel kapatıyorsunuz sivil havacılığa yine para yedirdiniz belliki burda bile duyulmadığına göre oksijen akışı başlamamış oksijen jeneratörleri çalışmıyormuş portable oksijen tüpüyle yolculara oksijen verilmiş nasıl bir rezillik bu o kadar insanın hayatı umrunuzda değil bütün aldığımız eğitimler boşuna ...
  • Maskeler neden açılmış, açılmadan önce ikaz sistemi yok mu, kalkıştan hemen sonra olduysa niye geri dönülmedi? Aklıma hemen bu sorular geldi.
  • 85 liler çalışsın. ağrızayı bulsun. süper teknisyenlerdir.
  • Geçmiş olsun
  • Maskeler açılmış kimse de takmamış çok iginç, basınç oksijen maskeleri otomatik olarak düşecek kadar düştüyse insanlar nasıl maske takmadan oksijen alabiliyor ?
  • Uçak isterse 50 yıllık olsun farketmez ama motorlar sağlam olsun. Yeter böyle acil durumlarda oluyor tabiki bu işin kaderi. İnsanlar da enterasan herşeyi video çekmek nedir acil durumlarda bile böyle bi durumda da olacak iş değil
  • Yaa bunlar dunyada hergun olan seyler.. abartmayalim..
  • Onur'un Kibris ucuslarina tahsis ettigi TC-ONJ uretilmis ilk A 321'lerden olup 23 yasinda.
  • Görünen o ki maskeleri açılmış. Bu iyi bir şey :))))))))))))
  • Ucus ekibine gecmis olsun. Aynisini yasamis bir kabin ekibi olarak icerideki panigi cok iyi biliyorum. Eminim ki elinizden geleni yapmissinizdir Birazdan burada kabin ek8bi birsey yapmadi bi anons bile gelmedi yazan kisiler uremeye baslayacaklar. Siz hic onlara aldirmayin. Basarilar. Iyi istirahatler

Kıbrıs’tan havalanan Onur Air'e ait yolcu uçağında kabin basıncı düşünce ‘acil durum’ sinyali verilerek yolcular için oksijen maskeleri açıldı.

Dün akşam saatlerinde Kıbrıs Ercan Havalimanından İstanbul Atatürk Havalimanına gelmek üzere havalanan Onur Air'e ait Airbus A321 tipi yolcu uçağında kalkıştan bir süre sonra kabin basıncında düşüş meydana geldi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu hava trafik kontrolörleriyle irtibata geçerek durumu bildirdi.

BASINÇ DÜŞTÜ, OKSİJEN MASKELERİ AÇILDI

Pilot daha sonra basıncı düşen uçağın irtifasını düşürerek alçalmaya başladı. Bu sırada yolcuların oturdukları koltukların üst bölümünde bulunan kapaklar açılarak oksijen maskeleri yolcuların kullanabilmeleri için açıldı. Bazı yolcular kabin içerisinde yaşanan durumu cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medyada paylaştı. 

Atatürk Havalimanına inmeye hazırlanan uçak için önlem amaçlı apronda ambulans ve itfaiye ekibi hazır bekletildi. Uçağın kaptan pilotu saat 23.10’da sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştirdi.

Onur Air uçağında oksijen maskeleri açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Yok ~ 8 yıl önce
Herşeyin üzerini ne güzel kapatıyorsunuz sivil havacılığa yine para yedirdiniz belliki burda bile duyulmadığına göre oksijen akışı başlamamış oksijen jeneratörleri çalışmıyormuş portable oksijen tüpüyle yolculara oksijen verilmiş nasıl bir rezillik bu o kadar insanın hayatı umrunuzda değil bütün aldığımız eğitimler boşuna ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SERDAR ~ 8 yıl önce
Maskeler neden açılmış, açılmadan önce ikaz sistemi yok mu, kalkıştan hemen sonra olduysa niye geri dönülmedi? Aklıma hemen bu sorular geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 8 yıl önce
85 liler çalışsın. ağrızayı bulsun. süper teknisyenlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 8 yıl önce
Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew ~ 8 yıl önce
Maskeler açılmış kimse de takmamış çok iginç, basınç oksijen maskeleri otomatik olarak düşecek kadar düştüyse insanlar nasıl maske takmadan oksijen alabiliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Uçak isterse 50 yıllık olsun farketmez ama motorlar sağlam olsun. Yeter böyle acil durumlarda oluyor tabiki bu işin kaderi. İnsanlar da enterasan herşeyi video çekmek nedir acil durumlarda bile böyle bi durumda da olacak iş değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batı4 ~ 8 yıl önce
Yaa bunlar dunyada hergun olan seyler.. abartmayalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-ONJ ~ 8 yıl önce
Onur'un Kibris ucuslarina tahsis ettigi TC-ONJ uretilmis ilk A 321'lerden olup 23 yasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birisi ~ 8 yıl önce
ee yani?
Sağlık ~ 8 yıl önce
Görünen o ki maskeleri açılmış. Bu iyi bir şey :))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batı4 ~ 8 yıl önce
Cok tatli ve yerinde bir yorum oldu
CC ~ 8 yıl önce
Ucus ekibine gecmis olsun. Aynisini yasamis bir kabin ekibi olarak icerideki panigi cok iyi biliyorum. Eminim ki elinizden geleni yapmissinizdir Birazdan burada kabin ek8bi birsey yapmadi bi anons bile gelmedi yazan kisiler uremeye baslayacaklar. Siz hic onlara aldirmayin. Basarilar. Iyi istirahatler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000