21 Mayıs 2016, Cumartesi 09:12:25

Ordu-Giresun birinci yılını doldurdu

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı hizmette ilk yılını tamamladı.
  • Yakında New York'a direk sefer konulacakmış:-) Henüz pist çökmeye, çatlamaya başlamadı mı? O da yakında...
  • Yozgat havalimanı nerde kaldı??!!
  • Düsseldorf veya Köln'den direk sefer istiyoruz...!!!
  • açılın ben geldim. orgi bu ülkede tektir! herkesi orgiye bekleriz :))
  • Avusturya dan hangi havayolu şirketi uçacak bilen varmı?
  • Havaş artık Göreleye Gelsiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn.
  • Bi Stuttgart uçuşu bana ayırın bi kere ;)
  • Arkadaşım.milyonluk devasa havalimani yaptım diyorsun kaç senedir istanbul . ankara çalışıyor bu ne iş adaletiniz çok iyiymiş
  • Bir yılda VOR cihazının takılamadığı havalimanı. Yağmur-sis uçuşlar iptal..Havadurumuna göre havalimanı...Bir an önce teknik alt yapı eksikleri giderilmeli..Alel acele konan ILS için yeni yön tespit edilmeli...Yoksa çok uçuş iptal olur..Birde yurt dışı uçuşları için henüz içişleri bakanlığı pasport kanununa göre bakanlar kurulu kararı alınmadı..Gümrük müdürü atandı ama personel olmadığı için gümrükleme yapılamıyor...Bu kadar olumsuzluklara rağmen yılda 460 bin yolcu...Bu yıl 750 bin yolcu olur....
  • Çok yazık onca büyük havalimanlari bulunmakta ve nüfusu tavan yapmış sehirler var sadece ankara istanbul çalışmakta fakat ordu giresun yeni açılmasına ragmen ucuslar fırlamış durumda diğer sehirlerimizide hor gormeyelim..

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı hizmette ilk yılını tamamladı.

Türkiye ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na Suudi Arabistan, Almanya ve Avusturya'dan da uçuşların başlayacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 22 Mayıs 2015'te açıldığını anımsattı.

Ordu ve Giresun'un yıllarca hayalini kurduğu havalimanının açılışının birinci yılının dolduğunu belirten Yılmaz, "Hem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız hem Devlet Hava Meydanlarımız hem de Hükümetimiz sürece sahip çıktı. Çalışıp çalışmayacağı tartışmalı olan havalimanı, şu anda yolcu kapasitesi itibarıyla Türkiye'de rekorlara imza atan bir havalimanı oldu. Günlük 21 uçuş yapmasıyla da bu yılın trendi en fazla yükselen havalimanı oldu." dedi.

Yılmaz, havalimanına yeni uçuşlar ekleneceğine dikkati çekerek, "İnşallah Haziran ayında başta Suudi Arabistan ve Avrupa'dan Almanya ve Avusturya uçuşlarıyla Ordu-Giresun Havalimanı bölgemizi, ilimizi, Giresun'umuzu şaha kaldıracaktır. Başta Cumhurbaşkanı'mıza, Hükümetimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Havalimanının, turizm açısından bölgeye çok ciddi katkısı olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Elimizde 6 aylık veriler var. Turizm alanında yüzde 45'e yakın artış oldu. Sezon yeni başlayacak. Bu sene inşallah ramazan ayıyla ulusal tur sahiplerinin tamamının ilimize de gelmek suretiyle havalimanımızı en üst seviyede kullanma imkanları var. Aynı zamanda bizim belirlediğimiz gezi güzergahlarında şu anda otellerimizin tamamı dolu. Yaklaşık 4 aydır, kış mevsiminde dahi yatak sayısı itibarıyla yüzde 100'e yaklaşan dolulukla hizmet verilmeye devam ediyor. Havalimanı bölgemiz için ilaç gibi geldi. Havalimanı bölgemizin kurtuluşu oldu."

Ordu-Giresun birinci yılını doldurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Yakında. ~ 8 yıl önce
Yakında New York'a direk sefer konulacakmış:-) Henüz pist çökmeye, çatlamaya başlamadı mı? O da yakında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yozgat ~ 8 yıl önce
Yozgat havalimanı nerde kaldı??!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesim ~ 8 yıl önce
Kardesim yozgat'a havalimani yapilsa bile yolcusu olur mu dersin? Ölü yatirim olur gibi geliyor bana
yozgat ~ 8 yıl önce
Sinopun yolcudu oluyorsa Yozgat'in da olur o kadar. Bir ucak dolduracak kadar en azindan. Ama Istanbul disi da ucak dolduramaz. Belki haftada 1 kere Izmir. Sivas-Ankara YHT uzerinde ana istasyonlardan biriyken oncelikli bir yatirim degil havaalani. Yozgat Merkez 250-500.000 nufusa gelirse o zaman gerekli hale gelebilir ( 2095 - 2160 yillari arasi ). O yuzden basit bir acil iniş pisti yeterli olur simdilik.
DUS-CGN-OGU ~ 8 yıl önce
Düsseldorf veya Köln'den direk sefer istiyoruz...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 8 yıl önce
haftanın hangi günleri uygun olur sizin için?
orci fan ~ 8 yıl önce
açılın ben geldim. orgi bu ülkede tektir! herkesi orgiye bekleriz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niklas34 ~ 8 yıl önce
Avusturya dan hangi havayolu şirketi uçacak bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RCH ~ 8 yıl önce
Tabikide Avusturya airlines..uçak tipide A-319.
Çotanak ~ 8 yıl önce
Havaş artık Göreleye Gelsiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bi ~ 8 yıl önce
Bi Stuttgart uçuşu bana ayırın bi kere ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
Arkadaşım.milyonluk devasa havalimani yaptım diyorsun kaç senedir istanbul . ankara çalışıyor bu ne iş adaletiniz çok iyiymiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU-GİRESUN ~ 8 yıl önce
Bir yılda VOR cihazının takılamadığı havalimanı. Yağmur-sis uçuşlar iptal..Havadurumuna göre havalimanı...Bir an önce teknik alt yapı eksikleri giderilmeli..Alel acele konan ILS için yeni yön tespit edilmeli...Yoksa çok uçuş iptal olur..Birde yurt dışı uçuşları için henüz içişleri bakanlığı pasport kanununa göre bakanlar kurulu kararı alınmadı..Gümrük müdürü atandı ama personel olmadığı için gümrükleme yapılamıyor...Bu kadar olumsuzluklara rağmen yılda 460 bin yolcu...Bu yıl 750 bin yolcu olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cihaz var ~ 8 yıl önce
Vor cihazı var havalimanında ilsden önce kuruldu hem de.
NDB ~ 8 yıl önce
NDB VAR VOR YOK ILS CAT I MİNİMASI YÜKSEK MANİALARDAN DOLAYI BU YÜZDEN PROBLEM VAR ( 2.4 KM GÖRÜŞ MDA 690 BAKINIZ LİDO CHART)
OGU ~ 8 yıl önce
VOR cihazı var diyen arkadaş bir de frekansını versen de kontrol etsek... :)) VOR kurulmadı, nedeni de kaliteli sinyal alınamaması imiş. ILS var ama DH 675', CMV 2.400 m. Trabzon için DH 386', RVR 1.800 m, Samsun için DH 200', RVR 550 m. OGU limitlerini iyileştirmek için neler yapılmalı konusunda çalışmayan teknokratlar, bürokratlar, siyasiler utansın. Konum itibariyle OGU ile kıyaslanamayacak kadar kötü durumda olmasına rağmen daha iyi minimalara sahip havaalanlarının listesini isteyerek işe başlasalar, neyin ne olduğunu :)) görecekler... Birileri bu alan daha fazla öne çıkmasın diye uğraşıyor, alanı yapan siyasiler iyileştirme için çalışmıyor, brifing almıyor, diğer siyasiler alan çalışmasa da bize malzeme çıksa, rakiplerimiz prim yapmasa modunda. Bu durumda olan her zaman olduğu gibi vatandaşa oluyor. Yazık...
.. ~ 8 yıl önce
Çok yazık onca büyük havalimanlari bulunmakta ve nüfusu tavan yapmış sehirler var sadece ankara istanbul çalışmakta fakat ordu giresun yeni açılmasına ragmen ucuslar fırlamış durumda diğer sehirlerimizide hor gormeyelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000