17 Eylül 2015, Perşembe 15:25:08

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcıların ufkunu açtı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılmasının ardından bölgeye yatırım yapmak isteyen iş adamlarının sayısında artış yaşandığı belirtildi.
  • Çatlasın
  • Bu havalimanının kısaltma adı neden kullanılmıyor artık? Orgi airport niye demiyorlar?
  • Yakıt işi de bir an evvel çözülse artık...
  • ORDU DA HAVALIMANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAYAN KALMADI NEREDEYSE. HERKES BİR AÇIKLAMA YAPIYOR. NE KADAR DA BİLGİLİ İNSAN VAR MEMLEKETTE KARDEŞİM...AÇIKLAMA YAPMAYANTEK KISKİŞİ MAHALLE MUHTARI KALDI
  • Araplar mı yatırım yapıyor ? Kim yapıyor ? Uçak olmasa yatırım olmayacak mıydı ? Bu nasıl bir haberdir.
  • Ne yatırımı yapılıyor onu da bir ara yazıverin, yatırımı tek havaalanı ile yürüyen bir durum olarak gösterirsen anca konut satarsın. Oysa daha önemli avantaj limandır. Turizmle ilgili bir şeyler yapılsaydı daha makul olabilirdi, çünkü tabiat Ordu ve Giresun için en önemli avantaj. Ama biz tabiatı da sevmeyiz.
  • gelip de hükümet yetkilileri, giresun ve ordu ya trabzon ve samsun havaalanlarndan ulaşmak varken bu havalimanının inşasına gerek yok deseydi, eminim ki "ordu ile giresun arasına bir pist yapıp iki tane bina koymak çok mu zor. Hakketmiyor mu ordulu veya giresunlu vatandaşlar bir havalimanını, yıl olmuş 2015 iki koca şehir hala bir sürü sıkıntı çekiyor bir havalimanları bile yok" denilecekti.
  • 3 ayda 75000 yolcu ile 8 aydır uçulan zafer,Çaycuma,Uşak,tokat,Sinop,Siirt,Cengiz topel, Kastamonu, Hakkari, Eskişehir anadolu havaalanlarını geçtiğine göre memlekette Bayağı ÇÖP varmış.seneye ilk 20 de olacağına göre yaklaşık 30 tane ÇÖPümüz daha olacak demektir. ( bkz. DHMI ISTATISTIKLER )
  • Türkiye de yapılmış en gereksiz havalimanı...karadenizin doğusunda artvin ve rize'ye batum havalimanından.Giresun ve Orduya da trabzon ve samsun havaalanlarından ulaşmak varken bu havalimanın inşası şov reklam ve birilerinin cebine para kazanmaktan baska bir sey degil...Goreceksınız...bir dost plt
  • aynı gün saw-szf bileti 150 tl.saw-ordu 300 tl.ordu'ya gitmek için yine samsun havalimanını kullanmak daha ekonomik

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nın en çok iş adamlarının işini kolaylaştırdığını söyledi.

Havalimanının hizmet vermeye başlamasının ardından bölgeye yatırım amaçlı gelen iş adamlarının sayılarının gözle görülür şekilde arttığına işaret eden Şahin, "Havalimanı açıldıktan sonra iş adamlarımız adına daha kolay ulaşım sağlanmış oldu. İstanbul ve Ankara'dan bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcı 45 dakika, bir saat sonra Ordu'ya ya da Giresun'a gelebiliyor" dedi.

Bu durumun bölge adına büyük bir kazanç ve kazanım olduğunu belirten Şahin, "Daha önceki yıllarda buralara yatırım yapmak isteyenlerin en büyük çekinceleri ulaşımdı. Kimse havalimanı olmadığından dolayı Ordu'ya ya da Giresun'a gelmek istemiyordu. Şimdi bir yatırımcı iş adamı günübirlik Ordu ve Giresun'a gelerek iş görüşmelerini rahatlıkla yapabiliyor" diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi'ne yapılan en büyük yatırımlardan biri olan havalimanını yapanlara iş adamları adına teşekkür ettiğini vurgulayan Şahin, "Bu havalimanı hepimizin işini kolaylaştırdı. Havalimanının yapılmasına en çok sevinen kesim hiç kuşkusuz ki iş dünyasıdır" ifadesini kullandı.

Havalimanın yapılmasından ardından bölgenin bundan çok büyük fayda sağlayacağının altını çizen Şahin, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın meyvelerini toplamaya başladık. Çok yeni olmasına rağmen yatırımcıların bölgeye sık sık geldiğini görüyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki günlerde yatırıma dönüşecek. Ondan sonra bu yatırımlar ise bölge halkına istihdam sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, son yıllarda Karadeniz Bölgesi'nin yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldiğini sözlerine ekledi.

Giresun cephesi
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise havalimanın bölgeye kazandırılmasından çok memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Bu havalimanı hem Giresun hem de Ordu'nun büyümesine vesile olacaktır" dedi.
Kısa bir süre içerisinde Ordu ve Giresun'nun tanınmayacak şekilde yatırımlar alarak değişim yaşayacağını beklediklerini söyleyen Çakırmelikoğlu, "Aynı zamanda çeşitli yerlerde tanımadığımız yabancı simalarla da çok sık karşılaşacağımızı bekliyorum" diye konuştu.

Çakırmelikoğlu, bölgeye gelen yatırımcıların özellikle konaklama alanlarına yönelik hizmet vermek istediklerini vurgulayarak, "Bu anlamda yaylalarımız yatırımcıların çok ilgisini çekiyor. Yayla turizminin bölgede yaygınlaşmasıyla da bu alanlara yatırım yapmak isteyenlerin sayısı hayli artmış durumda" ifadesini kullandı.

Giresun'da otel sayılarının artırılması için çok önemli girişimlerin olduğuna dikkati çeken Çakırmelikoğlu, bunların hepsinin havalimanın etkisinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Havalimanının yatırımlara pozitif etkisi olduğunu ifade eden Çakırmelikoğlu, "Artık iş adamları ve yatırımcılarımız o bölgede havalimanı olup olmadığına bakmaktadır. Bölgemiz adına böyle bir sorun kalmadı. Çok şükür havalimanımız hizmete girdi. Bir kez daha emeği geçenlerden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

Çakırmelioğlu, havalimanı ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısının da artacağını, Ordu'da teleferiğin, Giresun'da ise Giresun Adası'nın bu yönde çok ilgi gördüğünü kaydetti.

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcıların ufkunu açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Kıskananlar ~ 9 yıl önce
Çatlasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanatgil ~ 9 yıl önce
Bu havalimanının kısaltma adı neden kullanılmıyor artık? Orgi airport niye demiyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cr. ~ 9 yıl önce
İngilizce orgi , toplu sex anlamına geldiği için bu kelime pek tercih edilmiyor.
Yakıt ~ 9 yıl önce
Yakıt işi de bir an evvel çözülse artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MUHTAR ~ 9 yıl önce
ORDU DA HAVALIMANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAYAN KALMADI NEREDEYSE. HERKES BİR AÇIKLAMA YAPIYOR. NE KADAR DA BİLGİLİ İNSAN VAR MEMLEKETTE KARDEŞİM...AÇIKLAMA YAPMAYANTEK KISKİŞİ MAHALLE MUHTARI KALDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatırım ~ 9 yıl önce
Araplar mı yatırım yapıyor ? Kim yapıyor ? Uçak olmasa yatırım olmayacak mıydı ? Bu nasıl bir haberdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memo ~ 9 yıl önce
boşuna kürek çekmeyelim. hükümetin aklı yerinde bizlerin akıllarına ihtiyacı yok.
memo ya ~ 9 yıl önce
kimin aklı yerinde olmayan gabrikada milli uçak yapanlarda mı:)
Yatırım ~ 9 yıl önce
Ne yatırımı yapılıyor onu da bir ara yazıverin, yatırımı tek havaalanı ile yürüyen bir durum olarak gösterirsen anca konut satarsın. Oysa daha önemli avantaj limandır. Turizmle ilgili bir şeyler yapılsaydı daha makul olabilirdi, çünkü tabiat Ordu ve Giresun için en önemli avantaj. Ama biz tabiatı da sevmeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eğer ~ 9 yıl önce
gelip de hükümet yetkilileri, giresun ve ordu ya trabzon ve samsun havaalanlarndan ulaşmak varken bu havalimanının inşasına gerek yok deseydi, eminim ki "ordu ile giresun arasına bir pist yapıp iki tane bina koymak çok mu zor. Hakketmiyor mu ordulu veya giresunlu vatandaşlar bir havalimanını, yıl olmuş 2015 iki koca şehir hala bir sürü sıkıntı çekiyor bir havalimanları bile yok" denilecekti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇÖP ~ 9 yıl önce
3 ayda 75000 yolcu ile 8 aydır uçulan zafer,Çaycuma,Uşak,tokat,Sinop,Siirt,Cengiz topel, Kastamonu, Hakkari, Eskişehir anadolu havaalanlarını geçtiğine göre memlekette Bayağı ÇÖP varmış.seneye ilk 20 de olacağına göre yaklaşık 30 tane ÇÖPümüz daha olacak demektir. ( bkz. DHMI ISTATISTIKLER )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye de yapılmış en gereksiz havalimanı...karadenizin doğusunda artvin ve rize'ye batum havalimanından.Giresun ve Orduya da trabzon ve samsun havaalanlarından ulaşmak varken bu havalimanın inşası şov reklam ve birilerinin cebine para kazanmaktan baska bir sey degil...Goreceksınız...bir dost plt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
Salla, bir de pilotmuş. Sen pilotsan bu beyin refleksinle allah seninle uçanlara yardımcı olsun.
Dozirlik ~ 9 yıl önce
Hiç trabzon havalimanından giresuna, giresundan trabzon havalimanına gitmeyi denediniz mi? Uçak doluluk oranları gayet güzel. Hizmeti alan bizim insanımız sizin insanınız, neden çekememezlik yapıyorsunuz anlamak mümkün değil.
Değişim ~ 9 yıl önce
Hükümet değiştiğinde kapanacak ilk fuzuli havalimanı olacak.
ham ~ 9 yıl önce
aynı gün saw-szf bileti 150 tl.saw-ordu 300 tl.ordu'ya gitmek için yine samsun havalimanını kullanmak daha ekonomik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Doğru tespit. Kış tarifesinden başlayarak SAW seferleri günde 2'ye çıkıyor. Hem de birisi gece. Darısı Atatürk seferlerine.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000