01 Nisan 2016, Cuma 09:32:43

Ordu-Giresun turist sayısını artırdı

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden bu yana bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını yüzde 40 artırdı.
  • Bir Trabzonlu ama bu sektörde 23 yıldır olan biri olarak söylüyorum.Türkiyede bu kadar havalimanına gerek yok ama yapılıyorsa da etkin çalıştırmak lazım.OGU Havalimanı 11 ay olmuş açılalı beklentiler uçmuş. Her şeyin bir zamanı var. Sabırlı olun. OGU elbette ilk 15-20 havalimanına girecek ama zamanı var.Samsun ve Trabzonla da boy ölçüşmeye kalkmayın ,çünkü bu iş zaman, nüfus, ekonomi , ticaret, gurbetçi durumları, fiziki uzaklık, turizm ve alışkanlıklar gibi bir sürü etkenle artabilir.OGU terminali üst kattaki ofisler hariç çok çok küçük.Terminal teknik blok ve kat otoparkın arasına konarak yana büyümesi engellenmiş. Devlet maalesef her yerde yaptığı gibi burada da kapasiteye göre iş yapmamış. Plan o kadar kötü ki terminali ve etrafındakileri yıkmadan büyütme şansınız yok.5 sene sonra büyütülsün diye çabalanacak zira.yazık bu paralara.
  • KARADENIZ KESFEDILMEMIS HAZINE DAHA COK YATIRIM YAPILMASI TURKIYENIN KALKINMASINA FAYDA SAGLAYACAKTIR. DARISI RIZE HAVA ALANIN ACILMASINDA INŞALLAH.
  • herkes orgi'yi denemeli. en az 1 kere uçmalı. harika bir yer. hadi tüm türkiye orgi'yeeeee!!!
  • Bakıyorum OGUcular ağlamaya başlamış yok bilmem bu kadar sefer var trabzona diye ordu hiç bir zaman trabzon kadar olamadı ve olamazda neyin kafasındasınız yok Ordu Havalimanı turist sayısını artırdı araştırın bakın trabzon Havalimanı sanki arttırmadı haftalık/aylık OGU haberi yapmak için konu olmadığından böyle haberler yapılıyor çok şükür Trabzonumuza THY, Pegasus, Atlasglobal, Anadolujet, OnurAir, SunExpress Borajet hepsi uçuyor eee potansiyeli olan büyük şehire uçan şirketlerde fazla olur :)
  • Bu işten zararlı çıkan Ordu-Giresunlular. Arkadaş daha önce yazmış, business fiyatına ekonomi uçmak zorunda kalınıyor. Ayrıca saat seçebilme gibi bir şans da yok. Sen memleketine ancak şu saatte uçabilirsin, saat seçeceksen git Trabzon'a veya Samsun'a diyor bizim THY. Ya hiç mi sahibi yok bu iki ilin anlayamıyorum. 55 havalimanı içinde açılır açılmaz, kıt sefer sayısı, uygunsuz saatler ve yurt dışı uçuş olmamasına rağmen ilk 25'de kendine yer bulmuşsun ama hala şu Trabzon ve Samsun hegemonyasını kıramamışsın. Atatürk'ten OGU'ya Onur Air slot başvurusu yaptı, izin çıktı, ama uçağı yok deniliyor. THY sabah saatleri için slot kaydırdı ama SHGM'den izin bekleniyor deniliyor. Anadolujet Antalya, İzmir ve Ercan için çalışıyor deniliyor. Pegasus Antalya için bekliyor deniliyor. Yani deniliyor da deniliyor. Bunların hepsi belki de dedikodu. Temsilcileri de kimseyi aydınlatmaz, yardım istemez. Siyasiler ve boy boy fotoğrafla basında poz veren STK'lar, marifet bu konularda başarı elde etmek.
  • Dayanamadım, İstanbul Atatürk seferleriyle ilgili de bir şeyler yazmalı. Açılışından sonraki ilk 6 ayda sefer sayılarının yetersizliği ve saatlerinin uygunsuzluğuna rağmen 200.000 yolcuya hizmet etmiş bir havalimanından söz ediyoruz. Hala insanlar sefer eksikliği ve uygunsuz saatler nedeniyle Trabzon ve Samsun havalimanını kullanmak ZORUNDA KALIYORLAR. Ne zaman Havaş Samsun'dan Ordu'ya, Trabzon'dan Giresun'a seferlerini zarar ediyoruz diye durdurur, o zaman bir nebze iyileşme var demektir. Hala Havaş bu seferleri yapıyorsa bir düşünmek lazım. Atatürk-Trabzon THY seferleri: 00.05 06.00 10.20 15.20 17.55 19.50 22.50 (SAW'dan da 5 sefer var) Atatürk-Samsun seferleri: 02.25 05.05 16.00 22.30 (SAW'dan da 3 sefer var) Zavallı OGU'ya Atatürk'ten kaç sefer var dersiniz. Sürpriz (!) tek sefer, o da 15.35. Yolcu olmaz anlarım. Ama doluluk % 90'larda iken ne yapıp edip seferler artırılmıyorsa ya havayolu şirketlerinde ya da onları zorlamayan siyasilerde bir noksanlık var derim.
  • Tgs ye alım varmı ?
  • Her kim karşı çıkıyorsa çıksın değişmez gerçekler vardır. OGU Dünyada 3. Avrupa ve Türkiye'de deniz üzerine yapılmış ilk havalimanı mı? EVET. Aksini söyleyecek var mı? HAYIR. Gelelim madalyonun öbür yüzüne... Sen istediğin kadar sükseli sıfatlara büründürebileceğin havalimanı yap! Potansiyelinin tamamını, yolcu olmadığı için değil, sefersizlikten kullanamıyorsan Allah akıl versin! Bir gizli el bir dolap çeviriyor sanırsın! Ankara Samsun karayolu ile 400 km. Ordu-Giresun 600 km. Anadolujet'in Ankara'dan Samsun'a sabah ve akşam 2 sefer var, OGU'ya ise tek sefer. Saatine de bakınız. OGU'dan 06.35, ANK'dan 23.30. Kardeşim Ankara'ya gidenlerin çoğu iş için, yani mesai saatleri içinde Ankara'da olmak için gidiyor. 06.35'i anladık da 23.30 ne oluyor. İşi kaçta biterse bitsin 23.30'u beklemek zorunda. 5-6-7 saat bekle diyorlar yani. Ankara'dan Trabzon seferlerine bakınız: 08.20 12.10 15.55 19.40 23.40 Samsun seferlerine bakınız:08.40 18.05. Atatürk seferine hiç girmiyorum, malum tek sefer var.
  • Her Ordu-Giresun haberi sonrası Murat Herdem'den özür bekliyor insanlar ama nafile. Sadece İstanbul'da yaşayan Ordu'lu ve Giresun'lu sayısına bakmış olsa idi bu alanın atıl kalmayacağını görürdü
  • Sukurler olsun,aylik Ordu-Giresun havalimani patladi catladi ,yeri yardi,gogu deldi haberi geldi.Balikesir Koca Seyit Havalimanini ( EDO ) niye haber yapmiyorsunuz? Gecen sene Subat ayina istinaden bu sene Subat ayinda yolcu buyumesi % 56.Hem de sadece EDO-SAW ve EDO-ESB ucusu olmasina ragmen.

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, açıldığı günden bu yana bölgeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını yüzde 40 artırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'ya yapılan yatırımlar ve Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarına değindi.

Ordu'nun göç veren değil göç almaya başlayan il haline geldiğini, 19 ilçesiyle büyük bir değişim yaşadığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"İcra yönümüzün kuvvetli olması ve milletvekilliğinden gelmemizin artıları oldu. Ankara kaynaklı yatırımları, her zaman hareketli kılıyoruz. Bu konuda da bizlere büyük destek var. Ankara'daki ilişkilerimiz, bu yatırımların hızlı ve yoğun şekilde gelişmesine etkendir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere emek ve katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."

Yılmaz, geçen yıl 22 Mayıs'ta açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, başta turist olmak üzere bölgeye çok şeyler kazandırdığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Ordu, şu anda alt yapılarını hazır hale getiriyor. Birçok yatırım şu anda inşa halinde. Hizmete açtığımız havalimanı, Ordu'nun geleceğinin en önemli dinamiğidir. Ordu, Trabzon ve Samsun arasında sıkışmış haldeydi. Bu illere üniversiteler kuruldu, bu da nüfusu tetikledi. Havalimanı, bu konuda gelişimimize önemli bir etkendir. Havalimanı inşaatında denizde 2 bin 100 dönümlük bir kara oluşturduk ve böylece yüzölçümümüzü de artırmış olduk. Bugün Avrupa bile bu tarz dolgu havalimanlarını yapmak konusunda kararsız kalmıştır. Günlük 20 uçuş var ve önümüzdeki mayıs ayından itibaren bu uçuşlar, Avrupa ayağıyla daha da artacak. Havalimanı, açıldığı günden bu yana yüzde 40 oranında turist artışı sağladı."

Karadeniz-Akdeniz Projesi

Yapımı devam Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'ne de değinen Yılmaz, eski adı Dereyolu olan projenin Abdülhamid Han'ın projesi olduğunu ve Karadeniz'i Akdeniz'e bağlanacağını söyledi.

Yılmaz, AK Parti hükümetlerinin 2002'den bu yana çok ciddi çalışma gösterdiğini dile getirerek şöyle konuştu:
"Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının verileri, 2017 yılının ortasında tamamının biteceği yönünde. Bu yola çıkıldığında 6 saatte Osmaniye ve Adana'ya ulaşılıyor. Çukurova'yı, GAP'ı ve İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan çok ciddi bir yatırım. Bu proje kapsamında Mesudiye-Ordu güzergahında 22 tünel var, çoğu da bitti. 130 kilometre olan Ordu-Mesudiye arası 70 kilometreye düşüyor. Yüzde 3 eğimle yaz, kış ve hava muhalefeti olmaksızın Ordu, ulaşımın rahat sağlanacağı bir il oluyor. Bu, bizim en önemli üçüncü yatırımımızdı. Milletvekili olduğum dönemde 'Karadeniz-Akdeniz yolunu açacağız, üniversiteyi kuracağız, havalimanını açacağız' demiştik. İkisini tamamladık. Bu meşhur Dereyolu'nun bitimine de çok az zaman kaldı."

Hızlı tren projesini Fatsa'ya kadar getireceklerini de aktaran Yılmaz, "Hükümetimizin Çorum-Samsun Hızlı Tren Projesi var. Biz de bu hattı Fatsa'ya kadar getirmek istiyoruz. Ar-Ge çalışmaları devam ediyor. Hükümetimizin bu konuda büyük desteği var" görüşünü kaydetti.

Ordu-Giresun turist sayısını artırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

omeroglu ~ 8 yıl önce
Bir Trabzonlu ama bu sektörde 23 yıldır olan biri olarak söylüyorum.Türkiyede bu kadar havalimanına gerek yok ama yapılıyorsa da etkin çalıştırmak lazım.OGU Havalimanı 11 ay olmuş açılalı beklentiler uçmuş. Her şeyin bir zamanı var. Sabırlı olun. OGU elbette ilk 15-20 havalimanına girecek ama zamanı var.Samsun ve Trabzonla da boy ölçüşmeye kalkmayın ,çünkü bu iş zaman, nüfus, ekonomi , ticaret, gurbetçi durumları, fiziki uzaklık, turizm ve alışkanlıklar gibi bir sürü etkenle artabilir.OGU terminali üst kattaki ofisler hariç çok çok küçük.Terminal teknik blok ve kat otoparkın arasına konarak yana büyümesi engellenmiş. Devlet maalesef her yerde yaptığı gibi burada da kapasiteye göre iş yapmamış. Plan o kadar kötü ki terminali ve etrafındakileri yıkmadan büyütme şansınız yok.5 sene sonra büyütülsün diye çabalanacak zira.yazık bu paralara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
KARADENIZ KESFEDILMEMIS HAZINE DAHA COK YATIRIM YAPILMASI TURKIYENIN KALKINMASINA FAYDA SAGLAYACAKTIR. DARISI RIZE HAVA ALANIN ACILMASINDA INŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orci fan ~ 8 yıl önce
herkes orgi'yi denemeli. en az 1 kere uçmalı. harika bir yer. hadi tüm türkiye orgi'yeeeee!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TZX ~ 8 yıl önce
Bakıyorum OGUcular ağlamaya başlamış yok bilmem bu kadar sefer var trabzona diye ordu hiç bir zaman trabzon kadar olamadı ve olamazda neyin kafasındasınız yok Ordu Havalimanı turist sayısını artırdı araştırın bakın trabzon Havalimanı sanki arttırmadı haftalık/aylık OGU haberi yapmak için konu olmadığından böyle haberler yapılıyor çok şükür Trabzonumuza THY, Pegasus, Atlasglobal, Anadolujet, OnurAir, SunExpress Borajet hepsi uçuyor eee potansiyeli olan büyük şehire uçan şirketlerde fazla olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Satarsan Arap'lara herşeyini artar tabi turistler. Turiste gel.
En Büyük SZF ~ 8 yıl önce
TZX Bölgesel liman.Rize Artvin Gümüşhane Bayburt da Trabzon'u kullanıyor mecbur.Düne kadar Giresun da orayı kullanıyordu..Rize-Artvin açıldığnda Trabzon'un uçuşları çok çok düşecektir.Samsun her şeyde olduğu gibi havalimanı olarak da Trabzon'u geçecektir.Samsun limanını yanlızca Samsunlular kullanıyor.Buna rağmen aylık 1 Milyon yolcusu var.Ayrıca en çok artışı her zaman Samsun yapıyor.Samsun bir an önce Başmüdürlük yapılmalıdır.
OGU(3) ~ 8 yıl önce
Bu işten zararlı çıkan Ordu-Giresunlular. Arkadaş daha önce yazmış, business fiyatına ekonomi uçmak zorunda kalınıyor. Ayrıca saat seçebilme gibi bir şans da yok. Sen memleketine ancak şu saatte uçabilirsin, saat seçeceksen git Trabzon'a veya Samsun'a diyor bizim THY. Ya hiç mi sahibi yok bu iki ilin anlayamıyorum. 55 havalimanı içinde açılır açılmaz, kıt sefer sayısı, uygunsuz saatler ve yurt dışı uçuş olmamasına rağmen ilk 25'de kendine yer bulmuşsun ama hala şu Trabzon ve Samsun hegemonyasını kıramamışsın. Atatürk'ten OGU'ya Onur Air slot başvurusu yaptı, izin çıktı, ama uçağı yok deniliyor. THY sabah saatleri için slot kaydırdı ama SHGM'den izin bekleniyor deniliyor. Anadolujet Antalya, İzmir ve Ercan için çalışıyor deniliyor. Pegasus Antalya için bekliyor deniliyor. Yani deniliyor da deniliyor. Bunların hepsi belki de dedikodu. Temsilcileri de kimseyi aydınlatmaz, yardım istemez. Siyasiler ve boy boy fotoğrafla basında poz veren STK'lar, marifet bu konularda başarı elde etmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU(2) ~ 8 yıl önce
Dayanamadım, İstanbul Atatürk seferleriyle ilgili de bir şeyler yazmalı. Açılışından sonraki ilk 6 ayda sefer sayılarının yetersizliği ve saatlerinin uygunsuzluğuna rağmen 200.000 yolcuya hizmet etmiş bir havalimanından söz ediyoruz. Hala insanlar sefer eksikliği ve uygunsuz saatler nedeniyle Trabzon ve Samsun havalimanını kullanmak ZORUNDA KALIYORLAR. Ne zaman Havaş Samsun'dan Ordu'ya, Trabzon'dan Giresun'a seferlerini zarar ediyoruz diye durdurur, o zaman bir nebze iyileşme var demektir. Hala Havaş bu seferleri yapıyorsa bir düşünmek lazım. Atatürk-Trabzon THY seferleri: 00.05 06.00 10.20 15.20 17.55 19.50 22.50 (SAW'dan da 5 sefer var) Atatürk-Samsun seferleri: 02.25 05.05 16.00 22.30 (SAW'dan da 3 sefer var) Zavallı OGU'ya Atatürk'ten kaç sefer var dersiniz. Sürpriz (!) tek sefer, o da 15.35. Yolcu olmaz anlarım. Ama doluluk % 90'larda iken ne yapıp edip seferler artırılmıyorsa ya havayolu şirketlerinde ya da onları zorlamayan siyasilerde bir noksanlık var derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Tgs ye alım varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU(1) ~ 8 yıl önce
Her kim karşı çıkıyorsa çıksın değişmez gerçekler vardır. OGU Dünyada 3. Avrupa ve Türkiye'de deniz üzerine yapılmış ilk havalimanı mı? EVET. Aksini söyleyecek var mı? HAYIR. Gelelim madalyonun öbür yüzüne... Sen istediğin kadar sükseli sıfatlara büründürebileceğin havalimanı yap! Potansiyelinin tamamını, yolcu olmadığı için değil, sefersizlikten kullanamıyorsan Allah akıl versin! Bir gizli el bir dolap çeviriyor sanırsın! Ankara Samsun karayolu ile 400 km. Ordu-Giresun 600 km. Anadolujet'in Ankara'dan Samsun'a sabah ve akşam 2 sefer var, OGU'ya ise tek sefer. Saatine de bakınız. OGU'dan 06.35, ANK'dan 23.30. Kardeşim Ankara'ya gidenlerin çoğu iş için, yani mesai saatleri içinde Ankara'da olmak için gidiyor. 06.35'i anladık da 23.30 ne oluyor. İşi kaçta biterse bitsin 23.30'u beklemek zorunda. 5-6-7 saat bekle diyorlar yani. Ankara'dan Trabzon seferlerine bakınız: 08.20 12.10 15.55 19.40 23.40 Samsun seferlerine bakınız:08.40 18.05. Atatürk seferine hiç girmiyorum, malum tek sefer var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
21.30 / 22.45 ESB ~ 8 yıl önce
ANKARA KALKIŞ 23.30 AKTARMALARI TOPLAMAK İÇİN.
OGU ~ 8 yıl önce
Aktarmaları toplamak için beklemek sadece Ordu-Giresunlulara layık görülüyor desene...
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Anlamamakta israr etmeye devam edin trabzona bu kadar ucak kalkiyorsa yolcusunun oldugunu gosteriyor gaza bakip buyuk yumurta yumurtlayacigim derken kendinize zarar vermeyin ayriyetten 70 yildir trabzondan ucuyorsunuz bir 70 yil daha ucun ne olurki
TERAZİ Mİ? ~ 8 yıl önce
Senin terazinin Trabzon kefesi hep ağır geliyor, bari adalet lafını kullanma... Haklısın 70 yıldır Trabzon'dan uçuyoruz, biraz da siz OGU'dan uçun sonra "ne olur ki" diye yazma hakkın olsun. Ordu-Giresun müstemlekeniz gibisin maşallah. Unutma o yolcu fazlanız sizin kendi potansiyelinizi anlatmıyor. Sizin de değindiğiniz gibi 70 yıldır Trabzon havalimanına mahkum bırakılan Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt gibi illerinin yolcularını da içeriyor. Kendi nüfusunuza bir bakın, sonra da alanınızı kullanan yolcu sayısına. Hiç orantılı gibi görünüyor mu? En basit örnek, OGU açılmasaydı yolcu sayınız 2015'de 200.000 daha fazla olacaktı. Rize ve Gümüşhane açılınca alacaksınız boyunuzun ölçüsünü. Böyle yazmak istemezdim ama "70 yıl daha uçun ne olur ki" diyen şovenist zihniyete az bile yazdıklarım... Kendinizi diğer illerden üstün görme kompleksiniz daha çok zarar verecek size, anlarsanız tabi... Adalet terazisiymiş, hadi canım sende...
yunus ~ 8 yıl önce
Her Ordu-Giresun haberi sonrası Murat Herdem'den özür bekliyor insanlar ama nafile. Sadece İstanbul'da yaşayan Ordu'lu ve Giresun'lu sayısına bakmış olsa idi bu alanın atıl kalmayacağını görürdü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuel Tank ~ 8 yıl önce
Sukurler olsun,aylik Ordu-Giresun havalimani patladi catladi ,yeri yardi,gogu deldi haberi geldi.Balikesir Koca Seyit Havalimanini ( EDO ) niye haber yapmiyorsunuz? Gecen sene Subat ayina istinaden bu sene Subat ayinda yolcu buyumesi % 56.Hem de sadece EDO-SAW ve EDO-ESB ucusu olmasina ragmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Empty Tank ~ 8 yıl önce
Haklısın! 2015 Şubat'ta 159 olan yolcu sayısı 2016 Şubat'ta 225'e yükselmiş ve % 42 artış olmuş... Aman Kastamonulular duymasın 2015 Şubat'ta 55 iken 2016 Şubat'ta 124 yolcu olmuş. Artış oranı % 124, yani Koca Seyit'i geçmiş. Yani neymiş(!) sadece oranla konuşulmazmış... Dolayısıyla OGU işlerine çok girmesen iyi olacak gibi...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000