25 Ağustos 2015, Salı 09:32:22

Ordu-Giresun yüzleri güldürdü

Avrupa ve Türkiye'nin denize dolgu yapılarak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na, 22 Mayıs'tan bu yana 350 sefer gerçekleştirildi
  • ortalama gunde 4 ucak ve 143 dolu koltuk. oysaki gunde 3 ucus var toplamda benim bildigim :) ama bu lokasyon icin THY 777 ve 340lari onu bilemem...
  • Ne oldu şu İLS kalibrasyon işi,Uçak tatilden döndümü?
  • Ordu-Giresun hava alanı her türlü beklenenden daha fazla talep görecektir bu iki şehir büyümek zorunda var mı bu kadar bakir kalmış bir coğrafya karadeniz bölgesinde ,bu bölge sanayiyle değil turizmle kalkınacak kimin zoruna giderse gitsin bir ihtiyaçtı,tabiki kış sezonu bu kadar yoğun olmayacak fakat genel ortalama uçuş sayısı bizde arttıkça çevre hava alanlarına olan Ordu Giresun talebi azalacak saygılar.
  • Bölge halkı hala ağırlıklı olarak samsun ve Trabzon havalimanlarını kullanmakta çünkü Ordu Giresun çok pahalı. Trabzon 1 ise Ordu Giresun 2 yerine göre 3.
  • Yüksekova havaalanı da kapandığına ve bir daha da calismayacagina göre 0 à 0 elde var sıfır
  • Kurtulduk samsuna ve trabzona gitmek için saatler süren havaş yolculuklarından. Yapanlardan ALLAH C.c razı olsun.
  • Bu rakam az beyler. Koskoca havalimanı bu. Yaktığın elektriğe değmez. Günde en az 50 civarı iniş olmalı ki havalimanına aldığın personel ve yaptığın masrafa değsin. 2 daire parasına yapılmadı orası. Belki 1500 konut yapılır 6000 kişiye yuva sağlanırdı o parayla Ordu'da. Siz bilirsiniz
  • 375 rakamı doğru değil gibi. DHMİ Temmuz sonu verilerine göre 385 ticari uçak iniş kalkış yapmıştı. Özel uçaklarla bu rakam 420'ye ulaşıyor. Bu durumda Vali beyin verdiği rakamlar 3 aylık olamaz. Ağustos için günde 3 ticari uçak hesabına göre 24 Ağustos dahil 144 uçak daha eklenmeli ki, toplamda iniş kalkış yapan uçak sayısı 529 oluyor. Ağustos ayı sonuna kadar 42 uçak daha iniş kalkış yapacağına göre Ağustos sonu itibariyle en az 571 uçak olacak. 1 tane de hac seferi var etti 572. Yolcu sayısı Temmuz sonunda 53.226 idi. Ağustos ayında 26.000 civarında yolcu olur ve toplamda 80.000'i yakalar.
  • Seçim yatırımı diyen ve verimsiz olmakla suçlayan murat herdem beyefendi "yanılmışım " diyecek mi acaba ? Seçim yatırımı ne demek ? Seçim geldi geçti, yenisi geliyor, insanlar faydalanıyor. Asıl amaç bu değil miydi ?
  • vergi diyorduk evet vergimin çarçur edildiği havaalanı ile haberleri okumak güzel. kışın da göreceğiz bakalım bu kadar olacak mi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun 22 Mayıs'ta açılışını yaptığı Ordu- Giresun Havalimanı'nı, 3 ayda yaklaşık 50 bin yolcu kullandı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük coşkuyla açılışı gerçekleşen havalimanının hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

Deniz üzerine kurulan havalimanının açılışının ardından 3 ayın geride kaldığını anımsatan Balkanlıoğlu, havalimanına şu ana kadar 175 uçağın indiğini, 175 uçağın da kalktığını söyledi.

Vali Balkanlıoğlu, 350 seferin yapıldığı havalimanını şu ana kadar 49 bin 938 yolcunun kullandığını ifade ederek, rakamların oldukça iyi olduğunu, havalimanında yoğunluğun gelecek aylarda da devam edeceğini kaydetti.

Şu ana kadar sis nedeniyle 8 seferin iptal edildiği havalimanında gün geçtikçe aksaklıkların da giderildiğine dikkati çeken Vali Balkanlıoğlu, "Artık bölge halkı kendi havalimanlarını kullanarak ilimize gidip gelebiliyor. Onlar için çok büyük kolaylık oldu" dedi.
Vali Balkanlıoğlu, ekim ayından itibaren havalimanında sefer sayısının artırılacağını sözlerine ekledi.

Ordu-Giresun yüzleri güldürdü

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

fatih mutlu ~ 9 yıl önce
ortalama gunde 4 ucak ve 143 dolu koltuk. oysaki gunde 3 ucus var toplamda benim bildigim :) ama bu lokasyon icin THY 777 ve 340lari onu bilemem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 9 yıl önce
Ne oldu şu İLS kalibrasyon işi,Uçak tatilden döndümü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ILS TAMAM ~ 9 yıl önce
ILS chartı 29 Hazi,ran'da yayınlandı. DHMİ sitesinden ulaşabilirsiniz.
Mustafa Doğan ~ 9 yıl önce
Ordu-Giresun hava alanı her türlü beklenenden daha fazla talep görecektir bu iki şehir büyümek zorunda var mı bu kadar bakir kalmış bir coğrafya karadeniz bölgesinde ,bu bölge sanayiyle değil turizmle kalkınacak kimin zoruna giderse gitsin bir ihtiyaçtı,tabiki kış sezonu bu kadar yoğun olmayacak fakat genel ortalama uçuş sayısı bizde arttıkça çevre hava alanlarına olan Ordu Giresun talebi azalacak saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 9 yıl önce
Bölge halkı hala ağırlıklı olarak samsun ve Trabzon havalimanlarını kullanmakta çünkü Ordu Giresun çok pahalı. Trabzon 1 ise Ordu Giresun 2 yerine göre 3.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artı eksi ~ 9 yıl önce
Yüksekova havaalanı da kapandığına ve bir daha da calismayacagina göre 0 à 0 elde var sıfır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurtulduk ~ 9 yıl önce
Kurtulduk samsuna ve trabzona gitmek için saatler süren havaş yolculuklarından. Yapanlardan ALLAH C.c razı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
az ~ 9 yıl önce
Bu rakam az beyler. Koskoca havalimanı bu. Yaktığın elektriğe değmez. Günde en az 50 civarı iniş olmalı ki havalimanına aldığın personel ve yaptığın masrafa değsin. 2 daire parasına yapılmadı orası. Belki 1500 konut yapılır 6000 kişiye yuva sağlanırdı o parayla Ordu'da. Siz bilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRUSU! ~ 9 yıl önce
375 rakamı doğru değil gibi. DHMİ Temmuz sonu verilerine göre 385 ticari uçak iniş kalkış yapmıştı. Özel uçaklarla bu rakam 420'ye ulaşıyor. Bu durumda Vali beyin verdiği rakamlar 3 aylık olamaz. Ağustos için günde 3 ticari uçak hesabına göre 24 Ağustos dahil 144 uçak daha eklenmeli ki, toplamda iniş kalkış yapan uçak sayısı 529 oluyor. Ağustos ayı sonuna kadar 42 uçak daha iniş kalkış yapacağına göre Ağustos sonu itibariyle en az 571 uçak olacak. 1 tane de hac seferi var etti 572. Yolcu sayısı Temmuz sonunda 53.226 idi. Ağustos ayında 26.000 civarında yolcu olur ve toplamda 80.000'i yakalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yunus ~ 9 yıl önce
Seçim yatırımı diyen ve verimsiz olmakla suçlayan murat herdem beyefendi "yanılmışım " diyecek mi acaba ? Seçim yatırımı ne demek ? Seçim geldi geçti, yenisi geliyor, insanlar faydalanıyor. Asıl amaç bu değil miydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazıları kulanırlar ~ 9 yıl önce
Havaalanı uzun vadede kar edecekse sorun yok. Bedelini yararlananlar ödeyecekse yine sorun yok. Bedelini hiç ilgisi olmayan kişiler ödeyecekse o zaman bu rekabet koşullarında bu ülke çökmeye mahkum.
demezler hocam, görmezler başka yöne bakarlar ~ 9 yıl önce
Zamanında biterse şöyle yapayım hayatta bitmez diyenler yüzsüzce bir de kullanırlar. Ayrıca havalimanları en başta halka hizmet için yapılıyor, ilk hedef kâr olsaydı neler görürdük neler.. Bu millette, bunca yatırımın üstüne, bir de bunları yapanı hırsız çıkaranlar, iftira üstüne iftira üfürenler var ya.. Allah iki dünyada sizi ıslah etsin
Yatırım ~ 9 yıl önce
Seçim yatırımının ne anlama geldiğini öğrenip cümle içinde öyle kullanmakta fayda var. Orgi tipik bir seçim yatırımı değil ayrıca vergilerin çarçur edildiği tek havalimanıdır
Eksik ~ 9 yıl önce
Bir siz eksiktiniz bravo yani...
A kapısı ~ 9 yıl önce
Bundan daha büyük tehlike A kapısının yanındaki otoparkta var. Rent a car firmalarının terörü esiyor her allahın günü. Belki ilgilenirsiniz
cvp ~ 9 yıl önce
yunus bey yorma kendini. onlar hep haklı kendileri gibi sanırlar herkesi. iş yapmaz yapanıda aşağı çekerler
vergi ~ 9 yıl önce
vergi diyorduk evet vergimin çarçur edildiği havaalanı ile haberleri okumak güzel. kışın da göreceğiz bakalım bu kadar olacak mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi takdir et lan ~ 9 yıl önce
amma içine oturmuş. Sen dünyayı koysalar neden jupiter yok dersin! Önceden neydi, 80 senedir ne yapılmış, Bir de şu 13 senede ne yapılmış bir takdir edin bre!!
gör ~ 9 yıl önce
git dünyayı gez biraz çok dar bakıyosun. o karadeniz öyle turist çekecekki ayt bölgelerine yaklaşacak. güzelim karadeniz atıl kaldı sizin gibiler yüzünden
takdir etmiyorum ~ 9 yıl önce
sanki kendi ceplerinden yapıyorlar bu işleri. benim vergimle yapıyorlar lan benim vergimle. kime caka satıyorlar ?
"gör"üyorum ~ 9 yıl önce
evet evet atıl kaldı o yüzden güzelim doganın içine eden yollar yapıldı. şimdi yaylara da yapıyorlar. uzungölün hali de pek güzel maşallah. düşünce mantıgını sevsinler senin. gün gelip çok ağlayacaksın.
sen ~ 9 yıl önce
sen vergi verme. bende veriyom istiyorum yapılsın bu tip büyük projeler. zaten elektriğide kaçak kullanıyosunuz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000