04 Kasım 2015, Çarşamba 16:10:16

Ordu-Giresun'da 132 bin yolcu ağırlandı

Ordu ve Giresun illerinin ortak çalışması sonrası hizmete kazandırılan ve 22 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 5.5 ayda 132 bin yolcu yararlandı.
  • Bana laf yetiştirmeye çalışan arkadaş! Şehir abiliği tarih,Jeopolitik önem, ekonomi, yetiştirdiği insanlar vb ile olur ve bu konuda Trabzon bu bölgede başta gelir. Bunu kişisel ihtiraslarınla değiştiremezsin. Trabzon 2-3 uçağa 20-25 sene önce hizmet veriyordu.Artık hedef 50 uçak. Rize ve Gümüşhane açılınca da Trabzona bir şey olmaz ve senin Trabzondan duyduğun rahatsızlık kadar rahatsız olmam. Şebinkarahisara da yapılsın arkadaşım, Dereliye de..Spor için de tavsiyem:Giresunsporu benim kadar desteklemediğin de belli. Giresunsporu tam destekle, formasını al, her maçına git ve 1 nci takımın yap. Istanbulun şikeci ve emek hırsızları şehrinize geldiğinde de Giresunspor tarafında dur. Hizmetin kapılması diye bir şey yok. iste ve al alabiliyorsan.
  • Yatıım yapıldı, para harcandı artık , yani giden giti. Şimdi ne kadarını kurtarabilirsek kardır deyip olabildiğince çok uçuş yapılması için herkes elinden geleni yapacak. Unutmayın G..e giren şemsiye açılmaz !
  • Bir de Samsun ve Trabzonu bu şekilde çekememenin mantığını da anlamam. Yapılan havalimanına sahip çıkın ve ayakta tutun, bırakın Samsunu Trabzonu..
  • beyler ; Bu sektörde 20 küsür yılını vermiş biri olarak yazıyorum.Türkiyede Havalimanlarının çoğu rantabl olmaktan öte biraz hizmet, biraz oy avcılığı, biraz güvenlik , biraz da gösteriş için yapılır.İç hat yolcusu yıllık en az 4-5 milyon olmayan,Dış hat yolcusu en az yarım milyon olmayan bir havalimanı maalesef devlete zarar yazar.Burası da oldum olası zarar eden havalimanı olacak. Muş,Yüksekovaya, Şırnağa yapılıyorsa buraya da yapılsın ama en başa dönersek Rantabl olarak bakarsak bu dahil pek çoğu yapılmamalıydı. Almanyada milli gelirde bizi 4 e 5 e katlar ve 20 küsür havalimanı var Türkiyede 60 a yakın bir sayı söz konusu ve 6-7 si hariç gerisi zarar yazar. İlçe ve Köy nufusu hala yüksek olan ve bu kadar dağınık şehirleşmenin olduğu yerde toplu taşıma ile merkezlere yolcu toplanıp buradan uçurtulamayınca bir de siyasi şov oldukça devlete bu daha kolay geliyor ve sonuç ortada.
  • genemi orgi haberi. alt tarafı günde 5 uçak kalkıyor 1 ankara 4 İstanbul amma gürültü koparıyorsunuz
  • Pegasus 1 Aralık da İzmire başlıyor. Gözün aydın Ordu - Giresun...
  • 13 kasımda pegasus SAW-OGU seferlerine başlayacak, ayrıca yerel medya haberlerine göre Pegasus, 1 Aralık itibari ile İzmir ADB - OGU seferlerine başlayacakmış. Hafta 2 gün olacakmış. Onur Air, Sun Express ve BoraJet neyi bekliyor anlamış değilim. Özellikle Onur Air IST-OGU seferlerine başlasa muazzam olur.
  • kusura bakmayın biraz yorumumu geç gönderiyorum. arkadaşlar da beklemiş beni sağolsunlar. belli ki daha önce yaptıgım gerçekçi yorumlar bazılarının zoruna gitmiş. bunlar da muhtelemen hayatınca uçağa binmemiş ya da istanbulda amcaoğlusu dayıoğlusu olan taraftarlardır. öncelikle devlet yetkililerimize buradan teşekkür ediyorum. helalinden kazandıgım vergimin nerelere harcanarak verimsiz bir şekilde kullanıldıgını gördüm. bundan seneler sonra tarih kitapları yazacak bunları. inşallah benim yorumlarım da bir nebze olsun yerini alır o güzel sayfalarda. taşıma su ile değirmen dönmez. petrol fiyatları düşük diye, seçim var diye yalvar yakar 2 sefer kondu diye bir Charles de Gaulle, bir Frankfurt, bir Heatrow ya da bir los angeles muamelesi yapmayın buraya. alti üstü taksi yolu bile olmayan, ucaga yakıt ikmali yapılaman derme çatma bir yer. fındık kurutmaya ek olarak nişan ve düğün merasimleri için de uygun bir yer olarak görünüyor. yanılıyor muyum yoksa ?
  • En çok yolcusu olmadığı kesin ama en çok fanatiği olan havalimanı ordu-giresun.
  • varoşların havalimanı!

Ordu ve Giresun illerinin ortak çalışması sonrası hizmete kazandırılan ve 22 Mayıs tarihinde açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 5.5 ayda 132 bin yolcu yararlandı.

Gülyalı Kaymakamlığı'ndan verilen bilgiye göre, tarifeli uçuşların başladığı 22 Mayıs’tan 2 Kasım tarihine kadar Ordu-Giresun Havalimanı'nda 496 gidiş ve 496 geliş olmak üzere 992 uçuş gerçekleşti. Bu seferlerde 65 bin 550 yolcu geliş, 67 bin 173 yolcuda gidiş olmak üzere toplam 132 bin 723 yolcu taşındı. Buna göre, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan günde 804 yolcu yararlandı.

YILLIK 700 BİN YOLCU

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan mevcut seferlerle yılda 700 bin yolcuya hizmet verilmesi planlanıyor. Havaalanından İstanbul-Sabiha Gökçen, İstanbul-Atatürk Havaalanı'na ve Ankara- Esenboğa Havaalanı'na karşılıklı direkt seferler düzenleniyor. Halen THY ve Anadolu Jet’in sefer yaptığı Ordu-Giresun Havaalanı’na Pegasus, 13 Kasım’dan itibaren seferlere başlayacak. Üç firmanın seferleriyle birlikte günde 2 bin, ayda 60 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşılacak.

Ordu-Giresun Havalimanı yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasiteye sahip bulunuyor.

Ordu-Giresun'da 132 bin yolcu ağırlandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

ercan ~ 8 yıl önce
Bana laf yetiştirmeye çalışan arkadaş! Şehir abiliği tarih,Jeopolitik önem, ekonomi, yetiştirdiği insanlar vb ile olur ve bu konuda Trabzon bu bölgede başta gelir. Bunu kişisel ihtiraslarınla değiştiremezsin. Trabzon 2-3 uçağa 20-25 sene önce hizmet veriyordu.Artık hedef 50 uçak. Rize ve Gümüşhane açılınca da Trabzona bir şey olmaz ve senin Trabzondan duyduğun rahatsızlık kadar rahatsız olmam. Şebinkarahisara da yapılsın arkadaşım, Dereliye de..Spor için de tavsiyem:Giresunsporu benim kadar desteklemediğin de belli. Giresunsporu tam destekle, formasını al, her maçına git ve 1 nci takımın yap. Istanbulun şikeci ve emek hırsızları şehrinize geldiğinde de Giresunspor tarafında dur. Hizmetin kapılması diye bir şey yok. iste ve al alabiliyorsan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 8 yıl önce
Yatıım yapıldı, para harcandı artık , yani giden giti. Şimdi ne kadarını kurtarabilirsek kardır deyip olabildiğince çok uçuş yapılması için herkes elinden geleni yapacak. Unutmayın G..e giren şemsiye açılmaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 8 yıl önce
Bir de Samsun ve Trabzonu bu şekilde çekememenin mantığını da anlamam. Yapılan havalimanına sahip çıkın ve ayakta tutun, bırakın Samsunu Trabzonu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giresunlu ~ 8 yıl önce
Aynen doğru.. Tek OGU yok.. Türkiye var.. TÜRKİYE
ercan ~ 8 yıl önce
beyler ; Bu sektörde 20 küsür yılını vermiş biri olarak yazıyorum.Türkiyede Havalimanlarının çoğu rantabl olmaktan öte biraz hizmet, biraz oy avcılığı, biraz güvenlik , biraz da gösteriş için yapılır.İç hat yolcusu yıllık en az 4-5 milyon olmayan,Dış hat yolcusu en az yarım milyon olmayan bir havalimanı maalesef devlete zarar yazar.Burası da oldum olası zarar eden havalimanı olacak. Muş,Yüksekovaya, Şırnağa yapılıyorsa buraya da yapılsın ama en başa dönersek Rantabl olarak bakarsak bu dahil pek çoğu yapılmamalıydı. Almanyada milli gelirde bizi 4 e 5 e katlar ve 20 küsür havalimanı var Türkiyede 60 a yakın bir sayı söz konusu ve 6-7 si hariç gerisi zarar yazar. İlçe ve Köy nufusu hala yüksek olan ve bu kadar dağınık şehirleşmenin olduğu yerde toplu taşıma ile merkezlere yolcu toplanıp buradan uçurtulamayınca bir de siyasi şov oldukça devlete bu daha kolay geliyor ve sonuç ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERCAN'A-1 ~ 8 yıl önce
Sonuç ortada haklısın. 5 ayda 132.000 yolcu. Hem de açılışından sonraki ilk 5 ayda, yani sefer sayısı kısıtlı, saatler uygun değil iken... Firmalar potansiyeli gördükçe emin ol daha da artacak. Örneğin Pegasus 13 Kasım'dan itibaren sabah akşam 2 sefer koydu. Ayda asgari 18.000 yolcu demek bu. Zamanla diğerleri de gelecek, mevcut sefer sayısı artacak, çapraz uçuşlar başlayacak. Zaten demişsin ya "sonuç ortada" diye, herhalde ne kadar gerekli olduğunu anladım demek istedin :)) 20 havalimanı var demişsin ama Almanya'da Lufthansa 32 limana uçuyor. Yüzölçümü 357 bin km2, yani Türkiye'nin yarısı. Yani bizde 55 olması gayet normal. Devlet her faaliyetinde kar zarar hesabı yapamaz. Sosyal devlet diye de bir olgu var. Havalimanı çok büyük bir yatırım değil, Akyazı'ya yapılan futbol sahası, spor kompleksi Ordu-Giresun havalimanından daha fazla maliyetli. Ona da laf etsene. Sana kalsa zarar ediyor diye hastaneleri kapatır, millete elektrik, su vermezsin bu kafayla.
ERCAN'A-2 ~ 8 yıl önce
Trabzon'a havaalanı yapılırken kar zarar hesabı mı yapılmıştı? Yolcu potansiyeline göre havalimanı terminal büyüklüğünü ayarlarsın, gereksiz yatırım yapmamış olursun. Trabzon'a ikinci pist isterken aklınız nerede? Hatta bir parti beyannamesinde ikinci havalimanından bile bahsediliyor, itiraz etsene. Siz gölge etmeyin başka ihsan istemez...
ercan ~ 8 yıl önce
Son cümlede açık söylüyorum saçmaladın. Hizmet için asla laf etmem ve etmedim. Doğuya yapılıyorsa oraya da yapılsın dedim. yaptığım yorumlar aslında tespit. Bu işin kriteri yanlış. En başta burası önemli.Almanya örneğinde de km2 hesabın da bu sayının bu kadar olmasını gerektirmez. Gelişmişlik ve uçağı kullanma oranlarına bak ne demek istediğimi anlarsın. Hala dünyanın en büyük otogarı bizde (Esenler). Akyazı dedin de.. Trabzonspor'un Trabzona ve bölgeye getirdiği marka değerini bilmediğin kesin. devlet orada zarar etmez merak etme.Orduspor ya da Giresunspor kesinlikle birinci takımn da değildir tahminim ve bel altından Trabzonspora da vurdun aklınca. Kıskançlık ve ezilmişlik kompleksinden çıkın. Samsun ve Trabzon bu bölgenin abi şehirleridir. Kardeş kardeş yaşamaya alışın lütfen.
Show Business ~ 8 yıl önce
Devlet alan yapacağına önce hastane yapsın. Ciddi açık var. Acilde 70 kişi sıra bekliyor. Gelişmiş ülke ile şov ülkesi farkı.
ERCAN'A-3 ~ 8 yıl önce
"Bu dahil pek çoğu yapılmamalıydı""Samsun ve Trabzon bu bölgenin abi şehirleridir" senin tesbitin. Neye göre yapılmamalıydı, neye göre abisiniz. Bunlar subjektif ve soyut ifadeler, bütün Türkiye abilikten ne anladığınızı yavaş yavaş görüyor. Futbola gelince onu da elinize gözünüze bulaştırdınız, hem unutma Giresunspor 1. ligde iken siz nal topluyordunuz. Söylediğin tek doğru, OGU size de lazım olacak, gerçi Rize ve Gümüşhane açılınca ona da gerek kalmayacak... Almanya'da 20 havalimanı varmış da, bilmem neymiş de. Bu işler kar zarar hesabı ile olmaz, ticari işletme mi devlet... Trabzon yıllarca 2-3 uçak seferi ile hizmet verdi, zarar ediyor diye tarihe not düştünüz mü? Bana göre düşmeniz de gerekmezdi, ihtiyaçtı, uyanıklık etmiş her zaman olduğu gibi kapmışsınız. Ülke büyüyor, herşey gelişiyor. Bravo yeni havalimanı olmasına rağmen 5 aylık performansı ile çok havalimanını geride bıraktı diyeceğine,kıskançlık ezilmişlik demen aklı olana yeterli ipucu... Sanki kendini anlatıyorsun...
trabzonlu ~ 8 yıl önce
genemi orgi haberi. alt tarafı günde 5 uçak kalkıyor 1 ankara 4 İstanbul amma gürültü koparıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Pegasus 1 Aralık da İzmire başlıyor. Gözün aydın Ordu - Giresun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordulu Pilot ~ 8 yıl önce
Bu habere çok sevindim. Teşekkür ederiz. İnşallah diğer firmalarda uçuşa başlar.
Pegasus ~ 8 yıl önce
13 kasımda pegasus SAW-OGU seferlerine başlayacak, ayrıca yerel medya haberlerine göre Pegasus, 1 Aralık itibari ile İzmir ADB - OGU seferlerine başlayacakmış. Hafta 2 gün olacakmış. Onur Air, Sun Express ve BoraJet neyi bekliyor anlamış değilim. Özellikle Onur Air IST-OGU seferlerine başlasa muazzam olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
kusura bakmayın biraz yorumumu geç gönderiyorum. arkadaşlar da beklemiş beni sağolsunlar. belli ki daha önce yaptıgım gerçekçi yorumlar bazılarının zoruna gitmiş. bunlar da muhtelemen hayatınca uçağa binmemiş ya da istanbulda amcaoğlusu dayıoğlusu olan taraftarlardır. öncelikle devlet yetkililerimize buradan teşekkür ediyorum. helalinden kazandıgım vergimin nerelere harcanarak verimsiz bir şekilde kullanıldıgını gördüm. bundan seneler sonra tarih kitapları yazacak bunları. inşallah benim yorumlarım da bir nebze olsun yerini alır o güzel sayfalarda. taşıma su ile değirmen dönmez. petrol fiyatları düşük diye, seçim var diye yalvar yakar 2 sefer kondu diye bir Charles de Gaulle, bir Frankfurt, bir Heatrow ya da bir los angeles muamelesi yapmayın buraya. alti üstü taksi yolu bile olmayan, ucaga yakıt ikmali yapılaman derme çatma bir yer. fındık kurutmaya ek olarak nişan ve düğün merasimleri için de uygun bir yer olarak görünüyor. yanılıyor muyum yoksa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAM REZALET ~ 8 yıl önce
Hoş geldin rezaletin dikalası...
Fanatik ~ 8 yıl önce
En çok yolcusu olmadığı kesin ama en çok fanatiği olan havalimanı ordu-giresun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIŞ! ~ 8 yıl önce
Bizimki fanatiklik değil savunma refleksi veya "en iyi savunma hücumdur" mantığından hareketle şekil a'da da görüldüğü gibi her daim gelen saçma eleştirilere meydanın boş olmadığını göstermek gayretidir... Bunu da ancak Ordu ve Giresun'da doğup büyüyen, yani Trabzon ve Samsun'un, Ordu ve Giresun'a gelecek her türlü yatırımı engelleme lobisinden çok çekmiş olanlar anlar... Sadece THY ve Anadolujet uçuşlarının yapıldığı 5 ayda 132.000 yolcu sayısına ulaşılması havalimanı yatırımının ne kadar yerinde olduğunun göstergesi ve ispatıdır zaten. Trabzon'a Gençlik Olimpiyatı için 2010 yılında yapılan yatırım bedelinin biraz üzerinde bir bedel ile yapılmıştır bu havalimanı. Sonuç; Üniversite oyunları için yapılan tesisler süs olarak kalmış denilebilecek kadar az kullanılmakta iken bu havalimanı iki ilin ekonomisini, çehresini değiştirecek kadar önemli bir rol oynayacağını şimdiden göstermiştir. Neden bu kadar gecikti (pardon geciktirildi) dersiniz?!
leman ~ 8 yıl önce
varoşların havalimanı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman a ~ 8 yıl önce
çekemiyon dimi hazmemedemiyon haa
ercan ~ 8 yıl önce
Şehir efsanelerini , dedikodularıi mikro milliyetçiliği bırakın beyler . bazıları yıllarca saçmaladı.Mesela ;Ulusoy Karadenize tren getirmemiştir diye söylendi durdu. devlet yapacaktı da Ulusoy engelledi sanki. Şimdi de Trabzon ile Samsun Ordu ile Giresunun yatırımlarını engelliyormuş. Bırakın bunu. İşinize dört elle sarılın. şehrinize sahip çıkın. İşin özeti bu
Alan ~ 8 yıl önce
Arapların havalimanı rezillik
ERCAN'A ~ 8 yıl önce
Mikro milliyetçiliği bırakın diyen Trabzonlu... Hadi canım sende...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000