22 Ocak 2017, Pazar 20:45:18

Pegasus'tan yangın iddiasına açıklama

Pegasus Havayolları Kayseri-Düsseldorf seferini yapan uçağının motorunda yangın çıkması nedeniyle Kayseri'ye geri döndüğü yönünde çıkan haberler üzerine basın açıklaması yaptı.
  • Tarih kitaplarında okurken, biz millet olarak tarihimiz boyunca 16 Devlet kurduk diye böbürleniyoruz. Bir de önceki 15 tanesinin yıkılmadına niye izin verdik diye soruyormuyuz? İnsanlık tarihinde 10 milyon yıllık biriktirdiğimiz kültür her yerde kendini gösteriyor. Birbirini yeme kültürü. Küçük nedenlerdir belki ama tek tek inceleyin, bireysel olarak geliştirdiğimiz tutum ve davranışların buna katkısı var. Fransa' da, İngiltere' de bu tarz baltalayıcı bu tarz yıpratıcı yaklaşım göremezsiniz. Birbirlerini bu denli arsızca, bu denli acımasızca yıpratmazlar. Konu uzadı belki ama, her bu tür olay olduğunda, bir şirket açıklama yapma ihtiyacı, düzeltme hissediyor ise yine kendi kültürünün öz deyişi olan, delinin teki bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkartmaya çalışıyor sözüne döndürüyor işi. Enerjimizi zamanımızı daha faydalı işlere yönlendirsek daha iyi olmaz mı? Belki biz bu ülkeye faydalı bir şey yapardık. Başkalarının da daha faydalı işlere ayırabileceği zamanını çalmazdık.
  • Havacılık bir kültür, kültür ise, alınan derslerden oluşan birikim, tecrübe işidir. Sebebi her ne olursa olsun, böyle bir ihtimal var ki, her altı ayda bir pilotlar bunların eğitiminden geçiriliyor. En önemlisi de daha çok Emniyetin tesisi. Uzun yıllar sektörle ilgilenmek kişiyi havacılıktan anlar hale getirmez. Bu işin sırrı okumaktır. Özellikle de bir kaç profesörden oluşan kurul önünde bilgili olduğunu ispatlamış yazarların yazılarını okumaktır. Her eline kalem alanın yazdıklarını değil. Kendi özlü sözümüzdür. Biliyorsan konuş ilham alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. Bu sektörün anlayışını diğer sektördekilerle karıştırarak yorum yapanlar ülkemiz havacılığına daha büyük zarar veriyor. Aslında dolaylı olarak kendine zarar verdiğinin farkında değil. Bir olay öyle bir yansıtılıyor, insanların algısı öyle bir yönlendiriliyor ki, sonuçlar bir şirket için değil, bir sektör için felaket oluyor. Zaten toplum okumaktan daha çok dedikoduya meraklı. Sonra ayıklayın pirincin taşını.
  • TC-IZE nin böyle bir seferi yok.İzair e çamur atılmış belli ki
  • izair uçakları çok eski yeni gelen uçakları izair e kaydır pegasus pleaseee
  • Neden yolcuları otobüsle göndermediniz ?
  • kayseriye inerken ön takımlarında çıkan yangını kısa sürede söndüren uçağa hiçbir zarar vermeden hatta slide botunu bile açtırmadan müdahale eden arff ekibine bir teşekkür açıklaması bile yapmayıp bu habere hemen açıklama yapmış olmaları çok garip
  • yanmayan uçak için hemen açıklama yapan pegasüs şirketi kayseride inerken yanan uçaklarının başarıyla söndürülmüş olması ve medyada haber olmadığı için bir açıklama ihtiyacı duymamıştır
  • Jet motorlarının çalışmasını bilmeyenler söz sahibi olmuş. Hadi bilmiyorsunuz, yorum yapmayacaksanız bilmek zorundada değilsiniz. Ama bilmeden yorum yapan adama hem kel hem fodul denmez mi? Dil önemli bir şey. Aslında kullanılan kelimeler kişnin kalitesini gösterir. Flame=Alev demektir. Out=çıkmak, uzaklaşmak anlamındadır. Jet motorlarında Flame out alev uzaması anlamında kullanılır, ancak dili kullanmayı beceremeyenler bunu yangın zannederler. Het motorunun bypas ratio denen oranı düşürecek herhangi bir şeyin, yani emdiği hava basıncıyla çıkarfığı gazın basıncının engellendiği durumun sonucu alev uzaması olabilir. Bu durumda giren hava basıncı çıkan havadan az olursa alev uzaması olur ki bu da sizin bildiğiniz yangın değildir.
  • Sadece alevleri değil dilleri ve burunları da uzamış.
  • Şirketin satılacağı iddiasına ne diyorsunuz?

Pegasus Havayolları, Erkilet Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan sonra motorunda yangın çıktığı ve Kayseri'ye geri döndüğü iddia edilmişti.

Çıkan haberler üzerin Pegasus'tan basın açıklaması geldi. Açıklamada uçağın sağ motoruna bilinmeyen bir cisim girdiği belirtilirken, yangın konusuna ise değinilmedi.

İşte Pegasus'un açıklaması;

Pegasus Hava Yolları’nın Kayseri – Düsseldorf seferini gerçekleştirmek üzere kalkışını yapan TC-IZE tescilli Boeing 737-800 uçağı, kalkışını takiben sağ motoruna girdiği değerlendirilen bir yabancı cisim nedeniyle uçuş güvenliği gereği Kayseri Erkilet Havalimanı’na geri dönmüştür.

Uçuşumuzda görevli kokpit ekibimiz, bu gibi durumlarda uygulanması gereken prosedürleri eksiksiz yerine getirerek, uçağımızı iki motoru da çalışır durumda teknik kontrollerin yapılması için geri döndürmüştür.

Misafirlerimiz kendilerine tahsis edilen yeni bir uçakla seyahatlerine devam etmişler, yapılan teknik kontroller sonrasında motorda ya da diğer sistemlerde limit dışı hiçbir duruma rastlanmaması üzerine uçağımız yeniden sefere verilmiştir.

Pegasus'tan yangın iddiasına açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Kültür-2 ~ 7 yıl önce
Tarih kitaplarında okurken, biz millet olarak tarihimiz boyunca 16 Devlet kurduk diye böbürleniyoruz. Bir de önceki 15 tanesinin yıkılmadına niye izin verdik diye soruyormuyuz? İnsanlık tarihinde 10 milyon yıllık biriktirdiğimiz kültür her yerde kendini gösteriyor. Birbirini yeme kültürü. Küçük nedenlerdir belki ama tek tek inceleyin, bireysel olarak geliştirdiğimiz tutum ve davranışların buna katkısı var. Fransa' da, İngiltere' de bu tarz baltalayıcı bu tarz yıpratıcı yaklaşım göremezsiniz. Birbirlerini bu denli arsızca, bu denli acımasızca yıpratmazlar. Konu uzadı belki ama, her bu tür olay olduğunda, bir şirket açıklama yapma ihtiyacı, düzeltme hissediyor ise yine kendi kültürünün öz deyişi olan, delinin teki bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkartmaya çalışıyor sözüne döndürüyor işi. Enerjimizi zamanımızı daha faydalı işlere yönlendirsek daha iyi olmaz mı? Belki biz bu ülkeye faydalı bir şey yapardık. Başkalarının da daha faydalı işlere ayırabileceği zamanını çalmazdık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kültür-1 ~ 7 yıl önce
Havacılık bir kültür, kültür ise, alınan derslerden oluşan birikim, tecrübe işidir. Sebebi her ne olursa olsun, böyle bir ihtimal var ki, her altı ayda bir pilotlar bunların eğitiminden geçiriliyor. En önemlisi de daha çok Emniyetin tesisi. Uzun yıllar sektörle ilgilenmek kişiyi havacılıktan anlar hale getirmez. Bu işin sırrı okumaktır. Özellikle de bir kaç profesörden oluşan kurul önünde bilgili olduğunu ispatlamış yazarların yazılarını okumaktır. Her eline kalem alanın yazdıklarını değil. Kendi özlü sözümüzdür. Biliyorsan konuş ilham alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. Bu sektörün anlayışını diğer sektördekilerle karıştırarak yorum yapanlar ülkemiz havacılığına daha büyük zarar veriyor. Aslında dolaylı olarak kendine zarar verdiğinin farkında değil. Bir olay öyle bir yansıtılıyor, insanların algısı öyle bir yönlendiriliyor ki, sonuçlar bir şirket için değil, bir sektör için felaket oluyor. Zaten toplum okumaktan daha çok dedikoduya meraklı. Sonra ayıklayın pirincin taşını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc-ıze ~ 7 yıl önce
TC-IZE nin böyle bir seferi yok.İzair e çamur atılmış belli ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izair ~ 7 yıl önce
izair uçakları çok eski yeni gelen uçakları izair e kaydır pegasus pleaseee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın ~ 7 yıl önce
Neden yolcuları otobüsle göndermediniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff kayseri ~ 7 yıl önce
kayseriye inerken ön takımlarında çıkan yangını kısa sürede söndüren uçağa hiçbir zarar vermeden hatta slide botunu bile açtırmadan müdahale eden arff ekibine bir teşekkür açıklaması bile yapmayıp bu habere hemen açıklama yapmış olmaları çok garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arff kayseri ~ 7 yıl önce
yanmayan uçak için hemen açıklama yapan pegasüs şirketi kayseride inerken yanan uçaklarının başarıyla söndürülmüş olması ve medyada haber olmadığı için bir açıklama ihtiyacı duymamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flame Out ~ 7 yıl önce
Jet motorlarının çalışmasını bilmeyenler söz sahibi olmuş. Hadi bilmiyorsunuz, yorum yapmayacaksanız bilmek zorundada değilsiniz. Ama bilmeden yorum yapan adama hem kel hem fodul denmez mi? Dil önemli bir şey. Aslında kullanılan kelimeler kişnin kalitesini gösterir. Flame=Alev demektir. Out=çıkmak, uzaklaşmak anlamındadır. Jet motorlarında Flame out alev uzaması anlamında kullanılır, ancak dili kullanmayı beceremeyenler bunu yangın zannederler. Het motorunun bypas ratio denen oranı düşürecek herhangi bir şeyin, yani emdiği hava basıncıyla çıkarfığı gazın basıncının engellendiği durumun sonucu alev uzaması olabilir. Bu durumda giren hava basıncı çıkan havadan az olursa alev uzaması olur ki bu da sizin bildiğiniz yangın değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dostum ~ 7 yıl önce
Bu ne bilgi, bu ne ingilizce böyle?! Oxford'un çemişgezek yerleşkesinden terksin belli ki. Flame out'taki out "yok olmak" "sönmek" anlamında kullanılır. Misal sana göre "out of order" terimi "emirden dışarı" demektir eminim, ama aslında "hizmet dışı" olarak kullanılır. Burada kullandığımız Türkçe'de de "dışı" olayı olumsuzluk anlamında kullanılmıştır. Senin demeye çalıştığın alev uzaması olayının asıl ingilizcesi "tailpipe fire"dır. Alev uzaması olayı senin bahsettiğin gibi de öyle önemsiz birşey değildir. Türkiye senin gibilerle dolu malesef. Elinin altında internet var! Araştırsan, iki dakika okusan böyle şeyler olmaz. Saman olmasa orda iki gram beyin olsa, kurtulur mu bu ülke acaba ya?
Alev Uzaması ~ 7 yıl önce
Sadece alevleri değil dilleri ve burunları da uzamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 7 yıl önce
Şirketin satılacağı iddiasına ne diyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000