23 Aralık 2016, Cuma 10:45:14

Pegasus’tan yatı paralarına kesik!

Pegasus Hava Yolları, kabin ekiplerinin yatı paralarını düşürdü, zam bekleyen çalışanlar isyan etti.
  • Yatı paralarını kısmışlar, ileride sefer başına aldıkları paralarıda kısarlar, asgari ücret yükselmese maaşada zam yapmazlar. Bildiğim kadarıyla asgari ücret artı yan gelirleri ile çalışıyorlar. Eğer devlet asgari ücrete zam yapmasa pegasus asla ve asla maaşlara zam yapmayacak, yazık çalışanlarına. Capitalist ülkede capitalist bir şirket. Çok güzel sömürüyor çalışanlarını. Kimsenin sesi çıkmıyor işten atılıcam diye.
  • yine iyiymiş, thk 2,5 yıldır hiç harcırah vermiyor,pilotlar kendi ceplerinden harcıyor ve hallerinden çok memnunlar hiç gıkları çıkmıyor.Allah her şirkete böyle pilotlar nasip etsin.
  • Pegasus maşallah herkesi selamlıyor
  • Pegasus ailesi olarak tüm üst düzey yöneticileri aile bireyleri olarak hitap ediyorlar sonrada bir yabancı gibi davranmakta üstlerine yok. Gecikme olur savunma sorun olur o şefler varya hani çok bilenler, ki benim gözümde ahım şahım birşey bildikleri de yok zaten kavga olur o garibim misafir hizmetleri tek kalır hep bir sirkülasyon gelir gider zihniyetindeler. Ama şuda bir gerçek kabineden tekniğe misafir hizmetlerinden ramp e çıkarıp durun kesin paraları vaatler verip sonrada yapmayın nereye kadar böyle devam edeceksiniz, birgün sizinde bu kurulu düzeniniz bozulacak işte o zaman şöyle bir OHHHHH çekip alıcam rakı bakıp bakıp gülüyor olucam
  • Pegasus kadar taş düşsün başınıza
  • Tatlibal Cin aliye teklif etmis, Yerler bunlar merak etme kes paralaribdemis muhtemel
  • Yatip da ne olacak yatmayin
  • Borajet 2016 Şubat ayından beri harcırah yatırmıyor.İyice suyunu çıkarttı şirket.Hatta utanmasın yönetim bizim maaşlarımızı da kendi hesabına yatırsın güle güle harcasın.Biz enayilerde uçmaya devam edelim.Sonra gelip 'yolcuya gülmemişsin, yok kaşın kalkmış' vs konuşursunuz.Ev sahipleri kiralarını ödeyemedikleri için kmlarını evden cıkarmaya çalışıyor sevgili yönetim.Kim gülebilir böyle bir durumda? Maaşları 16 gün geç yatır herkesi bankalar arasın dursun umrunuzda oluyor mu bunlar merak ediyorum.Lafa gelince biz bir aileyiz.Ne ailesi köleyiz ...
  • cimrilik nedir heryerde ya
  • Herkes birbirine iyi olmuş iyiki atılmış diyor biride kalkmış romantiklik peşinde arkadaşları işten çıkmış da morali bozulmuş. Helal olsun yeni yönetime göt korkusundan da olsa ekipler birbirine de yolcuya da saygı gösterir oldu. Ancak para konuşun saygidan iş ahlakindan falan bahseden yok deger gormek isteyen yok. Ortada yangın yokken medikal durum yokken acil iniş yokken geri kalan tek görev satış yapıp çöp almak. Ortalama iq ve İngilizce ile cahil bir insan değilsen yaparsın bu işi.

Pegasus Hava Yolları, kabin ekiplerinin yatı paralarını düşürdü, zam bekleyen çalışanlar isyan etti.

Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi Pegasus’ta kabin ekipleri bu kez de yatı parası darbesi yedi. Geçtiğimiz aylarda yüzlerce kabin personelini krizi gerekçe göstererek kapı önüne koyan Pegasus bu kez gözünü uçucuların maaşlarının dışında en önemli gelir kapısı olan yatı paralarına dikti.

Toplu işten çıkarmalar sırasında kalan personele Ocak ayında 350-400 TL civarında zam vaad ederek motivasyonu artırmak isteyen Pegasus Havayolları yönetimi, zam vermek yerine indirim yaptı.

Pegasus Havayolları, kabin ekiplerinin iç hat yatı ücretlerini 55 TL’den 40 TL’ye, yurtdışı yatıları 55 Euro’dan 45 Euro’ya, wetlease operasyonlardaki günlük yatı ücretlerini de 75 euro’dan 55 Euro’ya çekti. KKTC yatı ise 75 TL’den 60 TL’ye indirildi.

Yeni uygulama 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren geçerli olacak.

©Airporthaber.com

Pegasus’tan yatı paralarına kesik!

Yorumlar Tüm Yorumlar (136)

Gizli Müşteri ~ 7 yıl önce
Yatı paralarını kısmışlar, ileride sefer başına aldıkları paralarıda kısarlar, asgari ücret yükselmese maaşada zam yapmazlar. Bildiğim kadarıyla asgari ücret artı yan gelirleri ile çalışıyorlar. Eğer devlet asgari ücrete zam yapmasa pegasus asla ve asla maaşlara zam yapmayacak, yazık çalışanlarına. Capitalist ülkede capitalist bir şirket. Çok güzel sömürüyor çalışanlarını. Kimsenin sesi çıkmıyor işten atılıcam diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thkdan iyi yine ~ 7 yıl önce
yine iyiymiş, thk 2,5 yıldır hiç harcırah vermiyor,pilotlar kendi ceplerinden harcıyor ve hallerinden çok memnunlar hiç gıkları çıkmıyor.Allah her şirkete böyle pilotlar nasip etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 7 yıl önce
pilot dediğin 35 - 40 bin lira arası maaş alıyor. Bizim gibi 2.5 3 bin liraya çalışmıyor. Bizden kesilen o 15 lira bize koyuyor malesef.
cık cıks ~ 7 yıl önce
yok be yaww bu pilotlar 5 bine bile çalışmaya razı cinsten.30-40ı hayal bile edemez
PGS ~ 7 yıl önce
Pegasus maşallah herkesi selamlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pisko ~ 7 yıl önce
Pegasus ailesi olarak tüm üst düzey yöneticileri aile bireyleri olarak hitap ediyorlar sonrada bir yabancı gibi davranmakta üstlerine yok. Gecikme olur savunma sorun olur o şefler varya hani çok bilenler, ki benim gözümde ahım şahım birşey bildikleri de yok zaten kavga olur o garibim misafir hizmetleri tek kalır hep bir sirkülasyon gelir gider zihniyetindeler. Ama şuda bir gerçek kabineden tekniğe misafir hizmetlerinden ramp e çıkarıp durun kesin paraları vaatler verip sonrada yapmayın nereye kadar böyle devam edeceksiniz, birgün sizinde bu kurulu düzeniniz bozulacak işte o zaman şöyle bir OHHHHH çekip alıcam rakı bakıp bakıp gülüyor olucam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs ~ 7 yıl önce
Pegasus kadar taş düşsün başınıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatlibal ~ 7 yıl önce
Tatlibal Cin aliye teklif etmis, Yerler bunlar merak etme kes paralaribdemis muhtemel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olacak ~ 7 yıl önce
Yatip da ne olacak yatmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BORAJET ~ 7 yıl önce
Borajet 2016 Şubat ayından beri harcırah yatırmıyor.İyice suyunu çıkarttı şirket.Hatta utanmasın yönetim bizim maaşlarımızı da kendi hesabına yatırsın güle güle harcasın.Biz enayilerde uçmaya devam edelim.Sonra gelip 'yolcuya gülmemişsin, yok kaşın kalkmış' vs konuşursunuz.Ev sahipleri kiralarını ödeyemedikleri için kmlarını evden cıkarmaya çalışıyor sevgili yönetim.Kim gülebilir böyle bir durumda? Maaşları 16 gün geç yatır herkesi bankalar arasın dursun umrunuzda oluyor mu bunlar merak ediyorum.Lafa gelince biz bir aileyiz.Ne ailesi köleyiz ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nw ~ 7 yıl önce
cimrilik nedir heryerde ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 7 yıl önce
Herkes birbirine iyi olmuş iyiki atılmış diyor biride kalkmış romantiklik peşinde arkadaşları işten çıkmış da morali bozulmuş. Helal olsun yeni yönetime göt korkusundan da olsa ekipler birbirine de yolcuya da saygı gösterir oldu. Ancak para konuşun saygidan iş ahlakindan falan bahseden yok deger gormek isteyen yok. Ortada yangın yokken medikal durum yokken acil iniş yokken geri kalan tek görev satış yapıp çöp almak. Ortalama iq ve İngilizce ile cahil bir insan değilsen yaparsın bu işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ex ~ 7 yıl önce
Evet zaten senin gibilerin bu isin ciddiyetini anlayabilmeleri icin hergun bir acil durum olmasi gerekiyor haklisin :)
Komik ~ 7 yıl önce
Gocunacak isen çay dağıtmak tan yapma bu işi. Senin gibi sosyal kültürel eksikliklerini kapatmak için ciddi olanları hep gördük. hergün bişey olcak diye paranoyak olmaya devam edip aranoyak olduğunu kimseye söyleme ki işten atılma ex seni. Sosyo fobik ezik o kadar ezik cahilsin ki savunman ve Zırhın ancak bu olabilir.
ex ~ 7 yıl önce
Cumlelelerine kelime oyunlari ekleyerek bisi soylmemis gibi gorunuyosun sadece.Uctugum sure zarfinca yolcularla ekiplerle hep iyi iliskilerim oldu.Ven son derece donanimliydim;)Sen oyle ezik ezik deyince karsindakinin gercekten eziiiik boyle ozguveni eksik bir insan olduguna inandirmaya calisiyosun kendini ama uzgunum :) bence bahsediyosun.Hadi kaybol simdi
asil ezik e :) ~ 7 yıl önce
Eziklikten,sosyofobiklikten okadar bahsetmissinki bence asil senin var boyle fobilerin ve bu acigi bu sekilde kapamaya calisiyosun.Ama kesin gorev basindayken belli ediyosundur kendini.Bukadar komplekse gerek yok canim;)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000