25 Nisan 2014, Cuma 17:42:10

UÇUCU EKİBİNİN DİNLENME SÜRELERİ DEĞİŞİYOR MU?

Bugün Ataköy Sheraton'da gerçekleştirilen TALPA’nın Dünya Pilotlar Günü öncesindeki Çalıştayı sona erdi.
  • Asagida yazan butun arkadaslarima kesinlikle katiliyorum hemde hatta ucan bir Kaptan olarak.Ve merakla soruyorum sonuc ne cikti bu calistay da??ha simdi cevabi hazir bu bir surec!!!arkadas ati alan uskudari gecti!sen hala surectesin..boyle bir utanc tablosu karsisinda birde pilotlar gecesi yapmaniz fevkalade fuzuli!!!!
  • senın yabancılarla kan bağın oldugu belli zaten olmassa boyle kanın çekmezdı onları savunma durmunda kalmazdın neyse sonuçta senınde sonun bellı.geldiğin yerı unutanlardansın o kadar yemişsinizkı benliğinizi kaybetmişsiniz ordudayken lojmanın orduevının dışına çıkmayı bılmeyenler şimdi dunyaya açılmış.sonradan görme çerkez ethemın torunları oldugunuz bellı.yazıklar olsun yabancıya bu hayranlığınızdan dolayı ama sız devrın adamısınız.sizleri biliyorum.güç sizde .sana yazcak çok şey varda .burası yerı değil sen devam et yabancıyı çağır.kendını geliştir.bakalşım ne kadar geliştireceksın yarın kokpite sığmayacaksın dıkkat et .önce sağlıklı ol.sağlıklı düşün.sonra yaz konuş biz aciz başkasının gölgesıyle yaşayanlardan değiliz sonra vatan namus kavramını unutursun bu sızın ıçın önemlı olmalı bence.senın konumunda ben olayım durum farklı olurdu 65 yaşını bekleyecem .rahat ol.keyfıne bak.yabancı sana haçı gösterır hacı göstermez.
  • yakindada TYYPD (turkiyede calisan yabanci pilotlar dernegi) kurulur....,,,,,,,kardes kardes gecinir gidersiniz...idrar torbasi 1 dolar. gitsin isteyen cantasinda tasisin...idrar isleri ile ugrasacaginiza issiz gezen genc meslektaslariniza el verin...
  • bunlar ne zaman calistay yapsalar, ertesi gun thy yabanci pilot alimi yapmaya basliyor.
  • Kokpite pisküvit de koysunlar. TALPA Başkanı THY Kaptanı oldukça, THY Üst Yönetimini kızdırabilecek hiç bir eylemde bulunamaz, oranın şubesi gibi çalışır. Bundan öncekiler gibi. Toplu İş Sözleşmesine karışmaz, sendikayı desteklemez; kazalardan yönetimi kurtarmak için açıklamalar yapar. SHGM, uçuşla ilgili yönergeleri TALPA yerine TÖSHİD'e sorar, hatta sormaz TÖSHİD'in arzularını yönerge haline getirir. Nerede Havacılık Kanunu? 14 senedir Meclisin gündemine giremiyor? Mühendisler Odası var, Doktorlar Odası var, Pilotlar Odası yok. Neden ? Pilotluk bir meslek değil hala. İş kanunu yerine Borçlar Kanunu ile sözleşme imzalıyoruz. 2 adet STK'mız var, biri TALPA, diğeri PİLVAK. Her ikisinin de bir meydan bulup ineceği yok(!). Bizde bu ense, THY ve TÖSHİD de bu tokat olduktan sonra, her gün enseye tokat yeriz. İnşallah parmak işine de girmezler. PİSKÜVİT işinde ciddiyim ha, unuttum sanmayın.....
  • işsiz pilotlarla ilgili konu açılınca kaçamak cevaplar verıyorlar .4 yıldır aynı geçiştirmeler.mantı kaptanda thy ekibinde onların aleyjhine asla bir tepki veremez.ayrıca bızdende pilotlar avrupada uçuyor evet onlarda sağ elin parmaklarını geçmez oradan evlıler ve oranın vatandaşılar çünki.pekı 800 den fazla yabancı burda 300 e yakın türk pilotlar neden işsiz .türklere yapılan uygulamaları yabancılara uygulasınlar.bakalım kaç tane yabancı kalacak .fransızlar ıtalyanlar ispanyollar yunanlılar çokmu ıyı ingilizce biliyorlar.aksanlarından birdefa kaybetmekteler.işin içinde adam kayırma sistemin içinden olmanın dışında bırşey değil.ağzınla kuş tutsan bile tc den seni her türlü yokluyorlar.ona göre tk da sın yada değilsin brşekılde aşamalardan birinden elenirsin.türkün türkten başka dostu yoktur kısaca .yapıcı olumlu bugune kadar kurultaydan ne sonuç çıktı kocaman bır sıfır.adı çalıştay=koktey aktivite,alışmışlık çalışmışlık görüntüsü..kolaygelsin aynı hamam aynı tas.
  • Evet yine oldukça boş bir toplantı olmuş!Pilot adayları için ne yaptınız ey Talpanın şakşakçı üyeleri.Köprüyü geçen arkasına bakmıyor maalesef.Tarih sizleri de affetmeyecek..
  • Tüm dertlerimiz bitti bi idrar torbası sıkıntimiz kalmisti
  • Boş bir toplantı olmuş yani anladığım kadarıyla.
  • Lufthansanın tipsiz pilotlarını istihdam eden THY konusu da keşke konuşulsaymış.

Bugün Ataköy Sheraton'da gerçekleştirilen TALPA’nın Dünya Pilotlar Günü öncesindeki Çalıştayı sona erdi.

Çalıştay’ın ikinci yarısı pilot kaçırma olayına ayrılırken, konuyla ilgili yetkili isimlerden değerlendirmeler ve sunumlar yapıldı. Konuşmaya başlayan TALPA Başkanı Gürcan Mantı; ‘Dünyada ilk kez pilot kaçırma vakası yaşandı ve bu da bizim pilotlarımızın başına geldi. Biz TALPA olarak bu süreçte gerekli hassasiyeti gösterip sürekli yetkililerle temas halindeydik. Analiz yaparken akıllı davranmaya özen gösterdik. Bu olayın bir yöntem olarak kullanılması ve tekrarlanması ile ilgili de endişelerimiz var. Bu yüzden güvenliği sağlayan kurumlara önemli görevler düşüyor. Gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz’ dedi.

‘BİZİM GELENEKLERİMİZDE BÖYLE BİRŞEY YOK’

Kaçırılma olayının Lübnan’daki yansımasını açıklamak üzere söz alan Pilotlar Derneği Başkanı (ALPA) Kaptan Pilot Fadi Khalil; ‘Ağustos ayında yaşanan üzücü olay Lübnan’ı ülke olarak çok üzmüştür. Bu bizim geleneklerimizde asla yoktur. Hem yetkililer hem de halk bu olayı lanetlemiş ve kınamıştır. Neyse ki pilotlar evlerine döndüler. Uçucu ekip artık daha tedirgin bir halde, bu nedenle güvenlik görevlileri gerekli hassasiyetleri göstermelidir’ dedi.

Daha sonra konuşmasını yapan ve 7 Şubat günü Pegasus kokpitindeyken kaçırılma girişimine maruz kalan Kaptan İlyas Karagülle ise bu gibi konularda şahısların ve kurumların sorumluluklarına vurgu yaptı.

Karagülle; ‘Kokpit ekibinin sorumluluğu son derece fazla. Çünkü pilotun en doğru kararı vermekle ilgili bir yükümlülüğü var. İletişimi iyi olup doğru olanı yapma konusunda son derece hassas davranılması gerekiyor. Bizim başımıza gelen olayda bunu aynen yaşadık. Yardımcı pilot arkadaşımla en iyi iletişimi kurup doğru kararı verdiğimize inanıyorum. Aynı şekilde kabin ekibi de üzerine düşeni fazlasıyla yapıp, korsanla tartışma yada benzeri konulardan kaçınarak değerlendirmeleri yapıp, bize her şeyi detayıyla aktardı.

Bize yolculara bazılarının korsanı etkisiz hale getirmek istediği bilgisi ulaştığında bu kararı doğru bulmadığımızı ve kontrolün bizde olduğunu bildirdik. Çünkü bu gibi durumlarda otoritenin sizde olduğunun bilinmesi en doğru hamle olacaktır. Anons yaparken ses tonunuza bile dikkat etmelisiniz.

Uçucu ekiplerin bir diğer dikkat etmesi gereken de gündemi takip etmektir. Bizim yaşadığımız olayda korsan bilindiği gibi uçağın Soçi’ye, yani Olimpiyatların başlayıp devletin ileri gelenlerinin olduğu kente inmesini istemişti. Bu durumlarda ne yapılması gerektiğini anlayabilmek için gündemi takip etmek durumundasınız’ dedi.

‘KOKPİTTE İDRAR TORBASI BULUNDURULMALI’

Bu tarz durumlarda şirketlere de görevler düştüğüne işaret eden Karagülle; ‘Ön galleyin bulunduğu bölgede mutlaka perde kullanılmalı. Çünkü kokpit ekibinin muhtemel ihtiyaçları durumunda kokpitten çıkması gerekirse bunun uçak içinde görünmemesi gerekir. Biz 2 saat havada, 4.5 saat yerde olmak üzere 6 saatin üzerinde bir süre bu olayla uğraştık ve inanın ki, insani ihtiyaçlardan biri olan tuvalet ihtiyacı her şeyin önüne geçmeye başlıyor. Bu nedenle şirketlerin hepsinin perde kullanması ve kokpitlerde idrar torbası bulundurması çok önemlidir’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların sona ermesinin ardından soru cevap kısmına geçilerek, katılımcıların soruları yanıtlandı. Genç bir pilot adayının yabancı pilotların Türkiye’deki istihdamına yönelik duyduğu rahatsızlığı ve Türk pilotlara gerekli önceliğin verilmediği görüşlerine yönelik açıklamalarda bulunan Gürcan Mantı, ‘Türk pilotlar da Avrupa’da çalışıyor. Ancak bazı ülkeler İngilizce’nin yanı sıra kendi dillerinin de bilinmesini istiyor. Bu anlamda sıkıntılar yaşanıyor ve o zaman biz de bu şartı koyalım diyoruz. Türkiye artık bir cazibe merkezi ve o nedenle büyük ilgi çekiyor’ dedi.

Dinlenme sürelerine ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Mantı; ‘Bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile sürekli irtibat halindeyiz. Büyük aşama kaydettik ancak bu bir süreç. Bize bildirilen her yazılı rahatsızlığı mutlaka değerlendirip gerekli çalışmaları yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.








AirportHaber

UÇUCU EKİBİNİN DİNLENME SÜRELERİ DEĞİŞİYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Asagida yazan butun arkadaslarima kesinlikle katiliyorum hemde hatta ucan bir Kaptan olarak.Ve merakla soruyorum sonuc ne cikti bu calistay da??ha simdi cevabi hazir bu bir surec!!!arkadas ati alan uskudari gecti!sen hala surectesin..boyle bir utanc tablosu karsisinda birde pilotlar gecesi yapmaniz fevkalade fuzuli!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvpacevap ~ 10 yıl önce
senın yabancılarla kan bağın oldugu belli zaten olmassa boyle kanın çekmezdı onları savunma durmunda kalmazdın neyse sonuçta senınde sonun bellı.geldiğin yerı unutanlardansın o kadar yemişsinizkı benliğinizi kaybetmişsiniz ordudayken lojmanın orduevının dışına çıkmayı bılmeyenler şimdi dunyaya açılmış.sonradan görme çerkez ethemın torunları oldugunuz bellı.yazıklar olsun yabancıya bu hayranlığınızdan dolayı ama sız devrın adamısınız.sizleri biliyorum.güç sizde .sana yazcak çok şey varda .burası yerı değil sen devam et yabancıyı çağır.kendını geliştir.bakalşım ne kadar geliştireceksın yarın kokpite sığmayacaksın dıkkat et .önce sağlıklı ol.sağlıklı düşün.sonra yaz konuş biz aciz başkasının gölgesıyle yaşayanlardan değiliz sonra vatan namus kavramını unutursun bu sızın ıçın önemlı olmalı bence.senın konumunda ben olayım durum farklı olurdu 65 yaşını bekleyecem .rahat ol.keyfıne bak.yabancı sana haçı gösterır hacı göstermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyypd ~ 10 yıl önce
yakindada TYYPD (turkiyede calisan yabanci pilotlar dernegi) kurulur....,,,,,,,kardes kardes gecinir gidersiniz...idrar torbasi 1 dolar. gitsin isteyen cantasinda tasisin...idrar isleri ile ugrasacaginiza issiz gezen genc meslektaslariniza el verin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokia3310uygulamasi ~ 10 yıl önce
bunlar ne zaman calistay yapsalar, ertesi gun thy yabanci pilot alimi yapmaya basliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlgisiz Bilgili ~ 10 yıl önce
Kokpite pisküvit de koysunlar. TALPA Başkanı THY Kaptanı oldukça, THY Üst Yönetimini kızdırabilecek hiç bir eylemde bulunamaz, oranın şubesi gibi çalışır. Bundan öncekiler gibi. Toplu İş Sözleşmesine karışmaz, sendikayı desteklemez; kazalardan yönetimi kurtarmak için açıklamalar yapar. SHGM, uçuşla ilgili yönergeleri TALPA yerine TÖSHİD'e sorar, hatta sormaz TÖSHİD'in arzularını yönerge haline getirir. Nerede Havacılık Kanunu? 14 senedir Meclisin gündemine giremiyor? Mühendisler Odası var, Doktorlar Odası var, Pilotlar Odası yok. Neden ? Pilotluk bir meslek değil hala. İş kanunu yerine Borçlar Kanunu ile sözleşme imzalıyoruz. 2 adet STK'mız var, biri TALPA, diğeri PİLVAK. Her ikisinin de bir meydan bulup ineceği yok(!). Bizde bu ense, THY ve TÖSHİD de bu tokat olduktan sonra, her gün enseye tokat yeriz. İnşallah parmak işine de girmezler. PİSKÜVİT işinde ciddiyim ha, unuttum sanmayın.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsizpilot ~ 10 yıl önce
işsiz pilotlarla ilgili konu açılınca kaçamak cevaplar verıyorlar .4 yıldır aynı geçiştirmeler.mantı kaptanda thy ekibinde onların aleyjhine asla bir tepki veremez.ayrıca bızdende pilotlar avrupada uçuyor evet onlarda sağ elin parmaklarını geçmez oradan evlıler ve oranın vatandaşılar çünki.pekı 800 den fazla yabancı burda 300 e yakın türk pilotlar neden işsiz .türklere yapılan uygulamaları yabancılara uygulasınlar.bakalım kaç tane yabancı kalacak .fransızlar ıtalyanlar ispanyollar yunanlılar çokmu ıyı ingilizce biliyorlar.aksanlarından birdefa kaybetmekteler.işin içinde adam kayırma sistemin içinden olmanın dışında bırşey değil.ağzınla kuş tutsan bile tc den seni her türlü yokluyorlar.ona göre tk da sın yada değilsin brşekılde aşamalardan birinden elenirsin.türkün türkten başka dostu yoktur kısaca .yapıcı olumlu bugune kadar kurultaydan ne sonuç çıktı kocaman bır sıfır.adı çalıştay=koktey aktivite,alışmışlık çalışmışlık görüntüsü..kolaygelsin aynı hamam aynı tas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
yabancı hayranı falan değilim ama katılmıyorum söylediklerine. inşallah thy ye gelirsinde türk yabancı farkını kendin görürsün. tamamı değil ama büyük bir kısmı gerçekten profosyonel. belki pilotaj olarak bizim kahraman türk pilotları daha iyilerdir ancak yabancılar mütevazi ve anlayışlı tavırlarıyla kokpitte bizimkilerden fersah fersah ilerdeler. işe başlayınca anlayacaksın ne demek istediğimi. evet haklısın bu gidiş ilerde türk havacığına darbe vuracak ama emin ol uçaklar bu adamlarla daha güvenli.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet yine oldukça boş bir toplantı olmuş!Pilot adayları için ne yaptınız ey Talpanın şakşakçı üyeleri.Köprüyü geçen arkasına bakmıyor maalesef.Tarih sizleri de affetmeyecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomiksiniz ya ~ 10 yıl önce
Tüm dertlerimiz bitti bi idrar torbası sıkıntimiz kalmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 10 yıl önce
Boş bir toplantı olmuş yani anladığım kadarıyla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İllede kanun ~ 10 yıl önce
Lufthansanın tipsiz pilotlarını istihdam eden THY konusu da keşke konuşulsaymış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000