04 Ekim 2012, Perşembe 09:49:37

SONUNDA UCUZ UÇMAYI KEŞFETTİLER...

Pahalı gayrimenkullere ve lüks markalara düşkünlüğüyle tanınan Japonlar bu sene kurulan 3 havayolu şirketi sayesinde ucuza uçmayı keşfetti.

 

AP’de yer alan habere göre, AirAsia Japan, Peach Aviation ve Jetstar Japan şirketleri, pahalı olması sebebiyle havayolu ile ulaşımı çoğunlukla iş gezilerinde kullanan Japonların hayatını değiştirdi.
 
Fiyatlar yarı yarıya düştü
 
Neredeyse yarı yarıya düşen fiyatlarla tatil için 200 dolara Okinawa’nın bir adasına veya 60 dolara Güney Kore başkenti Seul’e uçmak mümkün.   
 
Haberde, havayolu ile ulaşımın artık daha ucuz olmasının zamanını genellikle çalışarak, Disneyland’a giderek veya film izleyerek geçiren Japonların yaşam tarzlarını da değiştirebileceğine dikkat çekildi.   
 
Bununla birlikte, dünya hava trafiğinin yüzde 5.5’ini oluşturan Japonya’nın 38 milyar dolarlık havacılık sektörünün de çok yüksek seviyelere gelebileceği belirtiliyor.
 
Japon ekonomik havayolları şirketleri de diğerleri gibi uçuş sırasında tüketecekleri yiyecek-içecekten veya ekstra bagaj için ayrıca ücretlendiriliyor. Ayrıca reklâm ve rezervasyon için internet kullanılıyor.  
 
Koltuklar dar ama uçaklar dolu
 
Ekonomik havayolları şirketleriyle uçan yolcular koltuk aralarının darlığından şikâyet etse de Ağustos’taki Obon tatili sırasında yerel uçuşlarda Peach yüzde 94, AirAsia yüzde 91 ve Jetstar ise yüzde 89 doluluk oranı yakalandı.
 
Faaliyetine Ağustos’ta başlayan AirAsia, ilk 10 bin kişi için satış fiyatını 5 cent olarak belirlemişti. Biletler büyük bir hızla tükenmişti.
 
Ekonominin hızla büyüdüğü 80’leri yılların sonu ve 90’lı yılların başlangıcında Japonlar bir bardak kahveye 30 dolar, dizaynırlar tarafından hazırlanan çantalara 5 bin dolar harcıyorlardı.  
 
Jetstar hisselerinin üçte biri Avustralya’nın Qantas Havayolları, üçte biri de Japon Havayollarına ait. Diğer ortaklar ise Mitsubishi ve Century Tokyo leasing şirketi.
 
AirAsia Japan hisselerinin yüzde 49’u Malezyalı bir başka ekonomik havayolu şirketi Airasia, geri kalan kısmı ise All Nippon Havayolları’na ait.
 
Peach’in ise 38,7’si Hong Kong’lu bir yatırım grubu olan ANA’ya ait. 
SONUNDA UCUZ UÇMAYI KEŞFETTİLER...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000